Şimdi Ara

***Mondeo-SuperB-Avensis Hangisi?***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Aralık veya Ocak ayı içerisinde 0 km bir araç almak istiyorum.SW tarzı bir araç düşünüyordum.Ancak Türkiyede olmaması ve fiyatının yüksekliği gibi nedenlerden dolayı şu an D sınıfı sedan bakıyorularam.Daha önceki aracım Opel Vectra 2001 comforttu.Başka araç kullanmadım.Şimdi,

Avensis 1.6 benzinli elegant extra 132 hp -48500
    SuperB 1.4 tsi Ambition benzinli 122 hp- 50000
    Mondeo 1.6 Titanyum benzinli 120 hp -51000

(Passat derseniz biraz pahalı geliyor 57000-58000 civarı)(eski aracımın üzerine eklemeyle bu fiyatlara çıkamıyorum)
    2011 model 0 araç alacak olsanız bu üçünden hangisi daha mantıklı olur.Kriterler;
    1-Uzun süre kullanmayı düşünüyorum.
    2-Yılda 10000-12000 km arası yapacağım.(Herhalde dizele gerek yok.)
    3-Yakıt olarak en iyisi hangisi olur?
    4-En az masraf çıkartacak olan?(Servise en az gitme)
    5-İç hacmi ve bagajı en geniş olan?
    6-Donanım olarakta en yükseği ve en güncel teknelojiyi kullanan ve güvenlik özellikleri en fazla olan?
    7-Kullanılan iç malzemesi en kaliteli olan?
    8-Yereden yüksekliği en fazla olan?
    9- Uzun süre kullanmayı düşünüyorum ama (önceki arabamı 8 sene) ne olur ne olmaz, 2.elde en az zarar ettirecek olan?
    (Bayağı birşey istedim.Belki hepsi bir araçta mümkün değil ama en azından en öenmlilerini karşılasa da olur.)

En önemli maddeler (sırasıyla 4. - 3. - 6. ve 5.) göze alındığında hangisi dersiniz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilto -- 28 Kasım 2010; 12:59:06 >

• Kişisel değerlendirmelerimi göz önünde bulunduracağım:

1- uzun süre 3'üde iyi bir şekilde hizmet eder
    2- dizele bende pek gerek olduğunu düşünmüyorum
    3- Yakıt olarak en ekonomik Toyota Avensis gözüküyor
    4- Burada da yine Avensis ön planda
    5- Skoda Superb - ciddi ciddi makam aracı olabilcek düzeyde genişlikte
    6- Ford Mondeo (yeni makyaj yedi çünkü)
    7- skoda superb
    8- bilemedim
    9- valla hocam bu 3 model de birbirine göre bariz 2. el avantajı yok, toyota ve fordun d segmenti pek alıcı bulamıyor genelde, skodayada marka imajı diye burun kıvırabilen çıkıyor

sizin kriterlerinize göre Toyota Avensis önplana çıkıyor, ben olsam Skoda Superb tercih ederim, ama toyota da başarılıdır, kampanyadaydı bu aralar sanırım

• bencede avensisi ön planda
  • Kalite ve genişlik olarak SuperB onlardan daha üstün.
  • motor bakımından sormamışsınz ama avensis ve mondeo klasik 1.6 motor superb tsi motor. Şahsen ben sırf motor için superb derdim.

satarken 1.6 motora sahip d segment biraz nazlı gider diye düşünüyorum.
  • Tartışmasız SuperB.
  • Bence Avensis sana uygun bir araç.Mantıklı bir tercih olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Corolla Hatchback vs Leon
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.Araç alırken yorumlarınız benim için yol gösterici olacaktır.

Mondeo-o kişi
    Avensis-3 kişi
    superB- 3 kişi
  • toyota avensis ve ford mondeo sw modelleri sadece üst motorlarda sunuyor ancak skoda superb'te sw bütün motor seçenekleri için mümkün, tabii fiyat farkı var:

http://www.bozkurtotomotiv.com/liste.pdf

Superb Combi farkı 1,4 TSI motorda 2.500 TL , 1,8 TSI & 2,0 TDI motorlarda ise 3.000 TL’dir.

üç modelin bagaj hacimleri:

toyota avensis sedan:509 litre sw:543 litre

http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/avensis/fullspecs.aspx

ford mondeo sedan:486 sw:494 litre

http://www.fordkaroto.com/index.php?option=com_content&view=article&id=38&Itemid=59

skoda superb sedan:565 sw:633 litre

http://www.skoda.com.tr/new/teknikdetay.asp?KatID=77&KatID1=79

http://new.skoda-auto.com/com/model/superbcombi/facts/Pages/facts.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: samilto

Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.Araç alırken yorumlarınız benim için yol gösterici olacaktır.

Mondeo-o kişi
    Avensis-3 kişi
    superB- 3 kişi

Hocam bu iş böyle olmaz ama her biri için test sürüşü gerçekleştir, showroomda ıncık cıncık incele her tarafını, az para vermiyosun sonuç olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.Araç alırken yorumlarınız benim için yol gösterici olacaktır.

Mondeo-o kişi
    Avensis-3 kişi
    superB- 3 kişi

Hocam bu iş böyle olmaz ama her biri için test sürüşü gerçekleştir, showroomda ıncık cıncık incele her tarafını, az para vermiyosun sonuç olarak

Tabi.

• 2010 1.6 Avensisi geçtiğimiz bayramda 30 km kadar kullandım.Aracı üst devirlerde kullanmadığınız zaman yığılıp kalıyor.Ara hızlanmalar kötü.Bana konforu dışında pek bi zevk vermedi.Dayımın arabasıydı.O da aynı düşüncede yakın zamanda satmayı planlıyor.Bindiğimde ortalamayı sıfırlamıştım.Ekonomik kullanarak 7.2lt/100km değerini elde ettim.Şehir içi ortalaması 8.2lt/100km idi.

SuperB veya Mondeo düşünürdüm ben olsam.Bu araçları kullanmadım.Performansları yakın olsa bile görüntü,iç dizayn olarak 2 sinden birini tercih ederdim.
  • Geçenlerde Maltepe'deki Skoda Bayi Yüce Motor'a uğradım. Showroomda Beyaz renkte Cam Tavanlı sanırsam Elegance donanımı olan Superb S.W. 1,4 TSI araç vardı. Çok zarif ve şık duruyordu. Eğer İstanbul'da oturuyorsanız orada görme ihtimaliniz var.
  • Bence superb alın.Motoru donanımları,genişliği avantaj.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Mondeo-o kişi
    Avensis-3 kişi
    superB- 3 kişi

Haklısın.Tabiki tek tek incelenmesi gerek.Ama birebir artılarıyla eksileriyle kullanıcı yorumlarıda önemli.Teşekkürler hocam.

• 1-uzun süre kullanmayı düşünüyorum. ------ Hepsini uzun süre rahatlıkla kullanırsınız.

2-Yılda 10000-12000 km arası yapacağım.(Herhalde dizele gerek yok.) ------ Size katılıyorum yıllık 10-12 bin km için o kadar fiyat farkına değmez

3-Yakıt olarak en iyisi hangisi olur? ------ Kağıt üzerinde en iyisi Avensis görünüyor. Superb'de benim İst. Kadıköy-Ataşehir arası genelde 40-50 km/s, bazen dur-kalk; bazen de kısa mesafeli 90'a kadar çıktığım güzergahta ortalamam 8-8,5 Lt arası değişiyor. Şehir dışında 6,5Lt'ye kadar indirmek çok kolay. Diğer araçları kullanıcıları yazacaktır zaten

4-En az masraf çıkartacak olan?(Servise en az gitme) ------ Bildiğim kadarıyla hiçbirinin kronik bir sorunu yok.

5-İç hacmi ve bagajı en geniş olan? ------ Bu konuda tartışmasız Superb

6-Donanım olarakta en yükseği ve en güncel teknelojiyi kullanan ve güvenlik özellikleri en fazla olan? ------ Donanım olarak Mondeo önde. Motorda ise Superb'in TSI'ı.

7-Kullanılan iç malzemesi en kaliteli olan? ------ Superb

8-Yerden yüksekliği en fazla olan? ------ Diğerlerini bilmiyorum ama Superb'inkini vereyim: 139 mm. Kötü yol paketi alırsanız 158 mm'ye yükseltilebiliyor.

9- Uzun süre kullanmayı düşünüyorum ama (önceki arabamı 8 sene) ne olur ne olmaz, 2.elde en az zarar ettirecek olan? ------ 7-8 yıl sonra satarken 1-2 milyarı düşünmektense alabileceğim en iyi aracın 7-8 sene keyfini sürmeyi tercih ederim. Yine de para kolay kazanılmıyor; siz de haklısınız. Tahminimce 7-8 sene sonra en az kayıp Avensis'te olur.

• Biraz daha beklerseniz Mondeo 1.6T 160 BG Ecoboost Motorla gelicek..Bekleme durumunuz yoksa yeni Passat 1.4 TSİ yı tavsiye ederim.
  • Bende Mondeo nun 160 bg lik 1.6 motorlusunu bekleyip öyle karar verin derim. Gelmesi çok yakın bu motorun
  • Superb derim
  • 1.hepsini uzun süre kullanırsınız
    2.3.ekonomik olarak avensis daha önde
    4.en az masrafı avensis çıkartır herhalde
    5.suberp
    6.donanmımı bilmem ama güvenlik özelllikleri en fazla olan avensistir.aktif ön başlıkları,ani fren yapınca yanıp yanıp sönen lambalrı filan var
    7.bilmiyorum
    8.yerden yüksekliği en fazla olan avensistir herhalde.çünkü segmentine göre bana baya bir yüksek geldi
    9.hepside 2.elde çok değer kaybeder.bu üç arabaya avensis biraz daha az değer kaybeder

aradığınız kriterleri avensis daha çok karşılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih12343 -- 28 Kasım 2010; 16:58:37 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.