Şimdi Ara

Milli savaş jeti için karar çıktı, detaylar belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
2
Favori
9.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Milli Muharip Uçak Projesi kapsamındaki detaylar da netlik kazandı. Ankara’da yapılacak olan üretim tesisi için süreci üstelenecek isim olan TUSAŞ’a ayrılan bütçe ve üretim sürecine dair bilgiler kanun kapsamında ortaya çıktı.

Yılda 12 adet savaş uçağı üretilecek 

Ankara’da kurulacak olan üretim tesisi ve dünya standartlarındaki test ortamları için 5 milyar 66 milyon TL bütçe ayrılmış. 23.3.2018 başlangıç tarihi olarak görülen bütçe kapsamında verilen tarihten itibaren 15 yıl içinde tesisin kurulması, gerekli istihdamların gerçekleşmesi ve yılda 12 adet uçağın üretilebilir hale gelinmesi hedefleniyor.

3300 nitelikli personel 

İstihdam kapsamında 300 nitelikli personel ve 3000 ilave personel alınması hedef konulmuş. Daha önce de belirtildiği üzere alınacak 3000 personel, Türkiye’nin gelecekteki hava projelerine de TF-X projesinde elde ettikleri tecrübeler ölçeğinde katkı sağlayacak.

Ayrıca proje kapsamındaki işler için KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, kurumlar vergisi indirimi, nitelikli personel desteği, enerji harcamalarında indirim, yatırım yeri tahsisi gibi destekler de sunulmuş durumda.

Milli Muharip Uçak Projesi kapsamında en yetkili ağız olan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’in ağzından derlediğimiz detaylı bir yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

• Biz istemezukçu değiliz. Dediğimiz şey projenin ayakları yere basmıyor. Daha motoru belli değil. Tei çıkıyor ben yaparım diyor. Yahu 100 yıldır uçak üreten Rusya bile 5. Nesilde bir nebze yenilgiyi kabul etti. Uçağın motorunu istenilen performansa çıkaramadılar bir türlü.

Rr ile anlaşıldı motor konusunda ama işin içine sakallıyı monte etmeye kalkınca İngiltere yok öyle bir dünya dedi haklı olarak.

Motor olmadan uçağı şekillendirmeye başlayamazsınız. Modern savaş uçakları kullandıkları motora göre dizayn ediliyorlar. Motorun hacmi, şekli ve ürettiği itki gücü belli olduktan sonra gövde o motora göre dizayn ediliyor.

Artı arge ve üretim masrafını tek başımıza karşılayamayız. Ekonominin durumu ortada.
  • Başarılı olmalarını gerçekten istiyorum. Hele Amerika'nın son yaptıkları göz ününe alınınca yerli teçhizatın ne kadar önemli olduğu tekrar tekrar ortaya çıkıyor.

Her ne kadar seçim vaadi olarak kaldığında kızsakta faaliete dair adım gördüğümüzde her daim tam destek olacağımıza ve sonunda kendimizle gurur duyulacak işler yapacağımıza inancım tam.

• Şimdiden o pırpırları kullanıcak pilotlara acıyorum, biz daha var olan tren yolunu muhafaza edemiyoruz bakımını bilmiyoruz bide bu uçak mı yapıcaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk olarak buğday vs üretebilir hale gelelim. Ondan sonra uçak vs olaylarına geçebiliriz.

Bu haberler çok komik geliyor. İnsanları kandırmaya yönelik haraketler.

• Simdiye kadar askeri alanda yapilanlari ve gelişmeleri goruyoruz milli jetinde gelecegine inancimiz tam yola devam

• svs S kullanıcısına yanıt
    Siz gidin buğday üretin. Hem eksik gördüğünüz bir şeyi gidermiş olursunuz. Gerisini de bırakın insanlar işini yapsın.
    &quot;Olmuş olan, &amp;#39;Oldum!&amp;#39; demez.&quot;
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yerel seçim var ya ondan resmi gazatede yayınlanmıştır -_-

• quote:

Orijinalden alıntı: classf2re

Yerel seçim var ya ondan resmi gazatede yayınlanmıştır -_-
  • Donanım habere gruplar arasında çatışma çıkarmak ve bundan nemalanmak hakkında dava açsak kazanırız herhalde. Şu konuları ya yoruma kapatın, yada haber yapmayın. Teknoloji sitesinde millet siyaseten gereksiz birbirine giriyor.İkilik çıkıyor.

• classf2re kullanıcısına yanıt
    Buğday üretebilmem için ilk başta yeteneklerimin o işe uygun olması gerekir. Yetenek vs herşeyi geçtim, o işi yapabilmek için uygun şartların oluşturulması gerekir.

Uygun şartların ne olduğunu izah etmeye gerek yoktur sanırım.

Orijinalden alıntı: dobrasam

Şimdiden o pırpırları kullanıcak pilotlara acıyorum, biz daha var olan tren yolunu muhafaza edemiyoruz bakımını bilmiyoruz bide bu uçak mı yapıcaz

İşte bunun gibiler yüzünden atamızın açtığı uçak fabrikaları kapandı kafaya bak hayırlı olsun kardeş güle güle kullan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerli otomobil konusu gibi bu da ısıtılıp ısıtılıp haber oluyor. ha haber olacak tabi. ama kayda değer bir ilerleme olmayınca insanın siniri bozuluyor bir süre sonra ve konun istismar edildiğini düşünmeye başlıyorlar. görseldeki f22 raptor çakması da iyimiş.
  • bence f35 leri almaya gerek yok kime karşı kullancagız...? bize üstünlük sağlayacak nato harici sadece rusya var onlarlada aramız iyi uçaklarını düşürdük gık etmediler e ozaman nato ülkelerine karşıda kullanamayacağımıza göre verecegimiz parayı bu projeye yatırıp 15 sene sonra kendi uçağımız olsun hazır ukranyalılar bizle uçak teknoloji si ile işbirliği teklif etmişken

• kim ne zırvalarsa zırvalasın zaman meselesi elbette yerli uçağımızı yapacağız.

• quote:

Orijinalden alıntı: classf2re

Siz gidin buğday üretin. Hem eksik gördüğünüz bir şeyi gidermiş olursunuz. Gerisini de bırakın insanlar işini yapsın.
    Milli savaş jeti için karar çıktı, detaylar belli oldu

BU kamuflaşlı yerli arabalardan bir haber var mı,seçimden 1-2 gün önce tv de göstermişlerdi aradan baya yıl geçti unutuldu gitti.

• Mantıklı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dobrasam kullanıcısına yanıt
    Elmayla armudu ayırt edememek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz istemezukçu değiliz. Dediğimiz şey projenin ayakları yere basmıyor. Daha motoru belli değil. Tei çıkıyor ben yaparım diyor. Yahu 100 yıldır uçak üreten Rusya bile 5. Nesilde bir nebze yenilgiyi kabul etti. Uçağın motorunu istenilen performansa çıkaramadılar bir türlü.

Rr ile anlaşıldı motor konusunda ama işin içine sakallıyı monte etmeye kalkınca İngiltere yok öyle bir dünya dedi haklı olarak.

Motor olmadan uçağı şekillendirmeye başlayamazsınız. Modern savaş uçakları kullandıkları motora göre dizayn ediliyorlar. Motorun hacmi, şekli ve ürettiği itki gücü belli olduktan sonra gövde o motora göre dizayn ediliyor.

Artı arge ve üretim masrafını tek başımıza karşılayamayız. Ekonominin durumu ortada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.