Şimdi Ara

Moğollar (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
12.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nickimi değiştirdim

Disko kralında çaldıklar şarkılar tek kelimeyle SÜPERDİ

Hani Okan bayulgen dedi ya bu kadar iyi bişey beklemiyordum diye bende sahiden beklemiyordum helal olsun adamlara

Kesinlikle ben de beklemiyordum.

Bu arada Moğollar yarın ( 23 aralık çarşamba )saat 22:00 da Dream Tv ( yüxexes ) de.
    24 aralık da konserleri var,facebook moğollar grubuna bakarsanız diğer haberleri de görebilirsiniz.
  • Toplumdaki koyunlaşmaya karşı bir çığlık bu albüm. Sürüleşmeye İSYAN!
  • Davulcumuz Engin Yörükoğlunu kaybetttik.Başımız sağolsun
     Moğollar

Engin Yörükoğlu Moğollar grubunun davulcusu.

1945'te İstanbul'da doğdu. Müziğe 1963 yılında Gölcük'te Siyah İnciler grubuyla başladı. Daha sonra Selçuk Alagöz'ün grubuna girdi.Bu grupta ileride Moğollar'ı beraber kuracakları Cahit Berkay'la tanıştı. Moğollar'la gittiği Paris'te gruptan ayrıldı. Daha sonraki yıllarda Cahit Berkay ile Paris'te çeşitli çalışmalar yaptı. Ayrıca Jazz müziğine yöneldi. Çeşitli triolar ve Quartetler kurdu. 1991'de Türkiye'ye dönen Yörükoğlu, halen İstanbul/Beyoğlunda Jazz Stop isimli bir Jazz ve Rock kulübü ve Bodrum Kızılağaç köyünde de bir restaurant işletmektedir.Fakat Jazz Stop adlı barını 2006 yılında devretmiştir

• Haberi az önce alıp yıkıldım..

Mekanı cennet olsun Engin abimizin.
  • Türkiyede artık iyi insan kalmıyor, herkes hazırlasın olacaklara.
  • mekanı cennet olsun Allah rehmet eylesin
  • geçen gün dokuz eylül üni. deydiler çok güzel bir konser verdiler biraz kısa sürdü ama muhteşemdi..
  • ekleyebilirmisin arkadaşım şu grubu tekrar canlandıralım
  • Uçan batarist Engin Yörükoğlu anısına

• Ekle beni de. Türkiyede sağlam olan 2-3 gruptan biri zaten.
  • benide ekle
  • Keşişleme parçasını elektro gitar ile çalabilen var mı acaba merak ediyorum. Hiç video bulamadım. En sonunda kasıp kendim çalacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

Keşişleme parçasını elektro gitar ile çalabilen var mı acaba merak ediyorum. Hiç video bulamadım. En sonunda kasıp kendim çalacağım

Çalamazsın kardeşim. Parça bozuk düzenli bir bağlamada çalınıp halk müziği komalarını içeriyor. Lakin cover yapabilirsin ki çaldığın o zaman keşişleme olmaz.
    not: Keşişleme Moğollar'ın gitarla en çalınmaz şarkısı yav ona nerden saldın , git kriz bastı çal
    Edit: ek not:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 25 Ekim 2014; 16:11:35 >

• Engin Yörükoğlu göçüp gidince ben de yok olmuşum buralardan istemsizce; 2011 yılında kendisini kaybettiğiniz evine gidip kendi adına düzenlenmiş müzeyi gezdim tüylerim diken diken oldu. Gitmişken mezarına gidip toprağına parmaklarımı batırıp, az duygulanıp kendisine de bu kadar erken gittiği için kızgın hareketlerle hadsiz şekilde mezarında çıkan ayrık otlarını yolduğumu hatırlıyorum. Film orada benim için kopmuştu; yerine 2-3 kişi deniyorlar, bunlardan biri piyasadaki iyi davulculardan Utku Ünal- vefasız çıkıyor, şu sıralar Nilüfer'in arkasında çalarken görebilirsiniz kendisini; o kadar ki Utku Ünal'dan ders alan bir arkadaşım bateri çalmayı bıraktı, şu sıralar Eskişehir şan bölümüne kayıtlı bir öğrenci olmaya hazır. Kemal çalıyor Engin baba yerine, eline çok hakim; notasyonla falan iş yapan disiplinli bir kardeşimiz. Burgazada'daki Prograsif fest'te Taner babayla takılıyordu en son Ağustos ayında.
    Hepinize selamlar, Cahit baba 70ine girmiş bu arada, kendisine söyleyemedik ama buradan kutlarız doğum gününü.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.