Şimdi Ara

Mona lisayı yazıcı bile çizemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunu biri bana açıklayabilirmi yazıcı neden orjinalinin aynısını yapamıyor

yada bu bir yalan mı

• Yapamıyor değil yapılmıyor çünkü Bern Konvansiyonu gereği sanat eserlerinin kopyalanması çoğaltılması yasak. Çünkü bu tür eserler eşi benzeri olmadığı için bu kadar değerli.
  • MetalPWN kullanıcısına yanıt
    da vincinin bildiğim kadarıyla eskiyen ( daha dogrusu kullanılan boyadan dolayı zamanla solan dökülen ) tabloları vardı bunlara revize çalışmaları yapıldıgını duymuştum belli dönemlerde aslı yazıcıyla çıkarılamazmı ?
  • Perey Jackson kullanıcısına yanıt
    Çıkarılsa bile bir anlamı yok önemli olan Da Vinci'nin fırçasıyla boyadığı asıl tablo, kıymetli olan da o.
  • -Napo kullanıcısına yanıt
    orjinali ile bire bir olduktan sonra neden önemli olan o olsunki neticede tabloda fırça izinede rastlamıyoruz çok fark ediceğini düşünmüyorum(yazıcıdan kastım bu iş için tasarlanmış üst düzey bir yazıcı internet kafelerdekinden değil ) :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perey Jackson

da vincinin bildiğim kadarıyla eskiyen ( daha dogrusu kullanılan boyadan dolayı zamanla solan dökülen ) tabloları vardı bunlara revize çalışmaları yapıldıgını duymuştum belli dönemlerde aslı yazıcıyla çıkarılamazmı ?

Öyle bir şey mümkün değil hocam. Tablo ve çizimlerinin özel şartlarda muhafaza edildiğini duydum ama bozulan tablonun üstünden geçmek demek argo tabirle sıvamak demek olur. Yazıcı ile dediğim gibi çıkarılabilir ama sanatsal hiçbir değeri olmaz. Antika koltuk düşünün, ne kadar eski ve rahatsız olursa olsun antikadır ve her zaman değerlidir. Günümüz teknolojisinde o antika koltuktan ne kadar rahat ne kadar gösterişlisini yapsalar da antika değeri taşımaz.

o zaman biz bu eserlere soyut anlam yüklüyoruz değerli olduğu için değil değerli gözükmesini istediğimiz için değer veriyoruz çok saçma bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

o zaman biz bu eserlere soyut anlam yüklüyoruz değerli olduğu için değil değerli gözükmesini istediğimiz için değer veriyoruz çok saçma bence

Değeri 77 cm × 53 cm tuval ve çeşitli boyalar yani toplasan 50Tl anca eder. Tabiki soyut anlam önemli. Sadece ressam değil aynı zamanda bir dahinin üzerinden 500 yıl geçmesine rağmen sırrı çözülememiş tablosundan bahsediyoruz. Sizi yermek ya da aşağılamak için söylemiyorum sakın yanlış anlamayın ama nasıl futboldan anlamayanlara futbol saçma geliyorsa sanat da aynı şekilde :) Bana göre de bir adam sırf iyi futbol oynuyor diye 100 milyon dolar etmez.

Fenerbahçe'de Ronaldo'yu görmektense şu tabloyu evimde görmeyi tercih ederim mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalPWN -- 4 Eylül 2016; 2:10:52 >

ne demek istediğinizi gayet iyi anladım ama ronaldo 36 dan önce fenere gelmez :)
  • Perey Jackson kullanıcısına yanıt
    Bu duruma düşecekse hiç gelmesin.

yalnız attıgınız tabloda sağdaki kadının işaret parmağı türkiyeyimi gösteriyor banamı öyle geldi ?
  • quote:

yalnız attıgınız tabloda sağdaki kadının işaret parmağı türkiyeyimi gösteriyor banamı öyle geldi ?

Olabilir hocam neden olmasın. Tablonun genel görünüşü; "Yumurta şekli verilmiş bir dünya var.Kuzey Amerika üzerinden çıkmaya çalışan bir adam resmedilmiştir.Anlatılmak istenen II.Dünya Savaşı sonrası,Amerika’nın kuruluşu ve yeni süper güç haline gelişidir.Sağ tarafta adamın elinin altında ezdiği Avrupa ve diğer üçüncü dünya ülkeleri de değişen güç dengesini simgeliyor." olarak anlatılsa da çok daha farklı anlamlar çıkarılabilir.

Mesela benim düşüncem; Amerika'nın ortaya çıkışıyla dünyanın ikiye bölüneceği (Amerika ve onun destekçileri - Diğerleri) ve bu bölünmenin kan akmasına neden olacağı. Ayağıyla ittirip sol eliyle Avrupa'yı elinde tutmaya çalışması ise başta ne kadar Avrupa'ya sırtını dayarsa dayasın büyüyüp genişledikçe Avrupa'yı kendine ortak olarak değil de elinde tutmak niyetinde olduğunu gösteriyor. Yumurtadaki kanın beyaz çarşafa akması, Amerika'nın çıkarı uğruna her şeyden vazgeçebileceğini gösteriyor. Yukarıdaki beyaz çarşaf ise her şeyin üzerinde mutlak bir gücün olduğunu hatırlatıyor. gibi gibi...

Sanatın güzel yanı da bakmak ile görmek arasındaki çizgi de yatıyor kısacası.

• Bu tablolarda para gibi taratıldığı anda yazıcı uyarı veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.