Şimdi Ara

Mining için topladığım sistem- MSI GTX 1080 Ti Armor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
527
Cevap
16
Favori
32.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loveboy85

    Ben arastırmadım ama heralde nvidia arastırmıstır yani böyle bi kartı zorlu testlere tabi tutmadan piyasaya sürmezler diye düsünüyorum :) bide 3 yıl garanti veriyolar zaten hocam.

    2tane sizin kartin aynisindan siparis gectim. 1 aya duruma gore 5 yada 1600w psu kaldirirsa 6 karta gecerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam :) ben bugün ilk transferi yaptım deneme amaclı. Nicehash hesabındaki 15$ doları btcturk hesabıma attım 1 saatte gecti. Yalnız nicehash her transfer icin (0,004 btc den yüksel olması gerek transfer icin bakiyenin ) işlem ücreti olarak 0,002 btc alıyor yani 18-19 tl ye tekabül ediyor. Ben simdi 1-2 ay çekim yapmayacagım sonra toptan cekecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bitcoin düşmez hocam immkannı yok hatta gitgide artıyor ve artacak o parayı 4 ayda çıkaramaz sanmıyorum fakat 6 aya en geç çıkarır bol kazançlar.
  • welyu789 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. 2 haftadır RX serisi kart baktım ama bulamadım. Başka forumlarada baktım millet 300 400 tane alıp karaborsada satıyor yada miningde kullanıyor. Ürün daha mağaza stoklarına girmeden kartları çekiyorlar. Böyle bir sistem oluncada yeni kartlar gelse bile bizim gibi kullanıcıların eline geçmesi çok zor. Piyasa böyle giderse yakın bir zamanda 1080ti bulmakta zorlaşacak. Elinde rx 400 ve 500 serisi kartı olanlar satıp NVDIA'ya geçiyor. İster istemez o taraftada normalin üstünde bir talep var.
  • Son durum nasıl hocam? Nicehash değilde sadece Ethereum kazmayı denediniz mi, hız nedir? Benim evga 1070 ftw 26mh/s gösteriyor (farm-check 200 komutu kullandığımda 32 mh/s gösteriyor ama kazanç değişmiyor). 3,5 günde 0,05 eth kazıyor tek ekran kartıyla. Bu da 70 günde 1 eth kazıyor anlamına geliyor mevcut zorlukta (şuan 1 eth 373$, yani günlük 5,32$ mevcut kurla). Nicehash'ı ben fazla çözemedim ve normal kazançdan daha az kazandırıyor gibi geldi bana (4,55$).

    Bu arada eth içinhttp://dwarfpool.com/eth kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollonx -- 17 Haziran 2017; 16:47:53 >
  • Şimdi yeni deneme yaptım, ekran kartının power limiti %70e düşürdüm (böyle yapınca gpu hızı 200 mhz kadar düştü), belleklere 650mhz oc yaptım ve 26mh/s hızım 30mh/s oldu fakat cuda error verince 600e çektim.

    Sıcaklığım normal halinde 71 derece idi şimdi 69c. Sizde kartınıza uygun şekilde oynamalar yapabilirsiniz, hem elektrik tüketimini (50w kadar düştü) hem sıcaklığı azaltıyor, üstüne mh/s hızını da arttırıyor. Tabi uygun değerleri bulmak vakit alabilir.

    Ben şimdilik gpu ram'e 600mhz oc ile devam ediyorum bakalım tekrar hata verecek mi.
  • Mining için topladığım sistem- MSI GTX 1080 Ti Armor



    Sistem çıldırdı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazı nasıl gidiyor? 7/24 açık mı sistem ?
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Sürekli acık ama sıcaklık olayından dolayı galiba arada sistem krndini resetliyor. Nvidia görüntü sürücüsü yanıt vermiyor vs biseyler diyor. Sıcaklık genellikle 84-85 dereceye cıkınca bunu yapıyor. Bugün win 8.1 pro kurup deneyecegim uyumsuz driver vs var mı diye. Bide 4. Ekran kartını calıstıramadım hala cünkü her ekran kartı 2 adet 8pin güc kablosu ile calısıyor. Psu üzerindeki cıkısların hepsini kullanarak 3 tane calıstırabildim cünkü 1 tarafı 8 pin olup diger tarafı dual 8 pin olan kablo bulamadım maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim gözler mi dumanlı görüyor günde 25 btc mi veriyor görünüyor 66k dolar eman tanrım didim
  • psu+psu kesinlikle tavsiye etmem. Sistemi tek psu ile toplamalısın. Hele asla add2psu gibi bağlantılar kullanma.
  • akirafes kullanıcısına yanıt
    Ne gibi sorunlar oluyor? Kaç kart ile ve hangi psu'lar ile sorun yaşadınız?
  • Konunun uzmanı değilim yaşlı bir bilgisayarcıyım sadece. Topraklama çok önemli. Diyeceksin ki yeni sistemler de psularda da topraklama zaten kendi içinde mevcut. Öyle çalışmıyor sistem 2 psu kullanıyorsunuz. Hadi topraklamayı bildiğinizi varsayayım ki ben madencilerimizin çoğunun bunu bildiğini sanmıyorum. Daha bir çok problem var. Mesela diyelim ki bir psu +12.1V diğeri +12.4V yeriyor. Böylece açıkta bir 0.3v potansiyel akım var. Ve bu akım 2 psu arasında gidip gelecek. Bu akımı kaldırma gücü yalnızca psu nun yollarının yapısı ve dayanıklılığı ile sınırlı. Eger psu lardan biri anakarta bağlı ise ve ayrıca +12v pcı slotundan (75w a kadar) ekran kartına da güc veriyorsa ve diğer psu bu video karta güc vermek için bağlıysa sen anakartla ekran kartı arasında hafif extra yüklenmeyle sonucu biraz dumanlı olacak bir yol yapmış oluyorsun. Bir çok sistem olduğunu biliyorum dışarda bu şekilde. 2 psu nun bir arada supriz bir sekilde çalıştığı. Ama çok yanlış. Ve sonucu potansiyel iyi değil. Ayrıca 2 psunun da direk tek yön 12v vermesi de cok buyuk bir sorun. Bu tür cift psularda bu direk 12v aux ve portalara gidip gelebilir. Galvanic izalasyon diye bir terimi araştırırsan daha cok bilgi edinirsin. Konunun uzmanı değilim uzmanlar sana cevap verirse daha iyi olur. Ayrıca bu tür bağlamalarda molexlerin kendiliğinden alev alması veya erime olması cok buyun potansiyel.
    Şunu yazayım burada çok iyi değinmiş potansiyel tehlikelere.
    The "internal" grounds are already pretty damn well connected.
    1. On ATX PSUs, secondary GND is directly tied to safety ground, otherwise it'd be illegal to sell in most of the civilized world. Don't believe me? Just measure it.
    2. Graphics cards have all PCIe power connector and card edge connector grounds tied into a massive ground plane. Again, if in doubt, measure it... use a 4-wire mOhm meter or you'll only be seeing 0.0

    So, where does the "you have to tie grounds together" myth come from?
    Simple.
    Basically you need the following scenario:
    1. Building with improper/unusual wiring and several V difference between safety ground potential between "close" outlets.
    2. 2 PSUs that are *not* electrically connected via a common metal chassis (if both are screwed to the same steel chassis, that's usually a low enough resistance path to reduce the potential difference to safe levels of a few dozen mV).
    3. said PSUs being plugged into said outlets. Now we have 2 PSUs where #1s GND is a few V different from #2s GND.
    4. One connected to mainboard, another connected only to drives or similar. Now we have mainboard GND and drive GND differ by a few V...
    5. Data cable from mainboard to drive has ground/shield wires (duh). Now you have grounds differing by several V connected with a few strands of AWG26, smell the PVC? Worse... if data lines make connection first, (relatively) large currents flow through the I/O pin protection diodes, usually resulting in dead controllers and/or drives.
    In *that* scenario, connecting the grounds via a few AWG18 jumpers or similar reduces the potential difference between grounds to a safe level.

    So short version... if it makes you feel good, tie secondary grounds together all you want, but it's flat out pointless if you're powering GPUs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akirafes -- 19 Haziran 2017; 9:40:13 >




  • Unutmadan ekliyeyim bundan 6 7 sene önce bir cok madenci buyuk şirket battı. Şu an gördüğüm kredi alınıp bu işin yapıldığı veya bir seylerin satılıp gelen paranın cok bilinçsizce faiş fiyatla rig alımı yapıldığı. Farkında degilerki son zamanda %50 arttı zorluk seviyesi. Ve şu an coin fiyatları tavanlarda. Ufak bir uyarı genç madencilere yarınlara hazırlık olsun diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akirafes -- 19 Haziran 2017; 9:47:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GSkill fN

    Arkadaşlar artık mining için sistemler kullanılmıyor özel USB gibi aygıtlar var ve ekran kartlarını katlar

    Hocam bildiğim kadarıyla sizin söylemiş olduğunuz ileri seviye farming oluyor. Btc üretimi için de kullanılan bir aygıt asic miner deniliyor ve bunu gümrükten sokmanız çok zor hatta imkansız diyorlar. Kaçakçı muamelesi gören bile varmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nietzsche55


    quote:

    Orijinalden alıntı: GSkill fN

    Arkadaşlar artık mining için sistemler kullanılmıyor özel USB gibi aygıtlar var ve ekran kartlarını katlar

    Hocam bildiğim kadarıyla sizin söylemiş olduğunuz ileri seviye farming oluyor. Btc üretimi için de kullanılan bir aygıt asic miner deniliyor ve bunu gümrükten sokmanız çok zor hatta imkansız diyorlar. Kaçakçı muamelesi gören bile varmış.

    Hocam bu işi yapmak isteyen adam büyük oynuyordur yani gümrükten geçirir üstüne ücret filan veren vardır kesin. Asic miner acaba kendi fiyatını karşılıyorsa neden alanlar satıyor diye düşünmüyor da değilim ama..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam senin ekran kartlarının üzerindeki soğutucu msi gtx1070 gaming x soğutucusu. yani kartı soğutmada pek efektif değil. yerinde olsam hem gaming hem mining için ekran kartlarının power target seviyesini yüzde 75e çekip de kullanırdım uzun ömürlülük açısından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu mantığı anlamıyorum, aşağıdaki videodaki arkadaşta demiş "48$ şuan çok artacak fiyatı" diye, sistem kurmuş, bu aralar 400$'mış sanırım. Millet 20.000$'lık sistemler kuruyor, e arkadaşım madem biliyorsunuz bunun çok artacağını değerleneceğini, neden o 20.000$'la 10-20$ken herneyse alıp bir kenara atmıyorsunuzda bu işlere giriyorsunuz, daha zahmetsiz kazanç değilmi? 20$'ken 20.000$'lık alsan 1000 etherium eder, sat bugün 400'den 400.000$ eder, benmi garibim anlamadımki...





  • Reset sorununu çözebildiniz mi ?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.