Şimdi Ara

Mimarlık Öğrencisi Için Leptop Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben mimarlık okuyorum hazırlığım bu sene yakın bir sürede leptop almam lazım .Ben apple dan yanayım Macbook pro retina özellikleri hakkında fikrim yok.Bütce konusunda 10.000₺ kadar bir bütçe sadece leptop için ayırdım. Size sorum şu bu paraya Mac den daha yüksek bir performans elde edebilir miyim. Apple I'n performansı aotucad ve benzeri programlarda nasıl olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu soru birçok kez soruldu.. Mimarlık ve apple ürünleri mantıklı olmuyor...

Giriş seviyesi Macbook fiyatına asus'un çok çok güzel ve çok üst seviye donanıma sahip laptopları var, kullandığınız programlarda emin olun en önemli faktör işlemci ve ekran kartı gücü, osx işletim sisteminin size kullanacağınız programlarda bir faydası olmayacaktır.

1-http://www.pcdepo.com/msi-workstation-gt70-20l-1087tr-superr-notebook

2-http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?urn=464287&kat=6224&lang=tr-TR#.U5UujXODPqA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monsterdan uzak durun, Monster alırsınız, iki yıl sonra isi sebebiyle makine elinizde kalır. Siz stabil ödevler, projeleri güvenle saklayabileceginiz, gözünüzün arkada kalmayacağı sistem lazım. Bir gün uyandığında format atman gerekirse ve içerde projeler vs varsa 1-2 bin liraya bakmazsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

http://www.vatanbilgisayar.com/n550jv-notebook-core-i7-4700hq-24ghz-12-gb-1tb-156-4gb-w8-notebook-bilgisayar.html

Ben açıkçası laptopta asu'tan başka modele çok bakmıyorum.. Apple ile birlikte dünyada müşteri memnuniyeti en iyi olan markalardan birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mogosan -- 9 Haziran 2014; 13:18:50 >

Orijinalden alıntı: dreampowder

Boyut belirtmemişsiniz ama fiyatı ve donanımı çok etkileyici geldi bana..

http://www.vatanbilgisayar.com/n550jv-notebook-core-i7-4700hq-24ghz-12-gb-1tb-156-4gb-w8-notebook-bilgisayar.html

Ben açıkçası laptopta asu'tan başka modele çok bakmıyorum.. Apple ile birlikte dünyada müşteri memnuniyeti en iyi olan markalardan birisi.

Bunun yerine asus n550jk öneririm

• quote:

Orijinalden alıntı: mogosan

Bu forumdaki mimarlık öğrencilerinin genelinde bir sıkıntı var.Çok enteresan bir durum :)

Ne gibi bir sıkıntı var

• Mimarlık işleri için size tavsiyem hem şık kasası hem de o tür işlere göre güçlü donanım ile Dell Precision M3800. Ultrabook görünümündeki bu laptop güçlü işlemci, ram desteği yanında Quadro ekran kartı da barındırıyor. Bu özellikle 3 boyutlu render alırken sizin işinizi çok kısaltacaktır.
    Bu modeli "10000 lira veririm." dediğiniz için önerdim, fakat öğrenci için bence fazla bir yatırım olur bu.
    Siz şu an lisanstayken ödevlerinizi Asus N550JV tarzı bir bilgisayar ile aslında çok da rahat şekilde çıkarabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 10 Haziran 2014; 15:29:14 >

Orijinalden alıntı: yasinözdemir

quote:

Orijinalden alıntı: mogosan

Bu forumdaki mimarlık öğrencilerinin genelinde bir sıkıntı var.Çok enteresan bir durum :)

Ne gibi bir sıkıntı var

Mimarlarda estetik duygusu ortalamanın üstünde olduğu için genelde apple ürünlerine yöneliyor insanlar ama malesef mimarlık / mühendislik motor gücüne bakıyor ondan demiştir arkadaş Her ay 2-3 defa mimarım apple almalı mıyım diye soran çıkıyor

• ben apple urunlerini mimarlara oneririm, mac os uzerinde cad uygulamalari yer almakta, ayrica windows u da kurup yine cad, 3d uygulamalari kullanilabilir...

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." M. Kemal ATATURK
  • Apple almamak sacmalık olur

Ses Kartı: Creative Sound Blaster AudigyFx Kulaklık: HyperX Cloud II - Sony MDR-1ABT
    Mouse: Steelseries Rival 600 - Qck+ Medium Klavye: Logitech G213 Prodigy RGB
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcff

ben apple urunlerini mimarlara oneririm, mac os uzerinde cad uygulamalari yer almakta, ayrica windows u da kurup yine cad, 3d uygulamalari kullanilabilir...

Sıkıntı uygulamanın olup olmaması veya windws kurulabiliyor olması değil, o paraya aynı paraya aldığınız mac ürününün neredeyse 2-3 kat daha hızlı pc versiyonunu alıyorsunuz... CAD uygulamalarında donanım gücü daha ön plana çıkıyor..

• Monster dan uzak dur da ne alırsan al

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinözdemir

Gta V kaldıracak leptop var mı pekihttp://m.youtube.com/watch?v=3DBrG2YjqQA&feature=youtu.be

http://www.notebookcheck.net/Alienware-17-GTX-880M-Notebook-Review.117238.0.html

edit:Evet o bir efsane :)Asus'u saymazsak(ki %1 lik total performans farkı var) şu anki oyun laptoplarının bir adım ötesi.Zaten daha iyisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mogosan -- 10 Haziran 2014; 20:17:05 >

• quote:

quote:

ben apple urunlerini mimarlara oneririm, mac os uzerinde cad uygulamalari yer almakta, ayrica windows u da kurup yine cad, 3d uygulamalari kullanilabilir...

Sıkıntı uygulamanın olup olmaması veya windws kurulabiliyor olması değil, o paraya aynı paraya aldığınız mac ürününün neredeyse 2-3 kat daha hızlı pc versiyonunu alıyorsunuz... CAD uygulamalarında donanım gücü daha ön plana çıkıyor..

işin ilginc tarafı dizüstü ürünlerinin hepsi için soyluyorum aslında cad tasarımları için uygun degillerdir...

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." M. Kemal ATATURK
  • quote:

quote:

quote:

işin ilginc tarafı dizüstü ürünlerinin hepsi için soyluyorum aslında cad tasarımları için uygun degillerdir...

o daha doğru bir yaklaşım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.