Şimdi Ara

Mini ITX Kasa Fikrim [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Plexiden bir kasa yapmak istiyorum, sketchup'tan birkaç çizim yaptım bunları sizinle paylaşmak istedim.

Kasanın içinde çok fazla boşluk var, bu boşluğu azaltıp kasanın hacmini düşürmek lazım. Fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum.

• CD-Rom gerekli mi?
  • Quarysma kullanıcısına yanıt
    Harici ile idare edebilirim aslında, gerekli değil diyebiliriz..
  • Su soğutmalı olacak, resimlerde pek belli olmamış ama en önde radyatör var.
  • Eğer sürücü kullanmayacaksanız 14 cm'lik fanla silme kapatabilirsiniz kasayı.

İç ses : Ulan amma minik oldu bu, görünmez bile)
  • 180 mm'lik silverstone air penetratorlar kullandım hocam. Silme kapatmayı ben de düşünmedim değil aslında ama 170 mm anakart 40 mm (32 aslında ama 8 de hava boşluğu) ekran kartı, 10 mm de anakartın arkasına bıraksak 220 mm fan gerekiyor en az silme kapatmak için
    Belki 250 mm ön 200 mm arka fan şeklinde de düşünebilirim o şeklin çizimini de yapıp burada paylaşırım.
  • Mini ITX 11 mm uzunluğunda diye biliyorum ama???

Yanlış mı biliyorum bir bakayım :S

Düzeltme: Evet yanlış biliyormuşum :) Doğrusu 17 cm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 29 Eylül 2013; 21:11:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Farklı bir düşünce: 4 tane 120 mm fan da kullanılabilir ön taraf için, corsair fanların tipi çok hoşuma gidiyor

• Bu kasayı dolduracağım sistem: (kasa ve işlemci soğutucusu hariç tabii)

• Valla iyi hoş da GTX 770 neden alıyorsunuz :) Geçen başka bir arkadaşa daha söylemiştim, oradan kopyalayayım bi sn.

O mesajımdan alıntı:

"GTX 770 : 1.243 TL,

7950 with boost 710 TL.

Şimdi kimi insanlarda "ben bunu kullandığım için bu iyi" gibi bir mantık var ancak ben kesinlikle 7950 boost kullandığım için olmamakla beraber size şunu diyebilirim ki!

http://www.anandtech.com/bench/product/829?vs=856

Şu karşılaştırmayı bir inceleyin.

Aradaki 530 TL farka değer mi siz karar verin. Valla 1400 TL'ye iki tane 7950 alıp 6GB'de CF yapmak bana daha mantıklı geliyor ama yine de takdir sizin. GTX 770'e o kadar para verilmesine gönlüm razı gelmez." diye :)"

demişim...

Eğer 3dMax filan kullanmıyorsanız 240 SSD fazla gibime geldi. 60 veya 120 gayet yeterli.

HDD konusunda WD ve Samsung çok iyi performans vermiyor. Daha önce milletin demesiyle gittim Samsung ve WD diskleri aldım ancak hem sesli çalışıyorlar hem de fazla ısınıyorlar. Mutluluğu Seagate'de buldum şimdilik...

• Hocam abd fiyatina gore dusunuyorum, kisin abd'ye gitme durumum var parcalari o zaman alacagim. Bir de 4770k'yi doyuracak bir ekran karti da en az gtx770 olur herhalde
    Oradan buradan kismak istemiyorum hocam. Almisken hepsi en iyisinden olsun diye dusunuyorum. 770 ile 7950 arasindaki fark o 500 tl'ye degebilir. Bazilari diyor ki 7950 oc olunca 770'e denk oluyor, ama 770'i de stock kullanmayacagiz herhalde onu da 1150 hatta 1200 mhz hizda kullanacaguz
    Ve evet, sistem oyundan ziyade is/ders icin kullanilacak.
    Harddisk konusunda onerinizi dinleyecegim seagate'e bir sans verecegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cf yapacak olsam mevcut 5850'lerimi kullanirim hocam ama kasanin mumkun oldugunca kompakt ve tasinabilir olmasini istiyorum. Valize koyunca cok yer kaplamayacak sekilde yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quarysma

Amerika'dan alacaksan 780 alsana :)

http://www.ebay.com/itm/Watercool-HEATKILLER-GTX-Titan-GTX-780-Waterblock-Backplate-/321217109868?pt=UK_Computing_Water_Cooling&hash=item4aca081f6c

(Nasıl bi vergi sistemimiz var yareppim )

İste burada %15 perf farki icin 780'e verilen ekstra 280 dolar gereksiz oluyor hocam, o yuzden 770 tercih ettim. 770 zaten gk104'un verimliligi artirilmis, wafer basina maliyeti ucuzlatilmis hali o yuzden ust duzey kartlarda 770 su anda f/p krali. Dahili bilesenlerde onerilen 10 pc'den 8'inin gtx770 icermesi de bu sebepten.

• @Psydia aynı fikri uzun bir süredir bende düşünüyorum fakat benimki biraz daha farklı. ASUS ROG temalı ve tasarım olarakta farklı sadece dış kısımdaki fikir aynı sayılabilir fakat onu da plexi mi yoksa cam mı olsa diye düşünüyorum

quote:

Valla 1400 TL'ye iki tane 7950 alıp 6GB'de CF yapmak bana daha mantıklı geliyor ama yine de takdir sizin.

@Quarysma crossfire veya sli yapınca bellek ve bit 2 katına çıkmaz. performans da aynı şekilde.

• Haklısınız. Ben de şimdi mukayese sonuçlarına baktım da aradaki fiyat farkına değecek bir fark görünmüyor. Yanlış yönlendirme için pardon...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

@Psydia aynı fikri uzun bir süredir bende düşünüyorum fakat benimki biraz daha farklı. ASUS ROG temalı ve tasarım olarakta farklı sadece dış kısımdaki fikir aynı sayılabilir fakat onu da plexi mi yoksa cam mı olsa diye düşünüyorum

quote:

Valla 1400 TL'ye iki tane 7950 alıp 6GB'de CF yapmak bana daha mantıklı geliyor ama yine de takdir sizin.

@Quarysma crossfire veya sli yapınca bellek ve bit 2 katına çıkmaz. performans da aynı şekilde.

Aldığın FPS iki katına çıkar ama dimi ;)

Nitekim 670'de alsa bir insan şu an 780'de alsa hiçbir işlemde yolda kalmaz sanırsam. Ama ne bileyim işte, acıyorum o aradaki fiyat farkına :/

• Quarysma kullanıcısına yanıt
    performans da aynı şekilde derken bunu kastetmiştim aslında, yani fps de 2 katı artmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

performans da aynı şekilde derken bunu kastetmiştim aslında, yani fps de 2 katı artmaz.

Nesi artar? Bi aydınlat sana zahmet beni. Henüz CF denemişliğim yok benim. Ancak kağıt üstünde araştırdığım kadarıyla FPS 2 kat artıyor?

(Konu sahibinden özür diliyorum)

Mesela FPS'ler iki katı civarında!

http://www.anandtech.com/bench/product/588?vs=508

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 29 Eylül 2013; 22:56:46 >

• Bu tip kasalar içinde gördüğüm en şık ve sevimli kasa,

http://www.parvumsystems.com/

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.