Arkadaşlar Mondial 100 Rt motosiklet almayı düşünüyorum kullananlar kendi deneyimlerinizi ve yorumlarınızı olumlu olumsuz yönlerini yazabilirmisiniz?
Motosikletten pek anlamam ama genelde mondialden uzak dur diyor tüm forum. Hondanın scooter modelleri var onlara bakabilirsin yada farklı markaların. Honda Spacy 110 gördüm ben 3.750 TL falan. Hondanın başka modelleride var Yamahanında öyle.
Mondial Çin malıdır, o yüzden otomatik olarak tü kaka'dır. Şehir çocukları Mondial'a binenlere iyi gözle bakmazlar. Buna karşın, köy ve kasaba çocukları büyük bir memnuniyetle Mondial alırlar, sorduğun zaman "abi iki senedir, üç senedir, beş senedir kullanıyorum, daha hiç bir arızası olmadı" cevabı alırsın. Bir arıza yaptığı zaman da parçasını o "elit kullanıcı" motorlarının parçasına kıyasla üçte bir fiyata alırsın. Dolayısıyla bu aşamada bir karar verme durumundasın: Vespaya BMW'ye filan kadar uzanamadığı için Japon mapon malı motorlar alıp hissettikleri aşağılık duygusunu Çinlilere küfrederek gizlemeye çalışan "elit"lerden mi olacaksın, yoksa bir Çinli alıp sesini çıkartmadan (bazen kalitesizlik sorunları da yaşayarak) işine mi bakacaksın?
Bunun dışında, her iki modelde tecrübem olmasa da, ben görsel açıdan 100 Loyal'i tercih ederim. 100 RT, biraz da ön çamurluğunun gövdeye entegre olması nedeniyle paketçi motorunu andırıyor. Arkada tek amortisör olması (100 RT), mayın tarlasına benzeyen şehir içi yollarda bana pek güven vermiyor. Gerçi RT'de motor biraz daha güçlü, ama eğer yükleme fazla abartılmayacaksa bunun etkisi fazla hissedilmez diye düşünüyorum. Tabii, bir de aradaki fiyat farkı var, Loyal'in aleyhine.
Eğer eline tornavida pense yakışıyorsa, elin kazmasına emanet etmektense kendi işini kendin yapmayı beceriyorsan, titiz, temiz ve dikkatli bir kullanıcıysan Mondial'den şaşma derim ben. Güle güle kullan!
Şu arkadaş,abi,kardeş. Bir yandan güzel bir yorum bir yandan da iğneleyici sözler söylemiş bir kaç konusuna daha denk gelmiştim hep bu şekilde. İnsan anlamlandıramıyor ve gerçekten hayret ediyor
Kendi beğendiği şeylere sürekli olarak, bilip bilmeden, dangıl dungul, bazen de edep adap tanımadan hücum edilince insanoğlu bir tepki geliştiriyor doğal olarak. Bunda hayret edilecek bir şey yok. Eğer yeterince uygarlaşmışsa, tepkisini ifade ederken "iğneleyici" olmayı tercih ediyor, "bak nazikçe söylüyorum, lütfen biraz düşün ve anla" demek istiyor. Anlamlandırma meselesine gelince, bu herkese göre değişir. Herkes, karşılaştığı bir şeyi kendi bilgi, tecrübe ve tercihlerine göre anlamlandırır. Hani zevkler ve renkler tartışılmaz denir ya, işte aynen bu şekilde. Eğer iğnelenen varsa, "acaba neden" sorusunun cevabını arama zamanı gelmiş demektir.