Şimdi Ara

Misak-ı Milli Sınırlarımız Haritasını bulabilecek var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm arama sitelerine baktım. Misak-ı Milli Sınırlarımızın gösterildiği bir harita bulamadım.
    Bulan elinde olan varsa lütfen istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berto -- 9 Ağustos 2006; 23:26:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: berto

Tüm arama sitelerine baktım. Misak-ı Milli Sınırlarımızın gösterildiği bir harita bulamadım.

sakin ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetgil06 -- 8 Ağustos 2006; 13:20:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: jetgil06

quote:

Tüm arama sitelerine baktım. Misak-ı Milli Sınırlarımızın gösterildiği bir harita bulamadım.

sakin ol

bunu bilmek en doğal hakkımız
  • quote:

Orjinalden alıntı: jetgil06

quote:

sakin ol

sakin ol ne demek şimdi?
    Misak-ı Milli sınırlarımızı gösterildiği bir haritayı bulamıyoruz. Bu kadar unutturuldu işte bize Gazi Mustafa Kemal'in asıl hedefleri.
    Hala arıyorum! ve bekliyorum.
  • Bilmemek değil öğrenmemek ayıp.Bende merak ettim şimdi.Bulan arkadaş olursa koyarsa bilgileniriz bizde
  • hala yok.
  • elinde olan bi arkadas yokmu ya??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sırbistan'da Yaşayan Var Mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aradım taradım yok
  • Ermenilerde, Rumlarda, Suriyede, Irak'ta ve hatta avrupanın cogu ülkesinde ülkemizin parçalanmış haritaları derslerde okutulurken, bizim Kurtuluş Savaşı'mızın ana hedefi olan, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının uğrunda savaştığı ve yıllarca mücadele ettiği tek hedef olan Misak-ı Milli sınırlarımızı gösteren bir haritayı bulmanın bu kadar zor olması normal mi sizce?
    Yünanistan bir hedefi vardır. Egaleo'muydu neydi? İlk okulda başlarlar hala bunu öğretmeye..
    Rumlara göre kıbrıs'ın tamamı onlarındır.
    Ermeni'ler Türkiye'yi işgalci olarak öğrenirler küçüklükten itibaren. Doğu onlarındır.
    Irak'taki kürtlerde güneydoğumuzu ezberlerler işgal altındaki toprakları olarak.
    Peki ya biz?

Kurtuluş Savaşı'nı neden yaptık? Misak-ı Milli olarak belirlenmişti tek amacımız. Ama bugün haritası yok elimizde. Başka ülkelerin topraklarında hak iddia etmiyoruz. Bizim olan ama Lozan'da masa başı oyunlarıyla elimizden alına toprakları istiyorum.
    Vatanımı istiyorum!

• ders kitaplarında vardı galiba
  • quote:

Ermenilerde, Rumlarda, Suriyede, Irak'ta ve hatta avrupanın cogu ülkesinde ülkemizin parçalanmış haritaları derslerde okutulurken, bizim Kurtuluş Savaşı'mızın ana hedefi olan, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının uğrunda savaştığı ve yıllarca mücadele ettiği tek hedef olan Misak-ı Milli sınırlarımızı gösteren bir haritayı bulmanın bu kadar zor olması normal mi sizce?
    Yünanistan bir hedefi vardır. Egaleo'muydu neydi? İlk okulda başlarlar hala bunu öğretmeye..
    Rumlara göre kıbrıs'ın tamamı onlarındır.
    Ermeni'ler Türkiye'yi işgalci olarak öğrenirler küçüklükten itibaren. Doğu onlarındır.
    Irak'taki kürtlerde güneydoğumuzu ezberlerler işgal altındaki toprakları olarak.
    Peki ya biz?

Kurtuluş Savaşı'nı neden yaptık? Misak-ı Milli olarak belirlenmişti tek amacımız. Ama bugün haritası yok elimizde. Başka ülkelerin topraklarında hak iddia etmiyoruz. Bizim olan ama Lozan'da masa başı oyunlarıyla elimizden alına toprakları istiyorum.
    Vatanımı istiyorum!

Çok doğru söyledin...

• hala bulan veren yok.
    halimize bakın...
  • quote:

hala bulan veren yok.
    halimize bakın...

• bknz: Türkiye haritası.

yani ortada misak-ı milli sınırlarına ulaşma çabası gibi bir durum yok, cumhuriyet kurulduktan sonra çizilen ülke haritamız son halidir, ne eklenecek ne de çıkarılacak bir bölgesi yoktur.
  • musul-kerkük ve 12 ada misak-ı milli sınırları içinde.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: morgoth_7376

bknz: Türkiye haritası.

yani ortada misak-ı milli sınırlarına ulaşma çabası gibi bir durum yok, cumhuriyet kurulduktan sonra çizilen ülke haritamız son halidir, ne eklenecek ne de çıkarılacak bir bölgesi yoktur.

"Milli Misak" Erzurum ve Sivas Kongrelerinde tespit edildikten sonra, 28 Ocak 1920'de son Osmanlı Meclis-i Mebusan'da oy birliği ile kabul edilmiştir.
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk ağzından: "Türklerin yaşadığı her yer Misak-ı Milli'ye dahildir."
    "Türkçe ve Kürtçe konuşulan bütün vilayetlerimiz bizim olacaktır!"
    Misak-ı Milli Sınırları Asla bugünkü Türkiye sınırları değildir! Bunu söylemek cahillikten ibarettir.
    Bizzat Atatürk tarafından belirtilmiş olan Misak-ı Milli Sınırlarında Musul, Kerkük, Batı Trakya, 12 ada ve Kıbrıs bulunmaktadır.

Unutmayın Misak-ı Milli kabul edildiği sıralarda İstanbul, İzmir, Adana, Edirne ve Bursa düşman işgali altındaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berto -- 8 Ağustos 2006; 17:34:23 >

• quote:

quote:

"Milli Misak" Erzurum ve Sivas Kongrelerinde tespit edildikten sonra, 28 Ocak 1920'de son Osmanlı Meclis-i Mebusan'da oy birliği ile kabul edilmiştir.
    Gazi Mustafa Kemal Atatürk ağzından: "Türklerin yaşadığı her yer Misak-ı Milli'ye dahildir."
    Misak-ı Milli Sınırları Asla bugünkü Türkiye sınırları değildir! Bunu söylemek cahillikten ibarettir.
    Bizzat Atatürk tarafından belirtilmiş olan Misak-ı Milli Sınırlarında Musul, Kerkük, Batı Trakya, 12 ada ve Kıbrıs bulunmaktadır.

Unutmayın Misak-ı Milli kabul edildiği sıralarda İstanbul, İzmir, Adana, Edirne ve Bursa düşman işgali altındaydı.

bağırmana gerek yok okuyabiliyorum

28 ocak 1920'de misak-ı milli sınırları dediğin gibi kabul edilmiştir evet. ancak 1923te cumhuriyetin ilanı ile Türkiye haritası şu andaki sınırları ile çizilmiştir, 12 ada konusu daha sonraki tarihlerde yunanistan ile gerginliğe yol açmışsa da, ne Atatürk'ün ne de daha sonra gelen bir liderin 1920de tanımlanmış olan misak-ı milli sınırlarına ulaşma çabası olmamıştır, çünkü bu sınırlar zaten 1923te oluşan sınırlar ile bir nevi revize edilmiştir. "türklerin yaşadığı heryer misak-ı milliye dahildir" ve "Türkçe ve Kürtçe konuşulan bütün vilayetlerimiz bizim olacaktır!" söylemleri ise kıbrıs ve 12 ada için zaten geçerli değildir, çünkü buralarda rumca konuşulmaktadır.(ancak buralar istisnai olarak misak-ı milli sınırlarına dahildi)

yani kısaca heyecan yapmayın, musulu kerkükü kıbrısın tamamını adaları batı trakyayı almak gibi milli bir amacımız yok, tüm bunları söyleme amacım o.

• Misaki milli sınırlar : Bugunku sınırlar+musul+kerkük+bazı adalar+bir il daha varrdı bunu anlaşarak vermiştik şimdi adını hatırlamıyorum.Hatam varsa düzeltin.
  • quote:

quote:

quote:

bağırmana gerek yok okuyabiliyorum

28 ocak 1920'de misak-ı milli sınırları dediğin gibi kabul edilmiştir evet. ancak 1923te cumhuriyetin ilanı ile Türkiye haritası şu andaki sınırları ile çizilmiştir, 12 ada konusu daha sonraki tarihlerde yunanistan ile gerginliğe yol açmışsa da, ne Atatürk'ün ne de daha sonra gelen bir liderin 1920de tanımlanmış olan misak-ı milli sınırlarına ulaşma çabası olmamıştır, çünkü bu sınırlar zaten 1923te oluşan sınırlar ile bir nevi revize edilmiştir. "türklerin yaşadığı heryer misak-ı milliye dahildir" ve "Türkçe ve Kürtçe konuşulan bütün vilayetlerimiz bizim olacaktır!" söylemleri ise kıbrıs ve 12 ada için zaten geçerli değildir, çünkü buralarda rumca konuşulmaktadır.(ancak buralar istisnai olarak misak-ı milli sınırlarına dahildi)

yani kısaca heyecan yapmayın, musulu kerkükü kıbrısın tamamını adaları batı trakyayı almak gibi milli bir amacımız yok, tüm bunları söyleme amacım o.

çok cahilce bir yorum....
    hatay ın nasıl Türkiyeye katıldığını unutmayın.
    hatay da misakı milli sınırları içindeydi....ve sonunda bize katıldı...
    diğerleri için de aynı şey geçerli....
    oraları da bir gün bizim olmalı...çünkü zaten bizimdi....

kıbrısa ve 12 adaya rumları ingilizler ve italyanlar yerleştirmiştir.yani Türkçe konuşuluyor olmaması birşey değiştirmez.600 yıl Türklerin olduğu unutulmamalı...

• Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Allah nasip eder, ömrüm vefa ederse Musul, Kerkük ve Adalar'ı geri alacağım. Selanik de dahil Batı Trakya'yı Türkiye hudutları içine katacağım."
    Yıl 1933, kendisine sorulan," sizin Türkiye'nin geleceği hakkındaki tasavvurlarınız nedir?" sorusuna cevaben.

Atatürk her şeye rağman Lozan'ın sonuçlarından buruklu ve vicdan azabı duymuştur. Ve bunu pek çok kere dile getirmiştir.

Başından beri anlatmaya çalıştığım bu. Bizlere tarihimiz o kadar yanlış ve yanlı öğretiliyor ki, Kurtuluş savaşımızın yegane gayesi olan Misak-ı Milli sınırlarımızı bile bilmiyoruz!

Hala harita bulan gönderen yok.

Düştüğümüz durum bundan ibaret.

Şehitlerimizin ruhları şad olsun!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.