Şimdi Ara

Mondial 150HS arka teker sorunu ACİL YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Motoru 1 saat önce çektim garaja sanki arka tekerde bir gariplik var gibi gelmişti bugün sürerken bende kaldırdım ayağını arka tekeri döndürdüm sanki demir birşeyin içinde kırık demirler hareket ediyormuş gibi bir ses çıktı ters tarafa çevireyim dedim çok az çevirdim sonra dönmedi zorlayınca döndü.
    Acaba bu sorun neden olmuş olabilir? ışıkla baktım tekerleğin oraya ama yolunda olmayan hiçbirşey göremedim. Lütfen yardım edin bir türlü anlayamadım neden böyle olduğunu.

• balatalar çok sıkı veya rulman(bilya) dağıtmış olabilir. eğer rulman dağıttıysa kesinlikle binme çünkü tekerleğin bağlı bulunduğu mili kesebilir. kontrol etmen için komple arka tekeri ve tekerin bağlı olduğu göbeği sökmen gereklidir. eğer mili tutan bilyada sorun varsa arkada bulunan şanzıman dişlilerinin sökülmesi gereklidir.
  • İlginize çok teşekkür ederim sanırım rumanla ilgili bir sorun var bugün ilk önce arka tekerleğe yağ sürüldü birşey olmaz dendi ses geçer dendi. ama ses devam ediyordu bende diğer arkadaşıma anlattım durumu o da açıkladı sağolsun yarın ilk iş sanayiye götürücem motoru 5-10km'lik bir mesafe var acaba götürürken bir sorun olur mu? ve önerdiğiniz sağlam bir rulman markası var mı? Arkadaş bana ORC dedi bende o marka taktırmayı düşünüyorum. görüşleriniz benim için çok önemli şimdiden teşekkür ederim.
  • orc markası iyidir problem yaratacağını zannetmem. motosikletin üzerindeki rulman tamamen dağılmışsa mili kesme yapabilir. o yüzden çok düşük hızla gitmeniz sağlığınız için daha iyi.
  • Motoru tamir ettirdim rumanda sorun yokmuş. ses egsoz ile alakalıymış bide dişliler şanzuman filan dedi tamirci. ses az var şimdi yine tam tamir edilmemiş bazen yükseliyor sesi aradım anlattım durumu bir şey olmaz yağ değişirken ona da bakarız yine dediler. Sizce 500km o şekilde kullansam bir şey olur mu?
  • arka tekerin dönüşünde zorlanma varmı.
  • hayır yok ama ses geliyor ve bazen bir anda yükseliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nero67 -- 24 Temmuz 2010; 19:25:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • debriyaj balatalarından ses yapıyor olabilir.
  • Ben hayatımda bu kadar uyduruk bir motor görmedim yine sorun yine sorun 1.5 ayda bir motor 4 kez tamire gider mi ya? bu sefer de marş basmıyordu ne el ne de ayak marşı sözde tamir ettiler bir kere bastım el marşına basış o basış yine çalışmıyor! şimdilik ayak marşında bir sorun yok. yarın ilk iş tamirciyi arayıp Sen benle dalga mı geçiyorsun ... diyicem.Bu ne ya bıktım sürekli 30-40TL tamir parası vermekten. En sonunda motoru parçalıyacam...
  • çok önceden ilk motosikletimi aldığımda çömezdim ve bu sektör hakkında hiçbirşeyi bilmiyordum. ilk motor hevesi aldım bi tane motor ilk bir ay sorunsuz bindim fakat ondan sonra arıza vermeye başladı, o tamirci senin bu tamirci benim habire tamircilerde dolaşmaya başladı motor. inanınki araba tamirinden çok daha fazla tamir parası çekiyorlar ve düzgünde yapmıyorlar ve çoğunun kazandığı para HARAM. şahsen ben hepsine paramı haram ettim ve hayrını göremesinler. psikolojim bozulmuştu, ayak marşına basmaktan güzelim botlarımın altı yarılmıştı ve yeni bir motosikletin yarı parası kadar para harcamıştım. tamirden aldığım motosiklete en fazla 1 hafta bile binemiyordum yine tamire gidiyordu. o sırada tanıdık bir motosiklet parçası satan abi çıktı karşıma ve zamanında bu parçaların imalatınıda yapan türkiyenin bütün imalatçılarını ve ithalatçılarını tanıyan çevresi çok geniş bir insan. motosikletin parçalarını bana temin etti ve tamircilerin çektiği paranın üçte biri kadar parça parası ödedim. motosikletimin tamirden geldiği son hali içler acısıydı motoru çalıştırdığımda sanki motorun içinde çekiç çakıyorlar gibi bir ses çıkartıyordu. bana niye korkuyorsun tamircilerden daha fazla bozamazsın zaten, aç kendin tamir et bu tamirciler kasaptır sen bilmezsin dedi. babamın eskiden kalma alet takımlarıyla motoru söktüm ve pistonun langır lungur oynadığını gördüm parça satan abiye gösterdim böyle şey olmaz burada hiç boşluk olmaması lazım dedi ve krank kolunun pistonu tuttuğu yerdeki bilyayı değiştirdi ve yeniden topladım motosikleti. ilk marşta bastı ve bir müddet kullandıktan sonra yine başka yerlerden arızalar çıkarmaya başladı. baktım yeni motosiklet parasına yaklaşıyoz aldım bir honda scooter şu ana kadar sadece yağını değiştirdim. belli kilometreden sonrada motor kayışını ve debriyaj balatasını alıp kendim değiştirdim. her 3000 km de 10 tl yağ parası motor kayışı 25 tl (italyanlarda 200 tl den başlar) debriyaj balatası 45 tl. sonrada acemiliğimi attıktan sonra hondanın yavaş yavaş büyük vitesli modellerine geçtim. şehir içinde scooter a şehir dışındada vitesliye biniyorum. tavsiyem sabırlı olman paranı biriktirmen ve sıfır bir japon veya tayvan malı motosiklet alman. cebinden çinlilere verdiğin paradan kat kat az para çıkacaktır ve yapanlara dua edeceksin.

• Bu anınızı benimle paylaştığınız için size çok teşekkür ederim durumlarımız çok benziyor aslında Bugün aradım tamirciyi bana aküyü değiştirmek lazım diyor şimdide. Değiltirmiyeceğim. Gittiği yere kadar gider. Zaten sizin de önerdiğiniz gibi bir Japon motor almak için para biriktiricem. motor daha 1500km'de ve 2 yaşında bu kadar sorun çıkarıyorsa bundan bana hiç bir hayır gelmez.gerekirse 50cc'lik bir motor alırım ama japon olur sağlam olur. bir motor 1 ayda 4 kez tamire gider mi? her tamire gönderdiğimde 40TL alıyorlar. Artık ben bilerek bozduklarını düşünüyorum çünkü sorunsuz olan şeyleri de bozuluyor tamirden gelince nasıl oluyorsa artık. mesela ilk tamire yazlığa gelmişlerdi aküsü bitmişti motorun şarj ettiler 20tl aldılar gittiler. Sonra arka lastiğim patladı birde motorun koltuğundaki anahtar sistemi bozulmuştu yalama olmuş kapanmıyordu ve 1200km'deydi yağı değişmemişti hala onları hallettiler 30 TL aldılar. Sonra bu dişli sorunu çıktı başıma arkadan garip garip sesler gelmeye başladı. Sözde onuda tamir ettiler 45TL aldılar. şimdide motorun marşları basmıyordu ve seslerin devam ettiğini söyledim. Sesler kesildi ama aküde sorun çıktı ne hikmetse... Bir de ben geçen sene motordan düşmüştüm hiçbir sorun olmamıştı. Sadece motorun anahtar deliğinin 3cm kadar sağ tarafında çatlak oluşmuştu ama bu farların olduğu o siyah ön panelin ses çıkartmasını filan sağlamıyordu. Sözde tamirde orayı yapıştırmışlar kırıkmış orası diye baktım ses çıkmaya başlamış ordan giderken takur tukur sesler gelip duruyor orayıda yaptırdım kelepçe taktılar vida yerlerine. Benim anlamadığım sorunum olmayan birşeyle Niye uğraşıyorlarki? bir sorsunlar yapalım mı bir sorun oluyor mu sizin için diye? boş yere oralarda beyaz beyaz yapıştırcı izleri var. Şimdide aküyü değiştirelim diyorlar ama bir dahaki sene inadına aküyü memleketten getirecem hem pahalıya alıp kazık yemem hemde montaj ücretide almazlar gider kendim takarım onlar bir yerini bozmadan...

• japon motosiklete para yetiştiremezsen onun yerine tayvan malı kymco veya sym modelleride var bu markalarda sağlamdır.
  • Kymco ve Sym cidden iyi markalar, Honda eskisi kadar scooter'a önem vermiyor sadece activa ve spacy ile pizzacılardan paza kazanıyor. Tayvan malı motorlar çok tutulmaya başladı üstelik servisi de ucuz ve yaygın.
  • fiyatlarını araştırdım dediğiniz markaların çok bir fark yok. İnşallah değiştirirsem Honda spacy düşünüyorum siyah renk. bu model hakkında düşünceleriniz nelerdir?
  • yeni model olduğu için piyasada pek görmedim. kalitesiz olacağını ve zannetmiyorum sağlam olacaktır büyük ihtimalle. honda sucu ve pizzacılar için yeni model olarak bu modelleri getirdi. önceden çinliler hondayı taklit ederdi şimdi honda çinlileri taklit etmiş bugünleridemi görecektik honda nerde satamayacağı tipsiz scooter modeli varsa bizim ülkemiz gibi ülkelerde sattırmaya çalışıyor tipi hoşuna giderse alabilirsin ben yıllarca activaya bindim tipi güzel değildi fakat hakkını yemeyelim çok çok sağlam motordu bir tek yağını ve zamanla aşınan debriyaj balatası, fren balatası, varyatör kayışını değiştirdim. parça fiyatlarıda italyan motorlarının yarı fiyatından daha düşüktü. bu enjeksiyonlu olduğundan parça fiyatları hakkında pek bir bilgim yok. activa motor aksamında hiçbir problem yaratmamıştı.

• Beat alsam bir arkadaşta var kullandım bana küçük geldi ve rahatsız bir motordu sürerken rahat edemedim onda. Activa'da tüm hamburgerci,pizzacı,sucu v.s çok var. ve eski bir tasarıma sahip artık uzun süredir o kasada. Ama Spacy yeni çıktı ve tasarımı daha hoş diğer modellere göre o yüzden onu düşünüyorum. Ama sadece yazları biniyorum motora alır mıyım almazmıyım bilemiyorum. Son olarak'ra motorun aküsünü değiştirdim 35TL'ye bir sorun daha çıkartırsa direk değişmeyi düşünüyorum zaten ama daha sorun çıkmassa seviyorum o motoru çok anım oldu onunla o yüzden pek değişmek istemiyorum.. Ayrıca plakası çok önemli benim için
  • Spacy activanın yeni kasası gibi bi şey oldu. Ben olsam almazdım 2-3 ay sonra bütün pizzacılar ondan kullanıcak. Ben o fiyata agility 125 alırdım, performansı süper.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nero67

Beat alsam bir arkadaşta var kullandım bana küçük geldi ve rahatsız bir motordu sürerken rahat edemedim onda. Activa'da tüm hamburgerci,pizzacı,sucu v.s çok var. ve eski bir tasarıma sahip artık uzun süredir o kasada. Ama Spacy yeni çıktı ve tasarımı daha hoş diğer modellere göre o yüzden onu düşünüyorum. Ama sadece yazları biniyorum motora alır mıyım almazmıyım bilemiyorum. Son olarak'ra motorun aküsünü değiştirdim 35TL'ye bir sorun daha çıkartırsa direk değişmeyi düşünüyorum zaten ama daha sorun çıkmassa seviyorum o motoru çok anım oldu onunla o yüzden pek değişmek istemiyorum.. Ayrıca plakası çok önemli benim için

plakayı yeni aldığın motosiklete aktarabilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.