Şimdi Ara

Minyatür ev yapımı ss'li resimler güncellendi 24.08.2019 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
5
Favori
4.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada öğretmen değilim kamuda çalışıyorum
    İki kız var uğraşıyoruz onlarla. 😊

Küçük diyen arkadaşlar 100 cm boy 55 cm en var daha büyük olsa evde yer sıkıntısı oluyordu mecbur dininden feragat ettik

Merdiven yeri dar oldu ama tekrar kesmeme çocuklar izin vermedi. 😃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 10 Şubat 2019; 13:57:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigbooss

Bu arada öğretmen değilim kamuda çalışıyorum
    İki kız var uğraşıyoruz onlarla. 😊

Küçük diyen arkadaşlar 100 cm boy 55 cm en var daha büyük olsa evde yer sıkıntısı oluyordu mecbur dininden feragat ettik

Merdiven yeri dar oldu ama tekrar kesmeme çocuklar izin vermedi. 😃
    Çocuklarınızın olması ne güzel

Bizde buralarda ömür cürütüyoruz işte

• Minyatür ev yapımı  ss'li resimler güncellendi 24.08.2019
    Balkon yapıldı , kablolar gizlendi şimdi parkede sıra

• Hocam valla çocuklarınız için bu tarz bi işe girişiyor olmanız çok hoşuma gitti. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heyea

Hocam valla çocuklarınız için bu tarz bi işe girişiyor olmanız çok hoşuma gitti. Kolay gelsin.
    Teşekkür ederim hocam
    çocukluk anılarında devamlı hatırladıkları bir şey olsun istedim, genelde bütün genç kızlarda oyuncak bir ev hayalimdi, keşke olsaydı,..... Gibi sözler duyuyordum, her kız çocuğunun hayali olması hasebiyle böyle bir ev yapma kararı aldım ...

Satın almaktansa kendim yapmak ve yapım sürecinı de bizzat deneyim etmelerini istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 17 Şubat 2019; 19:8:50 >
  • Muhteşem elinize sağlık. Hocam hangi el aletlerini ve hangi markaları kullanıyorsunuz tavsiye var mı? Dekupaj matkap vs?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgwxx/7

Muhteşem elinize sağlık. Hocam hangi el aletlerini ve hangi markaları kullanıyorsunuz tavsiye var mı? Dekupaj matkap vs?
    Eyvallah hocam
    Kullandığım malzemeler basit şeyler evde yapıyorum
    Dekupaj kullandım ilk başta , balkon tahtalarını demir testeresi ile kestim kablo gizlemek için maket bıçağı kullandım, kablo zil kablosu aldım,
    boya olarak ise cadence akrilik boya kullandım, hırdavatcı dan ahşap astarı aldım , astar zımpara, astar zımpara , boya daha sonra yarı mat vernik ile boyama işini bitirdim şu an parkeler. Yapıyorum

Minyatür ev yapımı  ss'li resimler güncellendi 24.08.2019

Yanlız malzemeler için 3-4 kez sanayiye gittim tanıdığınız marangoz var ise herşey daha kolay oluyor tabi
    Ufak tefek şeyle diye düşünüyorsunuz ama bulamıyorsunuz tahtaları git gel bir kaç kere yaptım,

mesela döner merdiven için ince kontra plak sonrasında silindir şeklinde ince çıta, bunları bulmak kolay olmadı , merdivenleri kesmek için kıl testeresi aldım tabi birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 17 Şubat 2019; 19:34:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SHADOW

faydali konu, ilerleyen zamanlardaki fotograflari bekliyor olacagim
    Hocam teşekkür ederim,

Aşamaları resimleyip paylaşıyorum bitince pat diye resim atmak istemedim

bu arada resim yüklüyorum ancak mobilden görünmüyor hep hata veriyor, balkon yaptığım resmi koymuştum görünmüyor mesela ,

• bigbooss kullanıcısına yanıt
    Hepsi görünüyor sıkıntı yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Takip.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ham mdf'yi koçtaş'ta filan bulabilirmiyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fus Ro Dah

Kibritle ev de yaptirabilirsiniz. Zevkli oluyor.
    Hocam yanarsa mazallah bomba gibi. Aman aman.

• Hocam merakiniz varsa. Cok hizli bir bicimde autocad ogrenip sanayide lazeri olan birinden tum parcalari kestirebilirsiniz. Size yapistirmak ve islemek kalir. Yok paraya kesim isini hatasiz bir sekilde halledebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Ham mdf'yi koçtaş'ta filan bulabilirmiyiz?
    hocam mdf yi koçtaştan alırsın ancak sana tabaka halinde vermezler belirli ölçülerde var bildiğim kadarıyla, yapacağın model için yeterli ise bir kaç tane alırsın onları kestirirsin (sen kesme makinede çok temiz çıkıyor)

ya da sanayide tabaka halinde alıp orada belirlediğin ölçülerde kestiririrsin. ben 8 milim suntayı 80 TL ye aldım bir tabaka biraz arttı, 8 milim ham mdf ise 50 TL imiş bir tabağı daha ucuz ve daha pürüzsüz yüzeyi var.

@_AsDeRf_ aslında en güzeli sizin dediğiniz ancak autocad bilmiyorum, herşeyi el yordamı ile deneme yanılma ile yapıyorum, birisine çizdirsem kimse uğraşmaz , mesela sandalye, masa, koltuk takımı, kim çizerki ?
    var mı aranızda çizip bana yardımcı olacak .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 18 Şubat 2019; 10:28:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

Hocam merakiniz varsa. Cok hizli bir bicimde autocad ogrenip sanayide lazeri olan birinden tum parcalari kestirebilirsiniz. Size yapistirmak ve islemek kalir. Yok paraya kesim isini hatasiz bir sekilde halledebilirsiniz.
    aslında en güzeli sizin dediğiniz ancak autocad bilmiyorum, herşeyi el yordamı ile deneme yanılma ile yapıyorum, birisine çizdirsem kimse uğraşmaz , mesela sandalye, masa, koltuk takımı, kim çizerki ?

ölçüleri versem autocad ile çizip bana yardımcı olacak var mı acaba ? ev eşyaları biraz zorlu iş benim için.

başlığa yazdım belki yardımcı olmak isteyen bir hayır sever çıkar:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 18 Şubat 2019; 10:34:25 >
  • Yardımcı olurum pmden yazabilirsin

• Minyatür ev yapımı  ss'li resimler güncellendi 24.08.2019

Parkeler tamam bundan sonra eşya ve bu hafta sonu merdivenlerini yapmayı düşünüyorum
    Pencereler en son olcak galiba
    Parke aralarını tahta tozu ile kapatıp vernık atacağım ancak yarı mat vernik var ucuz bulursam yat vernıgı atabilirim acelesi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 19 Şubat 2019; 1:5:6 >

• Koltuk yaptım köşelı olsun dedim ama köşe bölümün ince yapmışım yoksa çok güzel olacaktı ve birde eve göre büyük oldu biraz

• Biraz yavaş gidiyor biliyorum ancak vakit bulabiliyorum merdiven biraz koyu oldu gibi ama zemini ona göre boyacagım
    Son olarak merdiven masa yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 3 Nisan 2019; 6:52:13 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.