Şimdi Ara

moleküler biyoloji ve genetik de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilenler gidenler okuyanlar yardım ederse çok sevinirim

• yrdım
  • Hazır konu varken ben de sorayım. Biyoloji bölümü için hangi üniversiteleri önerirsiniz ?
  • ^forumda kimse yok mu bu bölümden .??
  • Tamam o zaman şöyle açıklamaya çalışayım. Her alanda; her dalda farklı gereksinimler, farklımateryal ihtiyaçları var. Bazı alanlarda mükemmel mantık, bazılarında pahalı cihazlar lzım olabiliyor. Biyoloji bölümleri genellikle ekonomik bir bütçe ister. Özellikle moleküler biyoloji ve genetikte bilim=paradır. Bu kesinlikle her zaman böyledir. Parası olan alabilir enzimini, kitini, olmayan teorik işler. Üniversiteleri isimleriyle nitelendirmeyi yanlış buluyorum. Her üniversite farklı alanlarda uzmanlaşma, tanınma sağlamak amacıyla farklı dallara uzanıyor. Önemli olan okul ismi değil, öğretim üyeleri ve materyaller, bütçe aslında. Bu konuda eğer moleküler biyoloji ve genetik alanında inceleyecek olursak, bilkent üniversitesi özel bir üniversite olduğu için inanılmaz bir bütçeleri var. Bilkentte bilim yapmak çok daha rahat olur. Ancak boğaziçi üniversitesi de gerçekten güzel bir üniversite. İki üniversitede kazanacağı kimlikler farklı. Bilkent' te Boğaziçi Üniversitesinde bulacağın şeyleri bulamıyabilirsin. Hatta insanların ne kadar acımasız olabileceğine şahit olursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: enomeno35

Tamam o zaman şöyle açıklamaya çalışayım. Her alanda; her dalda farklı gereksinimler, farklımateryal ihtiyaçları var. Bazı alanlarda mükemmel mantık, bazılarında pahalı cihazlar lzım olabiliyor. Biyoloji bölümleri genellikle ekonomik bir bütçe ister. Özellikle moleküler biyoloji ve genetikte bilim=paradır. Bu kesinlikle her zaman böyledir. Parası olan alabilir enzimini, kitini, olmayan teorik işler. Üniversiteleri isimleriyle nitelendirmeyi yanlış buluyorum. Her üniversite farklı alanlarda uzmanlaşma, tanınma sağlamak amacıyla farklı dallara uzanıyor. Önemli olan okul ismi değil, öğretim üyeleri ve materyaller, bütçe aslında. Bu konuda eğer moleküler biyoloji ve genetik alanında inceleyecek olursak, bilkent üniversitesi özel bir üniversite olduğu için inanılmaz bir bütçeleri var. Bilkentte bilim yapmak çok daha rahat olur. Ancak boğaziçi üniversitesi de gerçekten güzel bir üniversite. İki üniversitede kazanacağı kimlikler farklı. Bilkent' te Boğaziçi Üniversitesinde bulacağın şeyleri bulamıyabilirsin. Hatta insanların ne kadar acımasız olabileceğine şahit olursun.

mesaj için tşk. ama ben şu an bu bölüm için kararsızım biraz dişe kaydım diyebilirim..kararsızım yani ama yinede tşk..

• moleküler biyoloji ve genetik okudun diyelim. Türkiyede duramazsın yurtdışına gitmen lazım. Yurtdışında Ph yapana kadar 30 yaşını geçmiş oluyorsun. Yurtdışı olanakları olarak bilkent diyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Boğaziçi mezunu birisi olarak bu bölüm için Bilkent diyorum.
    Daha doğrusu birkaç genetik okumuş arkadaş öyle diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

Boğaziçi mezunu birisi olarak bu bölüm için Bilkent diyorum.

boğaziçi genetik mi okudun acaba?
  • hayır genetikten 2 arkadasım vardı 2si de bölüm değiştirdi, onların yalancısıyım.
  • Boğaziçi moleküler biyolojide okuyan arkadaşlarım var, bilkent' te de okumuş arkadaşım var. Ben üst mesajda da demeye çalıştım aslında. Okurken maddi sıkıntılar dolayısı ile sorun yaşamak istemiyorsan Bilkent. Ya ama bu ayrım doğru değil kii. Her okulun kendine has bir yapısı var, ben bir Boğaziçi mezunuyla bir Bilkent mezununu aynı kefeye koyamam. Boğaziçi Üniversitesi2 nde gerek ders dışı etkinlikleri; gerek sosyal yapısı; gerek İstanbul' da olman dolayısı ile farklı biri oluyorsun. Bilkent konusunda tecrübesizim ama bildiğim 2 şey var. 1. maddi sıkıntı yok, rahat bir eğitim alıyorsun ve ulusal çapta diploma sahibi oluyorsun (Boğaziçi' nde de aynı durum var) fakat çılgın bir düeyde rekabet var. :]
  • quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

Boğaziçi mezunu birisi olarak bu bölüm için Bilkent diyorum.

siz boğaziçi genetik mezunumusunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: enomeno35

Boğaziçi moleküler biyolojide okuyan arkadaşlarım var, bilkent' te de okumuş arkadaşım var. Ben üst mesajda da demeye çalıştım aslında. Okurken maddi sıkıntılar dolayısı ile sorun yaşamak istemiyorsan Bilkent. Ya ama bu ayrım doğru değil kii. Her okulun kendine has bir yapısı var, ben bir Boğaziçi mezunuyla bir Bilkent mezununu aynı kefeye koyamam. Boğaziçi Üniversitesi2 nde gerek ders dışı etkinlikleri; gerek sosyal yapısı; gerek İstanbul' da olman dolayısı ile farklı biri oluyorsun. Bilkent konusunda tecrübesizim ama bildiğim 2 şey var. 1. maddi sıkıntı yok, rahat bir eğitim alıyorsun ve ulusal çapta diploma sahibi oluyorsun (Boğaziçi' nde de aynı durum var) fakat çılgın bir düeyde rekabet var. :]

lisans eğitimi bittikten sonra master ve doktara için genetik mühendisliği alanından yüksek lisans yapılabilirmi ? yurtdışında.

• Tabi tabi. Zaten üniveristede de çok alan var seçmeli derslerde. Üniversiteler birbirinden farklı dersler açıyorlar genellikle. Hangi üniversite hangi alanı açıyorsa o dersi alıp o konuda yükselebilirsin. Ama sen zaten moleküler biyoloji ve genetik bitirdiğin için şansın var. Sadece o dersi alman sana teknik öğreteceğinden okul bulma şansın artar. Yani şöyle anlatayım;

Şuan uyduruyorum.

Boğaziçi Üniversitesi popülasyon genetiği konusunda araştırmalar yapıyor;
    Öğretim üyeleri de bu konuda uzmanlaşmış kişiler. Elde öğretmen olduğu için o dersi açıyorlar ve sen xx' teki yy okuluna popülasyon genetiği üzerine yüksek lisansa gidiyorsun. Daha şanslısın diğer başvuranlara göre çünkü popülasyon genetiği dersi almışsın. Aaa diyorlar biz bu çocuğu alalım.
  • Bilkent. Eğer Koç'un lablarına göre eski kalmadıysa. Bir de Sabancı biyomühendislik için çok iyi lab yaptırmış diye duydum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.