Şimdi Ara

Migros - Touch me döküm tava 15.90 tl (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
17.038
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynen.. Zaten ürünü elinize alınca anlıyorsunuz. Normal tava ağırlığında. İkeanın döküm tavası gerçekten döküm. Tek elle zor kalkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Maxy_

    Bugün ben de aldım, haber veren arkadaşa teşekkürler.

    Hocam 15,90 mı yoksa 18 tl mi?
  • dguoguz kullanıcısına yanıt
    Neredeyse bir sene olmuş hocam, hiç hatırlamıyorum. Konu hortlamış gibi, fırsat devam etmiyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GOXIN

    Valla daha yeni yemekten kalktım ama öyle bir anlatmışsınız ki resmen o anı yaşadım ve acıktım :):):)
    Dediklerinizi en yakın zamanda deneyeceğim. Kalınlık olarak dediğiniz gibi alıyorum ve kesinlikle dövdürmedim. Ama sıcaklık konusunda eksiğimiz olabilir yani ocak standart tezgah üstü Bosch marka ocak. En büyük olanında ısıtıyorum ama yeterli gelmiyor olabilir. Ama yazdığınız gibi eti kurulamadan direk atıyordum belkide orada bir eksik var. Et suyunu saldığı için yanıp koku yapıyor, tabii ki hanım hemen konuşmaya başlıyor :):) Bilgiler için teşekkür ederim. Dediğim gibi en yakın zamanda deneyeceğim. Akşam migrosa uğrayayım bari.

    en az 10-15 dk yüksek ateşte ısıt hocam. elini tavaya yaklaştırınca 5-10 saniye tutamaman lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nokmen

    quote:

    Orijinalden alıntı: GOXIN

    Dediğim sıkıntı ilk yüzünde oluyor zaten. Eti atınca suyunu salıyor o su da yanıp koku ve duman yapıyor. Etin kalınlığı ve pişme süresi nedir? Genelde etin içi kırmızı servis ediliyor ama ben öyle sevemiyorum. Mühür işinden sonra fırına mı atmak lazım? Bu konu hakkında detay öğrenmek istiyorum açıkcası.

    Etin kayış gibi olması ince olduğu için ve pişemeden kurumaya geçtiği için olabilir. Suyunu salması ise çok kalın olup tava da sıcak olmadığında meydana gelir.

    Benim bildiğim,

    Et 1 parmak kalınlığında olmalı, ne ince ne kalın, ve dövülmemeli.
    Dolaptan çıkarıp biraz ılıması için beklyip peçete ile kurulayıp tuz-kbiber eklenmeli,
    Döküm tava geniş ve yüksek ateşte kızdırılıp isteğe göre 1-2 kaşık t.yağ-z.yağ karışımı gezdirilmeli, sonunda bu yağ sos olacak. (Bazı ocaklarda bu ateşi elde etmek mümkün olmayabilir)
    Etler yavaş yavaş tavanın kenarından ortasına konulurken tava sıcaklığı düşürülmemeli,
    Etlere çatal vurmadan sadece hafif sağ sol gezdirerek cosssslaması sağlanmalı,
    Diğer tarafı da aynı şekilde çevirdikten sonra, en son 30 sn. önce tavaya kekik atılmalı.
    Etler alındıktan sonra da sıcak tavaya hemen 1-2 çorba kaşığı kaynar su eklenip çevrilir ve ocaktan alınır. Bu sosa ister ekmek banılabilir (En güzel yeri de burası offff..) isterse etlerin üzerine dökülebilir.

    Afiyet olsun.

    Yanlışım varsa düzeltin.

    Tava muhabbetinden lezzet durağına : ))

    Güzel tarif denemek lazım.

    Bu arada bağlantıdaki tava 18 güncel fiyatı.




  • tavayı kullanıyorum. bu fiyat aralıgında başka dökme demir tava yok sanırım. ben çok memnunum. özellikle migrostaki uzman kasap köfte tavada çok güzel oluyor. hem sulu hem lezzetli oluyor. et olayı biraz değişik tutturması için ugrasmak lazım. köftelerde tutturma olayı sıkıntılı degil :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: STND

    tavayı kullanıyorum. bu fiyat aralıgında başka dökme demir tava yok sanırım. ben çok memnunum. özellikle migrostaki uzman kasap köfte tavada çok güzel oluyor. hem sulu hem lezzetli oluyor. et olayı biraz değişik tutturması için ugrasmak lazım. köftelerde tutturma olayı sıkıntılı degil :D

    bnde aldım dayanamadım konuyu resmen hortlatık bu arada iyi mi :)
  • geçen seneden beri sorunsuz kullanıyorum özellikle de biftek ve tavuk pişiriyorum. bazen ısıl işlem görmüş sucuk alıp ikiye bölüp pişiriyor ve ekmek arası yapıp sucuk ekmek keyfi yapıyorum. bunun ufağını da metro marketten aldım onunla da hamburger köfte yapıyorum.
  • Hocam su an Migros ta satılan Demir dokum degil...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadşlar sıcak fırsatla ilgili değil yazacaklarım ama aklıma geldi.
    bende güzel, döküm bir tava var ama bir kez yaptım ve çok duman çıktı bir daha yapamadım.
    tavaya yağ koymadım ama etleri zeytinyağında dinlendirdim. onlar mı yandı acaba. tadı güzeldi ama evden yangın gibi duman çıktı.
    sizde durum nedir?
  • Nedeni tam bilmiyorum ama zeytinyağının erkenden yandığını biliyorum ondan olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nokmen

    quote:

    Orijinalden alıntı: GOXIN

    Dediğim sıkıntı ilk yüzünde oluyor zaten. Eti atınca suyunu salıyor o su da yanıp koku ve duman yapıyor. Etin kalınlığı ve pişme süresi nedir? Genelde etin içi kırmızı servis ediliyor ama ben öyle sevemiyorum. Mühür işinden sonra fırına mı atmak lazım? Bu konu hakkında detay öğrenmek istiyorum açıkcası.

    Etin kayış gibi olması ince olduğu için ve pişemeden kurumaya geçtiği için olabilir. Suyunu salması ise çok kalın olup tava da sıcak olmadığında meydana gelir.

    Benim bildiğim,

    Et 1 parmak kalınlığında olmalı, ne ince ne kalın, ve dövülmemeli.
    Dolaptan çıkarıp biraz ılıması için beklyip peçete ile kurulayıp tuz-kbiber eklenmeli,
    Döküm tava geniş ve yüksek ateşte kızdırılıp isteğe göre 1-2 kaşık t.yağ-z.yağ karışımı gezdirilmeli, sonunda bu yağ sos olacak. (Bazı ocaklarda bu ateşi elde etmek mümkün olmayabilir)
    Etler yavaş yavaş tavanın kenarından ortasına konulurken tava sıcaklığı düşürülmemeli,
    Etlere çatal vurmadan sadece hafif sağ sol gezdirerek cosssslaması sağlanmalı,
    Diğer tarafı da aynı şekilde çevirdikten sonra, en son 30 sn. önce tavaya kekik atılmalı.
    Etler alındıktan sonra da sıcak tavaya hemen 1-2 çorba kaşığı kaynar su eklenip çevrilir ve ocaktan alınır. Bu sosa ister ekmek banılabilir (En güzel yeri de burası offff..) isterse etlerin üzerine dökülebilir.

    Afiyet olsun.

    Yanlışım varsa düzeltin.

    hocam güzel yönteminiz yalnız etlerin kalınlığı, dövülmesi çok önemli değil. herkes istediğini alsın.
    bir de 1-2 kaşık yağa gerek yok. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı döküp peçeteyle tavayı silseniz yeter. zamanla seasoning denen olay da olmuş olur. tavada damla şeklinde yağ kalmasına gerek yok.


    döküm tavada tek ama tek bir nokta var ve insanlar ısrarla görmezden geliyor:

    TAVA ISINANA KADAR ETLERİ ATMAYIN
    tava öyle 2-3 dakikada ısınmaz. ocağın altını açıp 5-6 dakika beklemek lazım. eti bıraktığınız an zaten mühürleniyor. piştikten sonra da yapıştığı yerden sorunsuz kalkıyor.

    troubleshooting:

    ET SUYUNU, KANINI SALIYOR, DUMAN YAPIYORSA, tava yeteri kadar ısınmamıştır.
    ÇEVİRMEYE ÇALIŞIRKEN YAPIŞIP PARÇALANIYORSA, erken çevirmeye çalışmışsınızdır, iyice pişsin korkmayın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    hocam peki migrosa girdim, nasıl bir et yani ne'lik bir et istiycem?

    bi arkadas kofte ile denemiş ama amactan cok uzak degil mi? biz som et alıp , muhur yapıp et suyunun icine hapsine calısıyoruz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    hocam peki migrosa girdim, nasıl bir et yani ne'lik bir et istiycem?

    bi arkadas kofte ile denemiş ama amactan cok uzak degil mi? biz som et alıp , muhur yapıp et suyunun icine hapsine calısıyoruz?


    sanırım bağlantıdaki video da istediğin soruların cevabını bulabilirsin .Afiyet olsun.http://www.mucizelezzetler.com/mutfak-ipuclari/puf-noktalari/75
  • Seasoning yapmamış olabilirsiniz ya da yağlı bırakmış olabilirsiniz ben çok hafif yağ döküp peçete ile siliyorum. Sonra 7 dakka harli ateşte ısıtıp etleri koyuyorum ilk başta bi ufak duman çıkıyor sonra çıkmıyor. Eti çapraz mühürlemeye çalışıyorum birde. Bu şekilde su kaybı da az oluyor sulu pişmiş bir et elde ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eagle_beagle kullanıcısına yanıt
    hocam ben de benim cihazda sorun var sanıyordum. çökmesi siteden dolayı mı yani? mobilde çöküyor ama mini yaptığımda sorun yok
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Köfte de olur farketmez.

    Hocam damak tadına göre antrikot, bonfile, kuzu pirzola, külbastı, böbrek yatağı,

    Herhangi bir eti biftek şeklinde kessinler yeter ki🐻


    Çok kalın, sabun kalıbı gibi etler de yapılır. İyice mühürlersiniz, dışı tamamen pişince tahtaya alıp doğrarsınız bakarsınız, isteğe göre tekrar pişirirsiniz.ya da fırına atarsınız içi pişer.

    Et tüpgaz ocağının sıcağında kolay kolay yanmaz bekleyin iyice pişsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 tane ızgara köfte alana 66liralık Mehtap dökümtavada 22lira bilginize haftalık broşürde vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    hocam peki migrosa girdim, nasıl bir et yani ne'lik bir et istiycem?

    bi arkadas kofte ile denemiş ama amactan cok uzak degil mi? biz som et alıp , muhur yapıp et suyunun icine hapsine calısıyoruz?


    Hatanın en büyüğünü sorunun en başında yaptınız zaten.

    MİGROSTAN YA DA MARKETTEN ET ALINMAZ !

    Mahallenizin kasabına gidin, selamun aleykum abey nasılsın deyin. Etler nerden geliyor? Bana doğal yayılmış hayvanın eti lazım, ne dersin buralarda bulabilir miyim? dersin. (Dikkat et, taktiksel bir soru, senin et iyi mi dersen, iyi der, almak zorunda kalırsın, önemli olan et almak için girmemiş gibi yapıp adamı konuşturmak.)

    Adam dürüst biriyse, şöyle birşey diyecektir, valla bu zamanda yemle besliyorlar ne yapacaksın vs....

    Hayırlı günler de ve çık oradan.

    Adam etine güveniyorsa, kendi aldığı yeri, kesimini, tadını, müşterisini anlatmaya başlayacaktır. Oradan alışveriş yapabilirsin, bakalım deneyelim beğenirsek sürekli senden devam ederiz dersin ve hangi yemeği yapacağını söyleyerek et alırsın. (Sizli bizli konuşmak yerine direk "sen" diye konuşun ki samimiyet olsun, seni de kazanmak istesin, önünde saatlerdir beklemiş et yerine özel müşterisi için arkada sakladığı etten versin sana.)

    Kasaptan et alırken "bana şunu ver" denmez. "Şu yemek için, barbekü için, köfte için, haşlama için, güveç için vs..." denilerek alınır. Böylece itinalı ve dikkatli müşteri olduğunu anlar ve sana bilinçli ve güzel et verir.

    Esnaftan alışveriş taktik işidir, zordur. Ama damak tadı için, sağlık için, aynı zamanda esnafı desteklemek için lüzumludur.

    Tekrarlıyalım:

    MARKETTEN ET ALINMAZ !!!!! NOKTA !!!!




  • bu fiyata demir dökümse güzel fiyat.

    Tefal di sanıyorum gidin bir orada ki demir dökümlere bakın bir ara tava nasıl olurmuş diye tek elle kalkmıyor tavalar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.