Şimdi Ara

ml, veri bilimi, big-data

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • diyerek tıp'ı kötüleyenleri 4 yıl sonra bekleyen senaryo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 24 Ağustos 2022; 18:47:4 >

• gayet anlaşılır bir paragraf hocam ben sektörün içindeyim demek bir anlam ifade etmiyor yeti seviyeniz hakkında bir çıkarım yapmak mümkün değil. İstatistik okuyan arkadaşın kaygılarını dile getirdiği bir forum konusuna yorum yaparken veri analistçilerden bahsetmek doğru olandır odtü stat veri analisti yetiştiren bir bölüm veri bilimine girersek zaten dediğim gibi veri görselleştirme makine öğrenmesinden vs. bahsedebiliriz bu kelime irdeleme olayı hoş gözükmüyor? xin yerine 3 diyince de anlayabilecek insanlarız uzatmanın manası yok. Para konusunda gidip sektörün içindeyseniz sektörden insanlarla konuşup gerekli bilgiyi edinebilirsiniz vasfınızı da yazarsanız kiminle muhatapız anlarız?

• Staj icin 16.337,34TL MI tum tipcilari istatistik ve veri bilimine beklerim.

pardon pardon

4.000 tl mi tum istatistik ve veri bilimcilerini tipa beklerlim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sicanzi_yks -- 24 Ağustos 2022; 18:52:23 >
  • Obaa balonlar falan kimin dogum gunu var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü istatistik de degilmisim sen olum xd

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • upotemi kullanıcısına yanıt

kafam karışık sanırım istatistikteyim. hahah hazırlık dönemi inziva olacak kafama göre çözeceğim bir şeyler. şu an ingilizce yükseltmek ve arkadaşın tavsiyesiyle almanca öğrenmeye çalışacağım bölümümü inanın bilmiyorum matematiğe de geçebilirim ytü mat müh veya itü metalurijiye de tam olarak araştırmadım sanırım hiçbiri içime sinmiyor. istatistiğe de pozitif veya negatif değilim. sadece twitter'dan bu tarz şeyler takip ediyorum önüme çıkmışken atayım dedim.

ayrıca bir gün herkes tıpın değerini anlayacak keşke aydın tıp yazsaydım :) 3 4 yıl sonra doktorlar 2 aylık maaşıyla türkiye'de tüm arsaları parsellerken üzüleceğiz maalsf bu bir gerçek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 25 Ağustos 2022; 21:51:52 >
  • non indian. hangi ülke acaba lübnan falan mı ?

• aigenerateduser A kullanıcısına yanıt

ülke olarak bahsetmiyor. genelde hint ve hintli şirket piyasası çok çok düşük ücretlere fazla iş yaptırdığı ve hintlilerde bu işleri yaptığı için sektörde bu amaçla kullanılıyor. yüksek ihtimal amerika'da paylaşım yapan kişi ama ülkeyle pek alakası yok paylaştığının

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beni konuşturma hocam kapat konuyu

• ml kısmı yüksek ücret veren bir yazılım alanı ama istatistik veri bilimi kısmı en düşük ücret alan yazılım bölümü. konudaki resim pakistandan bir işverenin ilanı olabilir anca.

• Tebessüm ettim yalan yok

• Kötü haber. Amerika'da veri bilimci maaşları yazılım mühendisi maaşlarından yüksektir. O Hintli arkadaşlar online kurslarla ML öğrendiğini veya data scientist olduğunu zanneden yazılımcılar. Bu yazılımcılardan Hindistan'da ve Pakistan'da milyonlarca var.

ml, veri bilimi, big-datawww.indeed.com
    Data Scientist salary in United States
    https://www.indeed.com/career/data-scientist/salaries

ml, veri bilimi, big-datawww.indeed.com
    Software Engineer salary in United States
    https://www.indeed.com/career/software-engineer/salaries

• apostrophe A kullanıcısına yanıt

?????? kaynak gösterseydiniz bari. Veri bilimi maaşları gayet yüksek ve tatmin edici. Ayrıca machine learning alanı veri biliminden bağımsız uygulanabilecek bir alan değil iç içe iki alan gibi düşünün. Yazılım alanında en düşük maaşı web tasarımcılar vs. alır

• ChiFi C kullanıcısına yanıt

Veri Bilimi , Makine öğrenmesi gibi yazılım alanlarının maaşının diğer yazılım alanlarına göre yüksek olması gayet doğal bence çünkü bu alanlarda yazılım bilgisi yanında istatistik başta olmak üzere ve matematik bilgisi gerekiyor.

• ya hocam bu konuyu araştırıyorsan ve bunu göremiyorsan atlaya atlaya okuyorsundur ya da sondakika.com gibi yerlerden vs bakmışsındır. kaynak upwork fiverr etc. girip bakabilirsin mesela numpy ile ilgili iş ilanlarına bir de backend, full stack, ml ile ilgili ilanlara. ya da amerika maaşlarına bakabilirsin ya daa trde bankaların veya telekomların (istatistikçiler genelde buralarda çalışır) maaş bilgilerine bakarsın. Hadi bunları yapamıyorsun google kullanamıyorsun diyelim ben sana özelden anadolu sigortada çalışan itü end mezunu data scientist in discord id sini atayım sor istediğini sektöre senden benden daha hakim birisi. ben 1 sene de odtü statta okumuş biriyim bilmiyorum senin yeti seviyeni bir sürü mezunla da konuştum zamanında. data scientist olarak yapay zekaya deep learninge ml data visualization ye vs giriyorsa bilemem yüksektir bunlar zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apostrophe -- 31 Ağustos 2022; 22:14:30 >
  • Öncelikle bir şey ifade ederken açıklayıcı bir şekilde yazın yazdığınız paragrafın anlam seviyesi çok düşük. Kendinizi ifade etmekte güçlük çekiyorsunuz sanırım. Ben sektörün içindeyim zaten emin olun sizden kat kat bu alanlarda bilgim var gidip iki yazı okuyup burada insanların hayatıyla oynayacak karakterde biri değilim. Veri bilimi alanı gayet iyi maaş skalasına sahip bir alan ve bahsettiğiniz frontend,full stack, backend alanlarından daha çok akademik bilgi gerektiren bir alan. Siz veri bilimini veri analistiği ile karıştırıyorsunuz büyük ihtimalle bu da sizin bilgi eksikliğinizden kaynaklanıyor. Veri Bilimi , Makine öğrenmesi alanları sadece yazılımla olabilecek bir alan değil şunu kafanıza sokun lütfen.

• gayet anlaşılır bir paragraf hocam ben sektörün içindeyim demek bir anlam ifade etmiyor yeti seviyeniz hakkında bir çıkarım yapmak mümkün değil. İstatistik okuyan arkadaşın kaygılarını dile getirdiği bir forum konusuna yorum yaparken veri analistçilerden bahsetmek doğru olandır odtü stat veri analisti yetiştiren bir bölüm veri bilimine girersek zaten dediğim gibi veri görselleştirme makine öğrenmesinden vs. bahsedebiliriz bu kelime irdeleme olayı hoş gözükmüyor? xin yerine 3 diyince de anlayabilecek insanlarız uzatmanın manası yok. Para konusunda gidip sektörün içindeyseniz sektörden insanlarla konuşup gerekli bilgiyi edinebilirsiniz vasfınızı da yazarsanız kiminle muhatapız anlarız?

• Veri biliminin tanımı kesin tanımı yokken veri analistliği kıyas ha :))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.