Şimdi Ara

MIKNATISIN SONSUZ ETKİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
19.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya beyler mıkantısın manyetik alanı sonsuza kadar etki yaparmı, yoksa belli bi süreden sonra etkisini kaybeder mi.

• bence sonsuz bir etki, mıknatısın itme gücüyle jeneratör yapmayı bile geçirdim ama......
  • mıknatıs ta bir enerji birikimi yoktur ki zamanla azalarak bitsin.
    mıknatısın atom yapısı özeldir o kadar.yani diğer maddelerden farkı yoktur.
    mıknatıs özelliği olan madde de atomlar manyetik alanların dizilimi olarak belli bir düzen içindedir.
    bu düzen bozulmadığı sürece "mıknatıslık" devam eder.
    ne zaman sona erer?
    herşeyin bir ömrü vardır.mıknatıs'ın ömrü içindeki bir enerjinin zamanla azalımı şeklnde değil de,atom yapısının zamanla bozulması ile bitebilir.fakat işlem için milyon yıllar ölçek olarak alınır.
  • anladım

peki bu sonsuz manyetikle sonsuz enerji üretecek bişeyler yapılamazmı....
  • Ben bu konuyu biyerlerden hatırlıyorum ve çok tehlikeli yerlere varacağını düşünüyorum.

Forumun elektronik kısmında bi arama yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
  • nasıl bir tehlike bu
  • Mıknatısı ateşte bir müddet ısıt bak ortada mıknatıslık kalıyor mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Magnetik kuvvet hatlari sonsuza kadar (mesafe anlaminda) gider diye hatirliyorum.

Soruda sonsuza kadar (zaman anlaminda) miknatisiyet kalirmi mi denmek isteniyor?
  • dogada mıktatısiyet özellikli maddeler varbunların atom yapılarından kaynaklanıyor.hatırladıgım kadarıyla bunların mıknatıs özellikleri sonsuzz kadar gider piyasada ise yapay mıknatıslar mevcut bunların mıknatıs özelliği bir süre sonra gidiyor ve ısıtırsanız mıknatıs diye birsey kalmoıyor
    saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: murad4433

nasıl bir tehlike bu

http://forum.donanimhaber.com/m_2033730/tm.htm
  • sizce hangi mıknatıs daha iyidir dogal mıknatısmı elektro mıknatısmı
  • hım sanırım yanılmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amboleos -- 12 Ocak 2009; 23:10:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: silicon

Mıknatısı ateşte bir müddet ısıt bak ortada mıknatıslık kalıyor mu ?

yaklaşık 700 derecede sıcaklık veren kaynağın varsa kalmaz ama.700 derecede boru değil
  • bildiğim kadarıyla 400 yıl ömürleri
  • 400 yıl iyiymiş bee kim öle kim kala
  • arkadaşlar elin içine mıktanıs yaparsak bir özel
    güç gibi maddeyi kendimize çekebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FantastikMan

arkadaşlar elin içine mıktanıs yaparsak bir özel
    güç gibi maddeyi kendimize çekebiliriz.

ben masanın altına koyup, masa üstündeki bilyeyi gözümle yalnış duymadınız gözümle yönlendiriyorum
  • Arkadaşlar ben geçen gün bir video indirip izledim mıknatısa 2.5 bakırtel sargı yapmış 5.92 volt elektrik üretiyor mümkünmüdür böyle bir
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogandurukan

Arkadaşlar ben geçen gün bir video indirip izledim mıknatısa 2.5 bakırtel sargı yapmış 5.92 volt elektrik üretiyor mümkünmüdür böyle bir

Mıknatısı hareket ettirmediği sürece olmaz. Hareket ettirirse zaten iş senkron generatöre giriyor.
    ------

Arkadaşlar mıknatıs bir şeyleri itiyor veya çekiyor olabilir. Ancak neden bunu sonsuz enerji sağlayan süper bir şey gibi düşünüyorsunuz ki? Manyetik potansiyeli yüksek olandan manyetik potansiyeli düşük olan alana doğru bir akış oluyormuş gibi düşünün.

Aynı şeyi yer çekimi ile düşünelim. Misal bir cismi elimizde tutuyoruz cismi bıraktık ne olur yere düşer. Sonra tekrar elimize alıp yukarı kaldırmamız gerekir ki tekrar düşsün. Aynı şekilde 2 mıknatısı yanyana koyuyoruz birbirini çekiyorlar. Tekrar uzağa koymamız lazım ki tekrar birbirini çeksinler. Aslında 2 sistemde de aynı işi yapıyoruz. Birinde yerçekimsel alanda enerji depoluyoruz serbest bırakınca o potansiyel enerji açığa çıkıyor. Diğerinde ise manyetik alanda depoluyoruz bırakınca aynı işi görüyor. Aynı şey yay için de geçerli siz yayın ucuna cisim bağlayıp iterseniz cismi bırakınca cismi fırlatır. O da yayda enerji depoladığınız anlamına geliyor. Aslında mıknatıslar hiçbir yerden enerji almadan çalışıyor değil, enerjiyi siz zaten başta veriyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spyxxx

quote:

Orijinalden alıntı: dogandurukan

Arkadaşlar ben geçen gün bir video indirip izledim mıknatısa 2.5 bakırtel sargı yapmış 5.92 volt elektrik üretiyor mümkünmüdür böyle bir

Mıknatısı hareket ettirmediği sürece olmaz. Hareket ettirirse zaten iş senkron generatöre giriyor.
    ------

Arkadaşlar mıknatıs bir şeyleri itiyor veya çekiyor olabilir. Ancak neden bunu sonsuz enerji sağlayan süper bir şey gibi düşünüyorsunuz ki? Manyetik potansiyeli yüksek olandan manyetik potansiyeli düşük olan alana doğru bir akış oluyormuş gibi düşünün.

Aynı şeyi yer çekimi ile düşünelim. Misal bir cismi elimizde tutuyoruz cismi bıraktık ne olur yere düşer. Sonra tekrar elimize alıp yukarı kaldırmamız gerekir ki tekrar düşsün. Aynı şekilde 2 mıknatısı yanyana koyuyoruz birbirini çekiyorlar. Tekrar uzağa koymamız lazım ki tekrar birbirini çeksinler. Aslında 2 sistemde de aynı işi yapıyoruz. Birinde yerçekimsel alanda enerji depoluyoruz serbest bırakınca o potansiyel enerji açığa çıkıyor. Diğerinde ise manyetik alanda depoluyoruz bırakınca aynı işi görüyor. Aynı şey yay için de geçerli siz yayın ucuna cisim bağlayıp iterseniz cismi bırakınca cismi fırlatır. O da yayda enerji depoladığınız anlamına geliyor. Aslında mıknatıslar hiçbir yerden enerji almadan çalışıyor değil, enerjiyi siz zaten başta veriyorsunuz.

Forumda okuduğum en iyi yorum. Siz bu işi çözmüşsünüz hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.