Şimdi Ara

mikroskop ve teleskop hakkında yardım istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkesi hayırlı günler ben şu mikroskop ve teleskop hakkında bilgi istiyordum bunlar neden ucuz , ayrıca ( 10.sınıf ortaokul öğrencisiyim biyolojiye ilgiliyim tabiki de amatörüm) hücreleri incelemem de bana yardım sağlar mı ? Cevap verenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

• Teleskop ayı güzel gösterir ama gezegenleri nokta kadar görürsünüz. Mikroskopta da rahatça soğan zarı incelersiniz ama çok da bir şey beklemeyin.
  • Ben de mikroskop alıcam, önceki linke baktım 67 tl az deil mi, ben kaliteli adam akıllı bir mikroskop istiyorum, fiyat aralığı ne kadar, nerede satılırlar birisi bilgi verebilir mi???
  • Devlet hastanesi yanındaki medikalcilerde satılırmış diye duydum bakacam
  • quote:

Arkadaşlar herkesi hayırlı günler ben şu mikroskop ve teleskop hakkında bilgi istiyordum bunlar neden ucuz , ayrıca ( 10.sınıf ortaokul öğrencisiyim biyolojiye ilgiliyim tabiki de amatörüm) hücreleri incelemem de bana yardım sağlar mı ? Cevap verenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

10.sınıfsan, ilgini çekecek bir mikroskop için en az 700 lirayı gözden çıkarman lazım.Bunun altındakiler anca çocuğu mutlu edebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astronomy1997

quote:

Arkadaşlar herkesi hayırlı günler ben şu mikroskop ve teleskop hakkında bilgi istiyordum bunlar neden ucuz , ayrıca ( 10.sınıf ortaokul öğrencisiyim biyolojiye ilgiliyim tabiki de amatörüm) hücreleri incelemem de bana yardım sağlar mı ? Cevap verenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

10.sınıfsan, ilgini çekecek bir mikroskop için en az 700 lirayı gözden çıkarman lazım.Bunun altındakiler anca çocuğu mutlu edebilir.

Deme yhaSorması ayıptır da siz nerden biliyrsunuz mesleğiniz ne?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • babam kardesime almisti bir teleskop 200 lira civarinda bir sey. pek tatmin edici bir sey degil.ancak google sky maple bakinca daha iyi oluyor. bir de ay tutulmalarini falan izleyebilirsin ama cok fazla isik kirliligi var. boyle bir tarla bulup oyle gozlemyeceksin.

iyi mikroskoplar iyi paradir. nikon, leica, zeiss gibi firmalar iyi mikroskop uretir.1000 eurodan da baslar en dandik kiytirik modeli. bence yazi da firsat bil tanidigin bir akademisyen varsa seni universitesine gezmeye gotursun.orada SEM(scanning electron microscope) ve TEM(transmission electron microscope)lere bakarsin. onlar daha cok ilgini ceker. yoksa alcagin dandik mikroskop bir-iki gun seni tatmin eder bir daha yuzune bakmazsin.

kacirmis olmasaydin sabancinin cocuk universitesi var. seneye oraya katil. ya da uluslarasi kamplar var. onlara da basvurabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArcherCavalry

quote:

Orijinalden alıntı: astronomy1997

quote:

Deme yhaSorması ayıptır da siz nerden biliyrsunuz mesleğiniz ne?

Mesleğim fark etmez,çocukluğumdan beri mikroskop-teleskop delisiğim dolayısıyla kaç liraya neyin alınacağını biliyorum.Ayrıca,hücreleri incelemen için özel boyalar,karışımlar kullanman lazım.Aksi taktirde 2000 kez büyütsen bile hücrenin zarından başka bir şey göremezsin.Ve son olarak iyi hiçbir şey ucuz değildir.

• satılık mikroskop var satın almak isteyen arkadaşlara duyrulur çok uygun fiata
  • ilgilenen arkadaşlar pm den ulaşabilir
  • Medikalcilerde ortalama 400 tl ye satılıyomuş mesela, sorduğum yerde novel satıyorlarmış almak isteyenlere duyurulur.
  • Mikroskop almak istiyorsanız en yakın hastanenin laboratuarına gidip bakmak için rica edin, kabul ederler merak etmeyin. Muhtemelen 3500-4000TL'lik Olympus mikroskoptan bakmış olursunuz. Daha basit mikroskoplar tıpta iş görmez zaten. Amatör olarak mikroskop sahibi olmanın da çok bir anlamı yok. Çünkü inceleyeceğiniz şeyler çok kısıtlı. Her gün soğan zarı, böcek bacağı da bakılmaz ki
  • Mikroskop konusunda en iyisi Zeiss'tır , gerisi teferruattır ;) Zeiss'ın da en basit öğrenci mikroskobu 2000 tlden başlar. Ha bu arada Zeiss'ın öğrenci mikroskobu Olympus, Leica vs'nin araştırma mikroskobundan daha kalitelidir.
  • Mikroskop konusunda uzun zamandır araştırmalar yapıyordum. Laboratuvar ortamı için düşündüğüm mikroskobu http://www.mikroskopevi.com diye bir siteden aldım gerçekten memnun kaldım
  • Teleskop için makroptik firmasını öneririm yerli üretimd,i galiba eminönünün oralarda merkezi var birde iyi bir mikroskop 350-650 tl arasında olmalıdır tabiki kaliteyi etkileyen bir çok unsur var istersen sana bununla ilgili bir konuyu atayım fikrin oluşsun ilk açtığım konu benim :D
    http://forum.donanimhaber.com/m_92603567/f_//tm.htm#92603567

bu arada bende makroptik marka teleskop kullanıyorum gayet memnunum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.