Şimdi Ara

Mıknatıslı Kap iPhone 5'e Zarar Verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, öncelikle bu konuyu forumda ve diğer sitelerde araştırdım fakat forumda bulamadım, diğer sitelerde ise farklı farklı cevaplar var. Benim kılıfım iPhone 5 Flip Cover High Quality yani yüksek kalite 50 liraya aldım. Telefona herhangi bir etkisi olur mu? Lütfen açıklayarak cevap verin çok takıldım bu konuya.
    Ayrıca yeni bir konu açmamın nedeni başka bir konu göremedim bu konu hakkında, araştıran arkadaşlara cevap olsun.

• Vermez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manyetiğin zarar verdiğini duymuştum. duymuştum diyorum, kesin bir bilgim yok, sırf bu sebepten üst tarafa geçmeli kılıf aldım.

fakat apple, ipadler için bağıra bağıra mıknatıslı smart coverları duyuruyorsa herhalde yoktur.
  • Flip koruyucuların köşe kısımları takıp çıkarırken zarar veriyor eğer sert plastikse cok fazla takip çıkarmamak lazım

• aynı soruya cevap arıyorum kapaklı flip cover üstü mıknatıs o kadar para verdim kullanamıyorum bişey olursa diye
  • Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Kullanıyorum şuan umarım bir şey olmaz. Eğer bir sorun olur da kaptan olduğu anlaşılırsa buraya yazarım ki sizler de öğrenin.
  • Bende uzun sure kullandim sorun olmadi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu cihazların zarar görmesi konusunda ilk akıla gelen kısımları ekranları...
    Ancak bu ekranlar herhangi bir manyetik saptırma esasına göre değil,
    renk (görüntü) piksellerine mikro seviyede voltaj uygulanmasıyla çalışırlar.
    Bu nedenle de ekran asla etkilenmez ve zarar falan da görmez.
    Manyetik kılıflar ise yalnızca cihazdaki mikro manyetik bir anahtarı tetikler ve
    bu suretle de cihazı uyutur veya uyandırır yahut kılıfı kilitler. Bunun da ne
    ekrana, ne de diğer donanıma hiç ama hiç bir etkisi yoktur, gönlünüz rahat olsun.
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için. İçim daha da rahatladı.
  • Bizim peder birkaç aydır şundan kullanıyor, henüz birşey olmadı:

http://www.memurfoni.com/firsat/iphone-4-g-ultra-ince-kapakli-kilif-siyah-2923.html
  • Hiçbir zararı yoktur,zira içiniz genede rahatlamıyorsa mıknatısı ekrana tutun ekranda bir dalgalanma olmayacaktır,bu dalgalanma genelde tüplü tv lerde olur.iPhone 5 in ekranındada pikseller voltaj ile çalıştığı için zararı olmaz.
  • Sinyal gucunu etkileyebilir tam anlayamadim kilif metalden mi ?

• Telefonun Pusula özelliğini kullanıyorsanız kesinlikle mıknatızlı kılf vs. İle kullanmayın, yolununuzu kaybedersiniz.

• Pusula'ya bozucu etkisi dışında kuvvetli mıknatıslar, iPhone içindeki mikro bobinlere etki ederek onların değerini değiştirerek, tüm elektronik cihazlarda olduğu gibi alıcı ve vericiyi olumsuz yönde etkileyebilir ancak bu etki geçicidir, mıknatıssız kılıf kullandığınızda ortadan kalkar, kalıcı zarar vermez.

Kısaca mıknatıs çok kuvvetli değilse kullanılabilir, kuvvetliyse kullanmamakta fayda vardır. iPad kilidinde kullanılan mıknatıs noktasal bir etkileşim yapıyor, Apple devre dizaynı sırasında o noktaya frekans kritik komponent koymamıştır, ayrıca iPad'in yüzeyi çok büyük ve alıcı/verici devresi mıknatısın bulunduğu yerden çok uzakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sattackus -- 17 Şubat 2013; 18:46:26 >
  • Teşekkürler cevaplarınız için. Ben bilgisayara geçince kılıfın fotoğrafını çekip koyayım :)

• Zarar veriyorsa neden mıknatıslı kap yapıyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: DewilDragon

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Kullanıyorum şuan umarım bir şey olmaz. Eğer bir sorun olur da kaptan olduğu anlaşılırsa buraya yazarım ki sizler de öğrenin.

Sonuç ne oldu ?

• Bende 60 lira civarında aldığım kılıfı mıknatıslı olan ve zarf kılıfa mıknatıs sayesinde yapışık gibi kullanıbilenlerden kullandım, bazen dokunmatik çalışmıyordu. Kalıcı bir sorun yaşamadım ama bu kılfı taktığımda ara ara olurdu (4-5 günlük aralık ile 1-2 dakikalığına).
  • quote:

Orijinalden alıntı: pocemonmutlu

Telefonun Pusula özelliğini kullanıyorsanız kesinlikle mıknatızlı kılf vs. İle kullanmayın, yolununuzu kaybedersiniz.

Alakasi yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun bir süre kullandım ve hiçbir şikayetim olmadı arkadaşlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.