Şimdi Ara

misak ı milli hakkında kafama takıldı sorum var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dmx in Bmx Bisikleti kullanıcısına yanıt
    Osmanlıya hangi topraklar teklif edilmişti ki ?
    Yunanlara verilen adaların strateşik bi önemi var mı? Şahsen tek getirisi turistik gibi ama olsa iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistır mamus

Benimle siyaset konuştuğun için cevap vermiyorum. Yoksa böyle veletlerin dilinden anlarım. Adam olana cevap atmışım bakarsın

Komedisin veletmişim bak bak o sorduğum sorulara cevap veremedim diyemiyorsun , o maddeyi bulamıyorum diyemiyosunda böyle lafı dolandırıyorsun. Neo Osman hayelleriniz suya düşeli yıllar oluyor. Güle güle size.
  • mesaj dursun şurda güzel muhabbet dönüyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris01

quote:

Benimle siyaset konuştuğun için cevap vermiyorum. Yoksa böyle veletlerin dilinden anlarım. Adam olana cevap atmışım bakarsın

Komedisin veletmişim bak bak o sorduğum sorulara cevap veremedim diyemiyorsun , o maddeyi bulamıyorum diyemiyosunda böyle lafı dolandırıyorsun. Neo Osman hayelleriniz suya düşeli yıllar oluyor. Güle güle size.

Tmm knk hll
    Başkalarının köpekliğini yapmaktansa son adama kadar ölmek tercihen daha iyi.Şimdi parazit yapma bişe konuşuyoruz

• misaki milliyi atatürk çizdi sanan var yıl 2014. en son toplanan osmanlı meclisinde zorla kabul ettirildi. osmanlı artık bu kadar dendi. unide tarihçiden dinledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yec44

misaki milliyi atatürk çizdi sanan var yıl 2014. en son toplanan osmanlı meclisinde zorla kabul ettirildi. osmanlı artık bu kadar dendi. unide tarihçiden dinledim.

Editledim, siyaset için başka konu aç

• Osmanli ileri gelenlerinin sirf kendi gelwcekleri icin Sevr'i imzalayarak vatana ihanet ettiklerini gormeyenler gelmis elde avucta bir sey yokken vatani isgalden kurtarip bu ulkeyi yeniden ayaga kaldiranlardan hesap soruyorlar. He masondular he he.. Bunlar bir de oy kullanacak ona uzuluyorum.

• quote:

quote:

quote:

Tmm knk hll
    Başkalarının köpekliğini yapmaktansa son adama kadar ölmek tercihen daha iyi.Şimdi parazit yapma bişe konuşuyoruz

Helal sana aslan anlat zırfalarını kaç kişi toplayacan etrafına bakalım.

• quote:

quote:

misaki milliyi atatürk çizdi sanan var yıl 2014. en son toplanan osmanlı meclisinde zorla kabul ettirildi. osmanlı artık bu kadar dendi. unide tarihçiden dinledim.

siyaset yapmıyorum. aynı şekilde tbmm de bunu kabul etti. çünkü tek çıkış yolubuydu. bu haritaya sadık kalacağız denince tbmm de barış görüşmelerine dahil edildi. sonra Osmanlı bertaraf edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yec44 -- 24 Mart 2014; 17:22:23 >
  • msjıö dursun
  • quote:

quote:

quote:

siyaset yapmıyorum. aynı şekilde tbmm de bunu kabul etti. çünkü tek çıkış yolubuydu. bu haritaya sadık kalacağız denince tbmm de barış görüşmelerine dahil edildi. sonra Osmanlı bertaraf edildi.

Böyle söylerseniz anlarız işte.
    Peki böyle güçlü olan bi Osmanlı bu kadar çabukça güçsüz hale gelse bile elinde hiç güç kalmaması garip geliyor bana. Sizce tbmm ye gizliden kendini kalan gücünü vermiş olabilir mi? Yani mühümmat silah asker gibisinden

• quote:

Orijinalden alıntı: Requiestcat in Pace

misak-ı millinin atatürkle alakası yok. aldığımız yerlere dua edelim. kerkük merkük hikaye.

Nasıl yok hocam Atatürk'le alakası?
  • quote:

Bunları bilerek yönlendiriyorlar konuda tarafsız gibi davranıyor. Açık açık lozan başarısızdır diyemiyor lafı oraya getirmeye çalışıyor. Bunuda yaparken mantık çercevesinde düşündüğü izlenimi yarattığını sanıyor.
    Azıcık düşünen biri cevap versin
    1) Sevr antlaşması nedir ? Bu antlaşmayı nasıl kabul etmişler ?
    2)Lozanda maden çıkarmak yasak diye madde var mış ? Bor çıkmıyormuş petrol çıkmıyormuş sonradan hepsini çıkartamıyormusuz diye güncellediler? Eskişehirde çıkartılan Bor değil mi ? Katyada çıkartılan Petrol değil mi ? Bor ne işe yarar özelliği nedir kaç kişi biliyor ?
    3) Ege adalarının ne zaman nasıl elden çıktığını kaç kişi biliyor ? Ege adaları 2. balkan savaşında gitti. 12 adalar uşi antlaşması ile gecici olarak İtalyaya verildi. Çünkü balkan savaşları patladı Osmanlı koruyamayacaktı. Koru diye İtalyaya verdi. İtalya gibi empertalist bir devlete ada verirsen geri alabilir misin ? Taa ikinci Dünya savaşına kadar İtalyada kaldı o savaş sonunda yenilince antlaşmalar sırasında Galip sayılan Yunanistan aldı orayı .
    4) Bİz o savaşa girmedik . Girmemizi mi istiyordunuz ? Yunanistanda neler olmuş Polonyada neler olmuş kaç kişi biliyor ?
    5) Osmanlı Borçları kaç yılına kadar ödendi ?
    6)1930 ekonomik buharanı oldu bütün dünya kıtlık çekti. 1940 da dünya savaşı patladı seferberlik ilan edildi. Zaten farkir yoksul genç beyinleri ölmüş bir ülkeydik bu dönemlerde acılar çekti atalarımız şimdi gelmişiniz. Bu yıllara bakıp ahkam kesiyorlar. İnsanlarda biraz utanma olur ya yazık gerçekten çok yazık. Bu dönemleri sorgulayıp küçük göreceğinize günümüzü sorgulayın bugünlerde yaşanan olaylara bakın .

Savaşın son 1gününde çağırmamışlar mıydı gelin savaşa girin, mermi harcamadan adaları alın diye?

• Bir gece ansızın 82 Kerkük 83 Batum
  • 2023 kimin uydurmasıysa herkese yayılmış, bakıyorum da. Arkadaşlar duyduğunuz her şeye tamam deyip inanmayın biraz araştırın lütfen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

Bunları bilerek yönlendiriyorlar konuda tarafsız gibi davranıyor. Açık açık lozan başarısızdır diyemiyor lafı oraya getirmeye çalışıyor. Bunuda yaparken mantık çercevesinde düşündüğü izlenimi yarattığını sanıyor.
    Azıcık düşünen biri cevap versin
    1) Sevr antlaşması nedir ? Bu antlaşmayı nasıl kabul etmişler ?
    2)Lozanda maden çıkarmak yasak diye madde var mış ? Bor çıkmıyormuş petrol çıkmıyormuş sonradan hepsini çıkartamıyormusuz diye güncellediler? Eskişehirde çıkartılan Bor değil mi ? Katyada çıkartılan Petrol değil mi ? Bor ne işe yarar özelliği nedir kaç kişi biliyor ?
    3) Ege adalarının ne zaman nasıl elden çıktığını kaç kişi biliyor ? Ege adaları 2. balkan savaşında gitti. 12 adalar uşi antlaşması ile gecici olarak İtalyaya verildi. Çünkü balkan savaşları patladı Osmanlı koruyamayacaktı. Koru diye İtalyaya verdi. İtalya gibi empertalist bir devlete ada verirsen geri alabilir misin ? Taa ikinci Dünya savaşına kadar İtalyada kaldı o savaş sonunda yenilince antlaşmalar sırasında Galip sayılan Yunanistan aldı orayı .
    4) Bİz o savaşa girmedik . Girmemizi mi istiyordunuz ? Yunanistanda neler olmuş Polonyada neler olmuş kaç kişi biliyor ?
    5) Osmanlı Borçları kaç yılına kadar ödendi ?
    6)1930 ekonomik buharanı oldu bütün dünya kıtlık çekti. 1940 da dünya savaşı patladı seferberlik ilan edildi. Zaten farkir yoksul genç beyinleri ölmüş bir ülkeydik bu dönemlerde acılar çekti atalarımız şimdi gelmişiniz. Bu yıllara bakıp ahkam kesiyorlar. İnsanlarda biraz utanma olur ya yazık gerçekten çok yazık. Bu dönemleri sorgulayıp küçük göreceğinize günümüzü sorgulayın bugünlerde yaşanan olaylara bakın .

Savaşın son 1gününde çağırmamışlar mıydı gelin savaşa girin, mermi harcamadan adaları alın diye?

Bize kim ada verir durduk yere gerçekten buna inanıyon mu yani durduk yere diyecekler ki ya Türkiye gel bu adaları biz sana verelim savaşta sen uslu durdun duygulandık biz sana ada verecez.
    Savaşın sonlarında bütün devletler savaş ilan etti. Savaşın kazanan taraflarından Yunanistanda Kaybeden İtalyadan adaları aldı. Bu iş bu kadar basit. Biz o adaları Lozanda değil Uşi ile kaybettik ha bak M.kemal Gazeteci Şerif lakabi ile subay arkadasları ile Trablusgarba geçmişti. Orada halkı örgütleyip İtalyayı zor durumda bıraktılar. İtalyada adaları alarak Osmanlıyı anlaşmaya zorladı . Belki Trablusgarptaki başarısından dolayı adaların gitmesine sebep olmuş olabilir.

Son olarakta bana bu konuda alıntı yapmayın artık. Niyeti gayet ortada olan bir konuda tartışma yaparak konuyu üstte tutmam ben. Bir şeyler yazmak isteyen olursa özel mesaj atsın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.