Şimdi Ara

Mini DV'den DVD capturesi nasıl yaparım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Sinema televizyon okuyorum o yüzden okuldaki kameralarla çok film-reklam-belgesel çekimi oluyor. Ama şuandaki okuduğum kampüsde ki kamera baya eski. Bir tane ürün gördüm hem tv izlemek için hemde capture edip DVD'ye yazmak için düşündüm.

Sizce eski kameralarda sorun çıkartır mı ?

(Not : 3 hafta önce bir kayıt almak için MİNİ DV'yi götürdüm ancak kamera olmadan kayıt alamam desteklemedi benim cihazım dedi mecburen kamerayı götürmek zorunda kaldım bu yüzden bu sistemi eve kurmak istiyorum)

Dark USB Analog Zaman Ayarlı Kayıt Özellikli Harici TV Kartı (Türkçe Menü)

Resimde görülen bağlantılarda, bahsettiğim eski kamerada öyle bir giriş yok çevirici kullanarak da olsa yapabilir miyim? Şimdiden herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 14 Haziran 2014; 21:31:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wampire^^

Merhaba. Sinema televizyon okuyorum o yüzden okuldaki kameralarla çok film-reklam-belgesel çekimi oluyor. Ama şuandaki okuduğum kampüsde ki kamera baya eski. Bir tane ürün gördüm hem tv izlemek için hemde capture edip DVD'ye yazmak için düşündüm.

Sizce eski kameralarda sorun çıkartır mı ?

(Not : 3 hafta önce bir kayıt almak için MİNİ DV'yi götürdüm ancak kamera olmadan kayıt alamam desteklemedi benim cihazım dedi mecburen kamerayı götürmek zorunda kaldım bu yüzden bu sistemi eve kurmak istiyorum)

Dark USB Analog Zaman Ayarlı Kayıt Özellikli Harici TV Kartı (Türkçe Menü)

Resimde görülen bağlantılarda, bahsettiğim eski kamerada öyle bir giriş yok çevirici kullanarak da olsa yapabilir miyim? Şimdiden herkese teşekkürler.

Marka model belirtmen lazım ki müneccim değil insanlar sana yardımcı olmak için portları bilmek lazım kafadan şu şu gibi bilgiler seni sadece yanıltır zaman kaybı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Sterilmikrop

Marka model belirtmen lazım ki müneccim değil insanlar sana yardımcı olmak için portları bilmek lazım kafadan şu şu gibi bilgiler seni sadece yanıltır zaman kaybı olur

quote:

Orijinalden alıntı: birol özsoy

bu cihazda ne kadar dvd kalitesinde kayıt yapılır yazsada bu tür küçük usb cihazlar 720x576 boyutlarında video aktarır gibi görünsede video kalitesi düşük oluyor,

senin verdiğin ccihaz ortalama 80 tl civarı tv özelliği var,tv özelline gerek yok dersen daha uygun 30 tl ye aynı işi yapacak cihazlar var,composite girişi olan her cihazın görüntüsünü bilgisayara aktarırsın,
    kendimde bu tür cihaz hem kullandım hem sattım, amatör bir şey olsun diyorsan bu cihaz işini görür

bu linktekini aynısını hem kullandım hem sattım
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/easycap-capture-kamera-uydu-tvden-pc-kayit-karti-116438501

video kameradaki görüntüyü dv kalitesinde kayıt etmek istiyorum kalite kaybı olmasın diyorsan bu cihazlarla mümkün değil.
    dv görüntüsünü kasetli kameralarda görüntüyü kayıpsız bilgisayara 1,5 saatlik bir videoyu ortalama 15 gb olarak kayıt edersin,

kamerada girişi var ise bu tür kablo ile yeni nesil laptoplarda bu giriş için yer olabiliyor, bununla videoyu kaydedebilirsin.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/rain-ieee-1394-firewire-4-pin-to-6-pin-100996592

bazı dv kameralarda bu giriş olmaz (ieee 1394) o halde ya kaseti olan bir kamerada aktarım yapacaksın yada usb girişi ile aktarım yapacaksın ,
    diyelim sen illa bu (ieee 1394) bağlantısı ile kayıt etmek istiyorsun ama masa üstü bilgisayarında giriş yok o haldede böyle bir parçayı bilgisayarına takacaksın.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/1394-pci-kart-firewire-kart-ieee-1394-117307709

masaüstü bilgisayarın yok laptopun var diyelim,ya senin resmini verdiğin cihazı yada daha iyi kayıtlar için daha pahalı cihazlar alman gerekli.

Yukarıda gördüğün gibi Sayın ''birol özsoy'' adlı forum kullanıcısı aynı sorularıma müneccim olmadan cevap vermiş. Farklı birşey anladığını düşünüyorum. Çünkü Kaset aktarımlarında markalar veya modeller farketmez bunun bir yolu vardır her mini kasette aktarım yapar bende bulduğum ekonomik bir aparatın bunu yapıp yapmayacağını sordum. İlla marka modelde istiyorsan ''Sony hdr-fx1'' ama her zaman farklı kamera alıyorum. AMA HEPSİ MİNİ DV kasetleridir :) Gene de cevabın için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 19 Haziran 2014; 3:04:30 >

• Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Valla hocam kusura bakma bu tavırla sana kimse yardımcı olmaz.

Öncelikle derdini anlatmayı başarabilirsen bir gün gerçekten yardımcı olur.

Capture almanın 2 yolu vardır.

1. Kameradan
    2. Kaseti harici cihaza takarak alırsın

Sen bunlardan hangisini yapacağını dahi tam olarak yazmamışsın.
    Kameradan capture ediceksen MiniDV kullan ücretsizdir sağlamdır.

Kaset'i capture ediceksen bunun için harici bir cihaz alman lazım buda biraz pahalı olur vede okulunda zaten bunun için cihaz olması lazım.
  • Hocam tavır aldığım falan yok sadece yazdığın mesajda ki müneccim benzetmesi hoşuma gitmedi yani bir nevi gönderme yapmışsın bana. Artniyet algıladım kısaca. Bugüne kadar aynı izahımla hep sağolsunlar yardım edildi veya ettim. İlk defa böyle bir yorum duydum ve ilk defa tavır olarak hissedilen mesajım sana oldu galiba

Neyse kırdıysam affola kimseyi kolay kolay kırmayan birisiyimdir.

Benim istediğim yol farketmez yeter ki evde DVD'ye temiz bir görüntü alarak kayıt yapayım. Bunu da ekonomik hangi yol yapıyorsa o yolu istediğimi belirttim;

Yani 1. yol daha ekonomikse onu yada 2. yol daha ekonomikse onu, sadece dışarda git-gel ile uğraşmak istemiyorum artık.

Kameradan capture edeceksen MiniDV kullan demişsin bu dediğin şey program mı? Benim bildiğim bunun aparatı olmadan yada Capture özellikle tv kartı olmadan olmaz diye biliyorum.

Okulda dediğin bir harici bir cihaz falanda göremedim sadece kamerayı istediğin zaman çantasını veriyorlar içinde kamera , 2 adet batarya ve şarj kablosu çıkıyor o kadar

Cevabın için teşekkürler.

• Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    yok hocam ben öyle nazire olsun diye yazdım :)

Şimdi MiniDV program KB boyutlarında bir program buradan capture almak için kamerayı pc bağlaman gerek daha sonrasında program kamerayı görür ve kaset'i geri sarıp kaydı başlatırsınız bildiğim kadarıyla 0 loss kayıpsız sıkıştırma yapıyor bu yüzden 60 dakikalık kaset düşünürsek yüksek boyutlarda capture veriyor kamerayı varsa FW portuyla yoksa USB aracılığı ile pc bağlaman lazım eski kamera dediğine göre FW vardır daha rahat olur.

2. Yöntem capture card buda masraflı ve zahmetlidir tam git gel işidir yani sirkeciye gider yada 2. el cihaz bulursun capture edebilicek daha sonra bu capture cihazları bu arada her kaseti desteklemez gibi bir mottosu var ama ben henüz göremedim böyle bir şey

Capture Card bambaşka bir şey gerçi bizim ülkemizde genelde capture cardları görüntüyü kaydetmek için kullanırlar yani capture card olayın başka yerinde konudan uzak biraz .

Yani bu işi yazılımla yapıcaksan MiniDV programı uygundur. bu yöntemde kamerayı PC 'ye bağlarsın bir şekilde firewall 1394 portu veya usb ile
    2. Bunu harici bir cihazla yaparsın buda masraf + uğraş demektir kamerayı pc bağlamazsan mecbur böyle bir şey uygulaman lazım

Bu arada o linkteki cihazlar arkadaşlar bambaşka amaçlar için o cihazlar ile kamerayı pc bağlayıp Kameradaki görüntüyü aktarırsınız şu dark olana baktım amacı bu tamamen birde bundan gördüğm kadarıyla tek ses bağlantısı var buda mono ses demek gibi bir şey bir dğer amacıda dvd'deki görüntüyü kayıt etmek sanırım açıkcası bu tarz cihazlar bana gereksiz ve uğraştırıcı geliyor bu yüzden hiç kullanmadım ve işi daha rahat öğrenmen için pek tavsiye etmem bir zaman sonra üretimi ve desteği duruyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tv'ye video formatı ekleme
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.