Şimdi Ara

MOMENTUM DAN YAKINANLAR İÇERİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
3
Favori
5.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fifaz

-öncelikle riske girmeyin, riskli pas atmayın. gerrard'ın 10 metre ötedeki adama dahi pas atamadığına şahit olduğunuz vakit momentumunuz yerle bir olmuş demektir, tekrar denemeyin çünkü emin olun yine hedefine varmayacaktır pasınız. basit oynayın. kısa ve temiz paslar ile ilerleyin. unutmayın, başarılı pas + momentum demek.

-kaleyi yoklayın. gerekirse ceza sahası dışından pek etkili olmayan bir şut olsun. rakip kaleciyi yerinden her oynattığınızda, tribünleri lehinize "aaaaoooooowwww" diye her bağrıtışınızda momentum yükselecektir.

Hocam oyuncular arasında kıs pas yapmak,şut çekmek + momentum demişsiniz ama bazı maçlar oluyor,20 şut çekiyorum pas oranım %80 adam 1 kere geliyor gol atıyor ben atamıyorum nerde burda + momentum?

• quote:

Orijinalden alıntı: OldWolF3

quote:

-öncelikle riske girmeyin, riskli pas atmayın. gerrard'ın 10 metre ötedeki adama dahi pas atamadığına şahit olduğunuz vakit momentumunuz yerle bir olmuş demektir, tekrar denemeyin çünkü emin olun yine hedefine varmayacaktır pasınız. basit oynayın. kısa ve temiz paslar ile ilerleyin. unutmayın, başarılı pas + momentum demek.

-kaleyi yoklayın. gerekirse ceza sahası dışından pek etkili olmayan bir şut olsun. rakip kaleciyi yerinden her oynattığınızda, tribünleri lehinize "aaaaoooooowwww" diye her bağrıtışınızda momentum yükselecektir.

Hocam oyuncular arasında kıs pas yapmak,şut çekmek + momentum demişsiniz ama bazı maçlar oluyor,20 şut çekiyorum pas oranım %80 adam 1 kere geliyor gol atıyor ben atamıyorum nerde burda + momentum?

quote:

sana bir istatistik vereyim rakibin tek şutu var ve 2 - 1 yenildim 2. gol kendi kaleme attım , 20 civarı şut çektim 16 sı kaleyi bulan , pas yüzdem her zamanki gibi %80 üzerinde ama olmadı , bu sadece yaşadığım maçlardan kısa bir örnekti , fazlasıda var yaşıyorum , yaşıyoruzda..

Üst mesajlardan alıntıladım kendi mesajımı , okumamışsın sanırım , arada denk geliyor maalesef oyunun dengesizliği , ne yaparsak yapalım kaçış yok

• Momentumu hep FUT'tan değerlendiriyoruz orada oyun hızı ve ayarlarıyla FIFA'nın oynadığını bilerekten ama FUT'ta yaptığınız maçlar sadece yapacağınız işin %50'si. Bir o kadar takımı kurmak ve arkaplanı hazırlamakta marifet. Mesela benim kalecim GK hocalarından %15 handling, diving, pos. gibi kartları almadan önce rakibin vurduğu çoğu şutları kalecim iyi bile olsa izliyordu. Altyapıyı hocalarla güçlendirdikten sonra uçmaya, tutmaya başladı. Yani sadece oyuncuları dizip maça girerseniz tam fayda alamıyorsunuz. O uzaktan şutların aynısı seasonda girmez çünkü FUT'ta o ayarlar boşuna yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKochaKK -- 10 Şubat 2013; 15:31:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

Momentumu hep FUT'tan değerlendiriyoruz orada oyun hızı ve ayarlarıyla FIFA'nın oynadığını bilerekten ama FUT'ta yaptığınız maçlar sadece yapacağınız işin %50'si. Bir o kadar takımı kurmak ve arkaplanı hazırlamakta marifet. Mesela benim kalecim GK hocalarından %15 handling, diving, pos. gibi kartları almadan önce rakibin vurduğu çoğu şutları kalecim iyi bile olsa izliyordu. Altyapıyı hocalarla güçlendirdikten sonra uçmaya, tutmaya başladı. Yani sadece oyuncuları dizip maça girerseniz tam fayda alamıyorsunuz. O uzaktan şutların aynısı seasonda girmez çünkü FUT'ta o ayarlar boşuna yok.

Bir duzeltme yapayim kardesim , o koclarin oyuna bir katkisi yok , sadece oyuncuya kart bastigin zaman o kartin kocu varsa % olarak + ilave yapiyor o koclar , oynanabilirlik olarak cok farkli zaten normal seasons ve fut modu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Momentumu hep FUT'tan değerlendiriyoruz orada oyun hızı ve ayarlarıyla FIFA'nın oynadığını bilerekten ama FUT'ta yaptığınız maçlar sadece yapacağınız işin %50'si. Bir o kadar takımı kurmak ve arkaplanı hazırlamakta marifet. Mesela benim kalecim GK hocalarından %15 handling, diving, pos. gibi kartları almadan önce rakibin vurduğu çoğu şutları kalecim iyi bile olsa izliyordu. Altyapıyı hocalarla güçlendirdikten sonra uçmaya, tutmaya başladı. Yani sadece oyuncuları dizip maça girerseniz tam fayda alamıyorsunuz. O uzaktan şutların aynısı seasonda girmez çünkü FUT'ta o ayarlar boşuna yok.

Bir duzeltme yapayim kardesim , o koclarin oyuna bir katkisi yok , sadece oyuncuya kart bastigin zaman o kartin kocu varsa % olarak + ilave yapiyor o koclar , oynanabilirlik olarak cok farkli zaten normal seasons ve fut modu.

Bir oyuncuya fitness bastığın zaman fulleniyor zaten. Mesela bende %35 fitness edecek hocalar var. Ben sanıyordum ki oyuncular maçlarda %35 daha az yoruluyor. Mantıklı olan o yani. Bazen maç ortasında giriyorum oyuncu istatiğine bakıyorum normal seasonda, kick-offta 85 sprit speed'i olan adam fut'ta 87. Bu arttırmalarıda head hocalardandır demiştim.

• quote:

quote:

Hahaha arkdaş doğru söylemiş o koçlar sadece GK ANTREMAN KART'ı basıldığında etki ediyor,eğer siz öyle sanarak aldınız ve kalecim iyileşti diyosanız,psikolojik destek sağlamış size o koçlar

• Gamepadi fırlatıp lcd yi delcem o zaman etkilenmem herhalde :D
  • Güncel. Güzel bilgiler var elinize sağlık

• - Hay böyle oyunun...

- Başlarım böyle oyuna oynamıcam bir daha! ...

Gibi tepki veren arkadaşlar :)

Eminim bir süre sonra tekrar oynayacaksınız. Çünkü futbola bağımlısınız. Oyunu geçtim futbol böyle bir şey. Hiç mi görmediniz 90 dk top oynayan bir takımın bir anlık aksilikten gol yediğini?

Geçen seneki Barça Chelsea maçını da mı izlemediniz? Bu maçın aynısını defalarca fifada oynadınız belki de :) Rakip kornerden beraberliği yakalar son anlara doğru yeni giren bir oyuncusu bir anda boşluk bulur ve 90 dakika elde tuttuğunuz maç bir anda gidiveriyor :)

İşte biz buna this is football diyoruz :) Momentum filan hikaye.
  • Momentum sadece bilgisayara karşı mı geçerli, seasons'da veya online odalarda da var mı?
  • Konuyu açan Fifaz'a ve diğer önemli bilgiler veren arkadaşlara teşekkürler.

Sonunda momentumu yenmeyi başardım.Nasıl yapıyorum derseniz hiçbirşey

Yeneceğim varsa yeniyorum yenileceğim varsa yeniliyorum sinirlenmiyorum biraz üzüntü olabilir normal :)
  • 1000 maç yaptım yukarıda yazılı olanların etkisi maksimum yüzde 10dur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyasyo_N

Momentum sadece bilgisayara karşı mı geçerli, seasons'da veya online odalarda da var mı?

Seasons ve tüm online modlar da geçerli..Fifayı online üzerinde oynarken bunun bir hile olduğunu düşünmüştüm.Misal bir maçta bayern Siirt köyhizmetleri gibi diğer maçta nasanın üst düzey robotları gibi.Momentum dezavantaj olduğu kadar sizin tarafa geçtiğinde sizden daha güçlü rakipleri yenmenizi sağlıyor..Seasons modda 3 . 4. lig arası gidip gelirken momentum rüzgarını arkama alarak seasons 1 e çıkıp orayı da duman ettim..Tabi rüzgar durunca bizim gemi de duracak :)Bu da fifanın ayrı bir güzelliği.Gerçek hayat ta böyle Barcelona bile bu sene şampiyonlar liginde döküldü..
  • Arkadaşlar fifa 13 de kaleci momentumuna yakalanan oldu mu hiç?Takım halinde momentum klasik bilinen bir durum.Yalnız bugün ilk kez takımı kötü ama kelecisi her topu kurtaran bir rakiple oynadım..Penaltı hizasında Ronaldo ve mesutla 10 ya da 10 dan fazla şutu kaleci çıakrdı..Hafif çapraz vurdum karşıdan vurdum plase vurdum ama asla top girmedi.Zati top girmeyin ce maç panaltılara kaldı :))Maçın adamı da açık ara kaleci oldu:)Futbolcu ya da kaleci bazında momentum var mıdır?Gerçek futbolda da kaleci maçın başında 1-2 şut çıkartınca maç boyu ii oynuyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pruventa -- 17 Ağustos 2013; 15:03:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pruventa

Arkadaşlar fifa 13 de kaleci momentumuna yakalanan oldu mu hiç?Takım halinde momentum klasik bilinen bir durum.Yalnız bugün ilk kez takımı kötü ama kelecisi her topu kurtaran bir rakiple oynadım..Penaltı hizasında Ronaldo ve mesutla 10 ya da 10 dan fazla şutu kaleci çıakrdı..Hafif çapraz vurdum karşıdan vurdum plase vurdum ama asla top girmedi.Zati top girmeyin ce maç panaltılara kaldı :))Maçın adamı da açık ara kaleci oldu:)Futbolcu ya da kaleci bazında momentum var mıdır?Gerçek futbolda da kaleci maçın başında 1-2 şut çıkartınca maç boyu ii oynuyor..

tabiki var. kaleciden tut, arapaslarında oyuncunun koşusu, defans oyuncunun pozisyon alması, kafa toplarına çıkması, top kontrolü.. aklına gelebilecek her şey momentumla ilgili.
    hatta şöyle bi örnek bile verebilirim, momentum rakibindeyken sen şut çek, kaleci hiç sektirmeden alır topu. hadi zor bi top olsun, bu sefer kornere çıkarır topu.
    fakat momentum sahibi rakibin şut çektiği zaman top kaleciden döner ve tam olarak içerde bekleyen diğer forvet oyuncusunun ayağına çıkarır topu. o adam da boş kaleye gol atar zaten. işte bu bile momentumla ilgili.
    oyun momentum üzerine kurulmuş, küçük bi etken falan değil yani aşmış adamlar artık. momentumu arkasına alan %99 kazanır maçı.

• Momentum sistemi ultimate team'de yok bu arada o yüzden gol atması falan daha kolay
  • Gol yedikten sonra hemen santra yapmayip bekleyince momentum artiyor herhalde. Alkis filan yapiyor santradaki oyuncular.

• quote:

Orijinalden alıntı: pruventa

Arkadaşlar fifa 13 de kaleci momentumuna yakalanan oldu mu hiç?Takım halinde momentum klasik bilinen bir durum.Yalnız bugün ilk kez takımı kötü ama kelecisi her topu kurtaran bir rakiple oynadım..Penaltı hizasında Ronaldo ve mesutla 10 ya da 10 dan fazla şutu kaleci çıakrdı..Hafif çapraz vurdum karşıdan vurdum plase vurdum ama asla top girmedi.Zati top girmeyin ce maç panaltılara kaldı :))Maçın adamı da açık ara kaleci oldu:)Futbolcu ya da kaleci bazında momentum var mıdır?Gerçek futbolda da kaleci maçın başında 1-2 şut çıkartınca maç boyu ii oynuyor..

Seninki shaolin futbolu olmuş :)

• Arkadaşlar bu oyunda şöyle bir sorun yaşıyorum..Bazen canavar gibi oynuyorum div1de bile güzel maçlarım oluyor ama bazende kafayı yiyorum sanki sürekli başka bir oyun oynuyormuşum gibi hissediyorum..Ne baskı kuruyor,ne defans yapıyorlar..
    Misal ben reali alıyorum ama adamlarım bu kadar atik davranmıyor ronaldo bile topla çok yavaş dönüyor, hatta barçalılar fişek gibi tutulmuyor diye barcayı alıyorum ama ben alınca kağnı gibi oluyorlar, bazende canavar gibiler..Ne biçim iş anlamadım..
  • Gerçeğe daha yakın olması açısından bunu yaptıklarını düşünüyorum.Yoksa oyun çok tekdüze olurdu.Elimizde olmayan bazı durumların oyuna etki etmesi istenmiş.Her oyuncu yada takım her zaman aynı performansı gösteremez.Küçük takımların büyük takımları yenmesi yada müthiş geri dönüşler oyuna ayrı bir zevk katıyor.Ancak bunu çok dengeli yapmaları gerekiyor yoksa boş kaleye gol atamamak gibi durumlar oyuncuya sıkıntı verir.Gerçek futbolda da var böyle şeyler ama bu kadar da değil :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.