Bildirim
MOL AYT KİMYA YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Co2 nin 1 molü 44 gr 2 mol Co2 olsada co2nin mol kütlesi 44 gr olur
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
hocam ben olayı yanlış anladım galiba tanımdan dolayı yani olayı şöyle mi düşüneceğiz mol kutlesi diyorsa her zaman bilesik 100 molde olsa mol kutlesi 1 molunun kutlesi oldugundan 44 gr dir degismez gözüyle mi bakacagiz
Evet hocam n = m/ma dan aklınızda kalsın Ma 1 molünün ağırlığıdır
Biriminden yola çıkarak ne olduğunu anlayabilirsiniz. "Mol kütlesi (g/mol)" diyor, yani "mol kütlesi" dediği şey g/mol cinsinden ölçülen bir değer. g/mol demek, 1 mol başına düşen gram demek, yani 1 molünün gram cinsinden kütlesi demek. Bileşiğin bir molünün kütlesi neyse odur, aynı maddeden daha fazla eklemek bunu değiştirmez. Bu tarz birimlerde, her zaman "paydadaki ifadeden "1" tane olduğunda üsttekinden ne kadar oluyor" şeklinde. Örneğin hızı m/s saniye cinsinden ölçtüğümüz zaman, bu; "1 saniyede" gidilen metre cinsinden yol mesafesi demek. Özkütle = g/cm³, "1" cm³ hacme düşen kütle miktarının gram cinsinden değeri demek. Örneğin, özkütle (g/cm³) cinsinden ölçülen bir değer olduğu için, yani sadece maddenin 1 cm³'ünün kütlesiyle ilgilendiği için, maddenin 1 cm³'ünün kütlesi neyse odur, bu yüzden madde eklemek (kütleyi arttırmak) özkütleyi değiştirmez, özkütle-kütle grafiği de aynı B şıkkındaki gibi olur. İvme = m/s² = (m/s)/s, 1 saniyede hız kaç m/s değişti demek.
-
hocam yine döktürmüşsünüz çok teşekkür ederim cok güzel bir anlatım
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X