Şimdi Ara

mini ASUS F3SE İNCELEMESİ 3dmark01 eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda f3sv yi piyasada şu sıralar olmadığı için alamadım ve yerine f3se almak zorunda kaldım.Laptop alırken malesef kararı verebilmek için yeterli inceleme göremedim , bu yüzden umarım bu ufak inceleme almayı düşünen veya alan arkadaşlar için bir kıstas olur.
    öncelikle gördüğüm kadarıyla sc ve se serisinin tek farkı ekran kartları , fiyatları bile aynı olan bu ürünlerde se serisinin seçilmesi gerektiğini unutmayın çünkü gördüğüm kadarıyla vista puanı olarak en düşük seviye alının puan olarak ekran kartı görülüyor ve bu sc modelinde 3.0 se modelinde ise 3.4 olarak görülüyor.

öncelikle ürünün özelliklerini vereyim(gerçi biliyorsunuz ancak yinede bulunsun):

Donanım Özellikleri
    Chip Seti Intel 965PM Chipset
    İşlemci / Hızı Core 2 Duo T7300 2 Ghz 4MB 800MHz Santa Rosa
    Ekran Özelliği 15.4" / 1280 x 800 / WXGA
    Ekran Boyutu 15.4"
    Ekran Kartı ATI Radeon X2500 256MB
    Sistem Belleği 2048MB 667MHz
    Bellek Yuvası 2
    Sabit Disk Kapasitesi 160GB 5400RPM 8MB
    Ses Kartı 3
    Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
    Klavye TR/Q
    Kablosuz İletişim Intel Pro 4965AGN 802.11a/b/g/Draft N
    Bluetooth Özelliği Var
    Infrared Yok
    Pcmcia Var
    USB (Adet) ? 4
    FireWire Var
    Seri Port Yok
    Paralel Port Yok
    S-Video (TV-Out) Var
    Fax Modem Var
    10/100 Ethernet Var
    Boyutlar 354x 284x 35.2
    Ağırlık 2.95

malesef elimde webcam olduğu için resim güzel değil.sadece orjinal resmi olsun diye koydum.

bilgisayarı ilk açtığımızda vista puanlamasında çıkan sonuçta burada:

malesef oyunlarda çokça ss alma fırsatım olmadı çünkü elimde oyun olarak sadece nfs most wanted var.

full detay olarak ve 1280x800 de:

min detay olarak 1280x800 de:

full detay olarak 800x600 de:

oyunlardaki fps çok kötü değil tabi ss i alırkende 3-4 civarı düşüyor bunuda göz önünde tutabilirsiniz.x2500 ekran kartı eski kullandığım 6600gt ile yakın bir performans verdi desem yalan olmaz heralde.ekran kartından çok fazla birşey beklememek lazım zira asus f3se deki ekran kartı hp lerin 1600$+kdv lik laptoplarındaki ekran kartından daha iyi.

onun dışında malesef pil süresi için şu an için yeterli bilgilendirmeyi yapamayabilirim çünkü daha yeni elime geçti laptop.ancak şunu söyleyebilirim 3 tane güç seviyesi var.performans seçeneğinde 1.5 saat civarı batarya seçeneğinde ise 2 saate yakın gidiyor ilk olarak.ben ilerki haftalarda artacağını umut ediyorum.

bunların dışında performans seçeneğinde işlemci 50-55 derece tasarruf seçeneğinde ise 40-45 derece de çalışıyor.

malesef 3dmark sonuçları yok elimde ama fikir olsun diye 01 i indiriyorum denedikten sonra ss leri koyarım.

süper pi denemesinde ise 26 sn gibi bir sürede 1m i bitirdi.bence gayet başarılı bir performans diye düşünüyorum.

umarım ilgilenen arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.denemeler yaptıkça buradan konuya ekleyeceğim

3dmark01 sonucu:

görüldüğü gibi aslında çokda 6600gt ile kıyaslanacak birşey değilmiş.x550 civarı desek daha doğru olur.tabi 01 in ekran kartını ne kadar test ettiğide ayrı bir durum.yinede sonuç ne çok iyi ne çok kötü ama ben daha iyisini beklerdim açıkçası
    ancak yinede testin vistada yapıldığını düşünürsek pekde fena sayılmaz.sevineyimmi üzüleyimmi bilemedimki

elimde 03-05-06 olmadığı için internettende indirmesi mesele olduğu içi malesef başka benchmark testi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakalpup -- 13 Ekim 2007; 19:29:31 >

• kardeş öncelikle merhaba.. ASUS F3SE ve ACER AS5720 arasında kaldım ikisede hemen hemen aynı özellikte aynı fiyata..sen F3SE özelliklerini yazmışsın bende ACER AS5720 özelliklerini yazım

Karakteristik ACER AS5720 C2D T7300 2.0GHz 2GB 160GB VHP
    CPU Cinsi - HIZI Intel® Core 2™ Duo T7300 Centrino® Duo 2.0 GHz.4 MB Cache 800 Mhz.
    Ekran Boyu(Inch) 15.4”
    Ekran Tipi CrystalBrite1280*800
    Ekran Kartı ATI Mobility Radeon™ HD 2300 256 MB
    Bellek(MB) 2048MB
    Bellek Tipi DDR2-667 MAX: 4GB
    Floppy YOK
    Sabit Disk 160 Gb 5400 Rpm SATA
    Optik Sürücü Super Multi DVD-RW
    Faks-modem 56k
    Ses Dolby Digital ve MS Sound uyumlu (S/PDIF)
    Network 10/100, Intel Pro 4965AGN 802.11a/b/g/n
    Port 4 x USB, IEEE1394, S-Video – VGA
    Pil Ömrü Li-Ion pil 3 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)
    Ağırlık(KG) 2.8 kg
    Yazılım Windows Vista Home Premium
    Ek Özellikler Port/Özellik 0.3 MPixel Kamera + Mikrofon
    Bluetooth
    5 in 1 Kart Okuyucu

işte iki bilgisayar arasında kaldım..fiyat konusunda bi sıkıntım yok sonuçta ikiside aynı fiyata birinden birini alacaz..hız vw GRAFİK desteklemesi açısından ve ARİZA ÇIKARMAMASI açısında hangisi tercih edilebilir..benim gönlüm ASUS F3SE'den yana ama ACER de kafamı kurcalıyo...senden yardım istiyorum F3Se hakkında

• 3Dmark sonuçlarını bekliyoruz

3Dmark 2001: 12880

• evet kısmen haklı olabilirsin ancak vistada yapılmış bir test bu senin dediğin xp.tamamen emin değilim ancak bence vista puanı ciddi şekilde düşürüyor.çünkü yeni aldığım 1900gt ekran kartı xpde 25k alırken vistada 18k almıştı.o yüzden ben farkı buna bağlıyorum.

malesef xp kurup deneme şansım yok makinaya ancak xp de 14k civarı bi sonuç bekliyorum açıkçası.

değerlendirme için gönderdiğin örnek puan için teşekürler.ancak malesef bence 8400 serisi ekran kartları x2500den daha kötü çünkü vista puanıda bariz daha yüksek.

yinede laptop elime geçince xp kurup tüm 3dmark testlerini yapmayı düşünüyorum.o zaman herşey daha açık olur heralde

Ayrıca konu ekran kartı karşılaştırmaksa zaten yapılmışı var. Buyrun buradan bakın.
    http://www.notebook.gen.tr/viewtopic.php?f=24&t=16

Kapadokyalı eğer ati x2300 ekran kartı işini görecekse asus f3sr ye bakabilirsin. 1200 usd civarı.

Orjinalden alıntı: notebookgentr

8400 g ile gs arasında fark mı var?
    Vista ile xp arasında fark var.

Ayrıca konu ekran kartı karşılaştırmaksa zaten yapılmışı var. Buyrun buradan bakın.
    http://www.notebook.gen.tr/viewtopic.php?f=24&t=16

Kapadokyalı eğer ati x2300 ekran kartı işini görecekse asus f3sr ye bakabilirsin. 1200 usd civarı.

8400M G ile 8400M GS arasında tabiki fark var. Birisinde 8 stream işlemcisi varken diğerinde 16 var.

http://www.nvidia.com/object/geforce_8400M.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: cakalpup
    .

öncelikle ürünün özelliklerini vereyim(gerçi biliyorsunuz ancak yinede bulunsun):

Donanım Özellikleri
    Chip Seti Intel 965PM Chipset
    İşlemci / Hızı Core 2 Duo T7300 2 Ghz 4MB 800MHz Santa Rosa
    Ekran Özelliği 15.4" / 1280 x 800 / WXGA
    Ekran Boyutu 15.4"
    Ekran Kartı ATI Radeon X2500 256MB

Sistem Belleği 2048MB 667MHz
    Bellek Yuvası 2
    Sabit Disk Kapasitesi 160GB 5400RPM 8MB
    Ses Kartı 3
    Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
    Klavye TR/Q
    Kablosuz İletişim Intel Pro 4965AGN 802.11a/b/g/Draft N
    Bluetooth Özelliği Var
    Infrared Yok
    Pcmcia Var
    USB (Adet) ? 4
    FireWire Var
    Seri Port Yok
    Paralel Port Yok
    S-Video (TV-Out) Var
    Fax Modem Var
    10/100 Ethernet Var
    Boyutlar 354x 284x 35.2
    Ağırlık 2.95

F3se200dr de ekran kartı 128 mb değil mi? Ben mi yanlış biliyorum!!!

• bi yerde 128mb yazıyor birinde 256mb?
  • ben f3sc 200 dr kullanıyorum. nfs,gta gibi oyunları sorunsuzca oyanayabiliyorum. yani 8400 ekran kartı talebimi karşılıyor. zaten notebook için oyun seviyesi yeterli bence. oyun tutkunları farklı çözümler düşünmeli. alacak arkadaşların kafası çok karışmasın kullanan biri olarak f3sc de alınabilir.
  • Bence desteği sıfır arkadaşlar kaçtane arkadaşa verdim vermez olsaydım sebebine gelince vista olarak gelen ürün müşteriye hitap etmedi xp kurulması üzerine tüm zorluklar aşıldı ama gelin görinki ses driverinde takıyor. asıl vahim olan Asustürkün cevapı form sitelerini takip edin malının arkasında böyle duran ürüne ne demeli takdir ve karar sizlerin buyrun
    www.tarifsepeti.com
  • çizim programları yüklemek için asus f3se modeli yeterli olurmu ekran kartı paylaşımsız 256mb mi?
  • uzun zaman sonra xp de aynı testi yapabildim.görüldüğü üzere sonuç arttı fakat yinede beklenilen düzeyde bi ekran katı olmadığı görülüyor

• Ya arkadaşlar biri sorumu cevaplasın...Asus f3se için bi yerde ati x2500 256 mb yazıo bi yerde ati x1700 128 mb yazıo...Benim laptopumun gerçek ekran kartı hangisi( asus f3se kullanıorm )

Orjinalden alıntı: max11fox

Ya arkadaşlar biri sorumu cevaplasın...Asus f3se için bi yerde ati x2500 256 mb yazıo bi yerde ati x1700 128 mb yazıo...Benim laptopumun gerçek ekran kartı hangisi( asus f3se kullanıorm )

Arkadaşım normalde cihazda X2500 var. ve 128 Mb. Ekran kartının sürücüsünün (asus kaynaklı bir hata) yanlış yüklenmesinden dolayı X1700 olarak gözükuyor..bu arada X1700 sürücüsüyle Crysis oynayam dedim baya kastı. sonra X2500 sürücüsünü yükledim sistem baya rahatladı ve crysisi çok güzel oynatmaya başladı..

Ey Türk! .. Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe,Senin ilini ve töreni kim bozabilir...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.