Şimdi Ara

MMA - UFC - Bellator Ana Konu (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.417
Cevap
23
Favori
49.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Conor kaşınıyor. Eddie karşısında ne yapar bilemem ama Khabib yerden yere vurur Conor'ı.
    Tyron gibi bir insan azmanına atar yapıyor bir de, kokain çekiyor herhalde.

• Conor ve tyron knock yapar diyorum bu sabah bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Romero Weidmanı3. raundda çok feci bir uçan dizle nakavt etti öle bir hız enerji varki adamda sıkı kontrolden geçmese kesin dopingli dicem
  • conorrrrrrrrrrrrr 2. raund ko
  • ilk raundda perişan etti eddie çok dayanıklıydı
  • Eddie ekstra para almış sanırım Conor maçı için, böyle berbat bir oyun planı görmedim. Conor gibi bir adamla, hele de Reach dezavantajın var ise boks odaklı bir dövüş yapamazsın. Yaparsın da 1, en fazla 2. raundda yere inersin. Eddie berbattı, Conor ise bildiğimiz Conor idi.

Woodley - Thompson maçını kazanan Woodley, nedir yani siyahi şampiyonlarla bir sıkıntınız mı var? Adam basbayağı kazandı işte maçı, ne beraberliği? Woodley bir ara Thompson'ı mahvetti, orada kişiler değişse hakem maçı bitirip Thompson'a şampiyonluğu verirdi. UFC popülariteye göre iş yapıyor, bunu da yeni bir organizasyon olmalarına bağlıyorum, UFC hala profesyonelleşmiş değil.

Joanna Jedrzejczyk yine kemerini korudu. Bu kadından kimse kemeri alamaz, Demetrious Johnson 56 kiloda ne kadar dominantsa Joanna da kadınlar 52 kiloda o kadar dominant.

Khabib yine kazandı, hem de güle oynaya. Eleman bambaşka bir seviyede, istediği zaman oyunu yere taşıyabiliyor ve taşıdığı vakit de raund bitene kadar rakibini yerden kaldırmıyor. Maç sonundaki konuşması da efsaneydi:

Artık şu adama kemer şansı verin.

• Burda konusu varmis yeni gordum daha. McGregor macinin tamamini nerden izleyebilirm

• Bidahaki maç Khabib VS Conor olacak gibi geliyor
  • misha dışındaki her dövüş tam olarak yukarıda yazdığım gibi sonuçlandı.e bu kadar tutturunca biraz kredi vereyim kendime:) tek falso misha oldu.kazanır demiştim kaybetti ama zaten maçtan sonra emekliliğini açıkladı.kafa olarakta bitirmiş yani işi misha tate.bunun dışında bir tane çok büyük rezalet dışında hayatımda izlediğim en müthiş event oldu diyebilirim.o rezaleti aşağıda anlatıcam.

khabib vs johnson : ne dediysek o oldu.khabib dümdüz etti geçti.

edgar vs stephens : ne dediysek o oldu.edgar yine bi kamyon dayağını yedi ama inanılmaz kardiyosu dayanıklılığı ve inadı sayesinde decision ile kazandı.zaten yediği o tekmeden sonra artık şuna tamamen emin oldum.bu adam bu zamana kadar knockout edilemedi submit edilemedi bu saatten sonrada asla edilemez.kaybedeceği maçları emekli olana kadar decision ile kaybedecek buraya yazıyorum.bu kadar manyakça bir dayanıklılık olamaz.adamın içinde adamantium filan var sanırım.

romero vs weidman : ne dediysek o oldu.ne demiştik;weidman parçalanacak.%100 romero demiştik.weidman ın bir saniye bile olsa kazanma ihtimali olduğunu düşünen adam bu işten anlamıyodur net.weidman kendisi bir saniye dahi kazanacağını düşünüyorsa akli problemleri vardır net.yoel,jacare,rockhol üçlüsü sadece birbirlerini yenip birbirlerine yenilebilirler (rockhold un bisping dallaması karşısında yaptığı gibi hazırlıksız maça çıkma ve uyuzca küçümsemeler yapmazlarsa tabi) yoel weidman ı parçalarken inanılmaz mutlu oldum çünkü haketmeyen adamlara gereğinden fazla değer verilmesini ve dövüşçü olmayanların dövüşçü muamelesi görmesini tiksintiyle karşılıyorum.yoel amerikan bebesini ezdi,olayın özü budur.

joanna vs karolina : ne dediysek o oldu.joanna kemeri korudu ama karolina ayakta alkışlanmalı.joanna ya en zor gecesini yaşattı bariz. karolina çok çok iyi bir dövüşçü ve muhtemelen rövanş gelecek.

woodley vs thompson : şimdiiiiiiiiiiii.gelmiş geçmiş en büyük adam kayırma ve en bariz kaypaklığa hoşgeldiniz.bu maçı unanimous decision ile net bir şekilde tyron kazandı hiç lami cimi yok ama ne yaptılar,önce split decision verdiler ki kesinlikle olağanüstü yanlış bir karardı.ardından split kararını bozarak majority decision verdiler ki bunun adı sıvamaktır.malum şeyi yapmışın birde üzerine sıvamışın. ben bu kadar büyük bir haksızlık ilk defa görüyorum.gelelim haksızlığın nedenine.aynı weidman şebeği gibi thompson da (tek fark thompson ı severim) klasik bir amerikan yüzü.zaten tyron bir haftadır yuhalanıyor herkes bir thompson sevdasında.olay basit hala eski sancılar çekiliyor.hala eski ırkçılık döneminden kalma bilinçaltları devrede.beyaz-amerikalı-eli yüzü düzgün tanımlarına uyan bir adam hala amerikalıların gözbebeği konumunda.thompson dan ki severim kendisini bu karadan sonra şu davranışı beklerdim.karara kendisi itiraz etmeli ve açıkça kaybettim demeliydi.işte o zaman inanılmaz onurlu bir adam olurdu ama içten içe rövanş fırsatını tepmek istemedi tabi.umarım rövanşta tyron bu işi ezici üstünlükle bitirir ve performansıyla bu çirkefliğin üzerine tükürür.bu rezalet dışında maça gelirsek hayatımda izlediğim en iyi 5 maçtan biriydi diyebilirim.ne dediysek o oldu.thompson reach avantajını dibine kadar kullandı,ayrıca çok teknik ve çok dayanıklı bir adam bunu da net gördük bir kez daha.kardiyo-kondüsyon konusunda da en üst mertebede amaaaaaa GÜÇ denilen şey karşısında bunlar yetmedi.tyron insanüstü fiziksel gücü,üstün güreş yeteneği kombinasyonu sayesinde işi bitirdi ki aynen bunların olacağını söylemiştim.bakmayın siz karara,bu maçı tyron kazanmıştır.

conor vs alvarez : demiştim ki eğer conor iyi takedown defense yaparsa (ki yaptı) ve kardiyo konusunda sıkıntı yaşamazsa (ki gerek kalmadı) bu maçı alabilir.ha tek handikap %40 demiştim ama belli oldu ki conor ı küçümsemişim.bu adam 170 lbs de kardiyo sorunu yaşar ve yavaş kalır.onun dışında şampiyonu olduğu diğer iki siklette bu sorunu pek yaşamayacağa benziyor.alvarez le dalga geçti resmen.adam hakikaten büyük dövüşçü.diyecek pek bir şey yok.haketti ve aldı.

• -conor ile dana white arasında iki tabanlı bi sorun başladı.birincisi conor ufc den hisse istediğini söylüyor.bu isteğe ufc nasıl karşılık verecek göreceğiz ama bence biraz uçuk bi istek.ikincisi de white conor ın iki kemeri birden tutamayacağını söylüyor (ki bence saçma madem tutamayacak niye alma imkanı veriyosun) conor da buna itiraz ediyor.bu konudada conor ı haklı buluyorum.eğer her iki kemeride sırayla yapacağı kemer koruma maçları ile sikletleri ihmal etmeden tutarsa neden olmasın.bir tarafta khabib ve ferguson diğer tarafta aldo ve edgar en açık ve olması gereken rakipleri zaten.ha welterweight meselesine bence şu an bulaşmaması gerekiyor.

-bisping abla yoel konusunda biraz geri adım atmış gibi.olma ihtimali var filan diyor ki zaten normali yoel in karşısına çıkması hadi hiç olmadı jacare ile yapması.bu adamların,özellikle yoel in daha fazla bekletilmesi direk terbiyesizlik olur.ben bisping den yine bir etekli çapraz davranış bekliyorum ama umarım yapmaz artık.korkak herif.

-eğer 10 aralıkta rumble cormier ı yener ve kemeri alabilirse lhw de şöyle bir sorunu olacak.jones en iyi ihtimalle 2017 sonları en kötü ihtimalle 2018 başlarına kadar maç yapamayacak.e rumble hali hazırda;glover,bader,manuwa,gustafsson,nogueira beşlisini (ki ilk dört isim rankings te top 5 te) çitmiş durumda.cormier ı da yenip kemeri alırsa jones da ortalıklarda olmadığına göre rumble ne yapacak.bu ihtimalle alakalı kanada da yaptığı röportajda sorulan ''bu durumda tıpkı conor gibi ikinci bir kemer için ağısiklet seçeneğini düşünür müsün'' sorusuna ilk önceliğim cormier ama sonra neden olmasın gibi bir cvp verdi.zaten cormier ı yener ve ufc de ona ağır siklet için şans sunarsa bence kesinlikle hw şampiyonuda olup çift kemerli ikinci kişi olur.her zaman dediğim gibi tek rakip tek sorun cormier...

-3 aralıkta demetrious ''mighty mouse'' johnson ın kemer için çıkacağı karşılaşmada ki rakibi hala belli olmadı.adama rakip bulunamıyor:))

-anthony pettis üstüste gelen yenilgiler ve başarısızlıklardan sonra weightcut yaparak bir alt siklete featherweight e indi ve ufc 206 da şansını holloway karşısında deneyecek.bu siklet yeni bir nefes olur mu ya da başarısızlıklar burada da devem eder mi göreceğiz

-205 te yapılamayan,iptal olan rashad evans-tim kennedy maçı 206 ya alındı.aynı zamanda gastelum yüzünden 205 te dövüşemeyen cowboy cerrone da 206 da matt brown ile kapışacak.her iki karşılaşmada 10 aralıkta torontoda.206 iyice güzelleşmeye başladı.

-2016 nın son organizasyonu olan 30 aralık ufc 207 ye de eklemeler var.en önemlisi tj dillashaw-john lineker maçı.bu maçla beraber şimdiden 2 si kemer olmak üzere 4 tane harika maç oldu 207 de. (ronda vs nunes-cruz vs garbrandt-cain vs werdum-dillashaw vs lineker) cain vs werdum maçını da kemer maçı sayarsak ki bence öyle 3 kemer maçı var 207 de.

• hayalet725 H kullanıcısına yanıt
    Bu arada bir yanlışı düzeltelim UFC tarihinde iki farklı sıklette şampiyon olan ilk isim Conor değil, Randy Couture ve BJ Penn de bunu başarmıştı. Conor ise UFC yönetiminin de yardımıyla iki kemere aynı anda sahip oldu.

Conor, Khabib için "Daha aktif olmalı, son yıllarda fazla maça çıkmıyor, şu an için onunla dövüşmeyi düşünmüyorum." dedi. Komik. 70 kiloda Tony Ferguson veya Khabib'i yenmeden şampiyonum diye dolaşamazsın. Eddie bu ikisinden daha vasat bir dövüşçü.

2017 yılınca çocuğu doğacak, ara vereceğim falan diyor. Kemerlerden birini bırakmalı, 65 kiloda 1 yıl oldu şampiyonluk maçı yapılmayalı.
  • son söylediğin 1 yıldır fw de kemer maçı yapılmaması ve buna bağlı olarak başta aldo ve diğer fw lerin bekliyor olması kısmına sonuna kadar katılıyorum.o yüzden dedim ihmal etmeden her iki sikleti de korumaya devam edebilecekse kemerlerin durmasına bir şey diyememeliler diye.
    onun dışında iki farklı siklette randy ve penn kemer sahibi oldu evet ama zaten ufc nin ''ilk'' dediği ve benim de bahsettiğim aynı anda iki kemere sahip olunması.yani orada düzeltilmesi gereken bi yanlış yok.olay zaten aynı anda sahip olmak.
    çocuğum olacak ara vereceğim olayı benim olmasını beklemediğim bir durum.ama eğer böyle bir şey yaparsa ufc nin bu konuda gerçekten yaptırım uygulaması gerekir.onun dışında gelecek ile alakalı yorumlardan bağımsız şu an ı konuşacaksak ben conor ın şu an hakkıyla şampiyon olduğunu ve her hangi bir yardım,şike vb almadığını düşünüyorum.dos anjos u bir şekilde yenerek şampiyon olmuş bir adamı meze niyetine harcadıysan şampiyonsundur bu kadar net.ferguson u da paketler olası bi maçta conor.featherweight deki herkesi yeneceğini lightweight de ise nurmagomedov dışında kalan herkesi yeneceğini düşünüyorum.olası bi nurmagomedov maçındada conor kesin yenilir demem.yine %30-40 şans tanırım conor a.
    bence şu saatten sonra yapması gereken kesinlikle ara vermeden,uzatmadan ve welterweight ütopyasına şu an için bulaşmadan sırasıyla aldo-nurmagomedov-edgar-ferguson maçlarına çıkması ve iki sikletide bu şekilde korumaya çalışması olur.korur koruyamaz orasını bilemem ama en mantıklı makul ve olması gereken yol haritası budur.eğer başarırsa da kafasında soru işareti olanların soru işaretlerini siler. başaramazsa da en azından doğru olan şeyi yapmış olur.

Yok ben görüyorum çoğu yerde, haberlerde bile Conor iki farklı sıklette kemer sahibi olan ilk isim diyorlar. O yanlış yani, forumda da belirtelim ki bilmeyenler öğrensin.

Bana göre Conor 70 kilonun şampiyonu değil. Ferguson lightweight tarihinin en uzun kazanma serisine sahip dövüşçü, Khabib her rakibini domine ediyor. Bu adamlar 4-5 yıldır 70 kiloda dövüşüyorlar ve bir kere bile kemer maçına çıkamadılar ama Conor bu sıklette hiç dövüşmeden şampiyonluk maçına çıkıyor. Bunda Keltoş'un (Dana) payı büyük. Eddie - Conor maçından önce Khabib'e Eddie dövüşü için sözleşme imzalatıyor. Bunu da Eddie'ye karşı koz olarak kullanıyor. Eddie biliyor ki Khabib ile kafese girsem anamı ağlatır, kemerden olurum. Bu maçtan para da kaldıramazdı, bu yüzden parayı seçti, Conor ile dövüştü. Güreş ile Conor'ı yenebileceğini de düşünüyordu yani hem para kazanıp hem de kemeri koruyabilirdi.

• evet bu tarz yol kesmeler kapamalar ya da bazıları için yol açmalar var.ufc de benimde şikayetçi olduğum bi dolu mevzu var yazıyorum hepsini.benim dediğim bilerek kaybetme veya şike derecesinde bir durum yok buna eminim.küçük hesaplar daima var sonuçta bi taraftanda ''iş'' dedikleri gibi ama bokunu çıkarmamak gerek.o yüzden bi önceki yazdığımın son paragrafı yani yol haritası (aldo-khabib-edgar-ferguson) conor tarafından izlenmeli.ancak bu şekilde herşeyi doğru yapmış olur.ha tam olarak bunu yapar mı? benimde yapmayacağına dair şüphelerim var.
  • Son yazdiginiz yorumlarin hepsinr katiliyorum. Ama oyle ya da boyle conor hakkiyla kazandi. Adam resmen elini kolunu sallaya sallaya ko etti alvarezi. Khabib in hakki var evet conor ile oynasa buyuk favori, ki zaten yillardir bekliyor adam ve sesi de cikmiyor. Sirasi gelecektir illa ki ama khabib disinda conor lw de de karsisina cikanlari yenebilrcek bi adam. Conorun asil rakibi bence khabib de degil aldodur adam fw de aylar oldu kemeri bekliyor. Velhasilkelam conoru kutlamak lazim bence iyi dovuscu ve keyifli maclari oluyor isin marketing tarafini da cok iyi yapiyor.

• Hocam Conor-Eddie maçına lafım yok, Conor çok rahat bir şekilde hakkıyla kazandı.

Ancak şöyle düşün sen 70 kiloda 4-5 senedir mücadele ediyorsun ve sıkletin ilk 3 sırasında yer alıyorsun. Henüz kemer maçına çıkamamışken adamın teki başka sıkletten gelip direkt şampiyonluk maçına çıkıyor. Hakkaniyet nerede burada?

Bunu da UFC'nin yeni bir organizasyon oluşuna bağlıyorum. Halen daha profesyonelleşmiş değil UFC, belli bir sistem dahilinde ilerlemiyor organizasyon.

Conor gibi bir adam buldular, medyatik yönü kuvvetli ve kafes içinde de başarılı, etinden sütünden yararlanıyorlar. Conor UFC'den pay istemekte haklı çünkü şu sıralar işler Conor üzerinden yürüyor.

• eyvallah.tabi hakkıyla kazandı ama lornemalvo nun (direk kendisini bu mesaja alamıyorum biraz cahilim bu konularda o yüzden nick ini yazdım) dediğide şu.bu adamlar ki sadece ufc de de değil aslında bu sorun boks camiasındada var.özetle bu adamlar maç yapmıyorlar.ya yeteri kadar yapmıyorlar ya da gereken kişilerle yapmıyorlar.buna en büyük örnek defalarca yazdığım gibi bisping şebeği.onun dışında daha güncel örnek vereceksek daha dün joanna diyor ki karolina ya rövanş şansı vermeyeceğim.nereye vermiyorsun şu an siklette sana kafa tutacak başka hatun mu var.yine dün tyron diyor ki önce conor la yapayım sonra wonderboy la rövanş yaparım diyor. (herkes conor la dövüşme peşinde anasını satayım) halbuki orada da artık kemer maçını hakeden bir demian maia bekliyor.tabiki bu bir business ve şov ama nba de öyle.nba deki oyuncular dur ben bi 30 maç yatayım oynamayım diyebiliyorlar mı.ya da finalde rakibi olan bir takımı beğenmeyip yok bu takım finale çıktı ama ben onu istemiyorum başka takımla maç yapacam başka takım gelsin diyebiliyolar mı.hayır.e o zaman dövüşeceksin arkadaşım.hakeden kimse onunla dövüşeceksin.kemeri alıp yatmayacaksın.pazardan meyve sebze seçer gibi rankings i umursamadan rakip seçmeyeceksin.ok şovlarını yapsınlar paralarını kazansınlar ama gereken zamanlarda gereken kişilerle dövüşsünlerde.uzun vadede kaliteli bi organizasyon olacaksan böyle yapman gerekir.yoksa conor u tabiki kutlamak lazım çatır çatır kazandı ama bundan sonra ne yapacağıda çok önemli.aldo-khabib-ferguson-edgar.sıra net bir şekilde bu.

Bence kemer sahibi ilk üçte kim varsa onunla dövüşmeli. Bisping'e emekli Henderson'ı ayarladılar, adam ilk 10'da bile değildi. 46 yaşındaki adama 2 kere Knockdown oldu Bisping. Yoel Romero nakavt etti Chris'i, ikinci veya birinci sıraya yükselmesi gerekiyor. Bisping'in dövüşmesi gereken kişi de Romero bence.

Herkes Money Fight kovalıyor, çivisi çıktı bu işin.
  • sonuna kadar haklısın.rankings çöp değil.hadi arada ekstrem maçlar olur ama o maçları yaparken gerçekten yapılması gereken maçlarıda ihmal etmemek gerekiyor.bisping in rockhold u yenmesi dünyaya kuyruklu yıldız çarpma ihtimali ile eşdeğerdi zaten.yıldız çarptıktan sonrada kemerin üzerine yattı bisping bacım.

bisping: yoel,jacare,rockhold
    conor: aldo,khabib,edgar,ferguson
    woodley: demian maia

diğer sikletlerde pek ****lik olmayacak gibi ama bu sikletlerde maçlar bu şekilde olmazsa etik olmaz.
  • Bu arada Demetrious Johnson, The Ultimate Fighter kazananı ile dövüşecek. Önüne bir yem atacaklar yani. Aynı gece Benavidez ile Henry Cejudo dövüşecek. Kazananı Johnson ile kapışacak muhtemelen. Johnson ikisini de ilk rauntta paketlemişti. 61 kilodan birileri alt sıklete inmediği müddetçe Johnson şampiyon kalır.

UFC 206'da Cub Swanson - Dooho Choi maçı varmış. Bakalım Dooho Choi bu maçta ne yapacak, yine ilk rauntta nakavt ile kazanırsa 65 kiloda yeni bir yıldız doğuyor diyebiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.