Bildirim
Moğollar (6. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: onurhan_1905
the beatles ,emrah karaca olmasa sanki daha iyi olurmuş gibime geliyor.sırf cem karacanın oğlu diye gruba aldılar ben öyle düşünüyorum.keşke Cahit abi vokal olsaydı şarkıları kendi söyleseydi çok daha iyi olurdu.sen ne düşünüyorsun bu konuda?
Şöyle bişey var , Cem Karaca'nın günümüzde yaşıyan en yakın dostu Cahit abi idi,Emrah'ı alma nedeni birazda ona kol kanat germek istemesi.Cem Karaca Cahit abiye vasiyet etmiş de olabilir , çünkü Cahit abinin gerek Emrah'a karşı bazı tavırları gerekse durup dururken bu kadro değişimini yapması bunu gösteriyor.Hatta şu da var , Emrah geldi ve konserlerden moğolların aldığı ücret 5e bölündü.Eskiden 4 kişilerdi şimdi daha az düşücek kişi başına fakat Emrah Karaca'nın biraz da reklamı olduğu için konser ücretleri de arttı.Konser ücretlerini biraz biliyorum fakat burda paylaşmıyım şimdi
-
peki yeni çıkacak olan albümde bütün şarkıları emrah karaca mı söylüyor yoksa bazı şarkıları Cahit abi de söyleyecekmi?? -
quote:
peki yeni çıkacak olan albümde bütün şarkıları emrah karaca mı söylüyor yoksa bazı şarkıları Cahit abi de söyleyecekmi??
Onu daha bilmiyorum fakat yakında bilgi alıp paylaşmaya çalışırım.Tek bildiğim ensturmantal parçaların da olucağı. -
bir sorum olacak Cahit abinin mavi olan elektro gitarının markası ve modelini biliyormusun?? -
ben Godin diye biliyorum ama... -
quote:
ben Godin diye biliyorum ama...
Evet godin , modelini bilmiyorum fakat 2-3 milyarlık bişey diye biliyorum.
Taner öngürün bass gitarı da godindir. -
Yeni albüm '' Umut Yolunu Bulur '' piyasada.
Geçtiğimiz sene 40. kuruluş yılını görkemli bir Türkiye turnesi ile kutlayan, Türk Rock Müziği’nin öncü temsilcisi Moğollar; içerisine onlarca kaydı, sayısız deneysel performansı ve birçok ulusal ve uluslararası ödülü sığdırdığı kariyerine, beş yıllık bir aradan sonra ‘Umut Yolunu Bulur’ isimli albümüyle devam ediyor. Sevenlerine en son 2004 yılında Emre Plak tarafından yayımlanan ‘ Yürüdük Durmadan ‘ albümleriyle seslenen Moğollar; bu aranın ardından yeni bir albümle dinleyicisine ulaşıyor.
Cahit Berkay, Taner Öngür, Engin Yörükoğlu, ve Serhat Ersöz’ den oluşan çekirdek kadrosuna, 2008’de Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca’yı solist olarak dâhil eden Moğollar; ‘Umut Yolunu Bulur’ albümlerinin kayıtları sırasında müzisyen Utku Ünal’ı da, 2.davulcu olarak ekibine kattı. Genişleyen ve güçlenen kadrosuyla Moğollar, kırk yılı aşkın müzik kariyerine, yeni bir albüm ekleyerek devam ediyor.
Kayıtları S.E.S.’de gerçekleştirilen, Moğollar’ ın on birinci stüdyo albümü ‘Umut Yolunu Bulur’, on iki yeni Moğollar şarkısı içeriyor. Genelinde, söz ve müziği Cahit Berkay ve Taner Öngür’ e ait olan şarkıların yanı sıra; albümde Nazım Hikmet ve Can Yücel’in şiirlerinden etkilenerek hazırlanmış beş şarkı bulunuyor. Yapımını, Emre Plak’ın üstlendiği ‘Umut Yolunu Bulur’ isimli son Moğollar çalışmasının miksleri Jamiroquai ve Underworld gibi dünyaca tanınan grupların prodüktörü Mike Nielsen; masteringi ise Pink Floyd, Bob Geldof gibi isimlerle çalışmış efsanevi ses mühendisi Andy Jackson tarafından gerçekleştirildi.
Öğrenmenin ve deneyimlemenin sınırı olmadığına inanan ve zaten yıllardır bu düsturdan beslenen Moğollar, hem kulaklarımızın aşina olduğu, hem de yepyeni pırıltılar barındıran ‘Umut Yolunu Bulur‘ adlı albümleri ile, çoğumuzdan daha genç ve dinamik olduklarını bir kez daha gösteriyor ve 40 yıllık macera dolu yolculuğuna kaldığı yerden devam ediyor.
Evet hayırlı olsun.Albümü kendim en yakın zamanda edinmeye çalışacağım.Albümde şaşırdığım bir nokta , Cahit Berkay'ın Uğur Mumcu anısına yaptığı müziği de albümde görmiş olmamız.En merak ettiğim 2 parça ise Alarm ile Geri Sar.Alarm'ın yeni versiyonu çok hoş , içeriği de bir ayrı önemli tavsiye ederim Alarm'ı kesinlikle.Ayriyetten albümdeki parçaların 2sinde Cahit Berkay'ın söz yazdığını görüyoruz.Issızlığın Ortasında'yı yazdıktan sonra Cahit Berkay'ın söz yazdığı parçalarıda çokça ve severek dinlemeye devam ediyoruz.Bu arada Nazım Hikmet'in şiirleri üzerine Taner Öngür'ün müziğiyle dinleyeceğimiz parçalardan da büyük zevk alıcağımızı düşünüyorum.Emrah Karaca'nın performansı ortada diyecek birşey yok.Daha önce yaptığı çalışmaları saymazsak yaptığı ilk çalışmada büyük performans gösterdiğini söyliyebiliriz rahatlıkla.Daha fazla yorum için albüme sahip olmamız gerekli.
Albüm fiyatı 12,00 ytl civarı , gayet uygun ben edinicem en yakın zamanda.
Albümdeki şarkı listesi şöyle:
1. Çaya Kaç Şeker
Söz: Can Yücel Müzik: Cahit Berkay
2. Geri Sar
Söz & Müzik: Cahit Berkay
3. Haydarpaşa Merdivenleri
Söz: Nazım Hikmet Müzik: Cahit Berkay
4. Yalan
Söz: Funda Tatar Müzik: Cahit Berkay
5. Umut Yolunu Bulur
Söz: Gonca Özel Müzik: Cahit Berkay
6. Moğol Miskeri
Müzik: Cahit Berkay
7. Kadınlarımız
Söz: Nazım Hikmet Müzik: Ruhi Su, Taner Öngür
8. Kriz Bastı
Söz & Müzik: Cahit Berkay
9. Bulutlar Adam Öldürmesin
Söz: Nazım Hikmet Müzik: Taner Öngür
10. Günler
Söz: Nazım Hikmet Müzik: Taner Öngür
11. Alarm
Söz & Müzik: Taner Öngür
12. Uğur Mumcu Anısına
Müzik: Cahit Berkay
Albümdeki parçaların tanıtımlarını dinlemek için...
http://www.esenshop.com/detail.aspx?id=52775
Albümün kritiği ve yorumlar içinTıklayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 8 Aralık 2009; 19:10:09 >
-
Yer: JOLLY JOKER BALANS
Tarih: 24 ARALIK PERŞEMBE 2009
Saat: 21:30
Moğollar yeni albümleri ‘Umut Yolunu Bulur’ şarkılarıyla ilk defa Jolly joker Balans ta sevenleriyle buluşuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 8 Aralık 2009; 19:12:02 > -
Cahit Berkay'a bayılıyorum. Her yaptığı müzik dinlenir bu adamın. Albümleri de harika zaten. -
Moğollar bu gece Kanal D'de yayınlanan Disko kralına konuk oluyor.Haydi ekran başına
-
quote:
Orijinalden alıntı: The Beatles
Moğollar bu geceyarısı Kanal D'de okan bayülgenin talk show programı Disko Kralında 00:15
Off Telecaster
-
4 şarkı birden çaldılar reklama girdi şimdi programı kapadan birde cem karaca parçası alsak süper olur.Şarkıların hepsini çok beğendim bu arada anında ağızınızda dolanmaya başlıyor şarkılar mükemmel. -
Ekleyiniz lütfen. İnşallah genç adamlar- emrah gibi- bu grupta yer almaya devam ederde moğollar bitmez. -
quote:
Orijinalden alıntı: kelberTh
4 şarkı birden çaldılar reklama girdi şimdi programı kapadan birde cem karaca parçası alsak süper olur.Şarkıların hepsini çok beğendim bu arada anında ağızınızda dolanmaya başlıyor şarkılar mükemmel.
Evet program sonunda da namus belası girdiler , tam dediğin oldu.
Bu arada bu son yazan arkadaşlar , ekliyimmi sizi gruba ?
@SilverQuasar
Evet , bir genç daha geldi aslında.Dün Engin abinin o kadar hasta durumda olduğunu tahmin etmemiştim , sanıtım o baterist Utku da kadroda olucak bundan sonra mecburi olarak. -
quote:
Orijinalden alıntı: The Beatles
quote:
Orijinalden alıntı: kelberTh
4 şarkı birden çaldılar reklama girdi şimdi programı kapadan birde cem karaca parçası alsak süper olur.Şarkıların hepsini çok beğendim bu arada anında ağızınızda dolanmaya başlıyor şarkılar mükemmel.
Evet program sonunda da namus belası girdiler , tam dediğin oldu.
Bu arada bu son yazan arkadaşlar , ekliyimmi sizi gruba ?
@SilverQuasar
Evet , bir genç daha geldi aslında.Dün Engin abinin o kadar hasta durumda olduğunu tahmin etmemiştim , sanıtım o baterist Utku da kadroda olucak bundan sonra mecburi olarak.
Benide ekleyebilirsin.
-
benide ekleyin -
Eklemeler yapıldı. -
Hemen almak lazım yeni albümü, çok merak ediyorum. -
Disko kralında çaldıklar şarkılar tek kelimeyle SÜPERDİ
Hani Okan bayulgen dedi ya bu kadar iyi bişey beklemiyordum diye bende sahiden beklemiyordum helal olsun adamlara
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X