Şimdi Ara

GPS'den 0-100 ölçümü veri tabanı oluşturalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, geçen haftalarda Utku arkadaşımızın Marea'sı ile Android uygulaması olan "Ulysse Speedometer" programı yardımıyla hazırladığı ölçüm videosunu izledikten sonra ben de bir deneme yapmak istedim. GPS benim kadrandan da yaklaşık 8-10 km az gösteriyor, bu nedenle GPS ile deneme yapacak olan varsa morali bozulabilir.
    Ben diyorumki, bu başlık altında ellerinde GPS cihazı, iphone yada android yazılımlı telefon yada tablet kullananlar tarafından amatör ölçümleri paylaşalım. Böylece modelden modele kadran sapmalarını, aracınıza chip tuning yada farklı modifikasyonlar yapılmışsa standardına göre farklarını tartışma imkanımız olur.
    Bu arada trafiği ve canımızı kesinlikle tehlikeye atmayalım aman dikkat. Benim değerlerim aşağıdaki gibidir, ASR'yi (anti patinaj sistemi) kapatıp ölçtüm, açık ölçsem durum değişir miydi bilmiyorum.

GPS'den 0-100 ölçümü veri tabanı oluşturalım.

0-60 mil 10.12sn
    0-100 km/s 11.43sn
    1/4 mil (sanırım 400m) 17.43sn
    Aracım 105hp+sanırım chipli dizel Bravo.

• fabrika verisi 0-100 11.3 sn değeri gayet iyi yakalamışsınız.
  • İphone icin beles program bulsam ben de yapacagim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gps'den ölçüm programları hakkında bi konu açacağım yakın zamanda.. Ayrıca aracınızın chipli olup olmadığını bilmiyormusunuz anlayamadım.
  • 0-100km - 4.4Sn
    0-402mt - 12.6sn -178.1km
    100km-200km - 10.38

Driftbox verisi

Arac : EVO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 29 Mart 2012; 0:10:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

0-100km - 4.4Sn
    0-402mt - 12.6sn -178.1km
    100km-200km - 10.38

Driftbox verisi

Aracı söyleseydin ya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Gps'den ölçüm programları hakkında bi konu açacağım yakın zamanda.. Ayrıca aracınızın chipli olup olmadığını bilmiyormusunuz anlayamadım.

Anıl senin aracın eski kasasının eski sahibi olarak ölçümünü görmek isterim Aracım chipli, ben farkında olmadan 120 diye 105 hp aldım (2. el olarak, hatta forumda açtığım bir konum vardı) ama 105lik lerden daha iyi gittiğinden şüphelenip eski sahibini aradım ve chipli olduğunu teyid etti...
    Burada (sanırım Utku'nun videosunda cihazı tutan sendin, bilgin vardır) kadrana göre ölçümden en az 2 sn fazla çıkıyor, kadran sapmasından olsa gerek. Stock 105lik bravo ile bu değeri çok zor yakalanır gibime geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Program bende var da, deneme yapma fırsatım olmadı :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Program bende var da, deneme yapma fırsatım olmadı :))

En kısa zamanda bekleriz Ama dikkatli olmak şartıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

quote:

Gps'den ölçüm programları hakkında bi konu açacağım yakın zamanda.. Ayrıca aracınızın chipli olup olmadığını bilmiyormusunuz anlayamadım.

Anıl senin aracın eski kasasının eski sahibi olarak ölçümünü görmek isterim Aracım chipli, ben farkında olmadan 120 diye 105 hp aldım (2. el olarak, hatta forumda açtığım bir konum vardı) ama 105lik lerden daha iyi gittiğinden şüphelenip eski sahibini aradım ve chipli olduğunu teyid etti...
    Burada (sanırım Utku'nun videosunda cihazı tutan sendin, bilgin vardır) kadrana göre ölçümden en az 2 sn fazla çıkıyor, kadran sapmasından olsa gerek. Stock 105lik bravo ile bu değeri çok zor yakalanır gibime geliyor.

Benim aractan saglikli bi olcum almak icin ilk once benim lastik almam lazim.. Deger bence normal 2sn'lik sapma yoktur. Simdi soyle ozetleyim bizde bu tip bi uygulama gelistiriyoruz daha detayli ve en az hata payina sahip. Gps testleri yaptik uzunca sure farkli aletler ile sapmalar olsada sonuclar gercege yakin oluyor.

Mesela 0-100 suresi 11 sn'ye olan bi aracin bu cihazlar ile olcumu 11,5-12 snye araliginda cikarsa o program mumkun oldugunca az hata payi ile calisiyordur. Cunku bu 0.5-1 snyelik kayibin %10'luk kismi bile gpsden kaynakli degildir. Ruzgar , aracin o anki agirligi , motorun durumu hersey fab. Verisine etken.

İns. Anlatabildim durumu.

• quote:

quote:

quote:

Benim aractan saglikli bi olcum almak icin ilk once benim lastik almam lazim.. Deger bence normal 2sn'lik sapma yoktur. Simdi soyle ozetleyim bizde bu tip bi uygulama gelistiriyoruz daha detayli ve en az hata payina sahip. Gps testleri yaptik uzunca sure farkli aletler ile sapmalar olsada sonuclar gercege yakin oluyor.

Mesela 0-100 suresi 11 sn'ye olan bi aracin bu cihazlar ile olcumu 11,5-12 snye araliginda cikarsa o program mumkun oldugunca az hata payi ile calisiyordur. Cunku bu 0.5-1 snyelik kayibin %10'luk kismi bile gpsden kaynakli degildir. Ruzgar , aracin o anki agirligi , motorun durumu hersey fab. Verisine etken.

Anladım dostum Yanlız benim dediğim 2sn'lik fark kadran sapmasından kaynaklı olan fark. Yani GPS 90 gösterirken kadran 100 gösteriyor. Haliyle kadrandan 0-100 ölçümü yapınca aslında 0-90 ölçümü yapmış oluyoruz ve en az 2sn fark ediyor. Yoksa GPS ölçümü kadrandan daha güvenli gibi sanki.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım dostum Yanlız benim dediğim 2sn'lik fark kadran sapmasından kaynaklı olan fark. Yani GPS 90 gösterirken kadran 100 gösteriyor. Haliyle kadrandan 0-100 ölçümü yapınca aslında 0-90 ölçümü yapmış oluyoruz ve en az 2sn fark ediyor. Yoksa GPS ölçümü kadrandan daha güvenli gibi sanki.

Tabiki kadran sapmasida onemli bi faktor. Gps ile kadrandaki hiz uyusmasada sonucta gos daha gercekci bi veri sunuyor.

100 km hizla giderken benim aracin kadrani 95-96 gosteriyor. Buda 0-100 olcumunde 0.5 sn'ye bile fark yaratmaz.

• Fabrika verisi yetmiyor mu

Scenicle gps ölçümlerim: 0-100 kmh: 13.9 sn

0-160 kmh: 33.6 sn

0-400m: 20.8 sn

100-0: 45m (Continental Winter Contact TS 830 M+S ile)

Bu arada kadran hatası %1.5 civarı, 100 yazarken 98-99 yazıyor gps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.C.k. -- 29 Mart 2012; 0:45:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Fabrika verisi yetmiyor mu

Scenicle gps ölçümlerim: 0-100 kmh: 13.9 sn

0-160 kmh: 33.6 sn

0-400m: 20.8 sn

100-0: 45m (Continental Winter Contact TS 830 M+S ile)

Hangi program bu ?
  • bizim polo classic ile bir deneyeyim ben de.
  • Ayni programi kullanarak olcmustum 2 kere Esp kapali ilk denemede 9.21 ikincisinde 9.27 degerine ulastim.Arac:Mondeo 1.6 Ecoboost.
  • En son olcumum su degerler ama ss almadim.

0-60 mp/h 12.12 sn
    0-100 km/h 12.87 sn
    400 m 17.92 sn
  • Bu program cok guzel bence. Ben yol bilgisayari olarak da kullaniyorum.
  • olctugunuz yolun

Egimine,

Asfalt kalitesine,

Ruzagara

Cok dikkat etmenizi oneririm.

Yoksa sabaha kadar kalksaniz niye fabrika verisiyle uyusmuyor diyebilirsiniz. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

olctugunuz yolun

Egimine,

Asfalt kalitesine,

Ruzagara

Cok dikkat etmenizi oneririm.

Yoksa sabaha kadar kalksaniz niye fabrika verisiyle uyusmuyor diyebilirsiniz. :)

o kadar cok kotu etkileyecek sey var ki arda. fazla kafaya takmamak lazim. :D

ama youtube videolariyla fabrika verisinden daha hizli 100e ciktigini gostermeye calisanlara topluca gulsek bu bile bir gelismedir. :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.