Şimdi Ara

misak ı milli hakkında kafama takıldı sorum var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunları bilerek yönlendiriyorlar konuda tarafsız gibi davranıyor. Açık açık lozan başarısızdır diyemiyor lafı oraya getirmeye çalışıyor. Bunuda yaparken mantık çercevesinde düşündüğü izlenimi yarattığını sanıyor.
    Azıcık düşünen biri cevap versin
    1) Sevr antlaşması nedir ? Bu antlaşmayı nasıl kabul etmişler ?
    2)Lozanda maden çıkarmak yasak diye madde var mış ? Bor çıkmıyormuş petrol çıkmıyormuş sonradan hepsini çıkartamıyormusuz diye güncellediler? Eskişehirde çıkartılan Bor değil mi ? Katyada çıkartılan Petrol değil mi ? Bor ne işe yarar özelliği nedir kaç kişi biliyor ?
    3) Ege adalarının ne zaman nasıl elden çıktığını kaç kişi biliyor ? Ege adaları 2. balkan savaşında gitti. 12 adalar uşi antlaşması ile gecici olarak İtalyaya verildi. Çünkü balkan savaşları patladı Osmanlı koruyamayacaktı. Koru diye İtalyaya verdi. İtalya gibi empertalist bir devlete ada verirsen geri alabilir misin ? Taa ikinci Dünya savaşına kadar İtalyada kaldı o savaş sonunda yenilince antlaşmalar sırasında Galip sayılan Yunanistan aldı orayı .
    4) Bİz o savaşa girmedik . Girmemizi mi istiyordunuz ? Yunanistanda neler olmuş Polonyada neler olmuş kaç kişi biliyor ?
    5) Osmanlı Borçları kaç yılına kadar ödendi ?
    6)1930 ekonomik buharanı oldu bütün dünya kıtlık çekti. 1940 da dünya savaşı patladı seferberlik ilan edildi. Zaten farkir yoksul genç beyinleri ölmüş bir ülkeydik bu dönemlerde acılar çekti atalarımız şimdi gelmişiniz. Bu yıllara bakıp ahkam kesiyorlar. İnsanlarda biraz utanma olur ya yazık gerçekten çok yazık. Bu dönemleri sorgulayıp küçük göreceğinize günümüzü sorgulayın bugünlerde yaşanan olaylara bakın .

• quote:

Orijinalden alıntı: mistır mamus

Mevzu baya derinmiş, ama şuan abd hayallerini gerçekleştiriyo gibi. Irak 0, suriye bitti gibi zaten, irana ambargo uygulanmış.
    Geriye bir tek Türkiye kaldı desen

@baris01 valla burda Atatürk ü tartırşma platformu yazmıyor, ne bu gerilimin ? Kimsenin Atatürk e laf ettiği yok.

Ona laf etmeye cesaretiniz yok. İsmet İnönü üstünden ona vuruyorsunuz. Kıvırtmadan direk konuşun . Altda yazdım ben soruları ver cevaplarıda onu tartışalım. ABD İranı bitirmiş Suriyeyi bitirmiş. Benim derdim değil oradaki milletler uyanık olsun . Bizim üzerimizede sistematik şekilde oyun oynadığı aşikar bu oyunlarında yavaş yavaş başarıya ulaştığını bu günlerde bu konularda görebiliyorum. Elimden bir şey gelmiyor. Ülkeyi müthiş yönettiği iddaasında olanlar koruyacaktır herhalde.

• Gizli anlaşma falan yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mevzu baya derinmiş, ama şuan abd hayallerini gerçekleştiriyo gibi. Irak 0, suriye bitti gibi zaten, irana ambargo uygulanmış.

@baris01 valla burda Atatürk ü tartırşma platformu yazmıyor, ne bu gerilimin ? Kimsenin Atatürk e laf ettiği yok.

ABD nin hayallerini gerçekleştirmesine 10 yıl kaldı. Ermeni sorunu hala devam ediyor. Biz 1. dünya savaşında Rusların el altından silah dağıttığı ermenileri suriye-filistin hattına zorunlu göçe tabi tuttuk. (tehçir olayı). Direnen ve tecavüz edip askere karşı gelenleri öldürdük ama toplu bi katliam söz konusu değildi. bunu bahane eden ermenistan hala soykırım iddialarını devam ettiriyor ve bu da ellerini ovuştup doğu anadoluda karışılklık bekleyen büyük devletlerin işine geliyor. Daha bitmedi, ABD sağolsun ittihatçilerin işine gelecek Wilson ilkerinin bi maddesi de aynen şu şekildeydi;

"Türk egemenliği altında yaşayan diğer milletlere kendi kendini yönetme hakkı verilecek"
    Bu maddeye dayanarak Kürt Cemiyeti kuruldu ve Kürt sorunu başladı. Şuan 2014 yılındayız ve Kürtler özerklik istiyor. Bu prensipleri 100 yıl önce yayınlayan ABD dir. Doğu Anadoludan sonra Güneydoğu Anadolu nun da karışması kimlerin ekmeğine yağ sürüyor sen tahmin et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ǤЅ -- 24 Mart 2014; 16:25:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baris01

quote:

Ona laf etmeye cesaretiniz yok. İsmet İnönü üstünden ona vuruyorsunuz. Kıvırtmadan direk konuşun . Altda yazdım ben soruları ver cevaplarıda onu tartışalım. ABD İranı bitirmiş Suriyeyi bitirmiş. Benim derdim değil oradaki milletler uyanık olsun . Bizim üzerimizede sistematik şekilde oyun oynadığı aşikar bu oyunlarında yavaş yavaş başarıya ulaştığını bu günlerde bu konularda görebiliyorum. Elimden bir şey gelmiyor. Ülkeyi müthiş yönettiği iddaasında olanlar koruyacaktır herhalde.

Cesaretim yok mu ? Burdaki sevenlerin hatrına o konulara girmiyorum. Senden mi korkucam

• Batum ittihatçıların en önemli merkezlerinden birisiydi. Alındığı takdirde orayı yönetmek hem zor olacak hem de orada bulunan ittihatçı liderler Anadolu'ya rahatlıkla girebileceklerdi.

Onun yerine sınır Kars-Ardahan olarak belirlendi ve o bölgede Karabekir Paşa güçlü bir sınır hattı kurarak ittihatçı liderlerin Anadolu'ya geçişini engelledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

quote:

ABD nin hayallerini gerçekleştirmesine 10 yıl kaldı. Ermeni sorunu hala devam ediyor. Biz 1. dünya savaşında Rusların el altından silah dağıttığı ermenileri suriye-filistin hattına zorunlu göçe tabi tuttuk. (tehçir olayı). Direnen ve tecavüz edip askere karşı gelenleri öldürdük ama toplu bi katliam söz konusu değildi. bunu bahane eden ermenistan hala soykırım iddialarını devam ettiriyor ve bu da ellerini ovuştup doğu anadoluda karışılklık bekleyen büyük devletlerin işine geliyor. Daha bitmedi, ABD sağolsun ittihatçilerin işine gelecek Wilson ilkerinin bi maddesi de aynen şu şekildeydi;

"Türk egemenliği altında yaşayan diğer milletlere kendi kendini yönetme hakkı verilecek"
    Bu maddeye dayanarak Kürt Cemiyeti kuruldu ve Kürt sorunu başladı. Şuan 2014 yılındayız ve Kürtler özerklik istiyor. Bu prensipleri 100 yıl önce yayınlayan ABD dir. Doğu Anadoludan sonra Güneydoğu Anadolu nun da karışması kimlerin ekmeğine yağ sürüyor sen tahmin et.

Hocam baya bilgilisiniz anladığım kadarıyla.
    Ki dediğini gibi olucak gibi.
    Dolar dünyayı bi yandan kasıp kavuruyor, bi yandan da bi kıvılcım olsa çoğu ırk patlıcal gibi

• quote:

quote:

quote:

Cesaretim yok mu ? Burdaki sevenlerin hatrına o konulara girmiyorum. Senden mi korkucam

Senin gibilere Sevr müstahak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kisilikli adam

İlber Hoca en iyi şekilde açıklamış işte olayı.
  • Herkesin kendi bildiği şeylerle beyin fırtınası yapıyorum. İzlicek olsam video çok

• Elde avuçta ne varsa son nefesimizle düşmanı def etmişiz ülkeden. Adamlar geri dönüp bir daha işgale başlasa karşı koyacak bir gücümüz olmayacaktı. Tüm kaynakları seferber etmiş, savaşlardan yorgun düşmüştük çünkü zaten. Önce mevcut elimizdeki Türkiye'yi koruyalım biz. Daha onu bile koruyamıyoruz kürdistan olacak kalkmış musul, kerkük niye bizde değil diyorlar. elinde olanı ABD ne yaptı gördük, daha Diyarbakır'a sahip çıkamıyoruz...
  • quote:

Bunları bilerek yönlendiriyorlar konuda tarafsız gibi davranıyor. Açık açık lozan başarısızdır diyemiyor lafı oraya getirmeye çalışıyor. Bunuda yaparken mantık çercevesinde düşündüğü izlenimi yarattığını sanıyor.
    2)Lozanda maden çıkarmak yasak diye madde var mış ? Bor çıkmıyormuş petrol çıkmıyormuş sonradan hepsini çıkartamıyormusuz diye güncellediler? Eskişehirde çıkartılan Bor değil mi ? Katyada çıkartılan Petrol değil mi ? Bor ne işe yarar özelliği nedir kaç kişi biliyor ?
    3) Ege adalarının ne zaman nasıl elden çıktığını kaç kişi biliyor ? Ege adaları 2. balkan savaşında gitti. 12 adalar uşi antlaşması ile gecici olarak İtalyaya verildi. Çünkü balkan savaşları patladı Osmanlı koruyamayacaktı. Koru diye İtalyaya verdi. İtalya gibi empertalist bir devlete ada verirsen geri alabilir misin ? Taa ikinci Dünya savaşına kadar İtalyada kaldı o savaş sonunda yenilince antlaşmalar sırasında Galip sayılan Yunanistan aldı orayı .
    4) Bİz o savaşa girmedik . Girmemizi mi istiyordunuz ? Yunanistanda neler olmuş Polonyada neler olmuş kaç kişi biliyor ?
    6)1930 ekonomik buharanı oldu bütün dünya kıtlık çekti. 1940 da dünya savaşı patladı seferberlik ilan edildi. Zaten farkir yoksul genç beyinleri ölmüş bir ülkeydik bu dönemlerde acılar çekti atalarımız şimdi gelmişiniz. Bu yıllara bakıp ahkam kesiyorlar. İnsanlarda biraz utanma olur ya yazık gerçekten çok yazık. Bu dönemleri sorgulayıp küçük göreceğinize günümüzü sorgulayın bugünlerde yaşanan olaylara bakın .

Cok dogru

• şu bölümde seviyeli şekilde yazılabildiğini de görmek nasipmiş.

konuya gelince çok özet olarak işin temelinin lozan olduğunu bilmek lazım. Lozan'a giden heyette yahudi Hahambaşısı Hayım isimli kişi vardı ve İsmet Paşa’ya akıl hocalığı yapıyordu çünkü malum kulaklar pek duymuyordu ve diplomasi zaten bilmezdi. Varın Lozan nedir düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TolgaPamukcu

quote:

Bunları bilerek yönlendiriyorlar konuda tarafsız gibi davranıyor. Açık açık lozan başarısızdır diyemiyor lafı oraya getirmeye çalışıyor. Bunuda yaparken mantık çercevesinde düşündüğü izlenimi yarattığını sanıyor.

Cok dogru

Bunlar şam şeytanı at diyorum lozanın o maddesini. YOK
    Sorular yazıyorum cevapla diyorum oda yok.
    Buda Murat Bardakçının yazısı
    Habertürkwww.haberturk.com
    İşte, Lozan'ın gizli maddeleri
    http://www.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/761647-iste-lozanin-gizli-maddeleri

• baris01 kullanıcısına yanıt
    Mantıklı soru sor sen. Sınırdan 10 km öteden petrol fışkırıyor içerde bişe yok mu şimdi? Kandırın kendinizi siz..

Peki en son safhada bütün gücü tükenmişti niye işgal etmediler?
    Hadi diceksin onlarda yara aldı, o zaman musulu falan vermezdik.
    Türkiye yi bıraktılar çünkü başında mason adamları vardı, zarar gelmezdi.
    Osmanlıyı çekemiyorsan ayrıca sınırı terket.

• adamın niyeti farklı belli etmiş zaten bu tip adamlarla birşey konuşamazsın,savunduğu şeylerin çoğu gerçek olmamasına rağmen inanıyor,birşey anlatarak boşa zaman tüketmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uhtred Ragnarson -- 24 Mart 2014; 16:49:06 >
  • quote:

Mantıklı soru sor sen. Sınırdan 10 km öteden petrol fışkırıyor içerde bişe yok mu şimdi? Kandırın kendinizi siz..

Peki en son safhada bütün gücü tükenmişti niye işgal etmediler?
    Hadi diceksin onlarda yara aldı, o zaman musulu falan vermezdik.
    Türkiye yi bıraktılar çünkü başında mason adamları vardı, zarar gelmezdi.
    Osmanlıyı çekemiyorsan ayrıca sınırı terket.

Hala cevap veremiyorsun bana birde mantığa vuruyorsun işi . Sıkıştınız mı onlar masondu . Mason oldukları için Mason locasını kapattılar.
    Musulu Kerkükü almak için ülke seferberliğe geçti. Ne hikmetse Şeyh Sait isyanı çıktı. Mecbur kaldılar isyanı bastırmak için Musul Kerkük gitti. Siz ne sanıyorsunuz Osmanlı dünyayı titretiyorduda Atatürk ve Arkadaşları Osmanlıyı mı yıktı.
    Halk savaşlardan kırıldı elde avuçta hiç bir şey kalmadı. Ülkenin genç beyinleri Çanakkale'de Şehit oldu . Duyunu Umumiye diye bir şey duydun mu sen ? Osmanlı kendi vergisini bile toplayamıyordu . Anadoluda kaç bin kişi öldü sırf bu Duyunu Umumiye mallarını kaptırmamak için aç kalmamak için.
    Avrupa devleti spor olsun diye Osmanlı donanmasını yaktı. Neo Osmancılar Osmanlı hayallerinizi bir bırakın artık. Sina çöllerinde Ümmet hayalleriniz araplar tarafından hancerlendi. Siz hala neyi savunuyorsunuz ?
    Katyada petrol çıkarıyoruz. Borda dünya 1. siyiz hala Lozan yüzünden çıkmıyor diyorsun . Sınırın 10 km bu tarafında petrol varsa çıkarsınlar engelleyen mi var engelleyen varsa sunsunlar kanıtı burada burada petrol var çıkartırmıyolar bize diye en başta giderim cepheye kim engelliyormuş. Yaptığınız sadece Bu mücadeleyi veren insanları yerin dibine sokma çabası cevapları aldığınız zamanda mantık filan başlıyorsunuz. Azıcık Mantığı çalışan adam önce Sevre bakar sonra Lozana SONRADA O MANTIĞINI ÇALIŞTIRIR.

Son olarakda beni ülkemden kovmaya hiçbirinizin gücü yetmez. Bunu da böyle bilin sizin saçmalıklarınıza her zaman cevap vermeyi sürdürecem.

• Sevri Atatürk mu imzalanmıştı?

• baris01 kullanıcısına yanıt
    Benimle siyaset konuştuğun için cevap vermiyorum. Yoksa böyle veletlerin dilinden anlarım. Adam olana cevap atmışım bakarsın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dmx in Bmx Bisikleti

Misak-ı Milli nin nereler olacağına Son Osmanlı Mebusanlar Meclisi karar aldı.Atatürk ve Misak-ı Milli yi destekleyen zatlar birleşip TBMM yi kurdu ve Milli Mücadele başladı.Yunanlılara ve Fransızlara karşı kazandık.İngilizler ve Ruslarla anlaştık.Ruslarla olan anlaşmamızdan sadece Batum u alamadık.İngilizlerle olan anlaşmadan özel boğaz komisyonu kuruldu geriye kalanlar verildi.Bana göre bunlar başarıdır ama İSMET BEY sağolsun tüm adaları Yunanlılara verdi bu da yenilgidir.

Ayrıca:Güneydoğuda Musul ve Hatay ı alamadık.Musul u İngilizler özellikle vermedi petrol yüzünden.Hatay ise 1939 da Türkiye ye katıldı.

O zaman bu antlaşmalar bi zafer değildire mi geliyor mevzu? Tamam belki yine büyük bi toprağımız var ama önemli bazı yerleri cidden vermişiz sanki

Zaferdir.Osmanlının kabul ettiği alanın 4 katını aldı Türkiye.Sadece musul vebatumu alamadık.
    Ben adalar için yenilgidir diyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.