Şimdi Ara

MODİFİYE CHIP TUNING VE POWER BOX HAKAN USTA (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.922
Cevap
44
Favori
369.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: urfabirecik

Mehmet Ustam, araç linea 1.6 mj 2009. Yakıt tüketimim ideal. Daha fazla tasarrufun bir yolu mümkün mü? HP artışı istemiyorum...
    Mümkünse tasarruf oranı ve fiyat rica edeceğim.

evet aracından Doğru kullanıma paralel %20 kadar ekonomi yapılabilir chiptuning ile.. 600 tl
  • araç güc artışı icin
    400tl peşin fiyatına 12 aya kadar taksit.
    aracınızınne kadar artacagı aşagıdaki linkten ögrenebilirsiniz.
    http://www.ecotorq.com/chiptuning/ne-kadar-artar/
  • Merhaba,

Aynen dediğiniz gibi performanstan ziyade sollama ve küçük viteslerdeki hantallık. Eğer bunları iyileştirmede bu cihaz
    yeterli gelecekse ilgilenebiliriz. Yalnız bir kaç sorum olacak bu aparatla ilgili;

Soketten ( eğer yanlış tahmin etmiyorsam ) anladığım kadarıyla serviste bilgisayarı bağladıkları yerden mi bağlanıyor veya motor bölümünde
    bir yere mi konuyor ?

Bu soketi takıp çıkartabiliyor muyuz ( araç garantisi devam etmekte ve yetkili servise götürüyoruz ) ? Ayrıca genelde araca pek yüklenilmez ve
    sakin kullanılır. Sanırım bu aparatı takınca aynen Chip Tuning mantığı geçerli olacaktır ? ( sakin kullanılırsa yakıt tasarrufu, gaza yüklenilirse fazla tüketim olayı )

Latitude için de bu aparatı mı öneriyorsunuz Chip Tuning yerine ? Onda düşük viteslerde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama uzun yolda sollamalarda
    hantal kalacağını tahmin ediyorum.

Bir de; profilinizde Kadıköyde olduğunuz yazılı. Müsait bir zamanınızda bulunduğunuz yere bir getirsek aracımızı ( Scenic )
    ve hem aklımızdaki soruların yanıtını yetkili ağızdan duyarız hem de karar verilirse aparatı araca taktırırız orada ?

Teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

Merhaba..

Anladığım kadarı ile sizin max güç artışı ile çok işiniz yok..

Size şu hizmetimi öneriyorum..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-safechip-chiptuning-tr-de-ilk-49264932/detay/

Safechip ile özellikle rahatsız olduğunuz küçük vites handikapı ve ilk hızlanalarda low throttle da düşük devirlerde canlılık kazandırırız.. hem Chiptuning den ucduzdur.. hemde max güç artmadığı için motora normalden fazla yük binmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qube26 -- 19 Mayıs 2011; 16:25:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qube26
    Merhaba,

Aynen dediğiniz gibi performanstan ziyade sollama ve küçük viteslerdeki hantallık. Eğer bunları iyileştirmede bu cihaz
    yeterli gelecekse ilgilenebiliriz. Yalnız bir kaç sorum olacak bu aparatla ilgili;

Soketten ( eğer yanlış tahmin etmiyorsam ) anladığım kadarıyla serviste bilgisayarı bağladıkları yerden mi bağlanıyor veya motor bölümünde
    bir yere mi konuyor ?

Bu soketi takıp çıkartabiliyor muyuz ( araç garantisi devam etmekte ve yetkili servise götürüyoruz ) ? Ayrıca genelde araca pek yüklenilmez ve
    sakin kullanılır. Sanırım bu aparatı takınca aynen Chip Tuning mantığı geçerli olacaktır ? ( sakin kullanılırsa yakıt tasarrufu, gaza yüklenilirse fazla tüketim olayı )

Latitude için de bu aparatı mı öneriyorsunuz Chip Tuning yerine ? Onda düşük viteslerde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama uzun yolda sollamalarda

Bir de; profilinizde Kadıköyde olduğunuz yazılı. Müsait bir zamanınızda bulunduğunuz yere bir getirsek aracımızı ( Scenic )
    ve hem aklımızdaki soruların yanıtını yetkili ağızdan duyarız hem de karar verilirse aparatı araca taktırırız orada ?

Teşekkürler

sanırım yanlış anlaşılmış

linkdeki ilan da Chiptuning ilanıdır..Yüklenen yazılımın herhangi bir resmi olamayacağı için temsilen oyle bir resim koydum.. o ilanda yazılım satılmaktadır..

tabiki yüzyüze gorusmemiz faydalı olacaktır.. yeni mekanımızı gezdiririm iki yudum cay içeriz..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: qube26
    Merhaba,

bir yere mi konuyor ?

Teşekkürler

sanırım yanlış anlaşılmış

linkdeki ilan da Chiptuning ilanıdır..Yüklenen yazılımın herhangi bir resmi olamayacağı için temsilen oyle bir resim koydum.. o ilanda yazılım satılmaktadır..

tabiki yüzyüze gorusmemiz faydalı olacaktır.. yeni mekanımızı gezdiririm iki yudum cay içeriz..

İlanda cihazı görünce aparat olarak algıladım haliyle. Scenic abimin aracı. Siz hangi günler yerinizdesiniz ? Cumartesi günleri çalışıyor musunuz ?
    Hafta içi yoğun bir şekilde çalışıldığından gelmemiz sıkıntı olabilir, Cumartesi daha sakin olduğundan daha iyi olur eğer o gün çalışıyorsanız.

Teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Atech4

Passat b6 2010 1.6 mpi da ne kadar atış olur kaç liraya maal olur ve garanti vs konusunda sorun olur mu?

mpi motorlarda 8 hp kadar kazanılabiliyor 600tl tutar.. garanti ile ilgili bi sıkıntınız olmaz..

Peki yakıt tüketimi ve vites geçişi ile ilgili ne fayda sağlayabilir?
  • quote:

quote:

quote:

Passat b6 2010 1.6 mpi da ne kadar atış olur kaç liraya maal olur ve garanti vs konusunda sorun olur mu?

mpi motorlarda 8 hp kadar kazanılabiliyor 600tl tutar.. garanti ile ilgili bi sıkıntınız olmaz..

Peki yakıt tüketimi ve vites geçişi ile ilgili ne fayda sağlayabilir?

Bu motorlarda tüketim ile ilgili pek bi değişim olmaz.. ancak ekomax hidrojen sistemi ile birlikte uyglandığında güç artışı 15 hp ye ve %25 lere varan bi ekonomi soz konusu olabilir..bu ikilinin toplam tutarı 1100 tl gibidir..

• 1.4 85 bg ibizam var benzinli ve 2011 model yakıt konusunda basmazsam gayet cimri ancak hızlanmaya kalkınca cok da istekli değil o kadar ki bazı yokuşlarda ibreyi sabit bir hızda bile tutmakta zorlanıyorum yani çekişi yetersiz
    bu cip tuning le yeterli duruma gelir mi ? bir de lpg taktırmayı düşünüyorum ilerde chip ile bir sorun olur mu, yoksa lpg den sonrada bir remap gerekecek mi?
    Şu mpi motorlar için olan hidrojen sistem nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_mrh

1.4 85 bg ibizam var benzinli ve 2011 model yakıt konusunda basmazsam gayet cimri ancak hızlanmaya kalkınca cok da istekli değil o kadar ki bazı yokuşlarda ibreyi sabit bir hızda bile tutmakta zorlanıyorum yani çekişi yetersiz
    bu cip tuning le yeterli duruma gelir mi ? bir de lpg taktırmayı düşünüyorum ilerde chip ile bir sorun olur mu, yoksa lpg den sonrada bir remap gerekecek mi?
    Şu mpi motorlar için olan hidrojen sistem nedir

Chiptuning bu arclarda gercekten cok ciddi ihtiyac.. üst devirleriniz bihayli iyileşecektir..

LPG taktırdığınız zaman da ekomax la cok daha yüksek torklar elde ederiz..
  • Logan - 1.5 dCi - 68 HP

PS tuned Tork tuned
    68 83 160 200

böyle değerler çıktı. benim derdim hız yapmak değil aslında. araba düşük hızlarda sürekli vites değişimi istiyor, vites aralıkları daha uzun olsa çok daha iyi olacak. ve buna ek olarak daha da yakıt tasarrufu olursa çok iyi olur. chipli değerlerinin de motorun 86 beygirlik olan versiyonuna çok yakın olması dikkatimi çekti. öbür motor seçeneği 86 ya 220.

bu uygulamanın getirdiği yakıt tasarrufu ile bu uygulamaya verdiğimiz para kendini ne kadar sürede amorti ediyor ?
  • meraba 207 1,4 hdi 70bg aracim var. Ne kadarlık bir artıs olur birde ankara daki bayiniz sasmaz da degil mi ? Fiyat ne kadar acaba ? Son olarak yazılım yapılmadan once ve yapildiktan sonra dyno olcumude yapiyormusunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spidynelly

meraba 207 1,4 hdi 70bg aracim var. Ne kadarlık bir artıs olur birde ankara daki bayiniz sasmaz da degil mi ? Fiyat ne kadar acaba ? Son olarak yazılım yapılmadan once ve yapildiktan sonra dyno olcumude yapiyormusunuz.

merhaba chiptuning sonrası degerler aşagıdaki gibi olur
    PS tuned Tork tuned
    70 86 160 193

yeni taksitli kampanyamızdan yararlanabilirsiniz...
    ankara şubemizde dyno mevcuttur...

saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Logan - 1.5 dCi - 68 HP

PS tuned Tork tuned
    68 83 160 200

böyle değerler çıktı. benim derdim hız yapmak değil aslında. araba düşük hızlarda sürekli vites değişimi istiyor, vites aralıkları daha uzun olsa çok daha iyi olacak. ve buna ek olarak daha da yakıt tasarrufu olursa çok iyi olur. chipli değerlerinin de motorun 86 beygirlik olan versiyonuna çok yakın olması dikkatimi çekti. öbür motor seçeneği 86 ya 220.

bu uygulamanın getirdiği yakıt tasarrufu ile bu uygulamaya verdiğimiz para kendini ne kadar sürede amorti ediyor ?

merhaba işlemden sonra aracınızı istediginiz viteste uzun süreli kullanabilirsiniz ne kadar sürede paranızı amorte eder tam bilmek mümkün olmaz
    genelde ben dahil olmak üzere :) aracın performansı iyi oldugundan arabaya basmak cidden insana zevk verdigi icin basıyoruz basıyoruz yakıtımız eskisi gibi kalıyor
    yakıtınızın düşmesi ekonomik kullanmanıza baglıdır bu şekilde kullanımda eskiye oranla yakınız düşer.....

saygılar...

• Sevgili Mehmet Gazihan,

Sıfır km Opel Astra Classic HB 1.3 Dizel 90 Hp'lik araç satın aldım, salı günü aracı teslim edecekler.

Performans verileri yerlerde sürünüyor teknik verilere baktığımda :) Haliyle araca chip tuning yaptırmak istiyorum. ( Sizin msn@chiptuning.com.tr adresinizi msn'ime ekledim bu arada )

Birkaç konuda sorularımı yanıtlarsanız kafamdaki soru işaretlerini yoketmiş olacağım.

1- Araca chip uygulaması yaptırmak için rodaj süresinin bitmesini beklemem gerekiyor mu ?
    2- Aracın motoruna zarar vermeden, çok fazla zorlamadan , duman atma problemi yaşamayacak şekilde bir uygulama istiyorum, yapacağınız uygulama ile alabileceğimiz veriler nelerdir ? Stock halinde 13.6 saniye olan 0-100 hızlanmasını kaça düşürmüş oluruz ? Eminim ki bu motora daha önce uygulama yapmışsınızdır.
    3- Opel Astra dizel kullanan arkadaşlarım düşük devirlerde ve 1. ve 2. viteste arabanın aşırı cansız olduğunu söylediler, bunu iyileştirebilir miyiz ?
    4- Aracın 2 yıl garantisi olacak haliyle servise bakıma götüreceğim, servistekiler chip uygulamasını farkedip "bundan sonra aracınız garantili değil" diyebilirler mi ?
    5- Araca serviste herhangi bir başka problem için orjinal yazılımını yükleyeceklerini düşünürsek bu tarz bir durumda tekrar size aracı getirip yeniden yazılımı yükletmemiz gerekir diye tahmin ediyorum, bu durumda herhangi bir ücret alıyor musunuz ?
    6- Fiyat ile ilgili bilgilendirirseniz sevinirim, ben kocaeli'den geleceğim için haliyle ekstra masrafım da olacaktır, nakit ve elden ödeme yapılacak şekilde bu işi kaça bitiririz.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

• dostum bende bertone 2.0 turbo var 200hp neyapabiliriz bu resimdeki gibi hava filtre kutusu hortumlar vb şeyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Logan - 1.5 dCi - 68 HP

PS tuned Tork tuned
    68 83 160 200

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-safechip-chiptuning-tr-de-ilk-49264932/detay/?

bu uygulama tam sizlik..

vites oranları yazılımsal olarak değiştirilemez mekanik iyileştirme gerekir..

• quote:

Orijinalden alıntı: asoz

Sevgili Mehmet Gazihan,

Sıfır km Opel Astra Classic HB 1.3 Dizel 90 Hp'lik araç satın aldım, salı günü aracı teslim edecekler.

Performans verileri yerlerde sürünüyor teknik verilere baktığımda :) Haliyle araca chip tuning yaptırmak istiyorum. ( Sizin msn@chiptuning.com.tr adresinizi msn'ime ekledim bu arada )

Birkaç konuda sorularımı yanıtlarsanız kafamdaki soru işaretlerini yoketmiş olacağım.

1- Araca chip uygulaması yaptırmak için rodaj süresinin bitmesini beklemem gerekiyor mu ?
    2- Aracın motoruna zarar vermeden, çok fazla zorlamadan , duman atma problemi yaşamayacak şekilde bir uygulama istiyorum, yapacağınız uygulama ile alabileceğimiz veriler nelerdir ? Stock halinde 13.6 saniye olan 0-100 hızlanmasını kaça düşürmüş oluruz ? Eminim ki bu motora daha önce uygulama yapmışsınızdır.
    3- Opel Astra dizel kullanan arkadaşlarım düşük devirlerde ve 1. ve 2. viteste arabanın aşırı cansız olduğunu söylediler, bunu iyileştirebilir miyiz ?
    4- Aracın 2 yıl garantisi olacak haliyle servise bakıma götüreceğim, servistekiler chip uygulamasını farkedip "bundan sonra aracınız garantili değil" diyebilirler mi ?
    5- Araca serviste herhangi bir başka problem için orjinal yazılımını yükleyeceklerini düşünürsek bu tarz bir durumda tekrar size aracı getirip yeniden yazılımı yükletmemiz gerekir diye tahmin ediyorum, bu durumda herhangi bir ücret alıyor musunuz ?
    6- Fiyat ile ilgili bilgilendirirseniz sevinirim, ben kocaeli'den geleceğim için haliyle ekstra masrafım da olacaktır, nakit ve elden ödeme yapılacak şekilde bu işi kaça bitiririz.

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

1500 km aracınızı sakin sakin kullandıktan sonra 3500 km ye kadar normal kullanıp bir motor yağını değiştirmenizi tavsiye ederim.. sonrasında chiptuning için elverişli olacaktır..

benim bu motora tavsiye ettiğim değerler 105 hp 250 nm dir..

evet 1. ve 2. viteslerdeki tork limitasyonunu ortadan kaldırıyoruz..

kesinlikle servis bunu farketmez ve sıkıntı yaşamazsınız..

tekrar yüklemeler ücretsizdir..

ücretim nakit 600 tl dir..

• quote:

Orijinalden alıntı: cihangir1

dostum bende bertone 2.0 turbo var 200hp neyapabiliriz bu resimdeki gibi hava filtre kutusu hortumlar vb şeyler.

Chiptuning yapılıp 240 hp ye çıkartılabilir aracınız..

intercooler hortumlarınıda iyileştirebiliriz..

• Sevgili Mehmet Gazihan,

meraba 207 1,4 hdi 70bg aracim var. Ne kadarlık bir artıs olur birde ankara daki bayiniz sasmaz da degil mi ? Fiyat ne kadar acaba ? Son olarak yazılım yapılmadan once ve yapildiktan sonra dyno olcumude yapiyormusunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spidynelly

Sevgili Mehmet Gazihan,

Ankara da dyno imkanım yok, kendi imkanlarınız la ölçtirebilirsiniz.. burda İstanbulda Atölyem de dinamometre mevcut.. 600tl tutar.. Bayim yok Ankara da yükleme merkezi var sadece.. Başkent sanayide 56sk no 34 Serkan Oto Serkan usta benim yazılımlarımın araçlara yüklenmesi için yardımcı olmaktadır.. BAYİM YOK özellikle altını çiziyorum..

aracından sizin ihtiyacınız olan kadar gücü çıkartabilriz. bu 5 hp den 30 hp ye kadar değişebilir.. ama benim önerim TORK u ile ilgilenin aracınızın.. işinize yarayacak olan onun yükselmesidir.. 50 NM kadar tork artışı yakalayabiliyoruz..

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.