Şimdi Ara

mini dv video kamera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar canon mv-750i dusunuyorum. goruntuleri pc ye aktadigimda ne kadar yer kaplar (firewire ile) goruntu kaliteleri ne olur. bi de onerebileceginiz fiyat/performans i iyi olan bi firewire karti var mi?? son olarak, hangi programi kullanmaliyim? hade hepimize kolay gele, kalin saglicakla[frndsp][frndsp]

• .avi olarak yani sıkıştırmadan aktarırsan 60 dk.lık bir görüntü yaklaşık 13 gb yer kaplar. MPEG2.ye sıkıştırdığında (DVD formatı 720*576 @ 6000 kbit/s) 1/3 oranında boyutu düşer. Eğer 4.7 gb.dan daha yüksek kapasiteli bir dvd medya ve yazabilecek dvd recorder varsa kbit/s oranını yükselterek görüntü kalitesini arttırabilirsin.
  • ustadim bu ne hal yavhu. bu bizim izledigimiz vcdlerin cozunurlukleri nedir?? onlarin boyutuna indiremez miyiz acaba?indirirsek goruntu nasil olur?bi de sanirim kayit yapiosundur hangi firewire kartini kullaniyorsun ya da capture kartini? Bilgilendirdigin icin saol[frndsp]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by leopard</i>
    <br />ustadim bu ne hal yavhu. bu bizim izledigimiz vcdlerin cozunurlukleri nedir?? onlarin boyutuna indiremez miyiz acaba?indirirsek goruntu nasil olur?bi de sanirim kayit yapiosundur hangi firewire kartini kullaniyorsun ya da capture kartini? Bilgilendirdigin icin saol[frndsp]
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>dostum ben bir sony kullanıcısıyım...eğer firewire ın varsa onunla birlikte gelen bir yazılımda olmalı...(ulead vs..)kasedi pc ye aktarırken mpeg1 seçeneğini seç 1 saatlik görüntü yaklaşık 650kb yer kaplar sende rahat edersin...ayrıca kameran minidv ise capture kartına falan ihtiyacın yok...kamera o işi hallediyor..
  • ustadim bilgilendirdigin icin saol bu 700 mb filan tutacak sekilde codeclersek goruntu kalitesi nasil oluyor. bi kıyaslama yaparsan sevinirim.varsa cozunurluk hakkinda biraz bilgi verirsin? hade kalin saglicakla[frndsp]

[djsm] [drknrd] [drknrd][gitar][rockbnd]

[bgdnc2] [bgdnc2] [bgdnc2]
  • ustadim bilgilendirdigin icin saol bu 700 mb filan tutacak sekilde codeclersek goruntu kalitesi nasil oluyor. bi kıyaslama yaparsan sevinirim.varsa cozunurluk hakkinda biraz bilgi verirsin? hade kalin saglicakla[frndsp]

• Deneyip görmek en güzeli 1 saatlik yapmak zorunda değilsin, 2 3 dakikalık sıkıştır gör...
    vcd den daha düşük kalite kötü görünüyor, bence vcd de kötü görününüyor ya :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Xperia S Video İnceleme
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eagle35,
    bende Sony trv33e dv kamera var. iki aydır bilgisayarıma kayıt yapacam diye [wand]yırtınıyorum. Araştırıyorum, tarıyorum, forumlara bakıyorum, herkez capture kartı alınması gerektiği yönünde bilgi veriyor. Ama siz kamera dv olduğu için capture kartına gerek yok diyorsunuz. Kamera ile gelen yazılımda image mixer de böyle bir kayıt yapamıyorum. Anakart Asus A7N8X-E AMD 2600 XP işlemci ve dahi fireware (ieee1394) girişi var. Kayıt yaparken görüntünün kaliteli olması için ne yapmam lazım. Bunu Anlatabilrmisiniz.
  • ARkadaşlar sonyin bi handycam sanırım markası PC105 sizce nasıl iyimidir?? fotograf cekme kalitesi filan nasıldır??
  • ustad bence video kamera alirken fotograf cekme olayina pek aldirma cunku bahsettigin alet 1 mg pixel lik bi alet ve cok ucuz digital fotograf makineleri bi daha ii fotograf ceker bence. Ama o makinai dv makinalar arasinda kıyaslarsak ii bi makina diebiliriz..hadi kalin saglicakla
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by leopard</i>
    <br />ustadim bilgilendirdigin icin saol bu 700 mb filan tutacak sekilde codeclersek goruntu kalitesi nasil oluyor. bi kıyaslama yaparsan sevinirim.varsa cozunurluk hakkinda biraz bilgi verirsin? hade kalin saglicakla[frndsp]

<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>dostum vcd yaptığın zaman eğer özel bir çalışma yoksa orjinal görüntünün %30-60 arasını alırsın..tam görüntü avi'dir...ama çok yer kaplar..mpeg2 olarak atarsan daha kaliteli görüntü elde edersin ama vcd değil dvd olarak yazabilirsin.

• 1 saatlik görüntü mpeg-1 kalitesinde yaklaşık 650 mb yer tutar. Sanırım yanlışlıkla 650 kb yazıldı. Firiwire aklıma gelince hep DVD olayını düşünüyüyorum bu yüzden diğer seçenekleri yazmadım.

Tabiki istersen görüntüyü direkt mpeg-1 olarakta kaydedebilirsin. Bu durumda direkt cd.ye yazma şansın olur. Yalnız editleme yaparsan (yazı, resim, ses, müzik vs.) yeniden render etmen gerekir. Ancak vcd olarak render etmek gayet kısa sürer. mpeg-1 vcd kalitesidir bence berbat bir görüntü ancak tabiki idare eder. (Ben sürekli DVD izlediğimden böyle bir yorum yaptım yoksa tabiki imkanı olmayan arkadaşlara saygı duyuyorum) Ancak senin elinde dvd recorder yoksa ve sabit diskinde yer azsa en güzeli vcd yapmaktır. Ben sırf bu iş için raid sistemi kurdum (bkz. imzam 3 x raid 0)
  • vcd görüntü ve ses değerleri : 352 * 288 1150 kbits/sec MPEG stereo 44.1 khz 224 kbits/sec değerlerine sahiptir.
    dvd görüntü ve ses değerleri : 720 * 576 6000 kbits/sec MPEG stereo 48 khz 224 kbits/sec değerlerine sahiptir.

Bu değerler PAL sistemi için geçerlidir. NTSC yayınlarını her TV ve vcd/dvd player oynatmadığından / göstermediğinden ve zaten değerler daha düşük olduğundan yazmak gereği duymadım.
  • (topiciği görünce şaşırdım. ben böyle bi topic açmamıştım. meğer nicki farklıymış [krl] kardeş resmi değiştir karışıyo. )
  • arkadaslar verdiginiz degerli bilgiler icin hepiniz saolun. konuyla ilgili epey bilgi sahibi oldum.kalin saglicakla..
  • yok ya karismaz zaten kirk yilda bir topic aciom;)[frndsp]
  • birde di8 diye bir format var herhalde.
    bu nasıl bişey ?
  • di8 mi??? Hi8 olmasın?
  • hi8 var
    bi yerde de di8 gördüm ben .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.