Şimdi Ara

Moleküler Biyoloji ve Genetik okuyan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
14.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu bölümü okuyan var mı varsa bölüm hakkında bilgi verebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Moleküler Biyoloji ve Genetik: İş Güvencesi ve Okumanın Mantığı

Moleküler biyoloji ve genetik alanlarında eğitim almayı düşünenler, işsiz kalma kaygısı yaşayabilirler. Ancak günümüzün teknolojik ve bilimsel gelişmeleri göz önüne alındığında, bu alanlarda uzmanlaşmanın iş güvencesi açısından olumlu yönleri olduğu görülmektedir.

Biyolojik süreçlerin moleküler seviyede anlaşılmasını sağlayan moleküler biyoloji, sağlık, tarım ve biyoteknoloji gibi çeşitli sektörlerde ihtiyaç duyulan bir alandır. Genetik ise kalıtım ve genetik bozuklukların anlaşılmasında kilit rol oynar.

Moleküler biyoloji ve genetik mezunları, sağlık sektöründe araştırma, teşhis ve tedavi alanlarında çalışabilirler. Tarım sektöründe, mahsul verimini artıran veya hastalıklara dirençli bitkiler geliştirmede görev alabilirler. Biyoteknoloji endüstrisinde ise ilaç geliştirme, gen düzenleme ve biyoyakıt üretimi gibi konularda uzmanlaşabilirler.

Bu alanlarda eğitim almayı mantıklı kılan bir diğer faktör de sürekli gelişen teknolojilerdir. Genomik, proteomik ve biyoinformatik gibi teknolojik gelişmeler, moleküler biyoloji ve genetik alanında yeni iş fırsatları yaratmaktadır.

Elbette, moleküler biyoloji ve genetik zorlu alanlardır ve yüksek düzeyde bilgi ve beceri gerektirirler. Ancak bu alanlara ilgi duyuyorsanız ve sıkı çalışmaya hazırsanız, gelecekte işsiz kalma kaygısı yaşamadan başarılı bir kariyer inşa edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bölümü bogaziçinde okumuş adam bile okumayın dior.
  • Up

• Up

• keşke bu bölümü okuyacağıma ; düz memur olsaydım. demek istemiyorsan böle bir hata yapma.ailenizin durumu çok iyi paraya ihtiyacın yok .zevk için okuyorsan bir şey diyemem. zamanında türkiyede ilk beş bine girip işsiz kalan ya da tekrar üniversite okuyan var. bir arkadaş istanbul mezunuydu .bitirip işsiz kalınca ; tekrar sınava girip ftr okumaya başladı.var sen düşün.

http://forum.donanimhaber.com/m_104257325/f_/key_molek%25FCler%252Bbiyoloji//tm.htm#104295641
  • Benimde bir zamanlar istediğim bölümdü. Araştırma yaptım ve sende yaparsan sadece insanları uyarmak adına bu bölümü bitirmiş kişilerin bloglar açtığını filan görürsün. İçlerinden bir tanesi Oxford sanırım orada master yaptıktan sonra Türkiye ye dönüyor. Açıkta kaldıktan sonra Bankacık okumaya başlıyor. Türkiye de çalışma kısıtlı olduğu gibi(sanırım sadece üniversite de kalabilirsin) yeteri kadar bütçe ayrılmıyor sanırım dindir carttır curttur bizimkilere fazla geliyor genetik ile oynamak. Olan 1-2 laboratuvarda ise malzeme açısından sıkıntı olduğunu okudum. Kaldı ki durum Türkiye de böyleyken yurt dışında da çok geniş çaplı bir meslek olarak bakılmıyor. Her ülke kısıtlı fon veriyor ve orada bulunanların da sayısı belli bu alanda ilk olabilmiş kişiler. Benimde kalbimde hala bu bölüm var ama şartlar imkan vermiyor. Paranız varsa baba parası misali zevkine okur sonra kovalayabilirsin.

• Bir tanidigim ITU'de okudu ardindan Kore'ye yuksek lisans icin gitti. Hem laboratuvarda calisti aylik maas aldi hemde yuksek lisansini yapti. Suan doktora yapiyor olmasi lazim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplar için teşekkür ederim
    Boğaziçi bilkent ODTÜ gibi okullarda okursam şansım olmaz mı bu bölümü gerçekten isteyerek okuyacağım daha iki senem var ama araştırıyorum iş olanakları kısıtlı diye duymuştum.

• Ben de bu bölümü okuyanlardanım.

Herkes kendi bölümünün zor ve gereksiz olduğunu düşünür.

Yalnız bu bölüm gerçekten adamı kendinden soğutur. Çünkü şu durumlar var:

-Çok iyi çalışırsan en çok para kazanan meslek grubuna dahil olursun.
    -Ama bu kadar emeği başka bir yere versen çok daha para kazanırsın.

Bütün olay bu iki maddede bitiyor benim için.

Tamamdır idealler, hedefler için iyi bir meslek. Yalnız ruhen ve fiziken insanı gerçekten yoruyor ve hayattan soğutuyor. Adam akıllı iş yapmak ve normal bir eğitimle iyi para kazanmak istiyorsan aynı puanla muhteşem bölümler tutabilir.
  • harika bir meslek kuzenim mezunu usa ca da universtede dr unvaniyla 9 bin dolara calisiyor.Odtu mezunu.Hedeflerini birakma

• Cevaplar icin çok teşekkür ederim iki üç yıldır hedefim de bu bölüm var ve ciddi anlamda her şeyi göze alacağım Koç Bilkent Boğaziçi ODTÜ İTÜ gibi okullar olursa tercih yapacağım
    Başka tavsiyesi olan?

• bölüm güzel ama türkiyede çalışma alanı yok çinkü türkiyede bilim sıfır. yurtdışı diyorsan oku yurtdışında çok önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zteska -- 20 Nisan 2015; 17:52:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aile doktorunun kızı bilkent genetik bırakıp pc mühendisliğine geçmiş. Bende bu bölümle ilgili çok araştırma yaptım geleceğinin çok açık olcağına inanıyordum ancak araştırmalarım sonucu öyle olmadığını gördüm . Odtü de okuyanlar bile şikayetçi. Eğer illa bu mesleği yapıcam diyorsan kendini çok iyi geliştirip yurtdışına gitmelisin. Araştırmalarım sonucu açık ve net bir biçimde nerden mezun olursan ol Türkiyede hayalindeki gibi para kazanamıyacağını söyleyebilirim
  • Up

• Up

• Up

• Up

• up
  • Şöyle yazılar var:
    http://genetikbolumu.blogspot.com.tr/2014/05/genetik-ogrencisinden-gelen-bir-yaz.html?m=1
    http://genetikbolumu.blogspot.com.tr/2012/07/gelecegin-meslegi-genetik.html?m=1
    Beklentinize uygun mu, düşünüp karar verin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.