Şimdi Ara

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.427
Cevap
72
Favori
68.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliexpresste bulabilirsiniz arkadaslar 75 tl den 200 tl ye kadar model mevcut

• Merhaba arkadaşlar, bende ikinci maketim olan Panigale S 1199'u paylaşayım, Fırsat buldukça ilgilenebildiğim için yapması 2 ay sürdü ama onunla geçirdiğim her an çok keyifliydi :)
    İlk airbrush tecrübem ama sonuç beni oldukça tatmin etti. Ufak tefek hatalarım da oldu onlardan da ders çıkardım, Motor aksamının boyası el ile temas ettiğinde bozulmasın diye vernik atayım dedim.
    Parçaları boyarken akrilik ve enamel boyalar kullandım. Ama enamel boyanın üzerine akrilik vernik atılırsa yüzey kabarıkmış gibi sisli bir görünüm alıyor. O kısımların yeniden üzerinden geçerek düzelttim.
    Başlangıcından itibaren ara ara çektiğim fotoğrafları aşağıya ekliyorum.
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

Bundan önce yine Tamiyanın La Ferrari'sini yapmıştım ama farlarından biri tam tutmamış sanırım maketin içerisine düşmüş. Revell'in iğne uçlu yapıştırıcısını kullandım. Bunu nasıl sökebilirim makete zarar vermeden? Far, cam gibi aksamları yapıştırırken hangi yapıştırıcıyı kullanmamı tavsiye edersiniz.

• elinize sağlık maketler çok güzel olmuş. airbrush kullanımı hakkında bilgilerinizi paylaşabilir misiniz arasıra?
    yapıştırıcı için clear contact ler var. tamiyanın da var revell in de var başka markaların da. ince sürüyorsunuz ve kuruduğunda camda leke bırakmıyor.
  • alganatilla kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler, yaşadığım şehirde revell ürünleri satan bir mağaza var, akşam uğrayıp clear contact yapıştırıcılara bir bakayım, eski yapışkanı sökme konusunda bir fikriniz var mı, çünkü tamponu vs çıkarmam gerekiyor fara ulaşabilmek için

Bu konuda çok acemi sayılırım, farklı ufak tefek uğraşlarımda kullanmak için 50 litrelik kompresör almıştım. Maket boyarken de sprey boya ile çok hassas çalışılmadığı için aliexpressten bir dual action airbrush tabancası aldım. İlk denememi astarla yaptım ama kıvamını tutturamadığım için hiç atmadı. Biraz daha inceltip tekrar denedim ve atmayı başardım fakat tetiği sonuna kadar çekmeme rağmen çok ince olarak atıyordu. Küçük bir hayal kırıklığı ile tabancayı kurcalarken arkasındaki vidayla oynadım, iğnenin geri çekilme limitini ayarlıyormuş, sonuna kadar açtım ve şimdi istediğim yoğunluğu ayarlayabiliyorum.Boyama esnasında ilk katı tam kapatmayacak ince bulut gibi atıyorum. Biraz bekledikten sonra ikinci katı daha ıslak atınca çok güzel şekilde kapatıyor. Boya olarak son kat otomobil boyası kullandım. Katalogtan Ducati'nin orjinal renklerinden seçtim. Boya+sertleştirici+akrilik tiner karışımı ile atıma hazır hale geliyor ve parlak bir yüzey bırakıyor ardında. Son kat boya üzerine vernik atmaya gerek yokmuş ama daha önce yaptığım Ferrari'de en üst katmanda decaller kaldığı için temas halinde birkaçı düştü ve kayboldu. Decalleri yapıştırdıktan sonra daha dayanıklı olması için 2k vernik ile bir kat daha attım ve son halini aldılar.

• eski yapışkanı sökmek zor. camdan falan imkansız gibi(tiner gibi malzemeler ile denedim olmadı) tamponu bence maket bıçağı ile kesin yapısan yerden. zımpara ile düzeltip, sonra boyayıp tekrardan yapın.
  • Bu da benim kapuş

• Cok başarılı kaplumbaga, yeni mi aldiniz
    Nerden aldiniz bende haftaya basliyacam alip
    Ilk model ne almaliyim ogretici ve zor olmayan

@Lord Sparhawk

• neden fotoğraf koyamıyorum artık bu foruma. dosya seç diyorum ve açılmıyor.
  • Yapan arkadaslar yokmu bir yardim talep edicektim

• Merhabalar konuyu hortlatmak istedim.Rst78 arkadaşımız sayesinde bende bu hobiye başladım.Ancak oldukca masraflı bir hobi belirtmek isterim.
    Yaptığım bir kaç modeli aşağıda paylaşmak istedim. Ancak hepsi amatörce oldu belirteyim, hele face 'de Emre Fındıkcıoğlu diye birisi var onları gördükce kafayı yiyorum
    Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Birkaç paylaşım daha;

Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçekModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek

• Hocam merhaba, bende bu iş ile uğraşmayı hep isterdim konunuz cesaret verdi. Türkiyede adam akıllı modeller bulamıyorum. Amazonda var meselahttps://www.amazon.com/Tamiya-Nismo-R34-GT-R-Z-Tune/dp/B000WNCCYM/ref=pd_sbs_21_16?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B000WNCCYM&pd_rd_r=ZJ8H5GQKY592HWVXFHA6&pd_rd_w=snQtF&pd_rd_wg=PSlS6&psc=1&refRID=ZJ8H5GQKY592HWVXFHA6 bu var kutu içeriği yok araba bana lap diye gelir falan korkuyorum
    Bu bana bu gelecek değil mi ?

Şimdi düzenli sorayım;

1-) Bunları markaları nelerdir? Kaliteli olanlar hangileridir? Benim bildiğim Tamiya var Revell var Burago ve Maisto var hangisini almalıyım?

2-) Türkiye'de nerede bulabilirim? İnternette nasıl aratmalıyım Model Kit yazıyorum alakasız şeyler çıkıyor

3-) Amazon'da ne diye aratmalıyım yine aynı sorun

4-) Amazon, Aliexpress önerdiğiniz satıcı var mı ?

5-) Nereden başlamalıyım ?

Uygun mudur başlangıç için mesela ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3189175C2 -- 15 Ağustos 2017; 1:17:45 >

• Up

Hocam nereden aldınız acaba ?

• mmyhobby var
    maketistan var
    hobbytime var
    hobimodels var
    Teşekkür ederim.

• Normalde Diecast topluyorum ama oyalanmak için model yapımına da başlamayı düşünüyorum. Konu yukarda kalsın

• yurtdışı linkine girdim alışveriş için üyelik istiyor galiba bu yüzden alışveriş yapamadım. O siteye nasıl üye olunuyor

• Hort Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek 

LaFerrari'yi bitirdikten sonra attığım son mesajımda "20 gün sonra görüşürüz" demişim, tatil biraz fazla etkili olmuş sanırım, neredeyse 4 yıl geçmiş üzerindenModel Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek 

Uzun bir aradan sonra tekrar başladım.

Geçen bir kaç yılda ne alışveriş yaptığım siteleri, ne de fiyatları takip etmedim ama ilgilenemediğim süre içinde maalesef her şeyde olduğu gibi bu işte de fiyatlar uçmuş gitmiş. Ufak Tamiya spreylerin kutusu 75 TL, bir kutu astar olmuş 110 TL, küçük kavanoz akrilik boyalar 20 TL'yi geçmiş, model kitleri kapıyı 200 TL'den açıyor, üst düzey kitler 500-600 TL olmuş, ufak bir şok yaşadım. Dedim ki yok, bu iş bu fiyatlarla zor.

Bıraktığımda elimde kalan bayağı bir malzeme vardı (boya, yapıştırıcı vs.) kutulayıp kaldırmıştım. Geçen hafta merak ettim, acaba ne durumdalar bir bakayım diye tozlu raflardan indirdim. Kaç senedir bekliyorlar, boyaların çoğu kurumuş bozulmuştur, servet ödeyip sıfırdan her şeyi almak lazım diye düşünüyordum. Nereden baksanız 40-50 küçük kavanoz boya vardı, şimdiki fiyatlarla sırf böyle bir akrilik boya stoğunu yenilemek 1000 TL civarı tutuyor :/ Gördüm ki boyaların neredeyse hepsi sağlam. Sadece 2 tanesi kurumuş, kurumaya yakın olan 3-4 tanesini de akrilik tiner ile kurtardım. Yeniden başlama cesareti de buradan geldi :)

Yine önceden aldığım, ama kutusunu açmadan kaldırdığım modeller vardı, hepsi için sprey de almışım zamanında, onlar da sıfır şekilde duruyor.

58 Corvette (Revell)

Porsche 911 Carrera RS 3.0 (Revell)

Porsche Carrera GT (Tamiya)

Ferrari 250 GTO (Revell)

Ferrari 365 GTB Daytona Spider (Fujimi)

Ford Model T (Revell)

68 Dodge Charger R/T (Revell)

Bunlara ilave yapımı devam edip de bitmek üzereyken yarıda bıraktığım Volkswagen T1 minibüs ve Ferrari 360 Modena var.

Özetle bunca zamandır dolapta servet yatıyormuş Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek 

Uzun bir ara verdiğim için öncesinde işe tekrar ısınmak amaçlı bunların içinden kolay, baş ağrıtmayacak bir şeyle başlayayım dedim. Baş ağrıtmayan sorunsuz kit denilince akla Tamiya geliyor haliyle ama şimdi ilk aşamada Carrera GT gibi güzel ve detaylı bir modeli riske atmayı göze alamadım. Fujimi marka Ferrari Daytona da parça sayısı 200+ başlangıç için o da zor. Sıkıntılı da olsa mecbur Revell marka kitleri açıp inceledim. Carrera RS plastik kalitesi berbat, adam etmek için ince iş gerektiriyor elendi. 250 GTO da 202 parça, zor bir kit, elendi. Charger'ı da berbat etme riskini almak istemedim. Ama 58 Corvette Revell'den beklenmeyecek şekilde iyi çıktı, baktım ki parçalar düzgün, kalite fena değil, parça sayısı da aşırı yüksek değil, bununla başladım :

Gövde için Siyah sprey yoktu, bu vesileyle yıllar sonra ilk siparişimi de yapmış oldum, kendimi tutamadım sprey boyaların arasına bir de şu kaynadı Model Otomobil Koleksiyonu ve yapımı, 1/24 ölçek :

Klasik LR Defender, hep sevmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 25 Kasım 2021; 14:23:15 >

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.