Şimdi Ara

Minilyrics ile Müzikler Daha Keyifli...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilmeyenler için minilyrics programını burada vermeyi düşündüm herkes sebil bir şekilde programın nimetlerinden yararlansın diye...

Program ; ortam oynatıcınıza entegre olarak , o an çaldığınız müziklerin sözlerini gösteren bir prgramdır.Program Freeware değildir ; bir süre sonra satın almanız için uyaracaktır(ilacı bolca mevcuttur).
    Program Türkçe şarkı sözlerini bulmakta da çok ustadır ; öyle ki "extreme türkü" olarak nitelendirilebilecek bir türkünün sözlerini bile bulabiliyor...Hatta program Türkçe şarkıları bulmakta daha başarılı diyebilirim ; zira , bütün arşiviniz fazla bilinmeyen ve rağbet görmeyen cinstense programda verirabanında bulamıyor haliyle ; ama kesinlikle ve kesinlikle internette ; txt. formatında bile olsa lyrics'i bulunan grupların şarkı sözlerini önünüze getiriyor...
    Bunu dışında eğer dinlediğiniz zırvanın sözleri mevcut değilse , kendiniz yazabiliyorsunuz ve programa import ediyorsunuz ; böylece o parçayı her çalışınızda sözler önünüze gelmiş oluyor...
    Programda saydamlık özelliği olduğu için ; başka işlerinizle ilgilenirken sizi rahatsız etmiyor...Araç çubuğuna kilitlenme özelliği ile her açılışta aynı konumunda sizi selamlıyor ; "her zaman üstte" modu ile hangi pencereyi açarsanız açın minilyrics'te kayan sözleri hep görebiliyorsunuz...
    Program WMP11 dahil destekliyor..Desteklediği oynatıcıların çokluğu gözardı edilecek kadar az değil....(Winamp , Quicktime , Realone , Matchbox , BSPlayer , Foobar2000 , Quintessenial Player v.s v.s)
    Programın iyi çalışabilmesi için tabii ki oynattığınız parçanın isminin ve sanatçısının doğru yazılmış olması lazım.Minilyrics size .txt formatında sözleri sunmaktan fazlasını vaad ediyor..Lrc formatlı sözleri önünüze getirerek ; vokalin o anda söylediği sözü belirginleştiebiliyor...

Minilyrics Download

Birkaç Screenshot verelim...

Programın en iyi özelliği belkide vokal hangi sözdeyse onu vurgulaması ; yalnızca .lrc formatlı şarkı sözü bulunan parça ile gözlemlenebilecek bu özellikle karaoke de yapabilirsiniz...

Program size , şarkının ayrıntılarını da gösterebiliyor(tabii lyrics buna göre hazırlanmışsa .lrc formatlılar..)

Program ; şarkınızın .lrc formatlı lyrics'ini bulamadığı zaman , hemen .txt formatlıları arıyor ve birkaç saniye içinde ekranınızda gözüküyor...txt formatlı şarkı sözlerinde sözleri kaydırmanız için program kutucuğunun sağında bir kaydırma çubuğu çıkıyor ; isteğe bağlı olarak sözlere kaydırma çubuğu yardımıyla bakabiliyorsunuz...

Eğer resimdeki gibi programın veritabanında parçanızın şarkı sözü bulunmuyorsa ; hemen windows not defterini açıp , şarkının sözlerini yazıp kaydettikten sonra C:\Lyrics(default olarak)'e kopyalayıp , şarkı sözünü program penceresine sürüklüyoruz....Böylece resimdeki gibi sözler programda beliriyor...

Programı her koşulda bütün pencerelerin üstünde tutmak istiyorsanız ; "her zaman üstte" seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır.Böylece her koşulda köşede sözler kayacaktır...

Uygun şarkı sözü programın "sözleri yükle" ayar penceresinden seçilir..Bazı durumlarda manual seçmek gerekebilir ; program aynı şarkı adlarına bakıp yanılabilir ve başka bir sanatçının şarkısını gösterebilir.(Programın yanılma ihtimali oldukça düşük)Bu durumda bu pencereyi kullanıp doğru şarkı sözünü seçebiliriz veya aradığımız şarkı sözü yoksa "uygun şarkı sözü yok" seçeneği ile yanlış şarkı sözünü ekranımızdan silebiliriz...

Programın desteklediği oynatıcılar....

Programın görünüm ayarları...Özellikle saydamlık ayarı "her zaman üstte" modunda , sizi rahatsız etmemek için hafif saydamlaştırılabilir..Böylece gerektiğinde ona odaklanacaksınız ; işinizi yaparken sizi rahatsız etmeyecek....

Umarım işinize yarar ; minilyrics ; müzik dinlerken keyfinize keyif katacak...

Edit:Sağdaki reklamlardan kurtulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuRE HaTReD -- 22 Ocak 2008; 16:59:32 >

• zamanında anlatımın , paylaşımın kralını yapmışım be...

Şimdi gezinirken gördüm ; uyandırmak bana düşer...
  • Hakkaten kralmış çok beğendim programı
  • Süper programmış sağolasın
  • çok teşekkür ederim gerçekten harika
  • eyvallah
    masaüstündeki sen misin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi zil sesi olan mp3'ler
    20 yıl önce açıldı
    Winamp Gizli Süper Bir Özellik!
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • guzel programmıs
  • hacı İstanbul'da stüdyolarda bateride'de kaç zil oluyorben burada 2 zil gördüm mü bayram ediyodum çok zil koymuşlar diye

terbiyesiz seni,o ne biçim tişört fuck me fuck you fuck peace falan,yoksa sen metal mi dinliyorsun

yarından tezide yok o küpeyi çıkarıcaksın siyah tişörtte yok bundan sonra satanist misin töbe töbe

• quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

hacı İstanbul'da stüdyolarda bateride'de kaç zil oluyorben burada 2 zil gördüm mü bayram ediyodum çok zil koymuşlar diye

terbiyesiz seni,o ne biçim tişört fuck me fuck you fuck peace falan,yoksa sen metal mi dinliyorsun

yarından tezide yok o küpeyi çıkarıcaksın siyah tişörtte yok bundan sonra satanist misin töbe töbe

moruk , burda kendi satın aldığın , kendine ait olan zilleri de takabiliyorsun hiçdeğilse tanıdık olduğu için biz takabiliyoruzama çoğu stüdyo burda böyle , 2 crash rock , bir ride , bir china crash olmayan stüdyo yok...

Bu resim eski , kıkırdağımıda deldirdim burda gözükmüyor

Normalde cıvıl cıvıl giyinirim aslında , yani ne siyah giymeye ne de siyah giymemeye kasarım ama o gün bronx konserimiz vardı o yüzden öyle giyinmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuRE HaTReD -- 22 Mart 2008; 1:47:05 >

• Pure Hatred birşey sormak istiyorum,bu programı resimlerdeki gibi nasıl sol alt köşeye şeffaf olarka sabitledin, anlatabilirmisin

uğraşıyorum bulamadım nasıl yapılacağını
  • quote:

Orjinalden alıntı: Re-1

Pure Hatred birşey sormak istiyorum,bu programı resimlerdeki gibi nasıl sol alt köşeye şeffaf olarka sabitledin, anlatabilirmisin

uğraşıyorum bulamadım nasıl yapılacağını

programda zaten otomatik olarak sabitlenme özelliği var , sadece sol alt köşeye değil ; araç çubuğunun olduğu her yere program sabitlenebilir hatta media player'a da sabitlenebiliyor ama çok pratik değil ; yani media player ekrandan gittiğinde o sap gibi kalıyor...mouse'unun yardımıyla pencereyi sürükler ve programı araç çubuğuna sabitleyebilirsin...Zaten "tık" sesi gelmese de , benim sabitlediğim yere götürdüğünde program kilitlenir farkedersin

saydamlık ise ; programda sağ tıkla / ayarlar / lyrics display den aşağıda şeffaflık ayarı bölümünden "Opaklık Yüzdesini Seç" kutucuğunu aktif hale getir ve karşısındaki bölmeye yüzdeyi yaz..Mesela benimki 60'ta şu an...

• çok güzel program saol
  • yükledim

süper bir program istediğin şarkının sözü avuçlarının içinde
  • Açıklama için teşekkürler
  • bak bak bak yeni wallpaper da koymuş bi de o nasıl bir klasör ya ıvır zıvır ot bok
  • Anam anam Pure'me bak hele...
    La o ikinci ss'de DevilDriver gördüm, dinlermiydin sen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Out Of OrdeR

Anam anam Pure'me bak hele...
    La o ikinci ss'de DevilDriver gördüm, dinlermiydin sen...

oooooo siz beni hepten "yeni akım oduncu" olarak bellediniz tamam yeni akım ağırlıklı dinlerim ama ; müptelaları kadar olmasada biliriz o dalgaları

• quote:

Orjinalden alıntı: Celtic

bak bak bak yeni wallpaper da koymuş bi de o nasıl bir klasör ya ıvır zıvır ot bok

yaa çok karmakarışık duruyor , internetten indirdiklerimi oraya atıyorum...gerçi attığımı bir daha bulamıyorum ama
  • eğer gerçekden uğraşanınıza varsa bi yardımcı olun arkadaşlar
    ben bu programı telefonuma attığım mp3ler için kullanıyorum çok güzel
    yanlız şöyle bi durum var
    şarkı ismi Enbe Orkestrası & Mustafa Ceceli - Yağmur Ağlıyor
    lrc dosyasıda böyle Enbe Orkestrası & Mustafa Ceceli - Yağmur Ağlıyor.lrc
    bu şekilde iki dosyayıda telefona atınca çok güzel hiçbi sorun yok türkçe karakterlerde
    yanlız bu programda şarkı sözünü mp3e gömmede var ben o şekilde uyguluyorum
    sadece mp3ü telefona atıyorum yine güzel zamana göre akıyo ama türkçe karakterleri göstermi sorun yaratıyo bikaç değişiklik denedim yine çözüme ulaşamadım
    bu şekilde bişey yaşayıp çözüm bulan varsa yardımcı olabilirmi
    telefonum 5800 şimdiden teşekürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.