Şimdi Ara

Momentum Transfer Hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Youtube'ta bir video izlerken aklıma takıldı. Newton'ın topu yada beşiği denen olay bilirsiniz; birkaç tane bitişik top, en baştaki ikincisine vurduğunda, en sondaki hareket eder. Burda enerjinin aktarımının hızı nedir?

• Chum lee C kullanıcısına yanıt
    Bu hız ses hızını geçemez.
  • savarog kullanıcısına yanıt
    Neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chum lee

Neden?

Çünkü bu iletim sonuçta katının moleküllerinin birbirine çarpmasıyla iletilecektir, bu iletim ise sesin iletimi ile aynı anlama gelir.
    Ses bir katı içinde ilerlerken tamda o bahsettiğin alet gibi çalışmaktadır.
  • Chum lee C kullanıcısına yanıt
    Newton sarkacından bahsediyorsun sanırım Burada momentumun korunumu yasası söz konusu momentum P=m.v m kütle v hız bildigin gibi en baştaki beşiği tutup bırakırsanız sarkaca uyguladığınız enerji yok olmaz bir digerinden bir diger topa aktarılır gereken özellikler ise newton sarkacında oldugu gibi topların aynı kütlede olması lazım ve sabit durmaları yani v=0 olması lazım sen bir top tutup bırakırsan o tutup bıraktıgın topun hızı,duran toplara aktarılır toplardan hızlar birbirine transfer edilirken sondaki top hareket eder eger 2 top tutup bırakırsan sondaki 2 top hareket eder bu olay eger ortamda sürtünme yoksa veya dış bir kuvvet uygulanmazsa sonsuza kadar devam eder bu olaya momentumun korunumu yasası denir.
  • savarog kullanıcısına yanıt
    Anladım. Yani kullanılan maddenin cinsine göre, o maddede ses ne hızda ilerliyorsa o hızda olacaktır iletim. Diyelim saatte 1000km hızla ilerleyebiliyor kullandığımız maddede ses; toplam uzunluğu 1000km olan, bir sürü 10cmlik toplar kullanarak yaptığımız devasa bir newton topunda, bir uca top vurduğunda diğer uçtaki topun hareketi 1 saat sonra mı olacak? (tabi emilim olur kuvvet yarı yolda kaybolmazsa?)
  • ennusa44 kullanıcısına yanıt
    Dostum korunumu biliyorum, ben bu transferin hızını sormuştum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chum lee

Anladım. Yani kullanılan maddenin cinsine göre, o maddede ses ne hızda ilerliyorsa o hızda olacaktır iletim. Diyelim saatte 1000km hızla ilerleyebiliyor kullandığımız maddede ses; toplam uzunluğu 1000km olan, bir sürü 10cmlik toplar kullanarak yaptığımız devasa bir newton topunda, bir uca top vurduğunda diğer uçtaki topun hareketi 1 saat sonra mı olacak? (tabi emilim olur kuvvet yarı yolda kaybolmazsa?)

Evet aynen.
  • Ses hızıyla neden alakalı olsun.İki maddenin birbirine çarpması sonucu elektromanyetik kuvvet devreye girer.Birinci maddeyi oluşturan atomlar , ikinci maddeyi oluşturan atomları çarpma anında iter ki iki maddenin atomları iç içe giremez.Bu itme kuvveti elektro manyetik kuvvettir.Maddeler birbiriyle ne kadar kuvvetli şekilde çarpışırsa çarpışsın , belki tuzla buz olabilirler ancak asla atomları birbirinin içine giremez.Atomsal bütünlük korunur.Bunu sağlayan atomun kendine çarpan başka atoma uyguladığı elektromanyetik kuvvettir.Birinci toptan aldığı çarpma nedeniyle oluşan elektromanyetik kuvveti 2 nci top alır ve aynı kuvveti 3 ncüye aktarır.Bu zincirleme olay sonucunda kuvvet en son topa iletilir.Bence iletim ses hızıyla değil ışık hızıyla olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 23 Eylül 2014; 12:05:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.