Şimdi Ara

Milyonların beklediği oldu: Eski AMD ekran kartlarına FSR 4.1 geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
6 oy şu anda #19
Sayfa: 1
Giriş
  • Milyonların beklediği oldu: Eski AMD ekran kartlarına FSR 4.1 geliyor
    AMD, uzun süredir oyuncuların talep ettiği önemli bir güncellemeyi sonunda resmi olarak duyurdu. Şirket, yeni nesil görüntü yükseltme teknolojisi FidelityFX Super Resolution 4.1 (FSR 4.1) desteğini eski nesil Radeon ekran kartlarına getirmeye hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre teknoloji ilk etapta RDNA 3 mimarisine sahip Radeon RX 7000 serisi ekran kartlarında kullanılabilecek. RDNA 2 tabanlı RX 6000 serisi için ise daha ileri bir tarih işaret edildi.

RX 7000 serisi Temmuz ayında FSR 4.1 alacak

AMD’nin oyun ve yapay zeka biriminin başındaki isimlerden Jack Huynh, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada FSR 4.1 teknolojisinin Temmuz ayında RDNA 3 mimarili Radeon RX 7000 serisi ekran kartlarına geleceğini duyurdu.

FSR 4.1’in devreye girmesiyle birlikte RX 7000 serisi, Radeon 890M ve Radeon 8060S gibi entegre GPU'ları da içeren RDNA3 ve 3.5 sahipleri daha yüksek görüntü kalitesi ve gelişmiş performans optimizasyonlarından yararlanabilecek. Teknolojinin çıkış döneminde 300’den fazla oyuna destek sunacağı belirtiliyor.

RDNA 2 desteği 2027'de

AMD, RDNA 2 mimarisine sahip Radeon RX 6000 serisi kullanıcılarını unutmuş değil. Şirket, bu ekran kartları için de FSR 4.1 planlarının bulunduğunu doğruladı.

Ayrıca Bkz.Nvidia RTX 5090 fiyatları artabilir: GDDR7 maliyetleri yükseliyor

2027 yılının başlarında”, Radeon RX 6000 serisi, Radeon 680M gibi entegre GPU'lar ve Steam Deck'in GPU'su da dahil olmak üzere RDNA2 mimarisine de destek verilecek. Bu, RDNA2 tabanlı GPU'lar kullanan PlayStation 5 ve Xbox Series X ve S'de FSR 4 desteğinin de önünü açmış olacak.

Performans düşebilir

RDNA 4 mimarisinde yer alan yapay zeka hızlandırıcıları FP8 veri formatını donanımsal olarak destekliyor. Ancak eski RDNA 3 ve RDNA 2 GPU’larda bu yapı bulunmuyor.

Bu nedenle AMD, FSR 4 teknolojisini eski ekran kartlarına uyarlarken INT8 tabanlı donanım üzerinden çalışacak özel bir çözüm geliştirmek zorunda kaldı. Bu değişiklik, performans tarafında bazı olumsuz etkiler yaratabilir.

Şirket henüz resmi performans karşılaştırmaları paylaşmasa da topluluk geliştiricileri tarafından yapılan testler mevcut. Mod geliştiricilerinin INT8 destekli GPU’larda çalıştırdığı gayriresmi FSR 4 sürümlerinde FSR 3.1’e kıyasla yaklaşık yüzde 10 ila yüzde 20 arasında performans kaybı görüldüğü aktarılmıştı. AMD’nin resmi sürümünün bu kaybı azaltıp azaltamayacağı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-is-finally-bringing-fsr-4-1-to-rdna-3-gpus-in-july-rdna-2-gpus-later/

• Güzel umarım performans olayı düzelir.

• memo90 M kullanıcısına yanıt
    Aynı kafadanız. sabit 60fps yeter bize.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O değilde ben 9070xt kartla ocak ayından sonra çıkan sürücülerle rastgele sistem kitlenmesi yaşıyorum. Son çıkan mayıs sürücüsü ile iyice arttı ocak sürücüsüne geri döndüm. 9900X3D ve x870e sistemle anlamsız bir kitlenme resetlenme problemi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevfel -- 15 Mayıs 2026; 17:5:45 >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şekilde. 9070 var işlemci de 5700x3d. 60fps sabit yetiyor. Konsol alışkanlığı. Kartı da yormuyorum.

Mini pc de var minisforum UM880 Pro 8845hs işlemcili. Ona oculink üzerinden eski kartımı taktım 6700xt. Fsr4 seneye gelince bayağı işime yarayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 15 Mayıs 2026; 18:30:39 >
  • memo90 M kullanıcısına yanıt

Bu teknolojiler genelde düşük fps i yükseltmede yarıyor zaten. Hikayeli oyunlarda 90-100 fps falan kafi bence onun altına düştümü açıyorum fps artıyor. Tabi bir de oyunun desteklemesi lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senelerdir AMD kart kullanıyorum ,daha şunun bir is yaradığını görmedim.Fps arttiricam diye oyunun grafiklerini bok etmekden başka birşeye yaradığını zannetmiyorum. Valoranti hesap makneside oynatıyor.Zaten profesyonel adamın setup dizilidir bununla niye ugrasssin.Fakir eğlencesi gibi armanın olsun isteyip ,çakma almak gibi birşey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.