Şimdi Ara

Modeme bağlı aygıtı detaylı nasıl görebiliriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sayın üyeler benim problemim, bizim modeme bağlı başka bir dağıtıcı bağlı. Ben ana modemin üzerinden bu dağıtıcı veya her ne denıyor ise onun şifresini ögrenebilir miyim programlar aracılığıyla, arayüzde detaylı şekilde göstermiyor sanırım.

şimdiden teşekkürler konu yanlış yerde ise özür dilerim.

• Ana modemin arayüzüne girdiğinizde ana modeme bağlı olan yani ana modemden ip alan aygıtların isimleri orada belirir. İsimleri kontrol ederek dağıtıcının adını bulursanız. Onun yanında ip adresini adres satırına yazdığınızda dağıtıcının arayüzü açılır. Eğer şifresi varsa tabiki şifreleri bilmeden onun arayüzüne giremezsiniz. Şifreyi öğrenmenizin bir yolu da yok. Genelde şifresi olmuyor arayüzün o yüzden şansınızı bir deneyin. Şifresi olsa da eğer çok bilen biri onu kurmamışsa dağıtıcının markasına göre genelde şifre ve kullanıcı adı admin admin, admin 1234, admin 12345 gibi şeyler oluyor.

Kolay gelsin.
  • Dostum, ben modem arayüzüne giriyorum. Oradan Lan Bağlantılarına geliyorum ve kablolu bağlı aygıtlara bakıyorum. Hepsinin IP'sini teker teker kopyala yapıştır yaptım neredeyse adres çubuğuna fakat girmiyor o arayüze. Dağıtıcının k.adı şifresini de biliyorum, arayüze giriş yapsa olacaj yani. O dağıtıcının arayüzüne o dağıtıcıya bağlı olmadan giriş mümkün mü ki senin dediğin yöntemle ve bu arada orada yazan bütün IP adresleri 3 rakam.3rakam.1rakam.3rakam şeklinde, ana modemin ise 3rakam.3rakam.1rakam.1rakam, yeterli bilgi verdiğimi düşünüyorum yardımcı olursan çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Belki özel bir sisteme sahiptir. Bazı dağıtıcıların arayüzüne sadece doğrudan dağıtıcı ve bilgisayar arasında eternet bağlantısı yaparak ulaşabiliyorsunuz. Bazılarının ki ise telefona yüklü olan bir uygulama ile bağlanıp ayarları sadece telefon üzerinden yapıyorsunuz.

Benim evdeki dağıtıcı da telefon üzerindeki uygulama ile kontrol ediliyor. Kablosuz şifresi aln güvenliği vs... bütün ayarları telefon üzerindeki uygulamadan ayarlıyorum. Kaydet diyorum. Kendini yeniden başlatıyor ve devreye giriyor.

Velhasıl marka ve modelini öğrenebiliyorsanız neler yapılabileceğine bakarız.

Kolay gelsin.

ne yapabiliriz?

Google'a everet kablosuz dağıtıcı yazıp çıkan modelleri inceleyin. Şu anda modeminize bağlı olan modele benzer olanı tespit edip resmini veya resmin linkini atabilirseniz belki sistemi nasıl işliyor öğrenebiliriz.

Everestinde piyasada baya bir modeli varmış dağıtıcı olarak.

Ama ikinci mesajımda da dediğim gibi. Dağıtıcı'nın arayüzüne ulaşılma prensibi direkt kablo veya telefon üzerinden uygulama ile kablosuz erişim şeklindeyse pek bir şey yapamayız.

Kolay gelsin.

umarım yapabilecek bir şeyimiz vardır dediğim gibi modemin arayüzüne ulaşsak kullanıcı adı şifreyi biliyorum.

Doğrudan dağıtıcıya bağlanmanız lazım.

Eğer dağıtıcı üzerinden yayılan kablosuz ağa bağlanabiliyorsanız. O ağ üzerinden arayüze bağlanmayı deneyin.

https://www.youtube.com/watch?v=tb7F0wFi1Ug

Yukarıdaki linkte arkadaş dağıtıcı internete bağlanmadan önce nasıl kurulum yapıldığını ve ayarları nasıl değiştirdiğini gösteriyor. Bunu izleyerek sizde dağıtıcının arayüzüne bağlanmayı deneyebilirsiniz.

Yada direk sizin internetinizde iken video'da gösterilen ip'yi girerek modem arayüzüne ulaşmayı deneyebilirsiniz ama dediğim gibi dağıtıcıya doğrudan bağlıyken olması gerekiyor lakin arayüzü değişik bağlantılara izin veren bir çok dağıtıcı var.

Kolay gelsin.

• Teşekkür ederim dostum :)

Allah razı olsun teşekkürler okadar forum sayfasında okudum cevap bu arkadaşın dediğinde dağıtıcı modem arayüzüne girmek istiyorsanız, ana modemin arayüzüne girip dağıtıcı modemin modeli bellidir oraya tıklayıp ip adresini kopyala yapıştır aç şifreni gir ve dağıtıc modem arayüzündesin :)

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.