Şimdi Ara

Mobil imza rezaleti ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
8.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mobil imza alımından en çok yaşadığınız sorunlar nelerdir?
  • Ben ilk çıktığından beri mobil imza kullanıyorum. Turkcell'den almıştım. Turkcell bayisine gidip başvuru yapmıştım, başvuru esnasında 128K sim kartı vermişlerdi. Bayi personeli yaptığım başvuruyu operasyon merkezine gönderiyor. 1 hafta-10 içinde operasyon merkezinden biri arayıp size mobil imzayı aktif etmeniz için şifre veriyor. O şifreyi girdikten sonra 128K sim kartınız mobil imza için kullanıma açılıyor.

Başvuru açma sırasında hiç sıkıntı yaşamadım. Ama Avea-Türk Telekom bu konuda sıkıntılı ama en kötü operatör Vodafone. Çünkü hat, kontür ve cihaz satma, fatura tahsil etmek dışında bayilerin bir şeyden haberleri yok.
  • altun A kullanıcısına yanıt
    Hattım Vodafone . Türk Telekom a geçmeyi düşünüyorum. Uyap da tarafıma açılan davaları görebilmek için mobil imzaya ihtiyacım varmış . Yani mahkemeleri görüyorum ama içine tıklatıp dosyaları göremiyorum. Yukarda biri Vodafone uyap da çalışmaz demiş. Türk telekom bayileri de şu an mobil imza vermediklerini söylediler bu konuda bilgisi olan var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • altun A kullanıcısına yanıt
    Mobil İmza olayını ilk Turkcell çıkardı, arkasından Türk Telekom çıkardı. Vodafone bayileri hala olaydan habersizler.

Türk Telekom'un mobil imzası daha güvenli olduğu halde Turkcell'in bu tip servislerde ne kadar kaliteli hizmet verdiğini bildiğim için bende Turkcell'den aldım. Türk Telekom'dan mobil imza almak daha zor, vodafone'dan almak ise nerdeyse imkansız.

Mobil imza olayını ilk Turkcell çıkardığı için özellikle internet bankacılığı için Turkcell kabul ediliyor genelde.

Birde geçmişte tersinden yaşadığım bir olayı anlatayım;

Bir dönem HSBC müşterisiydim. İnternet bankacılığı kullanıyordum. Mobil imza olayını sadece kurumsal müşterilerin kullanabileceğini bireysel müşterilerin kullandırmadıklarını söylediler.
    Oysa İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi ve diğer bankalarda bireysel müşteri olarak mobil imzayı kullanabildiğimi söylediğimde saçma-sapan sebepler söylüyorlardı.

HSBC açılımı Hong Kong Singapore Banking Company'dir. Genel merkezi İngiltere'dedir. Vodafone'da Genel merkezi İngiltere'dir. İngilizLer Türklere güvenmiyor galiba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 14 Ekim 2016; 15:09:19 >

• herdemasivemavi H kullanıcısına yanıt
    O arkadaş saçmalamış.

Ben Turkcell mobil İmza ile uyap'a girebiliyorum. Dediklerini yapabiliyorum.
  • dhüye D kullanıcısına yanıt
    Genel Türk Telekom ve Vodafone bayilerinin ve çağrı merkezindeki elemanların servisten ve konudan habersiz olmaları.

DolayısıyLa müşteriyle pin-pon topu gibi oynuyorlar.

Bayilerinde kendileri için açılmış çağrı merkezi var, orayı arasalar olayı öğrenecekler ama zahmet edip aramıyorlar.

Bu işi hakkıyla yapan sadece Turkcell.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarski -- 14 Ekim 2016; 15:14:50 >
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Ilginize teşekkürler . Türk Telekom da Nereye gittiysem 128 k mobil imzalı sim kartların toplatildigini veremediklerini söylediler. Bende hattımı turkcell e taşıdım. Turkcell aktif olunca da mobil imzaya basvuracam. Sağolun.

• Araştırdığım kadarıyla mobil imza faydalı fakat bu konuda hizmet sağlayıcılar tarafında sorun var çünkü süreçleri ve hizmetin nasıl sağlanacağının çalışanlar tarafından bilinmemesini genel olarak herkes bahsediyor.
  • Ben de Turkcell'de kullanıyorum.Dediginiz Vodafone imkansiz, TT cok zor.Ben bayisine gittiginde o ise bakan kisinin izinde oldugunu soylemislerdi ve 2 hafta sonra gel demislerdi. Turkcell 128K sim kartiniz olduktan sonra cok kolay.Ben Garanti Internet Bankacılığı'ndan hemen kullanıma açtım,kullanıyorum. Bayiye gitmeye bile gerek yok.
  • Mobil imza Aboneliğine 2008’de CEBIT Bilişim fuarında Turkcell standındaki tanıtımda başladım Kurumsal şirket hattı olduğu evrak ve kaşenin yanımda olmadığını söylediğimde yetkili fuar nedeniyle hemen tanımlarız dedi sadece kimliğimi verdim. Simkart değiştirip mobil imza 10 dk içinde tanımlanmıştı telefonum 8600 Luna idi sonra o telefonu ekrana dokununca saat çakan 8800 Arte ile takas etmiştim.Nokia'nın tahtını Apple’a kaptırmadan önceki zamanlardı 2008-2009
    2010 yılı ağustos ayında simkartım bozuldu ve mobil imza tekrar başvuru sürecine başlamayı öğrendim.Simkartım değişti yeni mobil imza için şirket imza sirküleri,vekaletname,kaşe ve şahsi imza sirküleri verdim 1 hafta 10 gün sonra mobil imza birimi tarafından arandım ve verilen kodu girdim parolamı oluşturdum.Mobil İmzamızı rahatça kullanırken BTK’nın 2014 mobil imza 4g lte simkart zorunluluğu kararı nedeniyle 2014 eylül aynda başta timlerde simkart bulunmaması turkcellin ücretsiz simkart değiştirilecektir SMS'ine rağmen uyanık bir TİM ücret talep etmiş ama yanılmıyorsam AKTİF A.Ş.TİM’de ücretsiz olarak 128k 4G LTE Simkartı genç işinin uzmanı TİM personeli 10 dkda evraklarımla tanımlayıp vermişti.

Turkcell'in Mobil İmza birimini aktivasyon işlemi simkart değişiklik zorunluluğu nedeniyle yoğunluktan araması ve aktifleşme 1 ayı bulmuştu.

2015 yılında Vodafonede mobil imza olmadığı için İki hat kullanıyordum.2015’de vodafone mobil imza geldiğini öğrendim ama onun öncesinde 2010’dan beri vodafone mobil imza gelmeyecek mi mobil imza olmayan dünya devi vodane diye arkadaşlarla konuşur twitterda yazmıştık.
    Tek hatta dönmek ve Turkcell Hattımın şirketten şirkete devir edilmesi akabinde Numara taşınma sonrası mobil imza tekrar iptal oldu.
    Tarih 14Şubat2017 en hafif tabirle 14Şubat Hokkabazlar tarafından üretilen Soytarılık yarışı gününde Kurumsal hizmetlerin verdiği 128k eşkart'ın Telefonuma kesip taktığımda Hattım 3G çekmeye başladı ve 532yi aramadan anladım ki bu hat LTE 4G ye uyumlu değil akabinde kurumsalda 128K 4.5G LTE Üçlü sim Olmadığı tekrar söyendi. Nerede bulurum diye düşündüm. TİMleri araştırdım Tropik'in AVM TİMlerinde bulabildim. Kurumsal Danışmanım ücretsiz değişeceğini söylemişti ama TİM personeli ücretli dedi kurumsal temsilciyi aradığımda biz kredi girişi yaparız karşılarız dedi ancak 17:00da başladığım süreç yemek faslı ikindi akşam namazı dahil 21:00’e kadar elimde şirket evraklarıyla AVMlerde geçti.

Sistemdeki arıza nedeniyle 128K 4.5G Üçlü Sim ücretli olarakta olsa simkartla değiştiremediler.
    3gün daha sistemsel genel arıza sürdü 17.02.2017 de arızalar giderildiğini telefonla uğraşarak öğrenebildim.
    Carefour Tropik TİM numaratörden şifre alarak(TİM Bankamı lan ne sıra numarası buraya eskidende geldik numaratör yoktu diye içimden geçirdim) numara almam akabinde 1 dkda sıram geldi personel tarafından hızlıca simkartım değiştirildi belgeler kaşe ve şahsi ve şirket imza sirküleri, ehliyet ve kimliğimi verdim fotokopisini çektiler Mobil İmza Başvuru form'u doldurdum. 22TL Sim kart ücreti(Nakit yada kredi kartıyla kasada ödeniyor) ödedim.Kurumsal Temsilci kredi girişi yapılarak ücretin karşılanacağını söylemişti.Tekrar teyit ettim
    Mobil imza aktivasyonu için henüz aranmadım.
    Turkcel mobil imzada en iyisi ama 128K 4.5G LTE Simkart bulmak sorun veya eziyet olabiliyor gözünü seveyim her sene CEBİT fuarı olsada evraksız ücretisiz 10 DK mobil imzamızı tanımlasalar işin aksi 2010’dan beri Turkcell Cebit'e de katılmıyor.
    Cebit eskiden çok güzel dünyada sayılı bir fuardı ama ne yazikki eski kaliteside kalmadı belediyeler para harcama yarışına giriyor boşuna saçma sapan gösteri merkezi oldu. 2002’den beri takip ettiğim cebit'e en son 2014’de gittim kalite kalmadığı için sonrasında gitmedim.

Mersiste hala hangi akıl varsa Mobil İmza kullanılamıyor. Şirket Kuruluşu hariç tüm işlemlerde e-imza zorunlu.Yeni kimlik alıp e imza tanımlatak bile yanımızda kart okuyucu gezdiremeyeceğimiz telefona kart okutmakla uğraşacağımız için boş iş mobil imza kullanmak en iyi ve kullanışlı olan.Şuan ayda 6 tl 2013 başında ücretsiz olacağı yazıldı ama uygulamaya geçmedi.

1-2 dk da mobil imza tanmımlamak için 128K 4G LTE sim kart temin edip granti internet şubesinden mobil imza başvuru ekranından anında tanımlayabillrsiniz TİM’lerde sürünmeye gerek Yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyavrucu -- 15 Eylül 2018; 17:54:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Ben ilk çıktığından beri mobil imza kullanıyorum. Turkcell'den almıştım. Turkcell bayisine gidip başvuru yapmıştım, başvuru esnasında 128K sim kartı vermişlerdi. Bayi personeli yaptığım başvuruyu operasyon merkezine gönderiyor. 1 hafta-10 içinde operasyon merkezinden biri arayıp size mobil imzayı aktif etmeniz için şifre veriyor. O şifreyi girdikten sonra 128K sim kartınız mobil imza için kullanıma açılıyor.

Başvuru açma sırasında hiç sıkıntı yaşamadım. Ama Avea-Türk Telekom bu konuda sıkıntılı ama en kötü operatör Vodafone. Çünkü hat, kontür ve cihaz satma, fatura tahsil etmek dışında bayilerin bir şeyden haberleri yok.
    Hocam 128k 4g uyumlu sim kart alıp eski 3g uyumlu telefon kullansak mobil imza hizmetinden yine de faydalanabilir miyiz?

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Evet

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maaart

Evet
    Vay. O zaman iyi hocam. Telefonu yenilemek yani 4G'li bir model alma zorunluluğu yok?

mobil imza işi 2g-3g-4g olayından bağımsız bir konu, 128 kb olup sim menüde mobil imza uygulaması bulunması yeterli 6610 da 2g ile bile çalışır.
  • bende vodafone sitesinde bi yazıyı okuyarak bugün alacaktım ama allahtan yorgunluktan üşengeçlikten gitmedim vazgeçtim bayiye sordum şurayagit dedi koca şehirdebi yerden oluyormuş. yorumlara göre noter falan harç 140 lira ödedim diyor biri para da yok..

iyiki gitmemişim valla. 140 lira ne la bide aaylık fatura giib ücret ödeyeceğiz.

128 lik kartta yokmuş vodafoneda

bu devlet e devlet gibi site yapıyorsa bu hizmeti neden ücretsiz sunmuyor. mobil imza veya e imza hizmetini e imza daha paralı galiba bu hizmetleri devletin beleş sunması lazım
  • adres dedğilikliği için bile adresin bağlı bulunduğu kaymakanlığa gitmek gerekiyormuş..

yemin ediyorum benim mantığımı zorluyorlar araştırmadım bile gitmeden böyle bir saçmalık olmaz diye..ü

her kaymakanlıktan adres değişikliği yapılmadığı gibi e devletten de normal giriş ile adresini değiştiremiyorsun illa mobil veya e imza istiyor... parası ve sabrı olana tabi..

bu e imzalarıda alamayacağız yine olan ayaklara olacak yarım saattlik işi altımızda araba yok bişey yok ordan oraya kaç saattte hallettik arkadaş ya mantığına sokayım ben bu devletin

askerlikte boşa mantık aramayın diye boşa dememişler bu devlet işinde komple mantık aramayacaksın.. saçmalığa bak her kaymakamlıktan değişiklik yapılmıyor
  • sensam S kullanıcısına yanıt
    140 Tl boşa vermişin Turkcell den mobil imza uyumlu kart alsaydın numara taşıyıp ücretsiz ardından garanti bankasından Turkcell mobil imzaya başvursaydın 1 dakika da aktif oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0611284CA

140 Tl boşa vermişin Turkcell den mobil imza uyumlu kart alsaydın numara taşıyıp ücretsiz ardından garanti bankasından Turkcell mobil imzaya başvursaydın 1 dakika da aktif oluyor
    Türkcell dışında mantıklı seçenek yok değil mi mobil imza için?

Vodafone bu konuda leş resmen, herkesin ortak görüşü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Aynen Vodafone her seyde olduğu gibi hic beceremedi, tt de pek iç açıcı değil bu konuda, turkcell rakipsiz gibi mobil imzada

• maaart M kullanıcısına yanıt
    Bu maart denilen adamin hicbirseyine inanmayin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.