Şimdi Ara

Modem Üzerinden HDD paylaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
16.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, günlerdir bu konu hakkında araştırma yapıyorum, hala kesin bir çözüme ulaşamadığım için burada sizlere sormak istedim...
    Elimizde biri 500gb seagate freeagent,, diğeri 1,5tb wd harici disk olmak üzere iki adet harici hard disk bulunmaktadır... Bunların her biri usb üzerinden ayrı bilgisayarlara bağlı olup, ağ da paylaşıma açık bir vaziyette kullanılmaktadır... Fakat biz bunların ikisini de modeme bağlayıp modem üzerinden paylaşıma açmak istiyoruz.. Yani bir deyişle bu iki harddisk ortak sunucu niyetine kullanılıp,, iş yerinde bugüne kadar yapılan her türlü iş düzenli olarak bu harddisklere aktarılacaktır ve devamlı olarak bu şekilde kullanılacaktır... Böyle bir şey mümkün müdür, mümkün ise nasıl yapabiliriz.. Bu konuda bilgisi olan herkesin yorumunu bekliyorum... Şimdiden teşekkür ederim..



  • Merhaba,

    Bahsettiğiniz şeyi yapabilmenizin 3 yolu mevcut:

    1) Ağa bir bilgisayar bağlayıp, bunu sunucu gibi sürekli açık tutarak.

    2) Usb girişine sahip bir modem alıp, buna 2tb'lık bir hdd bağlayarak

    3) Network Attached Storage yani NAS diye tabir edilen cihazlardan alarak.

    3 durumdan 1 ve 3. durumu bizzat test etmiş ve 2.sini forumdan okumuş biri olarak, tavsiyem 1. şıktan yana olur. Sıkıntı yaratmaz, yeterince hızlıdır, gerekirse dosya depolamaktan başka amaçlar için de kullanılabilir. Örneğin gece boyunca ftp'den ya da netten dosya çekmek veya yüklemek gibi.

    Ancak, ben diğer şıkları kullanacağım diyorsanız, o konuda da bildiklerimi paylaşayım: Usb girişine sahip ve dosya paylaşımı için piyasada pek modem bulamıyorsunuz. Bulsanız dahi, fiyatı 160-200tl arasına denk geliyor. Kullanıcıların yorumu ise pek de sağlıklı olmadığı yönünde. Ağ içerisinden bile dosya atarken maksimum 5mb/sn ile aktarma yapılabiliyor ve bu bağlantı da sürekli değil. Mesela aktarım yaparken birden hız sıfıra düşüyor, 10-15 sn öyle kalıyor, sonra aktarım devam ediyor ve bu da sizi haliyle yavaşlatıyor.

    NAS çözümü ise modemden çok da farklı değil. Modeme göre daha çok özelliği mevcut olsa da kullandıkları küçük işlemciler yüzünden sistem verimli çalışmıyor. Modemde bahsettiğim aktarım hızları bunun için de geçerli. Ancak bu cihazları 100tl'den başlayan fiyatlara bulmanız mümkün, yalnız bahsettiğim sakıncaları yüzünden açıkçası işinize yarayacağını düşünmüyorum.

    Alın bir netbook, takın disklerinizi paylaştırın ağda istediğiniz gibi...




  • Yorumunuz için teşekkür ederim açık ve net olmuş..
    Evet ilk başta aklıma boşta duracak bir bilgisayar geldi, fakat bu en son çare olmalı, çünkü çalıştığımız firma özellikle para konusunda bir sürü sorun çıkartan bir firma, kalıcı bir çözüm yaratacak bir cihaza veya yönteme ihtiyacımız var şu an..

    Başka yöntemler bilen arkadaşlar varsa lütfen paylaşsın.. Eminim sorduğum soruya yönelik gelecek cevaplar bir çok arkadaşa yardımcı olacaktır...
  • O zaman en doğrusu böyle bir işe kalkışmamak olacaktır. Zira bahsettiğim yöntem dışında inanın bir yöntem yok.

    Maliyete bu denli önem veriyorlarsa, sizde şirkette kullandığınız bilgisayarlardan birine bağlarsınız bu diskleri, çalışma saatleri dışında bağlanmanız gerekiyorsa bilgisayarı açık bırakırsınız. Böyle bir duruma gerek yoksa, sıkıntı da yok demektir.
  • Firmanın dosya paylaşımı için düşünüyorsanız modem/router üzerinden dosya paylaşımı yalan olur. "addictive " arkadaşımızın da söylediği gibi hiç bulaşmayın.

    Nas kutular var ama onların da ucuzları baş ağrıtır. En güvenilir yolu PC ve FreeNAS. Tabi lisans şirketin lisans ile derdi oksa yoksa windows server bile kuararsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nacer

    Nas kutular var ama onların da ucuzları baş ağrıtır. En güvenilir yolu PC ve FreeNAS. Tabi lisans şirketin lisans ile derdi oksa yoksa windows server bile kuararsınız.

    Dosya paylaşımı için değil,, şirketin kendi kullandığı bir server sistemi var,, fakat bizim kendi birimimizde yapmış olduğumuz işler şirketin serverında olmaması gereken saklanması gereken çalışmalar.. Ve bütün bunları tek bir yerde toplamamız lazım.. Yani şöyle ki; yapılan bütün işler tek bir hafızaya depolanıp herkes yapılan işleri oradan takip edip yaptığı işi oraya kaydedecek.. Düzenli olarak klasörler oluşturup dağınıklık önlenecek ve bu sayede herkes herkesin yaptığı işi görebilecek.. Kimse kendi bilgisayarında yaptığı işi saklamayacak.. Mesela birisi bir iş yapacak oluyor veya bir dosyaya ihtiyacı oluyor,, her bilgisayarda ayrı ayrı olduğu için neyin nerde olduğunu aramak bazen saatler sürebiliyor.. Yani işin kısası,, bizim amacımız hem zamandan kazanmak hem de bu karışıklığın önüne geçmek..




  • Bakın, şayet şirkette çalışan bir sunucu varsa bu işinizi kolaylaştırır.

    Sunucuya 1 adet taşınabilir disk bağlarsınız, bunu ağda paylaşıma açarsınız, kullanıcıları ve izinleri siz belirlersiniz, böylece sunucu sadece sizin için hdd'yi ağa dahil etmeye yarayan bir cihaz haline gelir.

    Saklamak isterseniz, hdd dolunca, çeker, yenisini takarsınız, sorunsuz kullanırsınız.

    Bu anlamda bir bilgi-işlem çalışanından teknik yardım almanız daha doğru olacaktır...
  • Modem üzerinden hdd yi paylastırıp smart tv ve telefonlardan erişebilirmiyiz
  • boşta durması gereken bilgisayarı bir raspberry tarzı cihaza linux kurarak elde edebilirsiniz. sonrasında ftp ile kontrol sağlayabilirsiniz
  • xxömür kullanıcısına yanıt
    USB girişi olan modemlerin hemen hemen hepsi bu isteğinizi yapabilmektedir ancak bunun ne kadar sağlıklı olduğu tartışmaya son derece açıktır. Bunun en büyük nedeni; bilgisayara bağlı olan bir hdd belli bir süre kullanılmadığında motorunu kapatmaktadır. Bu da hdd'nin ömrünü uzatmaktadır. Ancak modemlerin bir çoğu bunu desteklemedikleri için hdd'nin ömrü kısa olmaktadadır yada 7/24 kullanıma uygun WD'nin red serisi gibi hdd'ler kullanılmalıdır. Bu ndenle modeme USB disk takmaktansa tek hdd kapasiteli NAS cihaz kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aeronics

    USB girişi olan modemlerin hemen hemen hepsi bu isteğinizi yapabilmektedir ancak bunun ne kadar sağlıklı olduğu tartışmaya son derece açıktır. Bunun en büyük nedeni; bilgisayara bağlı olan bir hdd belli bir süre kullanılmadığında motorunu kapatmaktadır. Bu da hdd'nin ömrünü uzatmaktadır. Ancak modemlerin bir çoğu bunu desteklemedikleri için hdd'nin ömrü kısa olmaktadadır yada 7/24 kullanıma uygun WD'nin red serisi gibi hdd'ler kullanılmalıdır. Bu ndenle modeme USB disk takmaktansa tek hdd kapasiteli NAS cihaz kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır.
    Adaptive Voltage Scaling (AVS)
    Adaptif Voltaj Ölçeklendirme
    çalışma koşullarını değiştirerek gücün azaltılması


    Dynamic Voltage and Frequency Scaling (DVFS)
    Dinamik Voltaj Frekansı Ölçeklemesi
    yonga koşullarına bağlı olarak voltajın arttırıldığı veya azaltıldığı bir güç yönetimi tekniğidir.


    zyxel vmg3312-b10b' de AVS var görünüyor. usb' yi hiç denemediğim için DVFS var mı bilemiyorum ama muhtemelen bu da vardır. bence usb giriş içeren ve disk kullanımını destekleyen bütün cihazlarda olsa gerek diye düşünüyorum. denk geldi yazayım dedim.





  • merhaba, konuyla ilgili bir kaç sorum olacaktı. zte h267a modemime usb ile ssd bağladım. samba share ayarını yaptım. ftp açık. bilgisayar üzerinden ağ ve tarayıcı üzerinden cep telefonu ile de dosya yöneticisi ile dosya alışverişi yapabiliyorum. lakin cep telefonunda ağdan çıkınca dosyalarımı göremiyorum. asıl yapmak istediğim ise evde ip güvenlik kameralarım var. bunların sd kartları çok düşük. cep telefonundan kamera uygulaması ftp ayarlarına giriyorum. bilgisayarda bulduğum ağ yolunu yazdığımda bir türlü kayıt yapamayorum. güvenlik kameraları da aynı ağ üzerinde. Bunu nasıl yapabilirim. teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.