Şimdi Ara

Mit.Electric MSZGA35-VA inverter klima flap motoru bulunabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
4.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asağıaki resimde gozuken klima flap motorunu bulabilecegim bir yer var mıdır arkadaslar? Bursa'da oturuyorum cihazın garanti suresi doldugu icin kendim ödemem gerekiyor artık kendi kendimin servisi olmak zorundayım sokme takma bakım az cok elimden geliyor, tabi uygun fiyatla aynı DC 12 volt 250 ohm. kucuk bir flap motoru yardımcı olabilecek varsa sevinirim... Asagı dogru hareketi var fakat yukarı dogru ilerletemiyor kendini makaralı sistemi var esasen asagı yukarı motor calıssada makara sistemi biraz asınmıs. Bugun oglende Birol abi yardımcı oldu sagolsun dediklerini uyguladım fakat parcalardan biri asınmıs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet007tr -- 19 Ekim 2009; 15:06:54 >

• Motorun çapını ölçebilirmisin,birde karta takılan soketin resmini bir koy buradan bakayım.Motorun mil kısmı plastikmi,yoksa metal üzerinde plastik başlıkmı taklı.Diamond flap motoruna çok benziyor.Diamond un motor çapı 24 mm gibi.oda 5 kablolu renkler aynı ama sıralama farklı görünüyor.

Orijinalden alıntı: mbirol

Motorun çapını ölçebilirmisin,birde karta takılan soketin resmini bir koy buradan bakayım.Motorun mil kısmı plastikmi,yoksa metal üzerinde plastik başlıkmı taklı.Diamond flap motoruna çok benziyor.Diamond un motor çapı 24 mm gibi.oda 5 kablolu renkler aynı ama sıralama farklı görünüyor.

Anakart resmi sayfa 23 te tıklayın...

MSBPC olan benimki ile aynı boyutlarda tıklayın...

Motorun capı 20 mm. gibi vidalama uzunluguda 30 mm. gibi olçtum ben Birol abi anakarta takılan soketin resmini koyamıyorum cihaz su anda sabit flapta motorsuz calısmaya basladı makineyi topladım malesef cocuklar anaokulundan gelecek usumesinler dedim... Mil kısmı resimlerdeki çarklardan en altta en tombik gozukenin uzantısı yani tamamen plastik vede motorun dısında dikdorgen uc var... Galiba benziyor ama farklı anakartın en altta sag tarafındaki 5 uclu soketten motora geliyor. Yardımlarınızdan dolayı tesekkurler... Bulamazsak manuel giderim biraz nabayım sonra klimaplustan isterim bulamazsam....

• Esasen bu step motorlardan bircok yerde mevcut diye dusunuyorum fakat benim icin onemli olan cok dusuk devirde olması birde motor milinin uc kısmı dikdortgen olmalı olmasada onemli degil onu dikdortgen haline getirebilirim ben bakın linke tıklayın... kendim yapabilecegim bir sey takma isi, ama cok hassas ve dikkat isteyen bir iş acelem yok zaten benimde Forumdaki ustaları tenzih ederek Ülkemizdeki bircok servis elemanından daha elim yatkın bu islere buna inanıyorum. Diamondunki olmayacak gibi birol bey sagolun, birde bu klimada kullanılan step motor galiba baska klimalarda yok cunku ne kadar denediysem hep bu ve benzer serilerinde cıktı meret Arcelik-Beko sizi kınıyorum ya!.... Bende yarın bi elektronikciler pasajına gidecegim bakalım neler var neler yok... Bu is beni sarıyor galiba

• Bu fotoraflar Diamond Elec. falp motorunundur.delip çapı aralığı 31 mm. bence aynı motor.Eger bulamazsan ben bir tane temin edip gönderirin denersin.

• quote:

Bu fotoraflar Diamond Elec. falp motorunundur.delip çapı aralığı 31 mm. bence aynı motor.Eger bulamazsan ben bir tane temin edip gönderirin denersin.

Birol abi hakikatende aynısı ya hemde tıpatıp denecek kadar benziyor bi denemek isterim dogrusu nerden buldunuz sasırdım hayret ettim bunu deneyip birde calısırsa o zaman bende benle dalga gecenlerle dalga gececegim oyuncak motoru gibi bisey ama gelin gorun ne mareifetleri ne degeri var... Temininde bir sorun yoksa sizden istiyorum PM atayım isterseniz Cok tesekkurler sagolun...
  • sametçim hatırlıyormusun zamanında bunla ilgili bir soru sormuştum. hem daikin hem mitsubishi ile ilgili. aynı soruyu birol üstad ada sormuştum şimdi biraz sevinmeye biraz korkmaya başladım. bendeki sorunda aynımı diye. ALLAH'tan küçük bir sorun olarak bitiririz kompresöre karta vs bişe olmadan. diyorum ki şimdi gelde burdan birol ustayı tebrik ediyorum her dediği çıkıyor demekki diamond klimalar çinde mitsubishi electric in devrettiği fabrikada üretiliyormuş şimdi olmasada eskiden hemen hemen aynı parçalarmış dikkat ederseniz görüntüde motorun kafası metal yani eski üretim olduğu belli. büyük ihtimal iç dişlilerde metaldir.. şimdi gelde eina nın bugün m.electric için dediği lafa inanma. hadi buyur burdan yak.

quote:

Orijinalden alıntı: samet007tr

quote:

Bu fotoraflar Diamond Elec. falp motorunundur.delip çapı aralığı 31 mm. bence aynı motor.Eger bulamazsan ben bir tane temin edip gönderirin denersin.

Birol abi hakikatende aynısı ya hemde tıpatıp denecek kadar benziyor bi denemek isterim dogrusu nerden buldunuz sasırdım hayret ettim bunu deneyip birde calısırsa o zaman bende benle dalga gecenlerle dalga gececegim oyuncak motoru gibi bisey ama gelin gorun ne mareifetleri ne degeri var... Temininde bir sorun yoksa sizden istiyorum PM atayım isterseniz Cok tesekkurler sagolun...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arşivde kalsın.

12 BTU - Isısan Highlife klimanın uyumlu motor.
    http://www.kexinte.com/b2b_cplistcn.asp?catid=470
    http://www.kexinte.com/b2b_cpinfo.asp?id=857

MP28GA 12V DC İÇ ÜNİTE FLAP MOTORU (SLEP MOTOR)
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/mp28ga-12v-dc-ic-unite-flap-motoru-slep-motor-51304730#product-information

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 22 Ocak 2012; 14:36:31 >

• Valla 120 TL ye alıcı varsa ben söküp göndereyim elimdeki 2.ellerden,hemde orjinalıni.Ne lan bu 120 TL Yuhhhhhh.....

Valla 120 TL ye alıcı varsa ben söküp göndereyim elimdeki 2.ellerden,hemde orjinalıni.Ne lan bu 120 TL Yuhhhhhh.....

Geçen yıl Teba>Arrow 12 lik klimamın bozuldu ( içinde plastik dişli kırılmıştı) araştırdım hiç bir yerde bulamadım ve Adana bir servise sordum 75 TL+50 TL işçilik istediler.
    Yaptırmadım ve motoru tamanen iptal ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 23 Ocak 2012; 13:46:15 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.