Şimdi Ara

Milli Piyade Tüfeği MPT-76 TSK Envanterinde (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
233
Cevap
6
Favori
31.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mırat01

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Yerli uretim bir silah yapmisiz yok cakma, silahin modasi mi kaldi, kac sene sonra filan diye yorum yapilmis evet belki gec kalmis olabiliriz ama neden gec kaldik bunlari tum ciplakligiyla. Anlatacak birisi var mi? Simdi ki hukumetin sucu varsa bunu da yazacak eski hukunetlerin sucunu da tabi insanlarimizin da sucu var. Cinde bir dunya kopya mal uretiyor ama x markasi deyip uc bes ozelligini dedegistirip uretim yapabiliyor biz bunu bile yapmiyoruz.

Yukarıdaki alıntılar silsilesini başlatan mesajımı okursan anlarsın.
    Adamların iş garantisi var çalışmıyorlar.
    Bir kişi çalışınca herkesin işini ona yüklüyorlar.
    Mke verimliliğini kaybetmiş bir kurum.
    Hatta polisler cukur uçlu daha teknolojik mermileri yarı fiyata alabileceklerini görünce yabancı firmaya ihale vermişlerdi.
    Tabiki bu cari açığı artıracak hatalı bir karar AMA
    Yanlış hatırlamıyorsam mermileri üreten bir italyan firmasıydı ve doğal olarakta personel maaşları avrupa birliği standartlarında olmaasına ramen nasıl yarı fiyatına üretebiliyorlar????
    En az iki kat maaş alan personelin bunu başarması için mke dekinden 4 kat daha çok yada daha hızlı çalışması gerekir.
    Bu da demek oluyor ki adamlar 8 saat verimli çalışıyorsa bizimkiler 2 saat verimli çalışıyorlorlar.

Mke çalışanlarının sorunları sorulduğunda silah üretiminin yerli özel sektörde yapılmasını istemiyorlar.

ÖZETLE ADAMLAR ŞUNDAN DOLAYI VERİMLİ ÇALIŞAMIYORUZ DÜZELTİN DEMİYORLAR
    VERİMSİZ OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKMASIN DİYORLAR.

Hocam kurumun verimliligi ayri bir konu ben bir sekilde uretim yapilmis ama yine de laf soyleyenler icin o yorumu yaptim. Is garantisi oldugundan filan elbet calismama durumlari olabilir hatta bu olay tekel fabrikalari icinde gecerliymis ve bu durum oldugu icin ozellestirmeye sicak bakmiyorlar gibisinden bir buyugumuz anlatmisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Projeyi ortak yürüten KALE firmasının iki tane de keskin nicancı silahı var çok zaman önce yapmışlardı,TSK neden hiç satın almadı acaba bunlardan
     Milli Piyade Tüfeği MPT-76 TSK Envanterinde

12,7 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 12 Mayıs 2014; 12:33:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mortaerexmatthew

Arkadaşlar, 1960 yılında Devrim arabalarını ürettik ama benzin koymadık diye yarı yolda kaldı. Keşke halkımız o arabaya sahip çıksaydı. Düşünsenize 54 yılda ne gibi iyileştirmeler yapılabilir ve gelişen teknoloji ile ne derece mükemmel bir hal hale gelebilirdi. Dahası, gelişen bu yerli arabayı kullanarak trilyonlarca dolar paramız da bizde kalırdı.

Ben bu projenin mühendislerinden biriyim arkadaşlar.

MPT-76 Milli Piyade Tüfeğimiz tamamen yerli imkanlarla üretilmiş ve patenti alınmıştır. Herhangi bir silahın kopyası değildir. Nasıl uçaklar, arabalar, televizyonlar, bilgisayarlar birbirine benziyor ise tüfeklerin de birbirine benzemesinden daha doğal ne olabilir ki? Tekrar söylüyorum arkadaşlar, her şeyiyle bize ait bir silah.

Ürün ve Üretim Hattı Kalifikasyonlarında toplam 40 farklı teste girip, muadillerine göre çok daha iyi sonuçlar almıştır. Hepsinin resim ve videoları MKE, SSM ve KKK personeli huzurunda çekilmiş olup, arşivlenmiştir.

Gerçekten mükemmel bir silah yaptık. Sahip çıkalım ve destekleyelim arkadaşlar. Gereksiz eleştirileri inanın hak etmiyor bu tüfek.

İyi günler dilerim.

NOT: Başlığın ilk mesajı haricindeki fotoğraflar tüfeğin gerçek fotoğrafı değildir. Karıştırmayınız.

NEDEN TÜFEĞIN PARALEL OLARAK ÖZEL SEKTORDE ÜRETILMESINE KARSISINIZ???????????????????

IHTIYAÇ KARŞILANSADA KARSILANMASADA BIZDEN BASKA KIMSE URETMESIN NE DEMEK ARKADAS YA

NEDEN YEMEKTEN ÖNCE KAFANIZA GORE SIGARA MOLASI VERIYORSUNUZ????

NEDEN YEMEKTEN SONRA REHAVET COKTU DEYIP ÇAY SIGARA 2 SAAT OYALANIYORSUNUZ??????

BEN VERGI VERECEM MKE MILYON DOLARLIK MAKINE ALACAK PERSONEL ÇAYLANACAK YOK YA

NEDEN MESAI SAATININ BITMESINE 1 SAAT VARKEN IŞ BIRAKIP ÇAYLANMAYA BAŞLIYORSUNUZ?

HADİ BU KADAR VERIMSIZSINIZ NEDEN MİLLETIN ÜRETMESİNE KARŞISINIZ ARKADAŞ.

TABİ BILIYORSUNUZ ÖZEL SEKTÖR ÇOK DAHA UCUZA YAPACAK MKE NIN ÇAYLANAN ADAMLARININ VERIMSIZLIGI ANLAŞILACAK YANLIŞ MI?????????????

(Milletin vergisiyle çaylanan adamlar ve savunucuları beni vatan haini ilan etmeden önce ,önceki sayfalarda tüfeği yerenlere kim cevap vermiş bi baksın.)

Boşversene sen.Adamın öğle arası 1 saatten fazla ister yemekten sonra çay içer ister sigara.Kanundan habersiz köle gibi çalışmaya alışmışsınız başkalarından da aynısını istiyorsun.

Sen benim bu yazdıklarımdan habersiz nasıl cevap yazabiliyorun???
    Daha az bilgiyle daha çok fikir üretebileceğini mi sanıyorsun?
    Bu yazdıklarımın hepsinden haberdar olan ben bunların mesai içinde mi dışında mı olduğunu bilmiyormuyum????
    Sen fikir sahibi, zeka sahibi olmadan cevap yazmaya cürret edemezdin(kılasik bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan düşük zekalılardan değilsen tabi.)
    O halde engin bilgilerinle cevap ver
    NEDEN BU ADAMLAR İHTİYAÇ KARŞILANSA DA KARŞILANMASA DA BİZDEN BAŞKA KİMSE ÜRETMESİN DİYOR?

(Göreceksiniz söyleyecek söz bulamayınca burdaki sorulara cevap vermek yerine başka tarafa kıvıracak)
    (Büyük ihtimalle tüfeğin kaynak kodlarını özel sektör yabancılara saatar şeklinde kıvıracak çok stratejik bir silah)

Ne kadar boş edebiyat parçalamışsın.Fikir sahibi yok zeka sahibi cart curt.Acaba hayatında eline bir tüfek alıp inceledin mi? Hiç sanmıyorum 2 tek atış yapmadan böyle cart curt konuşursun.Mke fabrikası yeterince silah üretiyor ve milli bir fabrika.Orada çalışan mühendis arkadaşımda var.Sadece türkiyeye üretim yapmıyorlar.İhtiyaç falan demişsin bu tüfekten her birliğe dağıtılacağını mı sandın? Bu silahın batıdaki birliklere gelmesi en az 5 sene sürer.Mevcut g3 ve ak-47ler fabrikada sıfırlanarak kullanıma devam eder.
    Özel sektör zaten üretiyor.İhaleye girip alıyorlar merak etme.Askeriyenin tabanca ihtiyacını sarsılmaz firması sağlıyordu bilir misin? Tüfeğin kaynak kodu falan yoktur.Bilinen teknolojiyle üretiliyor.Zaten üretilen tüfek asrın silahı falan değil.Askeriyedeki türk üretimi g3 ile alman g3ü farkını görüyoruz.Yerli üretimler hurda iken onların ürettikleri tıkır tıkır çalışıyor.SAnki özel sektörde istediğin miktarlarda üretim yapacak fabrikalar var da yaptırmıyorlar.
    Sen derin bilgilerini konudışının ateşli liselilerine satmaya çalış.Bu tür ağdalı laflar, boş konuşmalar herkese sökmez.
    Ayrıca karşımdaki kimmiş diye baktım da daha geçen seneye kadar lisedeki arkadaşlarından dert yanan biriymişsin.Bir anda kimle tartışıyorum diye düşündüm.Sen bu konuları boşver.Liseli veya yeni lise bitirmişlerle tartışılacak konular değil bunlar.Hele vergi falan gören de senelik 200 bin gelir vergisi ödüyor zanneder.

İYİ KAYNAK KODU VAR SATACAKLAR DIYECEK KADAR CEHIL DEĞILMİŞSIN (dalga çeştiğımi belirtmek için koyduğum işaret (((()))))
    Silahın uğurlarnması sırasında en son dayının söylediği hakkında ne diyorsun.????
    Polisler neden yurt dışından mermi alıyor???

Arkadaşım sen anlamıyorsun herhalde mesai saatinde çaylanan adamlar verimli üretim yapamazzzzzzs
    Senin arkadaşlar herhalde çaylanırken millete işimizi nasıl kutsal gösteririz diye düşünüyor.
    Zaman da bol olunca seni inandırmış.

ayrıca Normal işcinin,köylünün köle gibi çalışmasına karşı çıkılması normal ama senin de dediğin gibi böyle milli bir kurumda çalışacak yada çalışması gereken kişilerin canla başla kendi isteğiyle çalışması gerekir. Esas kahramanlık, vatanseverlik budur.
    Sonuçta birkaç yüz kişinin ürettiğini neredeyse milyon kişiyinin ölüm kalım halinde kullanılacak.
    Bu tarz kurumlarda sosyal hak imkan ikinci üçüncü planda bile olmamalıdır. Sonuçta silahı kullanacak adam sosyal haklarının bulunduğu bir ortamda değil
    kafasın üstünden mermiler geçerken kullanacak silahı.

Hadi sosyal haklarına da laf etmeyelim ama arkadaş mesai saati neyse 1 dakikasını bile boş geçirmesinler HAKSIZMIYIM???
    Mesai saatlerinde çay molası vermesinler.
    Sigara molası vermesinler.
    Hadi veriyorlar ve normalden 10 yıl geç teslim ediyorlar bari silah başka yerde üretilmesin demesinler (uğurlama töreni)

HAKSIZMIYIM???????????????????

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Deadman87

Projeyi ortak yürüten KALE firmasının iki tane de keskin nicancı silahı var çok zaman önce yapmışlardı,TSK neden hiç satın almadı acaba bunlardan

12,7 mm

FNSS pars ta almadılar ama arap ülkelerine bolca satıldı.
    Bunlar fındık, lokum filan gibi sivil üreticilerin ürettiği ve dünya ya sattığı ürünlerimiz.
    Bunlar artık milli olsun zarar da etsek yerli olsun diye üretilen şeyler değil bildiğin ticari ürün.
    Dünyaya satılmazsa ders alıp daha iyisini yapmalılar

• Konu Milli Piyade Tüfeği. Kurumun verimliliği, sigara molası veya çay molası değil.

Kurum ile alakalı bir şikayetiniz var ise bunu yazılı olarak dilekçe ile ilgili kuruma veya bağlı bulunduğu üst kurumlara bildirebilirsiniz, bu konuda anayasal hakkınız var.
  • %100 yerli filan deniyor ama değil. motoru yurtdışından geliyor.
  • mortaerexmatthew M kullanıcısına yanıt
  • quote:

Konu Milli Piyade Tüfeği. Kurumun verimliliği, sigara molası veya çay molası değil.

Kurum ile alakalı bir şikayetiniz var ise bunu yazılı olarak dilekçe ile ilgili kuruma veya bağlı bulunduğu üst kurumlara bildirebilirsiniz, bu konuda anayasal hakkınız var.

Çalışmıyom ulen var mı diyen adamın işten atılması 1 sene sürüyor.
    Bide inkar eden adamı dilekçe etkiler mi sence.??

Lütfen sizde çaylanan adamlarla kendinizi aynı kefeye koymuyorsanız ilk alıntımdaki sorulara cevap verirmisiniz??

• Tsk deyince aklıma G3 geliyor . eşek ölüsü gibi , nöbet tutardık , hey gidi günler heyy
  • Öncelikle yeni tüfek vatana millete uğurlu olsun umarım bu tüfeklerin kıymetini bilip sağa sola düşürmezler askerlik yaptığım sırada tüfeğini betona düşüren önemsemeyen çok kişi vardı bu tüfeğin yanına bir makineli tüfek birde büyük kalibreli ağır makineli tüfek yakışır her nekadar 2.dünya savaşı döneminde tasarlanan MG42 (3) favorim olsada artık ömrünü doldurdu aslında bakım yapılsa mayon sistemi değiştirilse daha çok gider onun dışında m2 browning benzeri yeri üretim ağır silahada ihtiyacımız var.
  • Milli Makineli Tüfek Projemiz son hızıyla devam ediyor. Kısmet olursa 2015 ortası veya sonu gibi tüm testleri tamamlayıp onu da TSK envanterine kazandıracağız.

Ayrıca Milli Piyade Tüfeği'nin ailesine has olarak diğer kalibre tüfek ve tabancalar ile keskin nişancıları da yakında envantere kazandırılmış olacak.

Projelerimiz başarıyla devam etmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hawkerx

quote:

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

Erlere/Komandolara vereceklerini zannetmiyorum, sınırdakinlere g3 az beridekinlere hk33 vermeye devam edecekler.

Hayır öyle bir şey yok elimizdeki çoğu g3 1980 yapımı hepsinin değişmesi lazım.

Hocam 80 cok iyimser ben 72 gormustum

• quote:

Milli Makineli Tüfek Projemiz son hızıyla devam ediyor. Kısmet olursa 2015 ortası veya sonu gibi tüm testleri tamamlayıp onu da TSK envanterine kazandıracağız.

Ayrıca Milli Piyade Tüfeği'nin ailesine has olarak diğer kalibre tüfek ve tabancalar ile keskin nişancıları da yakında envantere kazandırılmış olacak.

Projelerimiz başarıyla devam etmektedir.

Sen çaydan haber ver?????

SORULARIMA NEDEN CEVAP VERMİYORSUN ZORUN MI GİDİYOR

• Art niyetli ve önyargılı olmasan seni dikkate alırdım. Lakin, bıraktığın izlenim ortada. Eleştiriler kadar takdir etmeyi de bilmek lazım.
  • quote:

Art niyetli ve önyargılı olmasan seni dikkate alırdım. Lakin, bıraktığın izlenim ortada. Eleştiriler kadar takdir etmeyi de bilmek lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

M417 cakmasi

M değil hk417
    O dediğin oyunlarda olur.

Bu neyi gösterir
    Sen bu işten anlamıyosun.

Gereçektende öyle, scar-h nin siyah olanına bak o da hk417 ile benzer.
    Klasik tüfek şekli,7.62 mühimmat, ve fonksiyonelliği artırmak için rail sistem hangi silahta olursa olsun birbirine benzeyecektir.

BUNUN GİBİ BİRÇOK MESAJIM VAR ARKA SAYFALARDA.
    TÜFEK VE YAPILAN İŞ İLE İLGİLİ HİÇBİR ŞİKAYETİM YOK
    BENİM MERAK ETTİĞİM ve BILDIĞİM KKURUMUN KÖHNEMİŞLİĞİ ,SEBEPLERİ SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ
    BİRDE NEDEN MKE DIŞINDA ÜRETILMESİNE KARŞISINIZ????????????

Bu son yazdığım gerçektende bende bir art niyet oluşturdu bu yalan değil.
    Ama bunun meali benim nazarımda ÖZEL SEKTÖRÜN DAHA UCUZA DAHA VERİMLİ ÜRETİM YAPABİLECEĞİNİN ORTAYA ÇIKMASINI İSTEMİYORUZ şeklindedir.
    Bu şekilde algılayan herkesden mutlaka benzer bir tepki alacaksınız
    BENİM MERAK ETTİĞİM
    BEN NEREYİ YANLIŞ ANLIYORUM?
    BUNUN BİR İZAHI VAR MI???

• quote:

Orijinalden alıntı: DEVIDBEKIM

quote:

Orijinalden alıntı: Barodius

savaşlar artık tüfekle yapılmıyor nükleer silahlanma olmadan isterse 2 milyar işilik ordu olsun 2-3 bombaya yatar tüm ordu.

Bu arkadas kesin RTE ve AKP dusmani Nukller yapincada onun modasi gecti millet artik uzaya cikiyor derler. BI BITMEDINIZ

Bu arkadaş kesin göz kılı (kirpik)

• All Hail The King kullanıcısına yanıt
    En basitinden ülkemizde M4 serisinin yerini alan SIG ile M4'ün tasarımlarına bakabilirsin. Tasarım dönemleri arasında nerdeyse 10 yıldan fazla fark olmasına rağmen ikiz gibiler. Nerede özgün tasarım ?

Bu silahlar savaşta kullanılıyor podyumda değil !!

Önemli olan ergonomi, sağlamlık, dinamik yapı kullanılabilirlik...

G*tünüzden atıpta yılların tasarımcısı, yılların makina mühendisi gibi ahkam kesmeyin. Kendimizi küçük görmekle, kendimizi yetersiz ve bilgisiz görmekle kendi sınırlarımızı kendimiz koyuyoruz.

SIG SAUER firmasının ürettiği SIG M400 (Alman-Amerikan Ortak Menşei)

COLT Firmasının ürettiği M4A1 (Amerika Menşei)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karanlikmadde -- 12 Mayıs 2014; 17:53:22 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar, 1960 yılında Devrim arabalarını ürettik ama benzin koymadık diye yarı yolda kaldı. Keşke halkımız o arabaya sahip çıksaydı. Düşünsenize 54 yılda ne gibi iyileştirmeler yapılabilir ve gelişen teknoloji ile ne derece mükemmel bir hal hale gelebilirdi. Dahası, gelişen bu yerli arabayı kullanarak trilyonlarca dolar paramız da bizde kalırdı.

Ben bu projenin mühendislerinden biriyim arkadaşlar.

MPT-76 Milli Piyade Tüfeğimiz tamamen yerli imkanlarla üretilmiş ve patenti alınmıştır. Herhangi bir silahın kopyası değildir. Nasıl uçaklar, arabalar, televizyonlar, bilgisayarlar birbirine benziyor ise tüfeklerin de birbirine benzemesinden daha doğal ne olabilir ki? Tekrar söylüyorum arkadaşlar, her şeyiyle bize ait bir silah.

Ürün ve Üretim Hattı Kalifikasyonlarında toplam 40 farklı teste girip, muadillerine göre çok daha iyi sonuçlar almıştır. Hepsinin resim ve videoları MKE, SSM ve KKK personeli huzurunda çekilmiş olup, arşivlenmiştir.

Gerçekten mükemmel bir silah yaptık. Sahip çıkalım ve destekleyelim arkadaşlar. Gereksiz eleştirileri inanın hak etmiyor bu tüfek.

İyi günler dilerim.

NOT: Başlığın ilk mesajı haricindeki fotoğraflar tüfeğin gerçek fotoğrafı değildir. Karıştırmayınız.

NEDEN TÜFEĞIN PARALEL OLARAK ÖZEL SEKTORDE ÜRETILMESINE KARSISINIZ???????????????????

IHTIYAÇ KARŞILANSADA KARSILANMASADA BIZDEN BASKA KIMSE URETMESIN NE DEMEK ARKADAS YA

NEDEN YEMEKTEN ÖNCE KAFANIZA GORE SIGARA MOLASI VERIYORSUNUZ????

NEDEN YEMEKTEN SONRA REHAVET COKTU DEYIP ÇAY SIGARA 2 SAAT OYALANIYORSUNUZ??????

BEN VERGI VERECEM MKE MILYON DOLARLIK MAKINE ALACAK PERSONEL ÇAYLANACAK YOK YA

NEDEN MESAI SAATININ BITMESINE 1 SAAT VARKEN IŞ BIRAKIP ÇAYLANMAYA BAŞLIYORSUNUZ?

HADİ BU KADAR VERIMSIZSINIZ NEDEN MİLLETIN ÜRETMESİNE KARŞISINIZ ARKADAŞ.

TABİ BILIYORSUNUZ ÖZEL SEKTÖR ÇOK DAHA UCUZA YAPACAK MKE NIN ÇAYLANAN ADAMLARININ VERIMSIZLIGI ANLAŞILACAK YANLIŞ MI?????????????

(Milletin vergisiyle çaylanan adamlar ve savunucuları beni vatan haini ilan etmeden önce ,önceki sayfalarda tüfeği yerenlere kim cevap vermiş bi baksın.)

Boşversene sen.Adamın öğle arası 1 saatten fazla ister yemekten sonra çay içer ister sigara.Kanundan habersiz köle gibi çalışmaya alışmışsınız başkalarından da aynısını istiyorsun.

Sen benim bu yazdıklarımdan habersiz nasıl cevap yazabiliyorun???
    Daha az bilgiyle daha çok fikir üretebileceğini mi sanıyorsun?
    Bu yazdıklarımın hepsinden haberdar olan ben bunların mesai içinde mi dışında mı olduğunu bilmiyormuyum????
    Sen fikir sahibi, zeka sahibi olmadan cevap yazmaya cürret edemezdin(kılasik bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan düşük zekalılardan değilsen tabi.)
    O halde engin bilgilerinle cevap ver
    NEDEN BU ADAMLAR İHTİYAÇ KARŞILANSA DA KARŞILANMASA DA BİZDEN BAŞKA KİMSE ÜRETMESİN DİYOR?

(Göreceksiniz söyleyecek söz bulamayınca burdaki sorulara cevap vermek yerine başka tarafa kıvıracak)
    (Büyük ihtimalle tüfeğin kaynak kodlarını özel sektör yabancılara saatar şeklinde kıvıracak çok stratejik bir silah)

Ne kadar boş edebiyat parçalamışsın.Fikir sahibi yok zeka sahibi cart curt.Acaba hayatında eline bir tüfek alıp inceledin mi? Hiç sanmıyorum 2 tek atış yapmadan böyle cart curt konuşursun.Mke fabrikası yeterince silah üretiyor ve milli bir fabrika.Orada çalışan mühendis arkadaşımda var.Sadece türkiyeye üretim yapmıyorlar.İhtiyaç falan demişsin bu tüfekten her birliğe dağıtılacağını mı sandın? Bu silahın batıdaki birliklere gelmesi en az 5 sene sürer.Mevcut g3 ve ak-47ler fabrikada sıfırlanarak kullanıma devam eder.
    Özel sektör zaten üretiyor.İhaleye girip alıyorlar merak etme.Askeriyenin tabanca ihtiyacını sarsılmaz firması sağlıyordu bilir misin? Tüfeğin kaynak kodu falan yoktur.Bilinen teknolojiyle üretiliyor.Zaten üretilen tüfek asrın silahı falan değil.Askeriyedeki türk üretimi g3 ile alman g3ü farkını görüyoruz.Yerli üretimler hurda iken onların ürettikleri tıkır tıkır çalışıyor.SAnki özel sektörde istediğin miktarlarda üretim yapacak fabrikalar var da yaptırmıyorlar.
    Sen derin bilgilerini konudışının ateşli liselilerine satmaya çalış.Bu tür ağdalı laflar, boş konuşmalar herkese sökmez.
    Ayrıca karşımdaki kimmiş diye baktım da daha geçen seneye kadar lisedeki arkadaşlarından dert yanan biriymişsin.Bir anda kimle tartışıyorum diye düşündüm.Sen bu konuları boşver.Liseli veya yeni lise bitirmişlerle tartışılacak konular değil bunlar.Hele vergi falan gören de senelik 200 bin gelir vergisi ödüyor zanneder.

İYİ KAYNAK KODU VAR SATACAKLAR DIYECEK KADAR CEHIL DEĞILMİŞSIN (dalga çeştiğımi belirtmek için koyduğum işaret (((()))))
    Silahın uğurlarnması sırasında en son dayının söylediği hakkında ne diyorsun.????
    Polisler neden yurt dışından mermi alıyor???

Arkadaşım sen anlamıyorsun herhalde mesai saatinde çaylanan adamlar verimli üretim yapamazzzzzzs
    Senin arkadaşlar herhalde çaylanırken millete işimizi nasıl kutsal gösteririz diye düşünüyor.
    Zaman da bol olunca seni inandırmış.

ayrıca Normal işcinin,köylünün köle gibi çalışmasına karşı çıkılması normal ama senin de dediğin gibi böyle milli bir kurumda çalışacak yada çalışması gereken kişilerin canla başla kendi isteğiyle çalışması gerekir. Esas kahramanlık, vatanseverlik budur.
    Sonuçta birkaç yüz kişinin ürettiğini neredeyse milyon kişiyinin ölüm kalım halinde kullanılacak.
    Bu tarz kurumlarda sosyal hak imkan ikinci üçüncü planda bile olmamalıdır. Sonuçta silahı kullanacak adam sosyal haklarının bulunduğu bir ortamda değil
    kafasın üstünden mermiler geçerken kullanacak silahı.

Hadi sosyal haklarına da laf etmeyelim ama arkadaş mesai saati neyse 1 dakikasını bile boş geçirmesinler HAKSIZMIYIM???
    Mesai saatlerinde çay molası vermesinler.
    Sigara molası vermesinler.
    Hadi veriyorlar ve normalden 10 yıl geç teslim ediyorlar bari silah başka yerde üretilmesin demesinler (uğurlama töreni)

HAKSIZMIYIM???????????????????

Neden senin gibi 2 kelime öğrenen biraz bıyığı terleyenler bu konularda cirit atıyor? Daha memur hukukundan DMK'dan habersizsin saydırıp duruyorsun.Bir kere Dmk ile iş kanunu birbirinden farklıdır.Özel sektörde çalışan adamla memurun hakları aynı değildir.Memur adam 1-1,5 saat öğle arası yapar ara sıra da çay servisi yaparlar.Köle değil bu adam.
    Adam çayda içer keyif de yapar.Böyle artist artist verimlilik diye konuşursunuz üniversite biter girersiniz özel sektöre it gibi çalıştırırlar sonra patrona para kazandıracağıma devlete geçeyim dersin.Vatanseverlik falan işin içine maaş para girince biter.Tabi liseliysen anlamazsın tek gerçek paradır.Kimse kurumda çalışıyorum hizmet edeyim diyerek 10 saat çalışmaz.Nerede ek mesaim der.Son model silah üretsen devlet parayı vermezse teslim etmezsin.
    Mke dediğin kurumun tek görevi senin tüfeğini yapmak mı? Mühimmatından her türlü ıvır zıvırını yapıyor.Eski tüfekler bile sıfırlanmaya oraya gidiyor. Sanki 100 bin adet sipariş verdin de yetiştirmediler mi? Mermi konusuna gelince askeriye mke mermisi kullanır ancak mermi stoklara göre verilir.Ben askeriyede stok listelerini gördüm 1939 yılından kalma tabanca mermisi var.Önce bunları kullanacaksın sonra daha yenilerini.Öyle fabrikadan geldi kullanalım yok.
    Madem bu kadar vatan millet meraklısı adamlarsınız gidin askere 1 sene askerlik yapın.En verimli çağında git devlete hizmet et.Üniversite okuyacaksan da askerden sonra oku.Öyle üniversite bitirip 5 ay askere gitmeyin.Asteğmen olupta 1 sene maaş alıp devlete zarar vermeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: swearer

En basitinden ülkemizde M4 serisinin yerini alan SIG ile M4'ün tasarımlarına bakabilirsin. Tasarım dönemleri arasında nerdeyse 10 yıldan fazla fark olmasına rağmen ikiz gibiler. Nerede özgün tasarım ?

Bu silahlar savaşta kullanılıyor podyumda değil !!

Önemli olan ergonomi, sağlamlık, dinamik yapı kullanılabilirlik...

G*tünüzden atıpta yılların tasarımcısı, yılların makina mühendisi gibi ahkam kesmeyin. Kendimizi küçük görmekle, kendimizi yetersiz ve bilgisiz görmekle kendi sınırlarımızı kendimiz koyuyoruz.

SIG SAUER firmasının ürettiği SIG M400 (Alman-Amerikan Ortak Menşei)

COLT Firmasının ürettiği M4A1 (Amerika Menşei)

O zaten M4 varyantı. En azından bizim gibi biz yaptık milletimize özgü benzersiz diye atıp tutmuyorlar.

• silah almak için artık dışarıya para vermeyeceksen ne çakması olursa olsun
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.