Şimdi Ara

Milyonlarca kişinin içinden sıyrılmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önümde üniversite sınav maratonu var. O kadar adayın içinden sıyrılıp en iyi bölümlerden birinde okumak istiyorum. Üniversite bittiğinde ise yine o kadar mezunun arasından sıyrılıp en iyi işi bulmalı, işi bulduktan sonra çalışanların arasından sıyrılıp en yüksek mevkiide olmalıyım. Ben bu şekilde düşünüyorum ve bunları gerçekleştirebilecek kadar çalışabilirim gerek eğitim, gerek iş hayatımda. Ama gel gelelim kendimi bu ülkede bir yere koyamıyorum gelecek planlarımda. Bu ülkede en iyi yerlere gelmem için ya çalıp çırpmam ya da sağlam bir tanıdığımın olması gerekiyor maalesef. Kendi çalışmasının hakkını alabilecek insan çok çok az. Bu yüzden iş hayatımı ve yaşantımı komple başka bir ülkeye taşımak istiyorum. Tabi takdir edersiniz ki bu o kadar kolay bir şey değil. Kalıcı oturum izni veya vatandaşlık almak çok zor. Bir de onlar için hangi ülkeden geldiğin de önemli. Kimse alınmasın ama maalesef Türkiye vatandaşı olmam sebebiyle başka ülkede oturum izni almamı zorlaştıracaktır diye düşünüyorum. Oraya gittikten sonraki hayatımda kariyer yapmaya uğraşabilirim. Çalışmamın karşılığının burada alabileceğimden daha fazla olacağına eminim. Belki de orada kendime uygun bir eş bulur bir aile kurarım. Belki de aile kuracağım, benimle aynı hayalleri kuran kişiyi daha gitmeden burada tanırım. Birlikte hayallerimizi gerçekleştirmek üzere gideriz.

Bu düşüncelerimin tümüne baktığımda bana yakın, gerçekleşmesi mümkün gözüküyor, ama bir o kadar da uzak, imkansız geliyor. Sadece fikirlerimi yazmak istedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer milyonlarca kişinin arasından sıyrılmak istiyorsan o milyonlarca kişinin ilgi duymadığı ve beceremediği bir alanda kendini uzmanlaştırman gerekir. Mesela makina mühendisi isen öyle bir alana yoğunlaşman gerekir ki o alanda sen hariç çalışan, bilgi sahibi olan kişi sayısı çok az olmalı. En az 2 dil öģrenmelisin, biri ingilizce olmak üzere. O zaman aranilan eleman olursun. Malesef genel olarak teknik alanlarda (makina, bilgisayar mühendisliği vs) bu yeterlilik kendini gösteriyor. Sosyal Bilimler alanında okursan uluslararası arenada yer bulman zorlasir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • temiz yolu kendini patlat haberlere çıkıyosun hatta milyonu bırak milyarlarca insanın bunu yapacak cesareti bile yok. kesin adın duyulur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.