Şimdi Ara

Modifiye - 2006 Suzuki swift 4x4 - Chip tuning vb.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımdan oldukça memnunum. Ancak motor performasını birazcık daha arttırmak istiyorum. Bunun için öncelikle egzos (son susturucu) ve K&N kutu içi filtre ile bir başlangıç yaptım. Sonuç fena sayılmaz, araçta hissedilir (çok değil) bir gelişme oldu, gaz tepkileri canlandı, çekiş az da olsa arttı, yokuş çıkış performansı da az da olsa artış gösterdi.

Bu araçta bunun üzerine ne yapabilirim? Chip tuning olabilir mi? Küçük hacimli atmosferik japon araçlarda genelde olmuyor ama bunu net olarak öğrenmek istiyorum.

Toplam 1000-1200 Tl bütçe ile neler yapılabilir?

Yorumlarınızı beklerim.

• iridyum-platinyum buji alarak ateşleme gücünü birazcık daha arttırabilir, 0W20 gibi ince yağ kullanarak motorun çalışmasını biracık rahatlatabilirsiniz, yine ecu beynine yazılım attırarak % 5-10 güç artışı olabilir, birazcık kelimesini özellikle kullandım ki hissedilir bu değişimlerin turbolu bir araca göre asla kıyaslanamayacak derece düşük kalacak olması, atmosferik motorda değişimler ne yazıkki böyle, unutmadan benzini 97 oktan alarak motordaki vuruntuyu azaltıp verimi cüzi seviyede arttırabilirsiniz ...
  • Bujileri ben olsam ellemem chip tunning ile guc elde edemezsiniz arazide torka ihtiyaciniz varsa takviye var mı bilmiyorum yoksa sanzuman oranini buyuterek en yuksek hizi azaltip torku arttirabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın orjinalinde zaten iridyum buji kullanımı zorunlu, ve ben de bikaç bin km önce bunları ve buji kablolarını deiştirmiştim. Tüm filtreler (benzin hariç) ve yağ da değişti. Akü ve kayışlar da değişti.

2-3 hafta önce oksijen senörü ve ateşleme bobinleri arızalandı onlar da değişti.

Debriyaj baskı balata değişti, hatta şanzıman revizyon oldu.

Son olarak ön fren disk ve balatalarını değiştirecek ve arka aksları revizyona sokacağım (ses geliyor). Motor kulakçığı da değişecek.

Egzos son susturucu değişti ve K&N kutu içi hava filtresi de uygulanınca araç sanırım şu an maksimumda (stok üstüne-chip vs olmadan).

Şanzıman oranını azaltmak astronomik bir bedel tutacaktır, zaten ben de arazide kullanmıyorum aracımı.

O yüzden chip tuning e yöneldim ancak oa da uygulanamıyor.

Üzerine de daha fazla birşey yapılamayacak gibi görünüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Honda HRV e-hybrid
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.