Şimdi Ara

Minimalize hayatim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
3
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kucuklugum pek olayli gecmistit fakat cocukluk donemi nedeniyle anlatmayi pek dusunmuyorum bu yuzden ergenligimle baalayan facia olan hayatimi anlatacagim.

İlk 5. Sinifa kadar baska bir okulda okudum 6. Siniftan sonra baska bir okulda okudum.

İlk 5e kadar normal bir kisiydim fakat matematikte cok yuksek bir basarim vardi sinifima gore bu yuzden matematik konusunda kimse benle yarisamazdi. Mantik yurutmede cok iyi sayilirdim. Baska da bir olayim yoktu. Bilgisayar hastasi biriydim ben 2 yasimdan beri bilgisayarli bir evde yasardim yani 97 yilindan itibaren. Bu yuzdendir teknolojiyle icli disli olmam. Fakat ne PhotoShop bilirim ne de exel tarzi uygulamalar. Bos bir hayatim olsu ne enstruman ogrendim ne de dans turu. Bir seye ilgi duymadim rahat yasamayi severdim.

5. Sinifla birlikte ergenlige ilk gecis evresi basladi, ogretmenin sinifta herkes kardestir lafinin bittigi noktadaydik. Ben inanmiyordum daha gecen sene kardesim gibi gordugum kizdan hoslaniyordum ama cok utaniyordum yuzune bakmaya. Millet sevgililerini buldu herkes cift hale gecti ben yalniz kaldim. Hoslandigim kizla dogru duzgun konusamadigim icin. Bir ara sinifta su kizdan hoslaniyorum dedigim anda birden ona iletildi. Kiz da cok utandi ben de. Fakat bu olaydan sonea yuzune bakmaya utandigim kizdan daha da uzaklasma cabasina girdim. Herkes muzikle ciftler oynarken ben daha kizin ne dusundugunu bilmeden veya bilmek istemeden kaciyordum. Reddedilme korkusu olsa gerek. Cunku bu reddedilme dunyanin sonuymus gibi geliyordu benim icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gel zaman git zaman bu olaylar bitimi benim 6. Sinif dönemimdi. O zaman da okuldan ayrildim kizla da bie daha gorusmedim. Ayrica o zamanlar tombul biriydim kendimi de pek sevmezdim-simdiki halimi de pek sevmesem de o yildaki halimden daha iyi-.

5. Sinid bitti herkes dagildi ben de yaz tatiline teyzemin yanina gittim. Yeni tasinmislarfi apartmana biz de apartman cocuklariyla tanıştık hemen kaynastik. 2 kiz vardi onlar kardesimle birlikte sadexe 4umuz takilirdik. Bayagi icli disli olduk. Sonra ablasi sizi ayarlayalim dedi bana ben de tamam dedim cocukluk aklimizla sevgililer olmustuk. Gel zaman git zaman, benim sevgilim bana cok kilolusun dedi benim dunya basima yikildi. Heyecanim icime kacti hem de kizdan sogudum, zaten ayrilik vakti yakindi ayrildik bitti cocuk aklimizla.

6 sinif benim lanet kimligimin yavas yavas oturma senesiydi. İnsanlati hep iyi zanneder onlara hep iyi davranirdim. Sebeklik yapar insanlari guldurmekten hoslanirdim fakat sebek oldugumu dusunmez esprili olsugumu zannederdim. Aslinda millet ne mal olduguma guluyormus ben anlamiyormusum.

• Hep istemisimdir okulun en populer cocugu olmayi fakat olamazdim cunku insanlarin aklina sebek nasil kazindiysa bir daha cikmaz. Sebek sebektir. Civiktir. Hem de ailem tutucu oldugu icin hic disariya gondermez evde oturup gecirirdim zamanimi bilgisayar oyunlariyla oldururdum. Boylece popülarite şansım olmazdan imkansiza dustu.

7. Sinifta bir sevgilim oldu.
    Hikayesi ise:
    Melike isminde bir kiz bizim okula yeni geldi. Hemen insanlarla kaynasti. Benim zamaninda en yakin arkadasimla sevgili oldu. Aradan 2-3 hafta gecti ayrildilar. Sonra sumeyra isminde onun en yakin arkadasi benle melikeyi ayarladi. Boylece sevgili olduk. Ben az cok hoslaniyordum kiz da benim gibiydi. Butun derslerde bakisip gulusurduk. Yanyana gezerdik. Ama ben hic ilgilenmedim kizla. Dedigim gibi rahat biriydim ben. Oysaki kiz arkadasim benim telefon numarami bile ezberlemisti. Ben daha hangi rengi sevdigini bilmezken. Hem kucuk olmamiz hem de benim yaptigim hatalarin sonucu ayrilik oldu.

• Millet benle dalga gecer, asagilar, cok kolay satardi. Ben de kalibimin adami olamadim, cevap veremedim yalniz kalma korkusu yuzunden. İnsanlar dalga gecmeye, benim uzerimden prim yapmaya devam ederdi gikimi cikaramazdim. Ust siniftan sevgilim olurdu 1 saat sonra korkumdan ayrilirdim. Bos konusmada master yapmis biriydim cok konusur ve bos konusurdum simdi yaptigim gibi.

Gel zaman git zaman ilk sbs ogrencileri olduk 7. Sinifta sinava girdik ben 445 puan aldim. Boylece iyi sinifa dustum.

8. Sinifim bos gecti sinavlar vesilesiyle fakat ben bilgisayar oyunu yuzunden puanimi biraz daha dusurup ortalama bir anadolu lisesine yerlestim hatirlamiyorsam %5lik dilimle alan bir okuldu.

Lise 1de biraz daha zayiftim biraz daha ozguvenliydim. İnsanlarla tanisip kaynasirdim. Cok laubali konusmadim ilk baslarda. Bu yuzden pek de bir sry olmadi o sene

Lise 2de herkes samimyeti kurmustu. Ama beni. Malligim yine bas gostermis herkesi benim gibi iyi niyetli zannedip kendim hakkinda bilgiler verip prim yaptirip dalga gecilen kisi olmayi basardim. Asagilanmaya kaldigi yerden devam ettim. Cunku iyi insanlarin kaderi budur.

• Lise 2 de kendi grubum vardi 3 kisiydik ama o serefsizler bile benim uzerimden prim yapiyorlardi. Her lafimla dalga gecip benle kafa buluyorladi.
    Sacma bir sekilde sevgili yaptim onu da anlatayim:

Bir gun ananemlerde otururken bana bir numaradan mesaj geldi. Merhaba hatirliyor musun bir gun siz bizim okulun onundr top oynuyordunuz, bizim topumuz sizin oraya dustu sen de bana attin tesekkurler ablasi dedim diye

Ben de hatitlamadim fakat hatitladim numarasi yapiyorum. Her neyse senden hoslaniyorum dedi bunu bilmeni isterim dedi ben de saskinlik ifadesi gonderdim
    Kisa olsun bir turlu sevgili olduk biz. Kiza 7. Siniftaki sevgilime ne yaptoysam aynisini yaptim. Sonu ayni bitti fakat ben ayrildim. Onlarin okulu farkliydi fakat benim bir arkadasim o okulda okuyordu. O kiz icin cok bencil ve cok cirkin biri dedi ben de ondan dolayi sogudum. Ben kizi gormeme ragmen neden cirkinligini baskasi belirliyor diye hic dusunmedim.

• Bu ayrilik sonrasi benim baska sevgilim olmadi lise hayatimda gakat hoslandigim kisilrr oldu. Bu kizlara da hic acilmadim 0 ozguven ve ezilmisligin verdigi manevi hasarla.

11. Sinifta mezun kuzenimin yanina gitrim onlar yurtlarda kaliyordu o zamanlar. Ben de onlarin yanina ders calismayi ogrenmek icin gittim 4 ay o bataklik gibi yerin kahrini cekerek ders calismayi zor da olsa ogrendim. Ayni sekilde benim uzerimden prim yapip dalga gecmeye devam ederler ben de pek ustelemez takmazdim. Kendimden iyice igrenirdim. Okulda olaylar olur kim kime dumduma olur, ben de boyle olaylarin baskahramani olmak isterdim. İmrenirdim onlarin hayatina. Su kiz bu oglana verdi o kiz bu oglanin evine gitti bu oglan ickili babasinin arabasini calip kizla yiyismeye gitti gibi hikayeleri agzimiz acik dinlerdik. O zamanlar hem cok paramiz yoktu hem de ailemin tutuculugu tavan yapmisti.

• Devam et baba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir kiza nasil sarilinir?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 12. Sinifi herkes bilir nasil oldugunu.

Bizim okulumuz pek caliskan bir okul degildi. Bununla birlikte bos dersleri, hocalarin bos biraktigi saatleri film izlemekle gecirirdik. Sanki onumuzde hayatimizi belirleyecek olan sinav yokmus gibi. O az once bahsettigim okulun populer, milli denilen(o zamanlar milli olmanin cok degerli bir sey oldugunu o kisinin ust duzey biri oldugunu zannederdim.) Kisiler ayni yaramazliklarina devam ediyorlardi. YGS aciklandi benim okulumun ortalamasi 120.000 oldu. Ben ise 15000. olmustum. (Sosyal bilgileri yeristiremedim). Kimse benim bu puani yapacagimi dusunmemisti. Ben bile kendime bu kadar guvenmiyordum. Babam hep guveniyordu bana. Ama 15000 cok iyi bir siralama degil benim icin. Cunku sosyali yetistirememis biriydim. Matematikten 4 bos biraktim diger dersleri yetistirmek icin. Ama bu beyinden yoksun okulun ortalamasi 120.000di. ben 15000le tedirginken milletin kafasi rahatti. (Bunlari yaziyorum fakat alinmayin uzerinize lutfen kendi icimden gecenler. O 100.000 siralamayi yapanlar calismadilar hic. Hayatini laylaylom gecirdiler)

Edit: beyinden yoksun dedigim kisiler siralama icin demedim yanlis anlamayin. Karaktersiz olduklari icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methotrexate -- 29 Ekim 2016; 2:13:34 >

• Bu arada bu lise hayatimda yazmadigim nasil yasadigimi anlatayim:

Lise 2 ye kadar babam ozel dershanede öğretmenlik yapti. Dershane ile kotu ayrildi ayrilmasi da bizi maddi acidan cokuntuye ugratti. Beraber domates patates satmisligimiz bile oldu. Lise 3te kirtasiye actik butun birikmisimizle. Sadece aile calistigi icin ben de lise 3 ve lise 4umun cogunu kirtasiyede geçirdim. Lise 3 te 4 ay yurtta kalmanin haricinde. Okuluma evimizden otobus gitmiyordu hem bu yuzden hem de sabahlari erken ilköğretim okulu acildigi icin sabah saat 5te uyanıp hazirlanip kirtasiyeye gidiyor orda sabahci ogrencileri gonderip okuluma gidiyordum. Aksam saat 5te kirtasiyeye gelip öğlencileri gonderiyor ordan eve geciyordum. Lise 4te biraz daha hafiflesti malum ygs icin bizimkiler biraz daha rahat birakiyorlardi.

Babamla gurur duyuyorum bizi okutmak icin her seyi yapti. Ben de yardim ettim kardesim de. 0ken 2 mizi de universite okutabilecek bir duruma geldi. Allah ondan razi olsun.

• Unutmazsam yarin aksam devam edecegim. Lys sonucu ve universite hayatimi. 1. Sinifta olaylar cok oldu bayagi uzun bir hikaye olacak digerlerine nazaran.

• Okulumda not ortalamam pek yuksek degildi. Hem bunun etkisi benim icin fazlaydi. Kendimden nefret eder hale gelmistim. Hicbir halti beceremeyen, hicbir yetenegi olmayan siradan bir insandan daha kötü bir durumda oldugumu dusunuyordum, ayrica ozguvensiz tombul biriydim. Dusununce insanlar kizlarla oralarda buralarda surtuyor geziyor, yiyisiyor ayrica da not ortalamalari benden yuksek oluyor, bununla birlikte daha da aciz goruyordum kendimi. İnsanlar bana kopya bile vermek istemiyordu. Ben boyle dusunuyordum.

Ygs aciklandiginda insanlar bayagi sasirdi. Not ortalamasinda 120. Olan ogrenci ygs sonucunda okul 4.su oldu. Biraz ozguven vermisti bana bu sonuc. İnsanlar daha farkli bakar oldu bana. Ama yine de pek takmazdim.

Ygs sonucum okuluma gore bayagi yuksek gelince cok buyuk bir rehavete kapildim yaklasik 3 ay sonraki lys sinavina, lys bilgim 0 olmasina ragmen 1.5 ay calismadim orda burda gezdim, pes oynadim, zaman oldurdum ahmak kafamla. Son 1.5 ayda ise kafama dank etti noluyor diye, birden calismaya basladim.

• 1.5 ay sonucunda lys sinavina girdim 2013 lys idi. O zamani bilen bilir matematik sinavi cok zordu ve ben de sadece konulari yetistirmis, test cozememis bir halde girdim. 35. Sorudan sonrasini gormedim haliyle. Zaten asiri zor bir sinavdi ustune de bayagi bir soru yetistirememek bayagi koydu bana. Geometri cozmeye calistim o hezimetten sonra 7 soru yetistiremedim matematik uzuntusuyle.

Matematik sinavi cikisi tum hayalim kul ol.ustu benim icin. Ama yine de fen sinavi icin konularim eksikti onlari bitirdim.

Fen sinavinda fizik haricinde fena degildi sinavim.

Heyecanla sinav sonuclarini bekledim. Matematik hezimetinden sonra ben yaklasik 17.000e gerilerim diye dusunuyordum fakat benim icin daha kotu bir sonuc cikti.

• Lys ham siralamam 20.000e dustu okul puanim dusuk oldugu icin 23.000e geriledim. Boylece kisa olsun 24 tercih yaptim, sonucunda eczaciligi kazandim.

Ailem mutluydu, ben de mutluydum yerlestigim icin. Anne tarafindan en iyi universiteyi ben kazandim. Baba tarafinda da cok iyi bir sekilde karsilastim hayatimin en iyi yazini gecirdim.

• geçmiş olsun.
  • Universitenin ilk gunu herkes heyecanli, birbirini kesiyor nasil biri olduklarini tiplerinden anlamaya calisiyorlardi. Belirli bir zaman gectikten sonra tabi herkes bir grup kurdu kendine ve ayri takilmaya basladilar.

Benim de bir grubum vardi. Ben pek belli etmem hemen civikligimi, iyi insanlarla tanistim samimiyet kurdum. Her ne olsa da zeki insanlarin oldugu bir yerdi. Bu yuzden cikarci, birbirinin ustunden prim yapmaya calisan insanlardan degillerdi.

Her insanla iyi gecinirim ben kimseyle kotu olmayi sevmem. Bizim grubumuzda ayriliklar oldu, kavgalar oldu, entrikalar oldu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.