Şimdi Ara

modem bahsedilen wan port nedir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
60.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • WAN = Wide Area Network: Geniş Alan Ağ

    Coğrafi olarak uzak mesafelerdeki yerel ağları ve bilgisayarları birbirine bağlamak için kullanılır. Örneğin iki şehir arasındaki bilgisayarlar ya da iki ülke arasındaki bilgisayarlar WAN ağıyla birbirine bağlanabilir. WAN ağına en iyi örnek olarak Internet gösterilebilir. Bir switch yardımıyla internete açılan LAN’a bağlı bilgisayarlar, uzak bir konumdaki diğer LAN’a bağlantı kurabilirler.

    böyle bir tanım var
    http://www.airties.com/destek_doc_tr/38_TR_Air5452%20Wan%20Portu%20Kullan%C4%B1m%C4%B1.pdf burada anlatılan ne işe yarar.

    doğrumu anlamışım paylaşayım.istanbul evde kurduğum ağa ile mersindeki arkadaşın ağını internet üzerinden birbirine bağlamak doğrumudur?







  • Çokça adını duymuştum da üşenip bir türlü nedir diye bakmamıştım

    Evet anladığınız doğru, ancak bu "WAN" olayını çok büyütmemek gerekir zira tanımda da bahsedildiği gibi, internet denilen şey en gelişmişi.

    Bir de tanımda doğru ancak pratiğe dökmek tanım okumaktan fazlasını gerektirir malesef. Yani istanbuldan değil mersin, dünyanın herhangi bir yerindeki ağa bağlanabilirsiniz ancak olay teknik olduğu için, bir miktar bilgi almanız gerekebilir.
  • Modeminizdeki ROUTER özelliğinini ADSL bağlantısı WAN portu üzerinden bağlayabileceğiniz bir Internet bağlantısı ile de kullanabileceğiniz anlamına gelir.
  • peki wan porta adsl bağlama şansım varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: testerecan

    peki wan porta adsl bağlama şansım varmı ?

    Modemlerde kastedilen WAN portu zaten ADSL dir. (ADSL modem ise)
    acces point türü bir cihaz ise WAN portu internetin alıncağı ethernet portu anlamına gelir.
  • Arkadaşlar ttnet hızlı modem aldım zte nin bunun ben wan yazan yerini eternete bğlarsam acs point gibi çalışır mı ? altta başka modem var eternete bağlı inşallah anlatabildim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baris0072

    Arkadaşlar ttnet hızlı modem aldım zte nin bunun ben wan yazan yerini eternete bğlarsam acs point gibi çalışır mı ? altta başka modem var eternete bağlı inşallah anlatabildim


    ayar yaparsanız çalışır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yücel52

    quote:

    Orijinalden alıntı: baris0072

    Arkadaşlar ttnet hızlı modem aldım zte nin bunun ben wan yazan yerini eternete bğlarsam acs point gibi çalışır mı ? altta başka modem var eternete bağlı inşallah anlatabildim


    ayar yaparsanız çalışır

    dsl n17 u modemden çıkan kabloya yeni bir modem baglayıp (bridge)köprü baglantı yapıyor internet alıyorum sorun yok birde benim av 200 nano powerline adaptörüm var bunu uzak odada bir yere takıp ucuna köprüleme modem wireless için yapayım dedim ama olmadı nano kiti pc ye cıkış veriyor inrernet alıyorum sorun yok ne yapmalıyım bir fikriniz varmı? Edit: tamam hallettim oldu!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baron1111 -- 24 Ocak 2017; 13:59:30 >




  • Nasıl yaptın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.