Şimdi Ara

modem resetlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
39.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Airties RT-102 ile internet bağlantımı sağlıyorum bu aralar download olayıyla çok ilgilenince internet hızımda bir yavaşlama oluyor kulaktan dolma bilgilerle çok download yaparsam modemimi arada resetlemem gerektiği konusunda söylentiler var gerçekten çok download yapılan bir modemi arada resetlemek gerekirmi veya nasıl bir tedavi süreci vardır bunun bir de airties rt102 modemlerde reset işlemi sivri uçlu bir aparatla arkadaki reset yazan yere dokunmak galiba değil mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: ctrlaltdel00
    Airties RT-102 ile internet bağlantımı sağlıyorum bu aralar download olayıyla çok ilgilenince internet hızımda bir yavaşlama oluyor kulaktan dolma bilgilerle çok download yaparsam modemimi arada resetlemem gerektiği konusunda söylentiler var gerçekten çok download yapılan bir modemi arada resetlemek gerekirmi

Merhaba,
    Çok download yapınca modemin arasıra restlenmesi gerekir şeklindeki bir bilgi doğru değildir. Herhalde bir şehir efsanesi olsa gerek.

Download vb işlemlerde modemden aynı anda çoklu talepte bulunulmaktadır. Çok sıradan bazı modemler bu çok talep karşısında cevap vermekte zorluk çekebilir ve data hızında yavaşlık vs. tarzında bir takım sorunlar üretebilir. Böyle bir durumda yapılacak tek şey sadece modemi kapatıp-açmaktır.

Modemi resetleme olayı ise modemi fabrika ayarlarına geri döndürme işlemidir. Bu durumda yapılan ayarların tamamı kaybolur ve tekrardan ayarları vs. yapmanız gerekir.

• +1903 Bence resetlemeden kasıt reel anlamda resetleme değilde modemi kapatıp açmaktır ve bu da sorununuzu çözecektir...
    quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyalcin

Merhaba,
    Çok download yapınca modemin arasıra restlenmesi gerekir şeklindeki bir bilgi doğru değildir. Herhalde bir şehir efsanesi olsa gerek.

Download vb işlemlerde modemden aynı anda çoklu talepte bulunulmaktadır. Çok sıradan bazı modemler bu çok talep karşısında cevap vermekte zorluk çekebilir ve data hızında yavaşlık vs. tarzında bir takım sorunlar üretebilir. Böyle bir durumda yapılacak tek şey sadece modemi kapatıp-açmaktır.

Modemi resetleme olayı ise modemi fabrika ayarlarına geri döndürme işlemidir. Bu durumda yapılan ayarların tamamı kaybolur ve tekrardan ayarları vs. yapmanız gerekir.

• quote:

Orjinalden alıntı: ykesici
    +1903 Bence resetlemeden kasıt reel anlamda resetleme değilde modemi kapatıp açmaktır

Evet, genelde bu şekilde bir yanlış ifade söz konusu. Dediğiniz gibi kapatıp-açma olayını reset gibi ifade ediyorlar.
    Ama karşılıklı olarak anlaşmayı kolaylaştırmak ve ifadeleri doğru kullanmakta fayda var. Yoksa amacımızı yanlış ifade edebilir ve sorunun çözümünde karşı tarafı yanlış yönlendirebiliriz.
    Selamlar...
    AMD FX-8120~Thermalright Venomous X RT~Gigabyte GA-990FXA-UD5~CORSAIR (2X4GB) VENGEANCE 1866MHZ~SAPPHIRE HD7870 XT 2GB GDDR5 WITH BOOST~WD Caviar Blue 1TB~High Power Element Bronze 700W 80 ~Zalman Z11 PLUS~ HP 22xi IPS

ASUS X555LN-XO031D i7-4510U 8GB 1TB 15.6 2GB GVGA
    HTC ONE (M8)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    modem ????
    23 yıl önce açıldı
    Tplink Modem dns sorunu.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende hiç resetlemiyorum ve de sorunda çıkmadı şimdiye kadar.
  • iyi akşamlar arkadaşlar. son zamanlarda bağlantı sorunu yaşıyorum. sürekli olarak kopuyor. fakat bilgisayarda internet "bağlı" olarak gözüküyor. modem normal gözüküyor. modemi açıp kapatınca düzeliyor ve kısa bir süre sonra yeniden sorun yaşıyorum. her hangi bir sayfa açamıyorum. ve msn'ye girme denemelerimde de "anahtar bağlantı noktası" sorunu gösteriyor.

bu sorunla alakalı olarak ttnet teknik servisini aradım ve "http://192.168.1.1/" adresinden girip ayar yapmam gerektiğini söylediler. sorun şu ki ben parolayı bilmiyorum. ayarları ben yapmadım. ve bu sebeple modemi resetlemem gerekiyormuş.

modemi resetlersem bütün güvenlik ayarlarım da resetlenir mi? kablosuz ağ bağlantım var. ve resetlersem bilgisayara bir ayar yapmadan tekrar internete bağlanabilir miyim? modem bağlantısından hiç anlamıyorum. araştırıyorum sürekli.

umarım tam olarak açıklayabilmişimdir. bilen birileri yardımcı olabilir mi?

Tesekkürler...

• quote:

Orjinalden alıntı: N.A.
    iyi akşamlar arkadaşlar. son zamanlarda bağlantı sorunu yaşıyorum. sürekli olarak kopuyor.

bu sorunla alakalı olarak ttnet teknik servisini aradım ve "http://192.168.1.1/" adresinden girip ayar yapmam gerektiğini söylediler. sorun şu ki ben parolayı bilmiyorum. ayarları ben yapmadım. ve bu sebeple modemi resetlemem gerekiyormuş.

Merhaba,
    Modemlerde Resetleme denen olay modemin arkasında veya altında bulunan reset düğmesine modem çalışırken 5-10 sn basmakla oluşan işlemdir. Bu işlem ile modem fabrika ayarların geri döner. Modemde yapılmış tüm ayarlar vs. kaybolur, baştan ayarların yapılması gerekir. En başta internet erişimi sayfasında kullanıcı adı ve şifrenin tekrar ayarlanması şart. Bu aşamadan sonra modem en basit hali ile ayarlanmış olur ve internet çıkışına hazırdır.
    İnternet bağlantısı kesilince modemin önündeki bağlnatı ışklarından hangisi aktif durumda? Kesinti olduğunda bu ışıklardan hangisi sönüyor? Esasında bağlantı kesildiğinde modemin arayüzüne girip modemde internet bağlantısı varmı diye bakmak gerek. Modem IP almışmı kontrol etmek gerek. Modemi başka birileri ayarladı ise modeme erişmek için kullanılan varsayılan şifreyi değiştirmemiş olabilir. Erişim sayfasında varsayılan şifreyi girip denemek lazım. modeminizn marka ve modeli nedir?
    İnternet bağlantısı kesildiğinde bilgisayarda bağlantının var gibi görünmesi normaldir, çünkü modem ile PC arasındaki bağlnatı ethernet baülantısıdır. Bunun aktif olması internet bağlantısının var olduğu anlamına gelmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: ctrlaltdel00

Airties RT-102 ile internet bağlantımı sağlıyorum bu aralar download olayıyla çok ilgilenince internet hızımda bir yavaşlama oluyor kulaktan dolma bilgilerle çok download yaparsam modemimi arada resetlemem gerektiği konusunda söylentiler var gerçekten çok download yapılan bir modemi arada resetlemek gerekirmi veya nasıl bir tedavi süreci vardır bunun bir de airties rt102 modemlerde reset işlemi sivri uçlu bir aparatla arkadaki reset yazan yere dokunmak galiba değil mi?

AirTies RT-102 Modemlerde ciddi açık bulundu!
    --------------------------------------------------------------------------------

Telekom'un promosyon kampanyasında ücretsi olarak verdiği AirTies RT-102 model modemlerde ciddi yazılım açığı olduğu testip edilmiştir ve buda kullanıcıları olumsuz yönde tehlike arz etmektedir. RT-102 modem kullanıcılarının dışardan başka kullanıcılar tarafından modem ayarlarının değiştirilmesini engellemek için sitesinden güncel Firmware yazılımını yüklemeniz gereklidir.
    bence ilgilen

• ben modemimi fabrika ayarlarına döndürmek istiyorum ama herhangi bir sakıncası var mı ? yani modem üzerinden yeni bir uygulama yapmak gerekir mi ?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.