|
|
|
ben cevap vereyim script kesinlikle işe yarıyor...... ben mikrotik cihaz almıştım balance düzgün şekilde olmuyordu sizin yazınızı buldum ve uyguladım 5 yıl olmuş ama hala çok iyi biçimde çaışıyor çok teşekkür ederim kardeşim saygılar... |
merhaba konuyu hortlatacağım ama bende şöyle bir durum var. 1.port superonline direk pppoe olarak mikrotik bağlı. Diğer hattım türknet o da zyxel modemi bridge moda aldım ve pppoe ile 2.port bağlı. İkisinden de mikrotik ip alıyor. Ben birleştirmeyi bir türlü beceremedim. Bu konuda destek verirseniz sevinirim |
|
|
|
Mikrotik cihazlarında birden fazla internet hattını birleştirerek yük dengelemesi yapmak için PCC (Per Connection Classifier) yük dengeleme yöntemini kullanabilirsiniz. Bu yöntem, aynı anda birden fazla internet hattınızı kullanarak trafiği dengeler ve daha yüksek bir bant genişliği elde etmenizi sağlar. Aşağıda adım adım bir rehber sunuyorum:
/ip firewall mangle add action=mark-connection chain=prerouting connection-state=new in-interface=ether1-gateway new-connection-mark=WAN1_conn passthrough=yes add action=mark-connection chain=prerouting connection-state=new in-interface=ether2-gateway new-connection-mark=WAN2_conn passthrough=yes add action=mark-routing chain=prerouting connection-mark=WAN1_conn in-interface=ether1-gateway new-routing-mark=to_WAN1 passthrough=no add action=mark-routing chain=prerouting connection-mark=WAN2_conn in-interface=ether2-gateway new-routing-mark=to_WAN2 passthrough=no Burada "ether1-gateway" ve "ether2-gateway" kısımlarını kendi cihazınızın bağlı olduğu arabirimlerin adları ile değiştirmelisiniz. 5. Ardından, IP menüsünden "Routes" sekmesine gidin ve iki yeni route oluşturun. /ip route add check-gateway=ping distance=1 gateway=192.168.10.1 routing-mark=to_WAN1 add check-gateway=ping distance=1 gateway=192.168.0.1 routing-mark=to_WAN2
Böylelikle, Mikrotik cihazınızı iki internet bağlantısını birleştirecek şekilde yapılandırmış olursunuz. Ancak, bu işlem için bazı detaylara dikkat etmek önemlidir ve doğru yapılandırmayı yapmak için gerekli bilgiye sahip olmanız gerekebilir. Ayrıca, bu işlemi gerçekleştirmeden önce cihazınızın yedeğini almanızı ve dikkatli olmanızı öneririm. |