Şimdi Ara

Modem bağlantılı internet ping sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şuanda 3 yıl önce TTNET tarafından verilmiş olan bir modem kullanıyorum ve internet hızım bulunduğum bölgede fiber olmadığı için max. 7 Mbps civarı ve ping ise 45-65 arası değişmekte.

Fakat oyundayken bir video yüklenmesi veya şarkı dinlemem durumunda pingte ani yükselmeler veya sürekli yüksek olma sorunu var (illaki oyunda değil 2 bağlantıyı eş zamanlı açarsam yine olmakta) veya modeme 2. bir kişi bağlanırsa da ping tavan yapmakta fakat şuan bir aile yakınımdayım 4 kişi modemlerine bağlanıyoruz, oyun oynarken film yüklenebiliyor, müzik dinlenebiliyor, canlı oyun yayını veren siteler açılabiliyor ve pingte hiç yükselme olmuyor.

Durumda yukarıda bahsettiğim gibi olunca durumun benim modemle alakalı olduğunu anladım, bu nedenle varsa bu durumun bir çözümü (modeme res atmak vs.. dışında çünkü daha önce denedim) eğer yoksa yukarıda bahsettiğim gibi müzik dinleme, video izleme ve oyun oynama, 2-3 kişi bağlanma gibi çoklu şeyleri bir anda yapıp ping sorunu çıkarmayacak pahalı olmayan bir modem önermenizi istiyorum

Teşekkürler.

• güncel
  • Modemle alakalı bir durum yok aslında.İntarnet hızınızın yavaşlığından kaynaklanıyor tamamen.Yanı speedtest yaptıgınızda 7 mb gostermesı sızın ıntarnet hızınızın 7 mb olması anlamına gelmıyor.Şuan bende 8mb ttnet kullanıuyorum.Speedtest yaptıgımda hız 6-7 mb gorunuyor fakat bır ındırme yaptıgımda 300 kb ıle ındırıyor.Veya oyunlarda az lag oluyor.Yanı yenı modem alsanızda değişen çok fazla birşey olmaz.
  • Christopher Nolan kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi ben evde 7 mbps ile 900 kb civarında yükleme yapıyorken oyuna bağlansam lagoluyor fakat şuanda kaldığım yerde 7 mbps ile 400 kb civarı ile indirme yapıyor ve bu sırada kalabalık kullanımı dahi olsa lag'a neden olmuyor sanırım nedeni dediğiniz gibi bu,

Fakat dahası var ben modemime 2 kişi girdiğimde (kalabalık kullanımı) lag olabiliyor sanırım bu modemle alakalı,

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneLastKiss -- 30 Temmuz 2014; 12:33:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HatcheteR

Dediğiniz gibi ben evde 7 mbps ile 900 kb civarında yükleme yapıyorken oyuna bağlansam lagoluyor fakat şuanda kaldığım yerde 7 mbps ile 400 kb civarı ile indirme yapıyor ve bu sırada kalabalık kullanımı dahi olsa lag'a neden olmuyor sanırım nedeni dediğiniz gibi bu,

Fakat dahası var ben modemime 2 kişi girdiğimde (kalabalık kullanımı) lag olabiliyor sanırım bu modemle alakalı,

teşekkürler.

Aynı sorundan bende şikayetçiyim.Ben ve kardesım kullanıyoruz ıntarneti.O telefondan gırıyor ben pc den.Buna ragman oyunlarda lag oluyor intarnet yavaslıyor.Bende ugrastım yenı modem aldım ama degısen bıse olmadı.
    hangi modemi almıştınız ona göre kendime bir çare arayayım.

bazı araştırmalar yapmıştım kalabalık kullanım için önerilen pahalı olmayan bir kaç modem bulmuştum belki onlar çare olur belki olmaz.

http://www.hepsiburada.com/liste/airties-air-5343-150mbps-4-port-kablosuz-adsl2-modem/productDetails.aspx?productId=bd300729&categoryId=3009801

gibi...

araştırmaya devam ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HatcheteR

hangi modemi almıştınız ona göre kendime bir çare arayayım.

bazı araştırmalar yapmıştım kalabalık kullanım için önerilen pahalı olmayan bir kaç modem bulmuştum belki onlar çare olur belki olmaz.

http://www.hepsiburada.com/liste/airties-air-5343-150mbps-4-port-kablosuz-adsl2-modem/productDetails.aspx?productId=bd300729&categoryId=3009801

gibi...

araştırmaya devam ...

Modemle sorunun çözüleceğini sanmıyorum ama ben ilk kulalndıgım modem huawi idi. Yenisi tp-link. Alıcaksanız bu 2 marka dışında alın belki çözüm olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTERNET SORUNU
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    ilginiz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.