Bildirim
Devir daim degil.Kalici manyetikle stator rotor motoru.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Yahodaki kisa bir arastirmadan sonra cok fazla incelemedim ama sisteme galiba elektrik enerjisi de giriyor. Adamlar klasik tasarimlara alternatif bir motor tasarimi yapmislar oyle degilmi.
Aksi halde sabit miknatislarla surekli donup mekanik enerji ureten bir sey yapmak imkansiz.
Su ana kadar bu konuda neler ogrendin. -
hayir mumkun.bir tane yapmak uzereyim burada elektronlarin bize potansiyel enerji gibi görünen yönünü kullaniyoruz.yani bir civiyle duvara astigin tabloyu bir elektro miknatisla tuttursan enerjiyi ölçtüünde harcamani civi nerden bulmus olmali ? -
sisteme enerji vermeden enerji elde etmen mümkün deildir. bkz termodinamik -
Cevabi cok basit. Ama once sana sunu sorayim. Tabloyu duvara caktigimiz civiye asmis olsaydik civi enerji mi uretiyor olacakti.
Gelelim cevaba:
Bir kutleyi H metre yukariya kaldirirken enerjiye ihtiyacin olur. Kutleyi H metre kaldirdiktan sonra sabit tutarsan yapilan is sifirdir. -
Özür dilerim basit açıkladım.genellikle ayrıntıya girecek biri yoktu :)
O yuzden dediklerinizde sizde haklısınız..
Ancak açıklamak gerekirse mıknatıs ilginc bir enerji yapısına sahiptir.manyetik alan son orbital elektronların farklı turlarından kaynaklanan toplam moment farkından oluşur.
Bu noktoda eğer manyetik alanı doğru zamanda kesersen veya açarsan doğru itme çekmeden hareket elde edebilirsiniz.Bu da elektronların bağ enerjisini soğurmaya benzer bir durumdan yani moment farkından yararlanmadır.Bence howard johson veya gary wesley modellerine bakın kolayca anlayacaksınız. -
Kesinlikle ilgimi cekti, mevcut dokumanlari firsat buldukca inceleyecegim ama, bu konuda daha once calismis bir kisi ile sohbet etmek daha kolay sonuca ulastirir.
Zaten elektromagnetik prensipte calisan motorlarda magnetik alanin siddetini, yonunu degistirme den yararlaniyoruz. Kisaca magnetik alan vektorunu denetliyoruz. Haliyle bu islem de enerji kullanmayi gerektirir.
Elektronlarin cekirdek etrafindaki turlari kac dev/dak bilmiyorum ama hesaplamasi cok zor degil, sezgilerim manyak hizlarda dondugunu soyluyor. Nasil olacakta bu hizlarda donen parcacikla eszamanlama yapacaksiniz? -
zaten dönüşü hesaplanamaz bildiğim kadarıyla kuantum fiziği ile bulunma olasılıkları hesaplanır,kuantum fiziği işin içine girer beildiğim kadarıyla -
Fizikten iyi anlamam ama mantik yuruttup hesaplanabilecegini soyledim.
Aklima gelen suydu:
Bir elektronun kutlesi belli. Herhangi bir yorungenin cekirdekle arasindaki mesafesi de biliniyorsa (??), elektronun yukunden dolayi cekirdek tarafindan uygulanan cekim kuvveti belli. Bu kuvvete esdeger merkezkac kuvveti hesaplanabilir ordanda elektronun devir sayisi hesaplanir mantigindan yola ciktim. Gene de herhalde bilim adamalari yaklasik da olsa elektronlarin kac dev/dak hizla dondugunu hesaplamislardir. En azindan yaklasik fikirleri vardir. -
Bu arada kuantum mekaniginde elektronun cekirdek etrafinda dakikada kac kez dondugumu yoksa elektronun herhangi bir anda nerede oldugumu belirsizdir?
Bence devir sayisi hakkinda uc asagi bes yukari bir fikrimiz vardir (!). -
Kuantum orbitallerle ilgili açıklama yapar o da der kii.Bir elektron orbitali icinde olma olasığı en yuksek yerdir. geri kalan ihtimalde ilerleme hızı elverdiğince (ki tahminen ışık hızı) evrenin herhangi bir yerinde olabilir.Ama manyetizma da sağ el kuralını oluştran da manyetiği yaratanda elektronun çekirdek etrafında dönmesi orbitali değil daha çok bu turu atarken kendi etrafındas dönmesidir.bu konuda da uç ucu baglanmışcasına en önemlisi son orbitaldir. Çünkü son orbital hepsini perdeler.O kaale alınır son orbital.
Arkadaşlar bu sistem çalışıyor Bursa da oturanlar beni bulursa gösterebilirim.pekte yeni değil Ama yüksek güç üretmede bazı sorunlar var.Bunuda ya harddisk kafa motorlarındaki yöntem yada cok kuvvetli diamanyetiklerle aşabiliriz.Bununla birlikte son zamanlarda satılan şu sallanan palyoço yada akrobat oyuncaklar varya ona bakarsanız çalışma prensibini anlarsanız yapılan minato ve benzeri motorlardaki harici akım kullanılan yeri anlarsınız kii buda cıkış akımından düşüktür.Yani giriş enerjisi 4 ise çıkış 8 gibidir.ama bu yoktan enerji anlaşılmasın daha çok katalizör gibi düşünün.
-
konu kuantuma katmasın ama, bunalmis arkadaşın mantığı doğru olabilir en azından okuduğumda herhangi bir ters durum aklıma gelmedi iyi fikir ancak eşzamanlama olayı için dediğiniz için böyle bişi yazdım,elektrona gelince senkronizasyon konusunda sanırım ikiside belirsiz
zaten nerede olduğunu bilmeden senkronizasyon olurmu onuda bilmiyorum,zaten kuantum mekaniğinde fiziksel olarak, bir parçacığın aynı zamanda hem momentum hem de pozisyonun her ikisini bilmek imkansızdır,yani başka bir değişle momentumu ölçerseniz konumu belirsizleştirirsiniz,konumu ölçerseniz momentum güme gider
elektron için ise (atomun çapı 10^-6 metre olduğu düşünülürse) belirsizlik saniyede 10^6 metredir bunun anlamı, elektron hiç bir
yerde ve her yerde olduğudurama dediğim gibi şu an hız konusunda seninki mantıklı görünüyor ama momentumda belirsiz
yani olabilirde olmayabilirde
-
quote:
Orjinalden alıntı: mekatronik
Bununla birlikte son zamanlarda satılan şu sallanan palyoço yada akrobat oyuncaklar varya ona bakarsanız çalışma prensibini anlarsanız yapılan minato ve benzeri motorlardaki harici akım kullanılan yeri anlarsınız kii buda cıkış akımından düşüktür.Yani giriş enerjisi 4 ise çıkış 8 gibidir.ama bu yoktan enerji anlaşılmasın daha çok katalizör gibi düşünün.
O sistemlerde çıkış enerjisinin giriş enerjisinden fazla olduğunu kanıtla, inanayım. Çünkü bu mümkün değil.
Yoktan enerji varetmek değil, katalizör olarak düşünün demişsin ama bu bahsettiğin gayet yoktan enerji varetmek. Eğer sistemin içinde potansiyel bir enerji olsa, dışardan bir etkiyle bunu katalize edebilirisin. Ama bu katalizör de potansiyel enerjin 1 ken onu 100 yapmanı asla sağlamaz. Sadece 1 birimlik enerjini daha verimli kullanmanı sağlar. Mesela 0,5 birim çıkış alacağın yere 0,99 birim çıkış almanı sağlar.
Manyetik alanı kesip tekrar oluşturmaktan falan bahsedilmiş ama bu mıknatıs gibi sabit manyetik alanlarda mümkün mü? Hiç sanmıyorum. Çünkü gerçekten böyle birşey varsa, (hoparlörlerde manyetik kalkan falan olduğundan bahsediliyo ama ne yalan söyliyim, hiç de kaale alıp araştırmadım.) bu "yoktan enerji varetmek mümkündür" anlamına gelir. Benim bildiğim kadarıyla manyetik alanı kesmek, ya da yönünü değiştirmek sadece elektromıknatıslara uygulanabilen birşey. Tabi dışardan başka bir elektromıknatısla sabit mıknatısın manyetik alanını yenecek güçte bir alan yaratılırsa bu mümkün ama o elektromıknatısın harcayacağı elektrik bu değişimden elde edebileceğinizden her zaman daha fazladır.
Ben de bu konu üzerine çok düşünmüştüm zamanında ve teorik olarak mıknatısların çekim gücünden enerji elde edebilen bir sistem tasarlamıştım. Gayet basit bir sistem ama o da sonsuza kadar değil, sadece iki mıknatıs birbirine yapışana kadar enerji üretebiliyodu. Zaten bunu söyleyince nasıl bir sistem olduğunu anlamışsınızdır.
-
Mekatronik arkadaşımızın "katalizör gibi düşünün" söylemine biraz açıklama getirmek gerekirse: Eğer akrobat oyuncakta sadece elektro mıknatıslar kullanılsaydı, sistem enerjisini çok kısa sürede tüketir, dururdu. Oysa akrobatın ayağı altında sabit mıknatıs, zemindeyse elektromıknatıs kullanılmış. Böylece sistem tek kalem pille aylarca çalışabilir. (Kızım oyuncağı kırmasaydı ne kadar çalışacağını görecektik. ) Hesap yapma şansım yok ama, sabit mıknatısın gücünü elektromıknatısınkine ekleyince, enerji fazlalığı varmış gibi görünüyor, ama elbette değil.
Hasbi 81'in söylediği gibi, sistemde ters kutupların birbirini çekmesinden değil, aynı kutupların birbirini itmesinden yararlanılıyor. Böylece sistem daha kararsız hale geliyor, ki istenen de bu.
Manyetik alanları =sabit mıknatısınki dahil= maskelemek mümkün. Hasbi 81'in söylediği gibi hoparlörlerde ve trafolarda zaten kullanılmakta. Mıknatısın tamamen zarf içine gömüldüğü hoparlörlerde, dışına toplu iğne vs. yaklaştırırsanız tutmadığını görürsünüz. Bu bilgiden yola çıkarak, rotorunda da, statorunda da sabit mıknatıslar bulunan, ama ters kutupların almaşık dizildiği bir motora, mekanik olarak hareket edebilen, manyetik alanı kesen maskeler eklense, bu maskeleri rotor, hareket ettikçe ilgili olanı açıp-kapatarak dönse, (Buhar makinesinin devamlılığı için valfleri kullanması gibi.) çalışan bir devr-i daim makinası yapabilir miyiz?
-
pekii maskelemek için sabit şeylermi kullanılıyor yoksa sabit mıknatısınkine eş manyetik alan üreten sargı gibi şeylermi kullanılıyor? -
quote:
Orjinalden alıntı: encrypted
pekii maskelemek için sabit şeylermi kullanılıyor yoksa sabit mıknatısınkine eş manyetik alan üreten sargı gibi şeylermi kullanılıyor?
"Tabi dışardan başka bir elektromıknatısla sabit mıknatısın manyetik alanını yenecek güçte bir alan yaratılırsa bu mümkün ama o elektromıknatısın harcayacağı elektrik bu değişimden elde edebileceğinizden her zaman daha fazladır" derken bahsettiğim şey aynen buydu işte.
Eğer bu manyetik maske, kurşunun radyasyonu geçirmemesi gibi pasif bir şekilde çalışıyosa, evet, bu yöntemle yoktan enerji varedebilirsiniz. Ama o maske elektrik harcıyosa, veya maskeyi yerine taşıyıp sonra geri çekmek için enerji gerekiyosa, bu sistem çalışmaz (ki bence durum budur). -
Sabit miknatisin uzerinde bir dugme olsaydi ve bu dugmeyi kucuk bir kuvvetle ittirdigimizde magnetik aki yok olsaydi, dugmeyi tekrar ittirdigimizde magnetik aki yonu tersine cevrilebilseydi sabit miknatislarla extra enerji kullanmadan surekli donen motorlar yapmak mumkun olurdu.
Yukarida sozu edilen dugmeyi siz yapmaya kalktiginizda dugmeyi hareket ettirmek icin gerekli enerji miktari, miknatislarin dondurme etkisi sonucu elde edeceginiz enerjiden daha buyuk olacaktir.
Elektromiknatislarla magnetik akiyi kesebiliyor, yonunu degistirebiliyoruz ama malesef enerji kullaniyoruz.
Cok kuvvetli bir miknatis ile agir magnetik kutleleri cekebiliyoruz. Ama sunu da unutmayalim. Miknatisin cektigi magnetik kutleyi miknatisdan ayirmak icin de cok buyuk kuvvetler gerekiyor.
Miknatisin cekme kuvvetini daha once dedigim gibi minik bir kuvvetle yokedebilseydik motor yapmak cok kolay olur ve su anda elektrigi bedavaya kullaniyor olurduk. Niye koca koca masarafli barajlar, turbinler, nukleer tesisler, buhar kazanlari ile yada verimsiz gunes pilleri ile ugrasalim.
-
erroraesthumanum 'a :
Evet mantik bu zaten bunu saglamak icin teorik olarak var olan pratikte oyle olmayan tek kutuplu miknatis lazim. tekrar ediyorum Teorik olarak VAR pratikte böyle bir sey yok.
Yalniz sunu soyleyebilirim ;
Tek kutuplu davranacak sekilde indüklenebilcek bir miknatis yolu sanirim buldum.Konu ile ilgili uludag üni. fizik fakültesinde kesinlikle yerinin hakkinda bir bilim adamireklam1 olsun cok yarari oldu
Naim DEREBASI ile fikir alisverisindeyiz.Sizleri de aram1za katmak isteriz gercekten bu basarili olmasa da manyetik rulman (surtunme ve ISIL kaybi olmayan ) Elde var birimiz oldu.
ARKADASLAR FiKiRLERiMi PAYLASABiLiRiM cÜNKÜ TIKANDIGIM DA BASKA GÖRÜSLER SART ...
ELESTiRiLERDE BUNLARA DAHiL
-
ARKADAŞLAR benim bir arkadaşımda mıknatısla çalışan motor yaptığını iddia etmekte ,bende ona elime geçen işe yaramaz harddisklerin ,içindeki kafayı hareket ettiren yerdeki mıknatısları söküp söküp veriyorum,şimdiye kadar bayağı bi verdim ,herhalde yaptıki hep istiyor ama bir türlü anlatmadı nasıl olduğunu , bu harddiskteki mıknatıslar normal haporlör mıknatıslarından çok güçlü ve farklı bir alaşımdan yapılmış herhalde metalik bir görüntüsü var,neyse söz,arkadaşın buluşunu çalıp burda yayınlıyacağım
-
BUNALMIS 'A
Arkadashttp://www.newebmasters.com/freeenergy/sm-cover.jpg a bakiniz. bu bir illüstrasyon ama 1999 juanadin ;http://jnaudin.free.fr/html/qedynmnu.htm ; johnson http://jnaudin.free.fr/html/johnmot.htm veyahttp://www.perendev-power.com/home.htm sitelerine bakiniz. Buralar da iyi dünyasal fikirler var Bir tek takildiklari nokta sizin kastettiginiz yer. Ama 1999 ingiltere manyetik toplantisinda cikan haberler daha yayilmadiBunlarda ban kalsin... Yada benimle daha derine gitmek isteyenlere...
Benzer içerikler
- motor aküsü nasıl şarj edilir
- mutfak sigortası kaç amper olmalı
- evde radyo çekmiyor ne yapmalıyım
- peltier klima
- elektrikli termosifon sıcak su gelmiyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X