Şimdi Ara

Midye Yiyemiyorum :( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
4.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Midyenin tadı güzeldir tamam ama salyangozdan tek farkı onun denizde yaşayanıdır, ayrıca dışkısını depolar, atamaz demişti biyoloji hocam

Yemediğim için zararları konusunda uzun araştırmalar yapamayacağım ama bence tavuklu pilava limon sıkın yiyin daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

Midyenin tadı güzeldir tamam ama salyangozdan tek farkı onun denizde yaşayanıdır, ayrıca dışkısını depolar, atamaz demişti biyoloji hocam

Yemediğim için zararları konusunda uzun araştırmalar yapamayacağım ama bence tavuklu pilava limon sıkın yiyin daha iyi.

b.kunu bile yerim onun
    adet de görse farketmez yalarım yutarım lüpletirim affetmem midyeyi hiç bi zaman

• Diyanetin sitesinde baktım hanefilere harammış ama ben çok severim midyeyi vazgeçebileceğimi sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

Midye 1 tavşan 2 tadına doyum olmaz ikisinin

martı 3, eşşek 4, at 5
  • quote:

Orijinalden alıntı: repeatafterme

quote:

Orijinalden alıntı: nanaka9

Midye 1 tavşan 2 tadına doyum olmaz ikisinin

martı 3, eşşek 4, at 5

Yok onları sevmiyim Tavşan ile Midye yeter bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: amd_ati

quote:

Orijinalden alıntı: Yasin Dayıoğlu

quote:

Orijinalden alıntı: Enémy

quote:

Midyeyi eskiden bende yiyordum çok severek yiyordum kendilerini hemde Sonra bir gün haram olduğunu duydum ve yiyemiyorum artık. Dün kokoreç yerken yanımızda adam bol limonlu yiyordu canım acayip çekti ama yiyemedim.

Şimdi biri kalkıp der midye haram değil mekruhdur der. Ben onu bilmem 3 4 tane bilgili hem üniversite okumuş din hocası bana haram dedi ben onlara inanırım.

tek yaptıgın haram o zaten
    onun dısında meleksin

Tek haram olan şey buydu ve bende bunu yapıyordum artık onuda yapmıyorum melek gibi insanım demedimki ne atlıyorsun hemen.

neden diye de sordun mu din hoccasına

Sordum bitanesi denizdeki materyalleri pislikleri yiyerek beslendiği için haramdır demişti. Diğerlerine sorma fırsatı bulamadım.

Yukarıda biri bişeyler saçmalamış cezasını verirler umarım kısa zamanda yaptığı çocukça ve terbiyesizlik.

• Az önce 10 tane yedim.Tadı damağımda kaldı
  • o midyeleri denizden çıktıgı gibi yediginizi mi zannediyosunuz ? temizleniyo sonuçta.

yes. aynştayn was here.
  • OFF MİFYELERİ GÖRÜNCE AZIMIN SUYU AKTI LAN YENMEZMİ O
  • arıların wc niyetine çıkardığı 'bal' yiyor musun peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

arıların wc niyetine çıkardığı 'bal' yiyor musun peki?

ANAOKULU TERK DETECTED !!
    ADAM DAA ARILARIN BALI AĞZINDAN CIKARDIĞINI BİLMİYO BEYLER
    O SENİN WC DEDİĞİN YAVRULARIN GELİŞMESİ İÇİN GEREKLİ ENERJİYİ SAĞLAYACAK OLAN MADDE , ARI VC YAPMAZ İÇİNDE ÖZÜTÜR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Momo-Oz -- 18 Şubat 2011; 3:22:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Momo-Oz

quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

arıların wc niyetine çıkardığı 'bal' yiyor musun peki?

ANAOKULU TERK DETECTED !!
    ADAM DAA ARILARIN BALI AĞZINDAN CIKARDIĞINI BİLMİYO BEYLER
    O SENİN WC DEDİĞİN YAVRULARIN GELİŞMESİ İÇİN GEREKLİ ENERJİYİ SAĞLAYACAK OLAN MADDE , ARI VC YAPMAZ İÇİNDE ÖZÜTÜR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelenbevili172hhc -- 18 Şubat 2011; 3:29:20 >

• Bu saattemi görülür bu konu şimdi : < Saat az erken olsaydı da almaya gitseydim
  • Ulan eskiden az yemezdim midye. Bir aralar midye yemedigim gun yoktu. Kadikoy Bahariye'nin oralar midyeci doluydu. Yolda yururken surekli midyeci gorup arkadaslarla midye yeme yarisina girerdik. Hatta bir keresinde midyecinin birinden 100 kusur tane midye alip eve gitmistik. Yatana kadar 3 kisi o midyeleri bitirmistik. Sonra pert olmustuk o ayri.

En son yiyeli neredeyse 5 sene oldu. Yazin her midye gordugumde hoplata hoplata yemezsem o midyeleri bende adam degilim ulan.
  • Midyelerin adet gördüğü yalanı Hanefi mezhebinin midye için verdiği yanlış fetvayı desteklemek için uydurulmuş bir yalandır. Regl dönemi memeli hayvanlarda görülür. Midye ile uzaktan yakında alakası olmaz.

Bırakın midyeyi, asıl afiyetle yediğimiz inekler adet görür. O zaman onu yemeyin.

Kur'an'a göre denizin yiyeceği helaldir. Hadisler de bunu destekler. Ben mezhep imamının dediğine uyarım, gerisi beni bağlamaz diyorsanız siz kendi durumunuzu bir gözden geçirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DwightHoward

quote:

Midyeyi eskiden bende yiyordum çok severek yiyordum kendilerini hemde Sonra bir gün haram olduğunu duydum ve yiyemiyorum artık. Dün kokoreç yerken yanımızda adam bol limonlu yiyordu canım acayip çekti ama yiyemedim.

Şimdi biri kalkıp der midye haram değil mekruhdur der. Ben onu bilmem 3 4 tane bilgili hem üniversite okumuş din hocası bana haram dedi ben onlara inanırım.

yakinda kokorece de haram derler :D zekeriya hocamiz

Midye mekruhtur. Yenmese iyi olur ama yemeninde sakıncası yoktur :) ben şahsen yiyorum. Aynı kategoriye kokoreçte girer nedeni görüntüsünün kötü olması(pişmemiş hali için konuşuyorum).

• Mekruh falan da değildir. Deniz canlıları helaldir.

Buyurun:
    http://www.fetva.net/goruntulu-fetvalar/midye-yemek-helal-midir-haram-midir.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ganja34

o midyeleri denizden çıktıgı gibi yediginizi mi zannediyosunuz ? temizleniyo sonuçta.

yes. aynştayn was here.

kim temizliyo
  • aman yeme ne olcak sanki dünyada ek midyemi kaldı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.