Şimdi Ara

Mikroİşlemciler ve Assembly Kitap ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Giriş seviyesinde mikroişlemciler ve assembly programlama kitabi ariyorum kendime . Tavsiyelerinizi bekliyorum .Şimdiden teşekkürler.

• Haluk Gümüşkaya, "Mikroişlemciler ve Bilgisayarlar", Türkçe tek geçiyorum.
  • Evet Haluk Gümüşkaya bu konuda gerçekten benimde tavsiyesini sık sık duyduğum bir hoca.Kendisini beyenmemin bir nedenide Türkçeye olan ilgisidir örn : Kitaplaında İşlemciler için CPU yerine MİB ( merkezi işlem birimi ) ifadesini kullanır ve tüm kelimeler İngilizce yerine Türkçedir.
  • mikroişlemciler ve 8051 ailesi
    die bir kitabıda var Haluk Gümüşkaya' nın
    bu kitapta mikroişlemcilerin temelleri anlatılıyor
    ayrıca assembly programlama dilini başlangıçtan başlayarak anlatıyor..
  • Anladim 3 kisi de direkt Haluk Gümüskaya dedigine göre onun kitabi alinacak Bilgisayar donanimindan cok genel olarak mikroişlemcilerle ilgileniyorum.www.gumuskaya.com dan kitaplara baktim ve sanki "Mikroişlemciler ve 8051 ailesi" benim icin daha uygun gibi assembly yi de anlattig icin . Yalniz 30 sayfa da assembly i gostermis (Tabi sonra da örnekleri var ) Sizce yeterli mi ? (Tamamen bilgisizlikten soruyorum)

Bir baska sorum da assembly den sonra pic mikrodenetleyicilerine ve pic programlamaya gecis yapmak istiyorum . Sizce assembly -> pic diyerek dogru bir yol mu izliyorum ?

• ortak eger haluk gümüşkaya kitabını alacksamn yanındabirde turuncu renkli mikroişlemci kitabı var onudaal.
    çünkü haluk gümüşkayanın kitabı bence biraz agır bu dediğimturuncu kitap 8085 ve80286 bastan anlatıyor ve komutlar anlasılır durumda.gümüşkayanın kitabına sonra bak

bu arada pıc ögrenmek mikrodan daha kolay bence aama assemby ögrenmen pıcı ogrenmek için iyibir adım
  • tam haluk gümüşkaya yazıyordum ki. benden önce davranmışlar. kiyap değil ama 8052.com da çok iyi bir kaynak. Tutotials kısmını olduğu gibi indirip ciltletmiştim. mcs51 sınavlarımda her ikisinin de büyük yardımı olmuştu bana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sencerks

mikroişlemciler ve 8051 ailesi
    die bir kitabıda var Haluk Gümüşkaya' nın
    bu kitapta mikroişlemcilerin temelleri anlatılıyor
    ayrıca assembly programlama dilini başlangıçtan başlayarak anlatıyor..

anlatımı güzel cidden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.