Şimdi Ara

Mimarlık ve mühendislik HK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hem mimarlık istiyorum hem bilgisayar mühendisi olmak. Mimarlıkta bütün mimarlıklar tutuyor ama bilgisayarda Galatasaray agu yildiz ve hacettepeye tutuyor. hacettepeye sıcağım önerileriniz nelerdir iki alana da yatkınim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden mimarlık istiyorsun ve mimarlık hakkında ne biliyorsun? Bilgisayar mühendisliğini neden istiyorsun ve hakkında ne biliyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kabız Civciv

Neden mimarlık istiyorsun ve mimarlık hakkında ne biliyorsun? Bilgisayar mühendisliğini neden istiyorsun ve hakkında ne biliyorsun?

mimarlığın birçok sanat alanını ve matematik, fizik gibi bilim dallarını bir arada barındırdığı, estetikle bilimin kesişim noktasında olduğu, yorum ve hayal gücüne dayalı bir meslek olduğu. Yani bilgisayar mühendisliğinin aksine yoruma dayalı bir meslek, tasarımın gerektirdigi hayal gücünün, mimarlıkta inanılmaz önemli olduğunu biliyorum. Mimarlarin hemen hemen her konuda yorum yapabilme özelliğine sahip olmaları gerektiği, tabi bu saydıklarım her mimar için geçerli değil, mimar olacaksam böyle üst seviye bir mimar olmayı hedefliyorum yoksa babam müteahhit olayları değil.

Mimarlık hakkında uzun araştırmalar yaptım uzun kitaplar okudum merakımı gidermek için son okudugum Ayn Rand in fountainhead kitabıydı felsefi bir kitap olmasına rağmen mimarlıkla alakali olması mimarlığın ne denli geniş bir disiplin olduğunu gösteriyor zaten.

Bu bölümde okumayı çok istiyorum ama yorumumun ve hayal gucumun yeterliliği konusunda bir fikrim yok mezun senesi beni yıprattı ve hayal gücümün büyük bir kısmını kendiyle birlikte götürdü bu yüzden kararsızım bu konu hakkında.

Bilgisayar mühendisliğini de keza böyle araştırdım. Mezun olunca arkadaslarimla bir start up kurma hayali çok güzel geliyor. Bir bilgisayarla yapılabilen inanılmaz işlerin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum. Analitik zekam ve mantığımin bu bölüm için yeterli olduğunu düşünüyorum matematiği çok seviyorum ve problem çözmeyi de aynı şekilde yapay zekalari, gömülü sistemleri tasarlamayı çok istiyorum ve bunda da kararsızım çünkü gittiğim yerde pişman olmak istemiyorum. Gideceğim üniversitenin bana çok şey katacağına inanıyorum hangi sıralamada olursa olsun çünkü hocalardan ders dinlemeyi özledim ve içimde inanılmaz ders çalışma isteği var mimarlık bana daha yorumsal ve estetik geldiği için çalışarak nereye geleceğimi bilmiyorum ama bilgisayarda çalışarak önünün çok açık olduğunu görüyorum.

Son olarak mimarlık diğer mesleklere nazaran daha elit ve itibarlı bir meslek gibi geliyor bu da kafamı karıştıran başka bir konu ama burunlarının havada olmasından nefret ediyorum ve ben de bır gun onlardan biri olurum diye korkuyorum çünkü insanları incitmek hiçbir zaman istemedim ama o kibirle kesin yaparım.

Siz ne dersiniz hocam?

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvz_1149 -- 22 Temmuz 2017; 21:16:58 >

• Kendiniz cevap vermişsiniz aslında kısmen. Hayalgücü gerektiren bir bölüm. Hazırlanma sürecinin hayalgücünü götürdüğü kısmına katılmıyorum olur da mimarlık okursanız göreceksiniz zaten. Şimdi mimarlık kısmını biraz açarsak okuması hayalgücünün dışında harbi sabır gerektiren bir bölüm. Sürekli ödevleriniz olacak her hafta belki de 2-3 dersten ve bu ödevler öyle yaz hesapla falan değil bayağı maketli kes yapıştırlı çizli ödevler. Hepsi de bol sabahlamalı. Ayrıca jüri kısımları da var maketş yapar götürürsünüz jüri bir ton şey bulur sanki sabahlayıp yapmamışsınız gibi kötüler ee hadi baştan başla aynı şeylere. Sinirleri yıpratan bir bölüm. Farklı bölümlerden arkadaşlarınız gezer tozarken siz ödevlerle uğraşacaksınız. Vize final haftası hrm sınavlarla hem de maketlerle uğraşacaksınız. Kısacası bu mesleği gerçekten yapmak isteyen biri okuyabilir sadece. Zaten mimarlık, şbp, entas gibi bölümleri her sene birçok öğrenci bırakıyor çünkü kazanmadan önce ismi mesleğin duruşu hoş geliyor tarz geliyor sonra eğitümin zorluğu birçok insanları kaçırıyor. Öncelikle bunlara katlanabilecek misiniz onu düşünün.

Bilgisayar mühendisliği hakkında pek bilgim yok o yüzden onunla ilgili bir şey yazamıyorum.

• Hocam bende aynı tereddütteydim bir kaç güne kadar. Bilgisayar mühendisliğiyle ilgili çok bir bilgim olduğunu söyleyemem ama sıralamalara bakarken görünce aklım kalmıştı fazlaca. Merakımda var fakat kendi imkanlarımla şuana kadar bilgisayarda gelişmek için çabaladığımı söyleyemem. Şuan mimarlıkta karar kıldım. Yine bilgisayarda kendime bir şeyler katmak istiyorum şimdiden çağın gerisinde kalmak istemem fakat mimarlıkta kazanılabilecek olan bakış açısını başka herhangi bir bölümde kazanabileceğime inanmıyorum. Birçok alanda fikir sahibi olmak bana daha çekici geliyor. Sanırım kararımın netleşmesinde mimarlık okurken bilgisayarda da gelişme kaydedebilecekken tersinin mümkün olmaması etkili oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kabız Civciv K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam mimarlık zor bir bölüm biliyorum. Her dönem 1 proje olmak üzere toplam 8 proje veriliyormus odtude ben de odtu düşünüyorum diğer derslerin projeleri hakkında bir fikriniz var mı?

• daphnebl D kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam on yargılardan dolayı bende bilgisayar mühendisliği ağır basıyor bakalım nolcak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yvz_1149 -- 22 Temmuz 2017; 22:26:8 >
  • yvz_1149 Y kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun hocam umarım gönlünüzce olur
  • daphnebl D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam umarım sizin de dilediğiniz gibi olur.

• Ne yazdınız hocam neyde karar kıldınız

• hacettepe bilgisayar yazdım hocam.
  • yvz_1149 Y kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.