Şimdi Ara

Mini Atx Oyun Bilgisayarı Topluyorumm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar ürünleri eksikleri tamamladım bugün topladım detaylar aşşağıda boştayken 40 derecede çalışıyor işlemci

İNTEL 4440
    MSI Z87I
    KİNGSTON HYPER X GENESİS 2X4 1600 CL9
    SANDİSK 128 GB STANDARD SSD
    COOLER MASTER SEİDON 120V SIVI SOĞUTMA
    ZOTAC GTX 760 AMP
    COOLER MASTER ELİTE 130 KASA
    XİGMATEK 800 WATT MODÜLER PSU

Arkadaşlar Montajı bayağı yordu ve uğraştırdı kablolarda üstüste ve sıkışık oldu ama kapalı kullanıldığı için pek bi sorun yaşatmayacak gibi sıcaklık tabiki full tower kadar iyi değil hava akışı az ancak sıvı soğutma ile yeterli performansı veriyor.

Mini  Atx Oyun Bilgisayarı Topluyorumm

ssd sistem değerlendirme performansı beni şaşırtttı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue.bey -- 29 Nisan 2014; 5:08:23 >

• Hocam bu küp tasarım. Yani Mini-ITX olmuş sistem. Micro-ATX değil
    Micro atx daha farklı ATX'in yavrusu diyebiliriz. Bende Micro-ATX kullanıcısıyım.

Güzel olmuş. Bu aralar Micro-ATX, Mini-ITX sistemlere ilgi oldukça arttı. E haliyle millet koca koca kasalardan sıkıldı artık. Küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk birşey istiyor insan.
    Hayırlı uğurlu olsun sisteminiz. İyi günlerde kullanın.
  • Faradayy kullanıcısına yanıt
    Teşekürler hocam karıştırmışım

40 derece boştayken sizce yüksek bir derecemi

ayrıca toplayacak arkadaşlara anakartı z87ı wifi+bluetooth vs herşeyiyle full bir sistemi destekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue.bey

ayrıca toplayacak arkadaşlara anakartı z87ı wifi+bluetooth vs herşeyiyle full bir sistemi destekliyor

O kasa için gayet normal. Kablo karışıklığınıda giderirseniz 3-4 derece daha farkedecektir diye düşünüyorum. Hava sirkülasyonu çok önemli. Kasada toplam kaç fan takılı bu arada?
  • Faradayy kullanıcısına yanıt
    kabloları saklamam mümkün değil gibi görünüyor çok sinir bozucu elim yatkın değil bu tarz küçük ince işlere :)

ön tarafta radyatör(işlemci) fanı yan tarafta 80lik kasa fanı var sadece elimde fan var ancak kasada fan yeri yok
  • quote:

kabloları saklamam mümkün değil gibi görünüyor çok sinir bozucu elim yatkın değil bu tarz küçük ince işlere :)

ön tarafta radyatör(işlemci) fanı yan tarafta 80lik kasa fanı var sadece elimde fan var ancak kasada fan yeri yok

Anladım. Biraz uğraşırsanız halledersiniz. Kasa içi temiz toplanmış bir sistem her zaman gözlerinize hitap edecektir.
    Ayrıca aynı konuyu 3 defa açmışsınız. Sildirmenizi tavsiye ederim. Bilginiz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faradayy

quote:

Anladım. Biraz uğraşırsanız halledersiniz. Kasa içi temiz toplanmış bir sistem her zaman gözlerinize hitap edecektir.
    Ayrıca aynı konuyu 3 defa açmışsınız. Sildirmenizi tavsiye ederim. Bilginiz olsun.

birde ssd 5.9 görünüyor sistem puanlamada ona çok şaşırdım hızlı açılıyor bilgisayar ama puanı düşük

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Harikaymış hocam. Ne kadar tuttu toplam fiyat ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TırnakMakasındaKiZincir

Harikaymış hocam. Ne kadar tuttu toplam fiyat ?

2200 felan tuttu tesekurler kardesim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

hayırlı olsun

Tesekurler

• Hayırlı olsun.

• Hayırlı olsun bende aynısını Gtx780 ile denemeyi düşünüyorum

• İyi günlerde kullanın iyi bir sistem toplamışsınız
  • Teşekkürler arkadaslar tek sıkıntım biraz ses yapiyor oda psu dan geliyor sanirim onun bi çözümü var mi

• blue.bey kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun.Aynı kasaya aynı anakart ile farklı bileşenlerle topladım.Forumda konu da açtım. Ayrıntılı ve bol resim ile bu linkte :http://forum.donanimhaber.com/m_87341909/f_//tm.htm#87341909

Keşke sistemi toplamadan önce haberim olsaydı.Sana o kasayı aldırmazdım.Hava sirkülasyonu kötü bir kasa.Ben h80i ile i7 4770K soğutuyordum.Önceki sistemimle arasında 5-10 derecelik artış oldu.Anakart daha fazla ısınıyor.Fakat aşırı sıcaklıklar değil bunlar.Senin işlemcin boşta iken baya sıcak çalışıyormuş.Bendeki 23-25 derecelerde geziyor.Hava sıcak olduğunda 30 dereceyi görüyordu.Kasanın yalıtımıda zayıf.Ses konusunda berbat.Bu sistemi kurduğumda sesli olacağını tahmin ettim.Sırf bunun için RM750 psu aldım.Fanı bile yükte iken belli ısıya ulaşmadıkça dönmüyor.Haliyle ses yok.Radyatöre 1 adet Jet flo fan taktım.Başka kasa içinde sesi duyulmayan fan bu kasa içinde beni deli etmeye başladı.Sese çok önem veriyorum.Kasa çok toz topluyor.Önünde ADAM AKILLI toz filtresi dahi yok.Zaten Cooler Master çoğu ürünlerinde doğru düzgün filtre kullanmıyor.Kablo karmaşası çok oluyor.Full modüler güç kaynağı kullandığım halde içerisi çok karışık.H80İ push pull olarak kullandığında kasanın tabanındaki SSD yuvasını kullanamıyorsun.Radyatör kalın çünkü.
    DVD Rw takamadım bile.Taktıktan sonra hava sirkülasyonu iyice bozuldu mecbur çıkardım.DVD bölümünde kabloları topladım.Kasanın arka yan kısmında bulunan küçük fan hiç bir işe yaramıyor.Kablo karmaşası yüzüne.Zaten pek bir hava akımı sağladığı söylenemez.Yani içeriye önden hava verdiğin zaman havanın dışarı çıkacak bir yeri bile yok.Çözümü öndeki fanları içeriye değilde kasanın dışına doğru üfleyecek şekilde monte edersek kasa içi sıcak havayı bi nevi dışarı atmış oluruz fakat işlemci sıcaklığı yükselecektir.
    Güç kaynağının üstte bulunması YANLIŞ.

Kasa olarak keşke bu güne kadar bekleseydin de Corsair 250D alsaydın.Güç kaynağı alt bölümde konumlandırıldığı için karmaşa olmuyor.Müthiş bir hava akımı var.Görsellik zaten 10 numara.Toz filtresi bile mevcut.

Kasayı yeterince kötüledim sanırım

Anakarta gelince müthiş bir seçim yapmışsın.Kullandığım süper anakartlar arasında.Çok stabil ve çok kararlı çalışıyor.Tek eksiği AC desteği olmaması.Gamig modelinde mevcut sanırım.Fakat o kadar da önemsenecek bir şey değil.Anakart gerçekten 10 numara

Ramleri herkes gibi Gskill tercih etseydin keşke.Garanti konusunda çok iyi bir firma.

İşlemciye gelince yorum yapmama gerek yok.Alternatif olarak fx8320 felan seçilebilirdi demeyeceğim.AM3+ platformun ITX anakartı yok maalesef.Haliyle doğru bir seçim yapmışsın.

SSD yi Samsung 840EVO alsaydın çok daha iyi olurdu.Anlaşınlan SSD olsunda ne olursa olsun mantığı olmuş.O da doğru gerçekten

Ekran kartı AMP gerçekten başarılı.Bir çok kişi nefretle bakıyor Zotac markasına.Haklı oldukları yerlerde var tabiki..Yine de MSI modeli tercih edilebilirdi.Çok daha sessiz ve serin çalışırdı emin ol.

Güç kaynağına gelince biraz fazla olmuş.650W güç kaynağı bile fazlasıyla yeterli olur.İlerdeki upgrade lerde sorun çıkarmazdı.RM serisini önerirdim.Çok daha sessiz ve serin.

Sıvı soğutma doğru seçim olmuş.H80İ alsaydın zaten borunun kalınlığı yüzüne benim gibi güç kaynağını yerine zor otuttururdun.

SSD yi de AHCI modunda aç diyeceğim ama anakart zaten kendi açıyor.Sata yerine değiştir.Başka porta tak.

Söyleyeceklerim bu kadar uzun oldu ama yazmadan da geçemedim.Tekrardan hayırlı olsun.Verdiğim linkten satmış olduğum Mini ITX sistemime bakabilirsin

• trktlh kullanıcısına yanıt
    Teşekürler ayrıntılı cevapların için kasa dış görünüş olarak aşıırı hoşuma gitmişti toplarken ve sonrasında bende çok içime sinmedi o konuda haklısınız ancak şuan tek sıkıntım ses içerideki kabo kargaşası önemli derecede sıcaklık sorunu yaratmıyor büyük kasa çok kkullandım hala elimde cm 690 ıı modeli duruyor ama işte kafaya koyduk mu vazgeçemiyoruz :) bu psu elimde eskiden kalan ürün satıp corsair rm modeli almayı düşünüyorum dediğinz gibi ise
  • blue.bey kullanıcısına yanıt
    RM serisine güvenebilirsin.5 yıl garanti ve bire bir değişim+müthiş bir müşteri memnuyeti.
    Bende hevesle yaptım pişman oldum :)
  • quote:

4 pin güç girişi var. OC için hiç yatkın değil. Bu arada 250D varken ne Elite130 ne de başka bir kasa önünde duramaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.